Lifestyle · Sisustus ja koti

Kun ulkona on mustaa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun ulkona on säkkipimeää niin aamulla töihin lähtiessä kuin töistä kotiin päin suunnatessa, ollaan vakavien asioiden äärellä. Mä olen kokenut aina, että olen ilmaston puolesta syntynyt väärään maahan. Synkkyys vaikuttaa suoraan mun vireystasoon, jaksamiseen ja mielialaan. Harmaata, sateista, ankeaa. Sellainen on monesti mun mielikin tähän aikaan vuodesta. Puhuttiin just siskon kanssa sään vaikutuksesta meihin ja sisko totesi, että häntä ei haittaa tämä loppusyksyn sää Suomessa. Ei tämä hänenkään lempisäänsä ole, mutta jos se ei myöskään haittaa, ollaan mielestäni jo kirkkaasti voiton puolella. Mä taas janoan valoa. Lämpöäkin rakastan, mutta valo on mulle se juttu. Nyt kun kahtena viime vuonna olen ollut tähän aikaan Thaimaassa lataamassa D-vitamiinia kroppaan, tunnen vielä selvemmin pimeyden negatiivisen vaikutuksen itseeni, kun nyt en aurinkoa näe. Joka vuosi tähän aikaan punon katkeria suunnitelmia ulkomaille muutosta, mutta ne karisevat joka kerta, kun alan oikeasti miettiä, miten hyvin täällä ovat oikeastaan kaikki muut asiat säätä lukuun ottamatta.

Kynttilät ovat aina olleet ihan must-juttu pimeänä vuodenaikana, mutta tänä vuonna olen ottanut käyttöön järeämmät aseet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valopallot! Onneksi on Insta, missä olen muiden kuvia valopalloilla somistetuista huoneista ihastellut ja viime viikolla päätin, että nyt riittää, ja suuntasin Stockmannin kodin osastolle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Palloja oli tällä La case de cousin paul -merkillä ihan hurjasti erivärisiä, mutta itse valitsin ensimmäisiksi palloikseni neutraalin harmaan sävyisen paketin. Kuten näette, pallot tulevat pakkauksessa irtona, mutta onneksi kokoaminen on helppoa. Pallot pujotetaan yksi kerrallaan haluamassaan järjestyksessä valokaapeliin ja tökätään aina yksi lamppu kunkin pallon pienestä reiästä sisään. Tässä kohtaa jouduin tosin googlettamaan, koska mietin, että ohjelappusen kuva saksista ei voi millään pitää paikkaansa. Tuntui jotenkin tosi väärältä ruveta saksimaan Fiskarseilla tuliteriä valopalloja! Mutta niin sitä vaan piti tehdä, eli suurentaa jokaisen pallon reikää saksilla hieman niin, että lamppui mahtui pallon sisään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihmettelin myöskin, että miksi mun jokaistaa liikettä seuraa puriseva ja puhkuva bulldoggi, joka yrittää aiiiiiiiivan varovasti tassullaan varastaa pallon aina kun katson poispäin. En tajunnut yhtään, että palloista täysin sekoavalle Benille nämä ovat ihan sama asia kuin hänen paras lelunsa, tennispallo. Sillä Benkku pelaa futista joka päivä koirapuistossa :D Oikeasti siis kikkailee tassuilla pallon kanssa ja jahtaa sitä. Nyt raukkaparka ei saanut yhtäkään palloa omiin leikkeihinsä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luovuuteni ei välttämättä ole nyt ihan huipussaan, joten asettelin palloset vain tv-tasolle ilman sen kummempia asentamisia. Kuvaaminen oli tosi vaikeaa, koska pallojen ihanuus tulee esille kun muita valoja himmentää, mistä mun kamera ei taas tykkää :D Mutta oikeasti, nämä ovat NIIN ihanat! Johdossa on kätevä katkaisija, joten johtoa ei tarvitse aina mennä repimään seinästä kun haluaa sammuttaa valon. Olen kyllä ihan rakastunut näihin palleroisiin. Tekisi mieli kuorruttaa koko asunto näillä! Seuraavaksi himoitsen sellaista väriyhdistelmää, jossa on keltavihreää ja mustaa <3 Yksi pallosetti maksaa reilut 30 euroa. Kuulin myöskin, että näitä palloja voi kotimaassaan Ranskassa (ja merkin verkkokaupassa) shoppailla yksitellen, vähän niin kuin karkkikaupassa :D

Turvaudutteko te valoihin pimeänä vuodenaikana? Muita hyviä keinoja piristymiseen?

