Lifestyle · Reissut

Thaimaa for dummies

Maailmanmatkaaja-Nasu ja Benkku-pyyhkeet

Koska olin tämän marraskuun Thaimaan lomalla ihan samoilla kulmilla kuin vuosi sitten, sen sijaan, että kerron kuinka diipadaapa makoilin altaalla ja tsippadai kävin Starbucksissa, haluan jakaa pari yleistä huomiota lomailusta Thaimassa. Tai avautua lomailusta Thaimaassa, if you will. Kuvituksena on juuri niitä allas- ja kahvikuvia :D

 – Hiusten pesu on ihan helvettiä! En tiedä mitä putkistot ovat Thaimaassa syöneet, mutta yritä siinä pestä hiuksia, kun vesi menee ilman mitään ennakkovaroitusta välillä polttavan kuumaksi ja välillä jääkylmäksi. Ja juuri silloin tietenkin, kun on shampoot päässä. Pitkitettiin poikakaverin kanssa molemmat hiusten pesua viimeiseen asti ;) Ja tämä sama tilanne oli sekä Hua Hinissä että Bangkokissa, joten ongelma on varmaan laajempi.

– Kun lähdet (jonnekin muualle kuin Bangkokiin tai muuhun isoon mestaan) Taikkuihin, varaudu, että paikalliset eivät ymmärrä sinua, etkä sinä heitä. Kyllä ei missään muualla ole ollut vastaavia ongelmia. Vaikka vastapuolella saattaisi olla englanti sinänsä auttavasti hallussa, ääntäminen tekee sen, että monesti oli vain pakko luovuttaa, kun useammankaan toistopyynnön jälkeen juttu ei avautunut =D Lisäksi aloin itse puhua kapula-englantia, koska vähänkään hienompien ilmaisujen kanssa voi kyllä ihan varmasti unohtaa molemminpuolisen ymmärryksen.

 – Maisema on vähintäänkin mielenkiintoista, koska JOKA PAIKKAAN rakennetaan kauheasti uutta ihan hirveällä vauhdilla. En jaksanut olla päivittelemättä, että viiden tähden hotellin viereinen rakennus saattoi olla kesken jäänyt kerrostalon mörskä. Jos etsit kaunista arkkitehtuuria, älä mene Thaimaahan.

Iltakahvi ulkona, ei oo parempaa <3

 – Ruoka on aivan helvetin hyvää!! Taikkusafka on ihan superhalpaa, ruoka-annos voi maksaa hyvin noin 1,50 €, kun taas pihveistä ja pizzoista saattaa joutua maksamaan Suomen hintoja lähentelevän summan. Kannattaa pitää mielessä, että koskaan et voi olla satavarma siitä, mitä saat. Ruokalistoihin on yleensä käännetty englanniksi vain tyyliin ”paistettua kalaa riisin kanssa”, etkä voi tietää, tuleeko annoksesi jonkinlaisella kastikeella, kasvisten kera, tai saatko kenties lautasellesi jonkin mielenkiintoisen risottopalleron =D

 – Ilmasto on marras-helmikuussa just eikä melkein! Kuuma on, se on selvä, mutta ilma ei ole yhtään sellainen tukalan painostava, kuin Suomessa yli 30 asteen helteillä on.

Hua Hinin ostari Market Village, kuvattuna hotellimme terassilta

 – Kannattaa ehdottomasti hyödyntää palveluja, kaikenlaiset hoidot ja hieronnat ovat killerihalpoja ja monesti älyttömän hyviä! Sain tällä reissulla elämäni parhaan hieronnan, joka tunnin kestäneenä tuli maksamaan viisi euroa. Ihan parasta! Kävin melkein joka päivä istumassa span penkissä, ja paikan työntekijät kysyivät loppulomasta jo, että no mitäs tänään tehdään ;)

 – Liikenne on ihan kamala, pelottava ja hullu! Jengi ajaa aivan sairaan kovaa, ohittelee miten sattuu, eikä kukaan skootterilla ajavista käytä tietenkään kypärää. Kolmen tunnin ajomatka Hua Hinistä Bangkokiin oli valehtelematta elämäni pelottavin. Taksia ajoi vanha pappa, joka ajoi huonokuntoisilla teillä 130-140 km tunnissa, aivan edellä ajavan takapuskurissa kiinni, ja veti matkan aikana parit sellaiset äkkijarrutukset, että oksat pois. Koko matkan ensimmäiset nopeusrajoitukset nähtiin Bangkokissa, mutta eipä niitäkään kukaan noudattanut. Puristin koko matkan kovaa penkkiä, reittäni tai ovenkahvaa, ja poikakaverin nyt jos toi edellä oleva auto jarruttaa, niin NÄKEMIIN tai ihan turha kuvitella, että tälläsessä vauhdissa kuski ehtii reagoida, jos siis toi rekka vaihtaa kaistaa, niin TERVE jutut eivät kauheasti auttaneet. Niin ja rekat tosiaan ohittelivat, ihan katsomatta, onko alla ketään. Seuraavan kerran vuokraan kyllä hemmetti bussin, niin en ainakaan ole pienimmässä kolariin joutuneessa autossa, jos sellaiseen joutuu.

