Ihon hoito · Käsivoiteet · Luonnonkosmetiikka · Lush · Palajutut · Putsarit

Ja nenä käy!

Kaikki hyvälle tuoksuva on jees. Mä arvostan ihanaa tuoksua niin suihkugeelissä, kasvovedessä, kahvissa kuin koirassakin (kyllä, haistelen koiriani). Pidän monesti hyvän tuoksuisia kosmetiikkatuotteita käden ulottuvilla eri puolilla kotia, jolloin voin kätevästi nuuhkaista vähän voimaa arjen puuhien keskellä =) Olen männä viikolla ollut niin ihanien tuoksujen ympäröimänä, että pakko hehkuttaa näistä ihanuuksista teillekin!

Kaverini kävi lomalla Ranskassa, ja koska hän tiesi mun välttelevän sokerin syömistä, sain tuliaiseksi ei-syötäviä macaroneja. Ihanan aidon ulkonäkönsä lisäksi leivokset tuoksuvat siis nannalle. Jaa mitä ne ovat? Kaveri luuli ostaneensa pieniä saippuoita, mutta nämä paljastuivatkin vaatekaapin tuoksupussukan sisällöksi. Mikä oli vain mieleisempi juttu mulle, koska en välitä palasaippuoista käsien pesussa. Työnsin pussin alusvaatekoriin, ja aina vaatekaapin aukaistessani kaapista haistaa miedon karkkituoksun. Ihanaa, pientä luksusta päiviin.

Saara Sarvas kirjoitti blogissaan Madaran palakasvosaippuasta, joka tuoksuu My Little Ponylle. Ehkä muhun parhaiten uponnut ”myyntipuhe” ever, ryntäsin heti luontaistuotekauppaan ja ostin Blackberry white clay -saippuan. Hintaa saippualla oli noin 7 €, joten olen omasta mielestäni jo saanut tuotteen hinnan takaisin sillä ilolla, jota saippua on mulle tämän muutaman päivän aikana tuonut. Otin sen yöpöydälleni, ja nuuskaisen sitä (tuoksuu myös pahvin läpi) aina aamuisin ja iltaisin. Aivan koukuttavan aito ja raikas marjainen tuoksu.

Eikä tämä vaaleanvioletti värikään nyt varsinaisesti ärsytä ;) Yritän käyttää edellisen putsarin viimeisiä tippoja ihan raivolla, että pääsen tämän kimppuun!

Kolmas tämän viikon tuoksusaaliini on Lushin Lemony Flutter Cuticle Butter. Lemony Flutter oli itse asiassa ensimmäinen Lushista koskaan ostamani tuote joskus vuosia sitten, kun Lush avasi ensimmäisen myymälänsä Helsingin City-käytävään. Tykkäsin tuolloin tuotteesta tosi paljon, ja viimeaikaisten Lush-visiittien yhteydessä muistin Lemonyn olemassaolon uudelleen. Sain tällä viikolla yhden käsivoidetuubin käytettyä loppuun, ja päätin hieman ex tempore ostaa tilalle Lemonyn.

Menin samana iltana sänkyyn, ja oikein fiilistelin etukäteen, että pääsen lotraamaan sitruunan tuoksuisella mömmöllä. Avasin kannen, ja järkytyin voiteen ulkonäöstä. Koostumus oli kamalan rakeinen, ja suurimmaksi osaksi oudon tumman kerroksen peitossa. Mielestäni tuoksukaan ei ollut mitenkään erityisen hyvä. Ajattelin voiteen menneen pilalle, ja menin pahoilla mielin nukkumaan. Seuraavana päivänä riensin Lushiin reklamoimaan, mutta ystävälliset myyjät valistivatkin minua, että Lemony Flutterin koostumus on toisinaan tällaista rakeista. Se riippuu kuulemma täysin erästä, joskus voide on kermaista, joskus rakeista. Myyjät sanoivat itsekin olevansa pettyneitä, kun huomaavat uuden saapuneen erän olevan tätä rakeista. Myymälässä oli asiointihetkellä ainoastaan tätä kyseistä erää, joten vakuuttuneena siitä, että tuote ei ollutkaan pilalla, poistuin hieman hämmentyneenä. Asiakaspalvelua Lushissa täytyy kyllä kiittää, myyjät olivat todella avuliaita, ja oikein ajan kanssa yhdessä tutkimme ja haistelimme purkkeja. Sain lohdutukseksi pienen palaasaippuankin ja lukuisat pahoittelut, vaikka mitään pahoiteltavaa ei oikeastaan edes ollut :)

