Avautumista · Lifestyle · Sisustus ja koti

Valo, kansa, pimeys

thumb_pb051020_1024

Käsi ylös ne, joilla on pieniä tai vähän isompia ongelmia tämänhetkisen pimeyden kanssa. Mulla on. On aina ollut! Toissavuonna ja sitä edellisenä pääsin marraskuun pimeyttä karkuun Thaimaahan, mutta viime tai tänä vuonna mulla ei ole ollut sitä mahdollisuutta. Vaikka toki rakastan lämpöäkin, valo on se juttu, jonka puute tekee pahaa. Tajusin viime vuonna sonnustaa kodin talvivalaistuksella ja sillä linjalla jatkan edelleen. Valopallot olohuoneessa ja valoköynnös parvekkeella tekivät niin uskomattoman paljon mielialalle, että hamstrasin Tanskasta lisää valoa.

thumb_pb051016_1024

Hauskan tästä hommasta tekee se, että rakastuin nimenomaan tähän tähteen ja valopalloon. Pelkistettyä, yksinkertaista, kaunista. Huomasin vasta kotona, että nämä ovat Sirius-merkkisiä, joita myydään ihan täällä koti-Prismassa :D Noh, tuli nyt sitten roudattua nämä Roskildesta asti ja varmasti maksettua vähän Tanska-lisää. Mutta tietty hyvä uutinen teille, jos joku siellä pitää tällaisista pienistä valontuojista :)

thumb_pb051025_1024

Kulunut kuukausi on mulla ollut ihan suoraan sanottuna p***eestä. Mukaan on mahtunut niin serkun kuolema ja hautajaiset, naapurin koiran hyökkäyksen kohteeksi joutuminen omien koirieni kanssa kuin omia terveysongelmiakin. Ja tietenkin töissä on aivan sairaan kiire. Tuntuu, että olen liikkuvan junan kyydissä, joka ei kysele, onko vauhti liian kova, vaan ajaa vain. Mulla ei ole ollut muuta mahdollisuutta kuin istua kyydissä ja pitää kiinni.

thumb_pb051031_1024

Mulla on ollut ihan liikaa kaikkea. Väsähtäminen näkyy siinä, että nämä valot eivät ole paikoillaan ripustettuna, kun energiaa on riittänyt juuri ja juuri vain siihen, että siivoaa kotoa pahimmat sotkukaaokset. Tähän tähteen en ole muistanut edes ostaa sopivia paristoja. On vähän hassua, että jos on tarpeeksi väsynyt, niin ei jaksa edes tehdä niitä piristäviä asioita eli tässä tapauksessa luoda lisää sitä valoa, mitä niin kovasti kaipaan.

thumb_pb051028_1024

Viime aikoina olen saanut paljon iloa Rössön Maanantaijoulukalenterin ja Petran joulukalenterin kokoamisesta. Ja olen suu hymyssä lukenut teidän jättämiänne kommentteja ihanimmista jouluperinteistä ja joulumielestä ja hykerrellyt tyytyväisenä, että kohta saan koota vielä yhden yllätyskalenterin. Vielä tänään ehtii osallistua arvontaan, ja laitan heti illalla osallistumisajan päätyttyä mailia voittajalle :) Superjännää!!

Millä te selätätte pimeysapeuden?

Ps Viimeisen kuvan lasikoriste ei ole valo, mutta kaunis muisto mummoni 90-vuotisjuhlareissulta <3

13 vastausta artikkeliin “Valo, kansa, pimeys

 1. Vuosi vuodelta pimeä kausi on aina vaan lannistavampaa, että apua, apua, en kestä! Pitkät talviunet olisivat paikallaan, kun väsyttääkin niin hemmetisti koko ajan. Tämänkin viikon oon vaan haukotellut ja haukotellut. Ei oo kiva näky ja suupieliin sattuu. Odotan vain helmikuuta, silloin yleensä alkaa edes joten kuten tuntua, että on elossa. Koetetaan kestää:)

