Ihon hoito · Ruoka ja juoma

Oodi Snickerseille ja sinkkipastalle

Kerroin aiemmin muuttaneeni ruokavaliotani radikaalisti heinäkuun alussa. Sallan lautasella ei ole enää nähty sokeria ja maitotuotteita, ja proteiinin saantini olen varmaankin triplannut. Sokerin jättäminen on ollut tosi vaikeaa, siis oikeasti. Mulla oli muutama viikko sitten kausi, jolloin tuntui, että voisin tappaa jonkun, jos vain saisin ahmia makeita herkkuja. Olen todennut, että sokeria ei turhaan sanota huumeeksi.

Apua tuli yllättävästä suunnasta, Juille nimittäin postasi itsetehdyistä ”Snickersin” terveysversioista. Olisin muuten varmaankin suhtautunut Snigujen hyvänmakuisuuteen skeptisesti, mutta tiedän Juillen olevan kaltaiseni sokerihiiri, ja uskoin, ettei hän kehuisi mitään kengänpohjan makuista terveysskeidaa. Olin oikeassa! Rakastuin näihin herkkuihin ensi puraisulla, ja olen nyt tehnyt Sniguja neljä kertaa. Jopa isäni ja 14-vuotiaan siskoni mielestäni nämä ovat mielettömän hyviä! :) Olen lisännyt nameihin suolapähkinöitä, ja vastaavasti jättänyt ruususuolan aineista pois. Snigut ovat täyttä, tuhtia tavaraa, ja makeanhimo tulee tyydytettyä nopeasti. Luulen, että pahin sokerivieroittautumiseni on takana päin, koska viime ja tällä viikolla mun ei ole tehnyt mieli napsia Snickersejäni pakkasesta yhtään samaa vauhtia kuin vielä vähän aikaa sitten. No, ei tämä silti helppoa ole. Näin toissayönä unta, että söin kolme Arnold`sin donitsia ;)

Kerron lisää ruokavaliojuttujani lähitulevaisuudessa omassa postauksessaan.

Blogeista todella löytyy hyviä vinkkejä! Ihoni nimittäin kiittää puolestaan Petraa, ja hänen postaustaan vauvojen sinkkirasvan käytöstä finnien nujertajana. Olen aiemmin lätrännyt näppylöihin yöksi Ella Bachén Soin Purifiant Intensif Créme Intex N2 -voidetta, mutta koska kaapissani sattui olemaan sinkkipastaa, ajattelin kokeilla sitä.

Zinkosal-P on apteekista ostettua sinkkipastaa, ja paksua tököttiä kuin mikä. Olin ostanut tuubin alunperin erään arven vaalentamista varten, mutta kärsivällisyyteni tässä projektissa loppui kesken, kun en parin käyttökerran jälkeen havainnut tuloksia. Näppylöihin sinkkipasta sen sijaan puree nopeasti! Huomasin jo yhden yön käytön jälkeen, että pari kasvoissani olevaa ihonalaista näppylää eivät olleet enää läheskään yhtä kipeitä, ja ne olivat myös pienentyneet selvästi! Jouduin epäuskoisena ihan etsimään yhtä ihonalaista finniä leuasta, kun en meinannut enää löytää sitä. Ei sinkkipastakaan varmaan ihmeitä tee, mutta se vaikuttaisi kuitenkin oleva tehokkain koskaan testaamani aine näppyihin, ja se on paljon se. Ainoa miinus tulee huonosta käyttömukavuudesta, valkoista mönjää löytyy aamulla tyynyliinasta ja koiran poskesta. Annan kuitenkin tämän puutteen anteeksi :)

Mitä te käytätte näppylöiden nitistämiseen? Onko kellään kokemuksia arpien vaalentamisesta sinkkipastan avulla?
Niin ja sokerittomat (helpot!) herkkureseptit jakoon!! :)

14 vastausta artikkeliin “Oodi Snickerseille ja sinkkipastalle

 1. Itsekin käytin tuota sinkkipastaa, kun ihoni oli nuorempana huonommassa kunnossa. Toinen hyvä konsti on Skin Doctorsin Zit Zapper. Nykyisin tulee niin harvoin näppyä, että laitan hammastahnaa näpyn päälle yöksi, toimii. Hellävaraista se ei varmasti ole.

  Tykkää

  1. Hei olen muuten itsekin kokeillut Zit Zapperia! Se toimi mulla ok, sinkkipasta toimii paremmin. Jos mullakin olisi yksi näppy silloin tällöin, niin käyttäisin varmaan vain hammastahnaa. Nyt niitä pirulaisia on paljon ja usein, niin erillinen tuote on tarpeen :P

   Tykkää

 2. Minä käytin jotain Lumenen natural Code sarjan täsmähoitoa kerran ja yllätyin positiivisesti. Olin siis ajatellut sen olevan ihan yhtä tyhjän kanssa, mutta yön aikana kyllä näpyt pieneni huomattavasti. Tosin se on täsmähoitoa, ei koko kasvoille levitettävää.