– Ihmiset ovat super ystävällisiä, siis ihan tosissaan. Ihan erilaista, kuin missään muualla, missä olen matkustanut.
– Aikaero tuntuu, matkat on raskaita, mutta lähtisin silti koska vaan takaisin. Ensi marraskuussa sitten taas, toivottavasti <3

Muita Thaimaahan rakastuneita? :)

Ps Muistakaa osallistua arvontaan! :)

4 vastausta artikkeliin “Thaimaa for dummies

 1. Mä olen kerran käynyt Thaimaassa ja allekirjoitan joka kohdan :) Tosin, musta ei kyllä tullut suurta Thai-ruoan ystävää :P Liikenne on ihan kahjoa, oli aika extremefiilikset pyöräillä moottoritiellä :D Ja hei, mun ansiosta meidän seurue EI vuokrannut skoottereita, siihen mä vedin ehdottoman NONONO-rajan :D Meillä oli matkatoimiston kautta matka ja ONNEKSI bussikyyti :D Kaiketi niitä taksikuskejakin on joka lähtöön, yhden kerran mentiin sellaisella taksilla jonka nopeusmittari ei toiminut..:DAika äkkiä mekin huomattiin, että rallienglantia sen olla pitää. Me oltiin Cha-amissa, sellaisessa tooosi pienessä kylässä, oli ihanaa kun reissun aikana tuli tietyt baarinpitäjät jne. tutuiksi, tosin yksi meidän seurueesta olikin jo kokenut Thaimaa konkari ja tiesi ne henkilöt entuudestaan :)Ja kyllä, sinne on joskus päästävä uudestaan! Ehkä se, kun se on niin ihan eri ”maailma” tekee sen, että tuntee olevansa lomalla, kaukana kotoa :) Tää meidän matkaseurueen konkari suuntaakin nyt jouluksi sinne, neljäksi viikoksi. Hitsit kun maailmassa on liikaa ihania matkakohteita ja lompakkokin rajallinen, haaveilen sellaisesta sapattivapaa-maailmanympärysmatkasta ^_^

  Tykkää

  1. Jep, en mistään hinnasta lähtisi Thaimaassa skootterilla ajamaan! Ja takseja tosiaan on joka lähtöön, lentokentälle mm. kaahattiin taksilla, jonka takapenkillä ei ollut turvavöitä ollenkaan. Kuski huomasi, kun yritimme niitä etsiä, ja nauraen vaan heilutti kättään, että NO NO NO. Öö, apua? :DCha-am taitaa olla jossain Hua Hinin lähellä, sielläpäin näkyi nimittäin tuo nimi useissa kylteissä :)Olet oikeassa, kun menee noin kauas ja täysin erilaiseen ympäristöön, tuntee todella olevansa irti arjesta ja lomalla. Teki hyvää :)

   Tykkää

 2. Mä en kyllä yhtään ole samaa mieltä tuosta thaikkulaisten ystävällisyydestä. Tai no, jos tykkää sellasesta, että hymyillään vaan koko ajan niin onhan ne sitten tavallaan ”ystävällisiä”.. Itse en kuitenkaan ole lämmennyt sellaiselle, että esitetään kohteliasta ja samalla kustaan ihan kympillä silmään. Sitähän siellä tehdään, hymyillään ja ollaan ystävällisiä, koska se on ns. maan tapa. Äänen korottaminen tarkoittaa molemmille kasvojensa menettämistä ja pikemmin hymyillään vaikka vituttaa. Matkakohteena muuten ihan mukava, halpaa ja lämmintä. Hyvää ruokaa, indeed! :D

  Tykkää

  1. Mietin kommenttisi johdosta paljon tuota ystävällisyysasiaa, mutta olen kyllä edelleen samaa mieltä, kuin mitä tekstissä sanoin. Itse olen kokenut esimerkiksi ranskalaisten kohteliaisuuden monesti teennäiseksi, mutta thaimaalainen meininki on jotenkin mielestäni aidompaa, vaikka paljon he tosiaan hymyilevät ;) Tuo on kyllä totta, että rahoja yritetään aika usein turisteilta kusettaa. Pyydetään taksimatkoista maltaita tms. Mutta jotenkin sekin menee mun päässä köyhyyden piikkiin, ja jos tyrmää pyydetyn hinnan, niin yleensä seuraava tarjous on ihan asiallinen ;)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s