Kauneushoitolassa · Kulmat

Kulmien laminointi – mikä meni pieleen

Olette ehkä kuulleet tämän hetken kuumimmasta kulmatrendistä, kulmien laminoinnista eli brow liftistä. Mäkin olin kuullut nimen, mutta en itse asiassa ollut perehtynyt lainkaan siihen, mitä tämä käytännössä tarkoittaa. En myöskään oikein tiennyt, kenelle käsittely sopii. Kun sitten kävin pari viikkoa sitten sokeroinnissa, kysäisin hoidon tehneeltä kosmetologilta, sattuuko hän tekemään laminointeja ja onko sitä edes järkevää harkita näin hennoille ja harvoille kulmille kuin minulla. Kosmetologi sanoi, että laminointi sopii oikein hyvin myös tällaisille hentoisille kulmakarvoille, ja jos henkilöllä on oikein tuuheat kulmat jo ennestään, laminointi voi tehdä niistä jopa liian hallitsevat. Kaikki riippuu tietenkin halutusta lopputuloksesta, mutta käsittelystä ovat pitäneet myös monet hentokulmaiset tyypit.

Mä olin sopivasti jäämässä lomalle ja ajattelin, että no kokeillaan ihmeessä! :)

Tässä lähtötilanne kosmetologin penkissä. Kulmani ovat siis sekä hennot että vaaleat. Vähän jännitti, että mitä näistä saisi aikaiseksi!

Ja voilà!

Mitä kulmien laminointi siis tarkoittaa?

  • kulmat harjataan haluttuun asentoon eli useimmiten ylöspäin, jolloin saadaan aikaan efekti leveämmistä ja tuuheammista kulmista
  • kulmiin levitetään samaa permanenttiainetta, jota käytetään ripsien kestotaivutuksiin. Aine ikään kuin rikkoo karvan rakenteen, jotta sen voi muotoilla halutulla tavalla
  • kulmiin levitetään kiinnitysaine, joka kiinnittää kulmat tähän haluttuun asentoon
  • kulmat värjätään
  • kulmiin levitetään hoitoseerumi

Yhteensä käsittelyyn menee tunnin verran ja se maksaa noin 50 euroa. Lopputuloksen pitäisi kestää 3-6 viikkoa riippuen siitä, kuinka nopeasti kulmakarvat uusiutuvat. Kulmia ei saisi kastella ensimmäisen 24 tunnin aikana käsittelyn jälkeen (edit. huom! lue postaus loppuun, aika on oikeasti 48 h!). Kuten kuvasta näkyy, oma ihoni ärtyi hieman kulmien harjaamisesta, jota piti tehdä jonkin aikaa, että karvat sai haluttuun suuntaan. Muuten käsittely ei tuntunut miltään ja aika kului oikein joutuisasti.

Tässä vielä kuva ”ennen”.

Ja ”jälkeen”.

Tulos oli omaan silmääni ensi alkuun aika dramaattinen, mutta totuin siihen jo samana päivänä! Osa efektistä oli kuitenkin ihoon jäänyttä kestoväriä ja laminointia seuraavana päivänä kulmani näyttivät tältä:

Melko iso ero edelliseen päivään, vai mitä? Ajattelin kuitenkin, että kiva ja luonnollinen lopputulos. 

Mutta ikäväksi yllätyksekseni pari päivää myöhemmin kulmani olivat jo palanneet tällaisiksi:

Laminoinnista ei ollut jäljellä enää mitään muuta kuin kulmien kestovärjäys!

Laitoin toki laminoinnin tehneelle kosmetologille viestiä ja kuvan, että mikähän on homman nimi. Hän oli yhtä yllättynyt kuin minäkin ja lupasi kysyä kouluttajalta mielipidettä. Sieltäkään ei osattu sanoa, miksi laminointi ei pysynyt, mutta suositeltiin kokeilemaan uudelleen. Toki kokeillaan! Ehdin saada pienen häivähdyksen fiilistä, kun kulmat olivat näyttävät ja kivat, niin ilman muuta tilanne vaatii uuden testin. Olen ensi viikolla menossa uuteen käsittelyyn ja ajattelin sitten kertoa tuloksista täälläkin! Pysykää kuulolla :)

edit. Mysteeri taisi ratketa! ^_^ Minulle laminoinnin tehnyt kosmetologi luki postauksen ja laittoi viestiä, että käsittelyn jälkeen kulmia ei saisi kastella jopa 48 tuntiin! Ripsien kestotaivutuksessa aika on 24 h, niin hän tajusi postaustani lukiessaan, että taisi sanoa minulle vahingossa väärän aikarajan :D Pian nähdään, oliko kyse vain tästä! Mutta täytyy sanoa, että onpa pitkä aika olla kastelematta kasvoja..! 

Oletteko kokeilleet kulmien laminointia? Hitti vai huti? Olisi kiva kuulla kokemuksia :)

2 vastausta artikkeliin “Kulmien laminointi – mikä meni pieleen

  1. Hui, nyt minua rupesi pelottamaan! Varasin ajan volyymiripsiin ja samalla kulmien laminointiin. Toivon vähän vähemmän dramaattista lopputulosta, luin sivuilta ettei niitä ole pakko harjata niin hurjiksi. Mutta jos ei pysy kuin pari päivää niin harmittaa kyllä. Toivottavasti kerrot miten kävi, en taida uskaltaa kastella niitä moneen päivään…

    Tykkää

    1. Älä suotta pelkää, kulmat voi tosiaankin asetella myös vähemmän dramaattisesti (eli ei osoittamaan ihan ylös). Mutta pysyvyys on kyllä kysymysmerkki! Eräs ystäväni kertoi kastelleensa laminoidut kulmansa samana päivänä, mutta ne pysyivät silti hyvin..! Ja ilman muuta kerron, miten kävi :)

      Tykkää

Jätä kommentti