Itseruskettajat

Näin saat tasaisen rusketuksen itseruskettavalla!

Nyt ollaan taas tärkeiden asioiden äärellä. Näin kesällä ei ole sellaista viikkoa, ettei joku bloggaajakollega ihmettele tai tuskastele sitä, miten hän taas sai itseruskettavalla tasaisen rusketuksen sijaan läikkäiset ja rantuiset sääret. Jos kauneusbloggaajille tasainen purkkirusketus on vaikeaa, niin oletan tämän olevan ongelma yleisestikin. Kamelin selän katkaisi eilinen Sissin postaus, jossa hän oli antanut kaikkensa ja ei vaan onnannut. Kun aloin sitten äidillisesti ohjeistaa Sissiä itseruskettavan käytössä tajusin, että ehkä nämä vinkit olisi syytä jakaa ihan omana postauksenaan.

Mä en monesta asiasta paljon tiedä, mutta itseruskettavista tiedän :D Joten tässäpä pienet ohjeet siitä, miten tasainen vartalon purkkirusketus onnistuu!

1. Valitse hyvä tuote.
Tämä on kaikkein olennaisin asia, jota ei voi korostaa liikaa. Huonolla tuotteella ei kukaan onnistu. Itse olen Vita Liberata -tyttöjä, mutta myös esimerkiksi Guerlainilta ja St. Tropezilta löytyy loistavia tuotteita. Oma suosikkini tosiaan on Vitan mousse.

2. Oikea annostelu
Itseruskettavan käytössä enemmän ei ole enemmän. Jos truuttaat tuotetta liikaa kämmenelle tai kintaalle, on aivan varma, että sitä myös menee iholle liikaa joihinkin kohtiin. Pieni pumppaus, rutista kintaaseen, levitys. Pieni pumppaus, rutistus, levitys, ymmärrätte pointin. Vähän sama kuin mineraalimeikkipohjissa muuten, et voi oikaista ottamalla kabukiin koko kasvojen peittoon tarkoitetun määrän. Vähän kerrallaan, vaikka kuinka tuntuisi tuskastuttavan hitaalta kuten allekirjoittaneesta ainakin.

3. Pieni ihoalue kerrallaan
Jos joku on levittänyt itseruskettavaa pitkin vedoin nilkasta reiteen, LOPETA HETI :D Tässä hommassa pitää käsitellä pieni ihoalue kerrallaan eli esimerkiksi ei koko käsivartta vaan ensin ranteesta kyynärpäähän, sitten lisää tuotetta kintaaseen ja vasta sitten kyynärpäästä olkapäähän.

4. Oikea järjestys
Itseruskettavaa ei saa missään nimessä läntätä kintaan täydeltä siihen kuivimpaan ihoalueeseen eli esim. kyynärpäähän, polveen tai nilkkaan. Levitä ensin sääreen/käsivarteen/ym ja käsittele vasta lähes kuivalla kintaalla kuivat kohdat, joihin väri muuten tarraa liikaa.

5. Nopeus
Itseruskettavaa levitettäessä ei jäädä haaveilemaan. Kun länttäät tuotteen ihoosi, se on levitettävä samantien rantujen välttämiseksi.

6. Hiero kunnolla!
Jos hipsuttelet ja hipelöit tuotetta ihoon, se ei levity nätisti. Reippaat otteet käyttöön ja hiero mieluummin kauemmin kuin liian vähän aikaa.

7. Varo kun peset käsiä
Kun peset kädet operaation jälkeen, tee se varovasti! Pese vain kämmenet, ei ranteita! Vettä ei saa mennä ranteille tai muuten ne vasta kamalalta näyttävätkin, been there.

8. Ihon kuorinnasta ja kosteutuksesta ei ole haittaa
Mähän olen surkean laiska kuorimaan ja rasvaamaan kroppaani, mutta koska nämä toimenpiteet on mainittu varmasti joka ikisen itseruskettavan käyttöohjeessa, en uskalla olla mainitsematta niitä :) Kuitenkaan en itse todellakaan aina kuori vartaloani ennen itseruskettavan levittämistä.

Noh, oliko tässä postauksessa mitään uutta vai oliko nämä kaikki jo ihan vanhaa tuttua juttua? :)

15 vastausta artikkeliin “Näin saat tasaisen rusketuksen itseruskettavalla!