19 vastausta artikkeliin “Kun ulkona on mustaa

  1. Kyllä, Brooklynit on! Mäkin huomasin selkeästi, miten paljon kivempi tunnelma tuli tällaisesta lämpimästä valosta verrattuna mun vanhoihin, ihan liian kylmiin jouluvaloihin. Ne ovat jääneet ihan käyttämättä, kun se valo on niin kovaa :P

   Tykkää

 1. Valopallot on ihania :) Itse ostin K-raudasta yksittäisiä palloja, siellä kun oli juuri vähän kuin karkkikaupassa lasivaaseissa eri värisiä palloja joista sai itse valita mieluisensa. Toisaalta tosi mahtavaa, että sai itse suunnitella pallosarjan, mutta toisaalta pallojen valinnassa kesti tooosi kauan, kun kaikki värit oli niin houkuttelevia :D

  Tykkää

 2. Noi on tosi kauniita, mäkin haluaisin sellaiset ihan vaan luonnonvalkoiset! :) Mä askartelin budjettivalojutun kattoon ihan vaan ledinauhasta ja paperipompomeista- siitä tuli ihan kiva lopulta, vaikka aika paljon kiroilin sitä tehdessä. :’D

  Tykkää

 3. Kynttilät, niitä palaa tällä hetkellä paljon. Oon kehittänyt tänä syksynä tuoksukynttilöistä ja instrumentalimusasta kunnon zen-yhdistelmän, jolla oon selvinnyt pahimmasta duunistressistä yli :)

  Tykkää

  1. Aaaaa, kuulostaa täydelliseltä! Mullakin oli ennen tapana tenttiin lukiessa kuunnella klassista musiikkia, se jotenkin rauhoittaa mielen :)

   Tykkää

 4. Mä oon jo lokakuun puolella laitellut valopalloja kotiin :) tosin itse tehtyjä, mä kun hurahdin aivan täysin niitä paperinarusta tekemään, on valkoisia ja värillisiä :) ja kynttilät palaa myös, sekä aidot että patteriversiot :)

  Tykkää

  1. Googlettamalla muistaakseni löysin, paperinaru valopallot. Mä oon tehnyt kaikki paperinarusta, mutta monet on tehnyt erilaisista langoistakin. Jos haluat enemmän tietoa, niin laita ihmeessä sähköpostia :)

   Tykkää

 5. Nizzan vierailuilla oon aina käynyt hakemassa väriterapiaa niistä Cousin de Paulin liikkeistä :) Pallot on tosiaan väreittäin jaoteltu sinne ja ne on läpinäkyvissä laareissa, ja seinät tosiaan muistuttaa semmosta isoa irtokarkkiseinää :D valitsin sieltä mun vanhemmille valokombinaation ja _meinasin_ pitää ne itse, niin kivat tuli. En oo vielä itelle saanu ostettua noita, koska kuljettaminen vaatii tilaa mitä matkalaukuissa ei oo kovin usein ollut :P mutta kyllä mä vielä joku päivä! Haluan ehdottomasti koota pallosarjan ite, sit saa päättää nimittäin myös pallojen määrän :)

  Tykkää

 6. Ah, valopallot! <3 Minä tilasin omat palloni viime vuonna Etsyn kautta. Juuri eilen mullekin tuli sellainen olo, että nyt tähän pimeyteen on pakko saada vähän lisävaloa. Onneksi muistin pallot ja nyt ne roikkuvat taas olohuoneen verhon vieressä valoa tuomassa. Ja kyllä vaan heti mieli piristyi :)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s