  Tykkää

 2. Täällä myös toinen, jolla työpäivän jälkeen voimia on juuri ja juuri niihin perushommiin kotona ja siinä klo20 jälkeen alan jo kelloa vilkuilla, että milloin sitä nukkumaan pääsisi.. Kynttilöitä olen ahkerasti nyt syksyllä poltellut, mutta muita jouluvaloja en ole vielä saanut aikaiseksi etsittyä esille – pitäisi varmaankin jotain lisääkin vielä hankkia..

  Tykkää

  1. Sama täällä, kynttilä palaa aina paitsi aamukiireessä, Silloin jätän sytyttämättä ihan sen takia, ettei vahingossakaan jää palamaan kun syöksyn kiireessä ovesta ulos :) Nyt mä tsemppaan ja laitan valot esille viikonloppuna!!

   Tykkää

 3. Mä selätän ajattelemalla, että onneksi kohta on joulu! :D Mutta joo, marraskuu on kyllä kuukausi jonka ohi voisin nukkua ihan huoletta, ei jäisi ikävä.

  Tykkää

 4. Tsemppiä ja jaksamista! Tuo valojen lisääminen on hyvä idea :) Itsekin laitan asunnossa pimeän tullen kaikki mahdolliset valot päälle ja sehän näkyy kyllä sähkölaskussa… ;) Kotona käydessä äiskä kulkee perässä sammuttamassa valoja sitä mukaa kun minä niitä sytytän. Ja uudet meikit piristää ainakin minua valojen lisäksi! Tein tänään ihka ensimmäisen tilaukseni Feeluniquelle ja vähän jännitän miten käy, tuleeko tuotteet perille jne… Tilasin kaksi Tanya Burr Cosmeticsin superihanaa luomiväriä :) Jännä päästä testaamaan minkälaisia sitten ovat, korkeat odotukset mulla niiden suhteen ainakin on.

  Tykkää

  1. Haha, mäkin tykkään pitää paljon valoja päällä pimeällä! :)

   Oih, onpa jännää, ja uusi kosmetiikka jos mikä piristää :)

   Tykkää

 5. Mulla auttaa pimeyden kestämiseen se, että marraskuussa omat synttärit nostattavat tunnelmaa ja sitten se joulun odotus :) Voisin kyllä ostaa kotiin muutamat jouluvalot, ainakin sellaiset valopallot houkuttaisivat!

  Tykkää

 6. Kynttilät. Niillä mä selvisin viime talvenkin :)

  Mä todellakin tiedän ton junafiiliksen, vähän semmonen itelläkin taas vaihteeks. Perjantaina duunin pikkujoulut, jonka jälkeen taas normalisoituu. Sadan hengen bileiden järjestämisessä on aina omat stressin aiheensa ja viime hetken säädöt.

  Tykkää

  1. Kyllä, kynttilät <3

   Muistanko mä oikein, että jonain aikaisempana vuonna sun "piti" murtaa jalka, ennen kuin pysähdyit? Ja sitten huomasitkin, että hommat sujuvat ihan hyvin, vaikka itse ottaakin iisimmin? Tuota ajatusmallia pitäisi osata soveltaa ilman vammoja ja sairauksiakin, minun siis ainakin! :)

   Tykkää

   1. Juu, kaks vuotta sitten meni joulu jalka paketissa :D Sen jälkeen oon kyllä oppinut ottamaan iisimmin. Nyt tänä syksynä vaan on samaan syssyyn osunut ikkunarempan lisäksi omat sekä kissan jalkakiukuttelut, niin muutama viikko meni lähinnä räpiköidessä päivästä toiseen. Nyt onneksi helpottanut ja eiliset bileetkin meni hyvin. Ja ens viikolla pääsee muutamaksi päiväksi Krakovaan relaamaan :) :)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s