 1. Miten tämä ruskettaminenkin on niin pelottavaa hommaa??!! 😂 😂 😂 Mulla odottelee Vita Liberatat pöydällä (odotelleet jo viime vuodesta…) et alkaisin tositoimiin, mut satuin lukeen eilen Sissin postauksen ja mulla meni lopullisesti luu kurkkuun 😭😱 Pakko kait se on tarttua härkää sarvista, ja vihdoin ja viimein testata niitä, sun upeasti ruskettunut jalka sarveiskalvolle palaneena! 🤣🤣🤣

  Tykkää

  1. Hahaa, NYT ANNAT PALAA!! :D Tää on siitä anteeksiantavaa hommaa, että lopputulos on joka tapauksessa väliaikainen! Niin uskaltaa ottaa riskejäkin. Aloita vaikka pelkistä jaloista! Ja sitten vasta koko kroppa kun homma on jo tutumpaa :)

   Tykkää

 2. Ompas tasainen lopputulos! :) Ehkäpä itsekkin uskaltaudun itseruskettavian salaiseen maailmaan :D Kumpaa Salla olet laittanut darkkia vai mediumia? Ja mitä tuotetta käytät kasvoille?

  Tykkää

 3. Aaaaaargh. Täälläkin on mietitty et EDES sääret ois kiva saada vähän päivettyneen näköseks. Oma kompastuskivi on se et kun on atooppinen iho,on se rohtuneen kuiva varsinkin alakropassa vaikka kuoris ja rasvaiskin ennakkoon,lopputulos on siis aina ollu laikukas :|

  Tykkää

  1. No niinpä…. tuohon ei mitkään vippaskonstit auta :( Mutta ehkä sääri”meikeillä” saisit sääristä päivettyneen näköiset? Näin Nude-Erikan kuvat hänen sääristään Vita Liberatan tuotteella käsiteltynä ja WOW <3

   Tykkää

 4. Minä olen iloisesti laikukas vitiligon vuoksi. Olen joskus miettinyt, saisiko itseruskettavalla tasoitettua värieroja pigmentittömien ja pigmentillisten kohtien välillä, mutta en tunne iiärrän toimintaperiaatetta: tehoaako se siihen pigmenttiin vai voisiko albiinokohtiinkin saada väriä? Enkä sitten lopulta ole saanut aikaiseksi että testaisi, vähän luulen etten jaksaisi olla koko kesää purnukoiden kanssa pelaamassa. Olen kyllä vahvasti sitä mieltä, että tämä on ominaisuus eikä vika, koska turha sitä on itkeä kun ei sille mitään voi :D Sikäli harmittaa että mulle tulisi muuten ihan kiva rusketus, siihen pigmenttiin jota immuunipuolustus ei vielä ole murhannut, tarttuu nätisti väri.

  Tykkää

  1. Hmm, mielenkiintoinen kysymys, johon en minäkään osaa vastata. Tekisi mieli sanoa, että for science: kokeile! :D Tuossa pari kommenttia ylempänä kirjoitinkin Vita Liberatan Blur-säärimeikistä ja että se näytti Nude-blogissa upealta, se varmaan voisi sopia sullekin? MUTTA. Yhtään mitään ei tartte tai pidä käyttää, jos ei siltä tunnu! Olen täysin samaa mieltä sun kanssa vitiligon ominaisuutena olemisesta ja sanon lisäksi, että tykkään sun asenteesta!! :)

   Tykkää

   1. Kävin nyt lukemassa ton Erikan postauksen ja näytti sen verran kiinnostavalta että tilasin sen Body Blurin testiin… Ihan jännä nähdä nimittäin miten se peittää värieroja. Ei mua arjessa tai juuri juhlassakaan haittaa olla laikukas mutta otetaan tää tieteellisenä kokeena ja jaetaan sitten sanomaa muulle kansalle :D

    Tykkää

 5. No nyt oli taas kyllä niin hyödyllinen postaus :) Mä oon kyllä Vita Liberatan tuotteilla useimmiten onnistunut oikein hyvin, mutta tuli tässä silti mullekin ihan uusia neuvoja. Hei miten mä en oo ikinä tajunnut tota rutistus-hommaa! Aina vaan läntänny kintaan suoraan iholle ja ryhtyny hommiin, mut ehkä se tosiaan olis vielä helpompaa, kun se aine ensin vähän leviäis siihen kintaaseen tasasemmin :P

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s