  Tykkää

  1. Niinpä, halpistuote voi hyvin yllättää positiivisesti! Tosin odotuksetkin ovat ainakin itselläni monesti halpojen tuotteiden kanssa aika matalalla, joten ei oikein voi pettyä kun on jo valmiiksi pessimistinen ;)Sinkkipastaa ja Bachen voidetta olen myös käyttänyt vain paikallisesti. Ei noin paksuja tahnoja tee mieli levittää koko kasvoille :)

   Tykkää

 3. Mulla on kai vähän niin, että joko en syö herkkuja ollenkaan tai sit syön. En tykkää mistään ”korvaavista” jutuista, banaanipannareista tms. Yök. Ja tommoset vaan ruokkii sitä himoa entisestään, eikä helpota. Kesälomalla meni herkuttelut väkisinkin överiksi, mutta en jaksa olla tuomitseva itseäni kohtaan, vaan nyt niskasta kiinni ja karkkipäivä kerran viikossa! Onneksi kuitenkin tuli myös urheiltua…En ole vuoteen himoinnut enää pullaa, leivoksia tms., jotka oli ennen mun suurin makeannälän kohde. Irtokarkit ovat mulle kuitenkin se, että en kovin helpolla voi tai edes halua jättää. :D Ja olen tullut siihen tulokseen, että mieluummin se pari ”ylimääräistä” (itselle ylimääräistä!) kiloa, kuin että ei enää herkuttelua.

  Tykkää

  1. Oon Kissis samoilla linjoilla, mäkin yleensä nauran räkäisesti näille terveyskorvausjutuille. Mutta Snigut oli oikeasti ihan suussasulavia :) Mä himoitsen toistaiseksi eniten jostain syystä munkkeja, donitseja ja leivoksia…toivon mukaan tää tästä vielä helpottaa.Mullakaan ei ole sokerivieroituksessa kyse painon pudotuksesta vaan jaksamisen ja energian lisäämisestä.

   Tykkää

 4. Mäkin tykkään sinkkipastasta! :) Se kyllä vaalentaa arpia, mutta siihen menee aikaa eikä tapahdu yön yli :P Paras finnien täsmätuote on ehdottomasti Cliniquen finnigeeli sellases pienes, puristettavassa putkilossa. Se ei kuivata niin, että iho menee rikki ja toimii niin pieniin näppyihin kuin isoihin paukamiin! Ja varsinkin, jos finni punoittaa, niin se vie punoituksen HETI pois. Tykkään kans käyttää Schrammekin BB-voidetta öisin, se vaalentaa kans arpia ja rauhoittaa finnejä niinkuin sinkkuvoide. :) Mutta se on värillistä! Eli voisit käyttää sitä päivisinkin jopa! :) Miinus on tietty korkea hinta… :(

  Tykkää

  1. Jahaaaaaaa, kiitos vinkistä, tuota Schrammekia voisi kokeilla :) Ja laitan korvan taaksen myös Cliniquen geelin, jos kyllästyn sinkkipastaan ;)

   Tykkää

 5. Mulla on näppyjen täsmähoitona ihan antibioottiliuos, joka on reseptitavaraa, mutta vähän mietityttää sen jatkuva käyttö, kun se nyt kuitenkin sisältää antibioottia. Ja kallistakin se on. Että voisin hyvinkin kokeilla tota sinkkitahnaa! Mä muuten syön sinkkiä tabletteina paremman ihon toivossa. En tiedä, onko siitä hyötyä, mutta ehkä ei haittaakaan. :-)

  Tykkää

  1. Mäkin olen käyttänyt antibioottia sisältävää liuosta näppyihin joskus back in the days. Muistaakseni se kuivatti mua ihoa aika helkkaristi… Plus, että se kuitenkin on lääkettä, eikä kosmetiikkaa, niin onkohan tosiaan hyvä pitkäaikaisessa käytössä? Ja missään nimessä sinkistä ei ainakaan haittaa ole, itsekin syön sitä välillä kuuriluontoisesti :)

   Tykkää

  1. Lalli on täyden palvelun kynsistudio, tarjolla on myös kupponen kuumaa ja Sniguja. Ja viehättävää seuraa. Vain ajanvarauksella.

   Tykkää

 6. Minä joskus yritin vaalentaa asrpia sinkkipastalla, mutta kyllästyin odottelemaan tuloksia, hidasta on. Viimeisin mielikuva sinkkipastasta taitaa olla, että se vähän tukkii mun ihoani ja näin ollen tavallaan lisää näppylöitä. Mutta saattoi olla, että levitin liian laajalti tms.Juillen blogista sain vinkin ja innostuin tilaamaan luonnonmukaista ”antibioottisuihketta” iholle ja hyvin on toiminut. En nyt valitettavasti muista nimeä mutta eiköhän se sieltä Juillen arkistoista löytyne se postaus. Olen ollut tosi tyytyväinen!!Mustakuminaöljyä ja tea tree öljyä olen käyttänyt myös, eivät mitään salama-apuja tarjoile mutta apua niistä on silti ollut kun on malttanut hetken niillä läträtä. Kemialliset kuorinnat ovat auttaneet ehkä eniten, niistä luopuminen voisi olla vaikeaa. Vähän hirvittää onko ihan hyvä käyttää niitä suht jatkuvasti…Sinkkiä olen syönyt jo vuosikaudet, välillä enemmän välillä vähemmän, välillä taukoa pitäen. Nyt nautiskelen lisäksi myös silikaa (plus C-, D- ja B-vitamiineja, magnesiumia ja jotain rasvahappokapseleita ja maitohappobakteereja jos muistan. Biotiinia silloin tällöin ja kromia).

  Tykkää

  1. Kyllä mäkin käytän kemiallista kuorintaa säännöllisesti. En ole ajatellut, että siitä olisi haittaa, jos nyt ei joka päivä käytä…Täälläkin naatiskellaan magnesiumia, Omega3-kapseleita ja maitohappobakteereita. Biotiinia syön kuuriluontoisesti aina jos kynnet näyttävät sitä kaipaavan. En kyllä tiedä auttaako näistä mikään ihon kuntoon..? :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s