Vaikka koin pettymyksen Lemony Flutterin koostumuksen ja tuoksun (olisi ehkä kannattanut ennen ostamista haistaa, eikä luottaa muisti-/mielikuvaan) suhteen, hoitavuus on paras kuin missään pitkään aikaan. Ihon lämmöstä paksu tuote pehmenee ja ikään kuin sulaa ja tekee käsistä silkinpehmeät. Imeytyvyys oli varsinainen yllätys, Lemony läpäisi jopa päiväunitestin, johon pystyy vain harva ohuempikaan käsivoide. Päiväunitesti tarkoittaa tietenkin sitä, että jos levittää käsivoidetta päiväunille mennessään, niin peseytyykö reilun tunnin unien jälkeen käsiä pestessä limainen kerros imeytymätöntä voidetta pois. Tähän mennessä Lemonyn lisäksi päiväunitestin ovat läpäisseet kirkkaasti vain Avenen Cold Cream ja Jurliquen Lemon Body Oil, joten hyvä Lush! ;)

Onko ruudun takana Lemony Flutterin käyttäjiä? Millainen tuuri teillä on ollut voiteen koostumuksen suhteen, vai oletteko kiinnittäneet asiaan huomiota?

Tää lähtis nyt nukkumaan. Ylihuomenna on siskon häät, ei mulla muuta. :)

19 vastausta artikkeliin “Ja nenä käy!

 1. Mulla on juuri tuollainen hiukan rakeinen versio,ja oon tykännyt siitä! Oon myös sitruunahörhö,joten mun nenään toi tuoksu on <3Jään innolla odottamaan infoa tuosta Madaran saippuasta!

  Tykkää

  1. Sitruunan tuoksu on kosmetiikassa ihan lempparini! :) Kyllähän LF:ssa sitruunan haistaa, mutta joku vivahde rasvassa on sellainen, josta en välitä. Toimii kuin unelma, joten annan tämän anteeksi ;)I`ll keep you posted! :)

   Tykkää

 2. Hei, mä ostin oman Lemony Flutterini sunnuntaina, ja on kans sellaista rakeista. Mutta ei mua haittaa :) Sitruunan tuoksusta en välitä, mutta hyvin pelaa! 8)

  Tykkää

  1. Mulla oli mielikuva kermaisen paksusta voiteesta, niin kieltämättä järkytyin aika lailla ;) Rakeisuus vei vähän luksuksen tuntua pois, mutta muutenhan sillä ei ole mitään väliä, kun voide toimii ja imeytyy loistavasti :)

   Tykkää

 3. Mun kosmetiikkasivistyksessä on Lemony Flutterin mentävä aukko. Hmph. Toistaiseksi lääkitsen sitruunankaipuutani herra hauskan vartalovoiteella, mutta sen tuoksu on jopa ehkä vähän liian sirpakka. Tuli muuten mieleen, että oletkos käynyt haistelemassa Joikin kynttilöitä? Niitä kun siellä päin kylää taitaa olla ihan tavaratalossa. Sekoat.

  Tykkää

  1. No tietkö en ole, mun sivistyksessä on Joikin mentävä aukko! Olen miettinyt, että Joikin tuotteita haluan ehdottomasti kokeilla, mutta olin ajatellut odottaa seuraavaan Tallinnan reissuun, jotta säästäisin roposen tai pari. Mutta nyt mä kyllä meinaan seota jo ajatuksesta… Voi olla, että olen pakotettu käymään Stockalla tänään, sinä senkin kosmetiikkavillitsijä! :D

   Tykkää

  1. Hyvä tietää, että muillakin on rakeisia voiteita, mutta toimivat silti hyvin. Nyt jo vähän hävettää, miten rikki menin, kun Lemonyn koostumus ei ollut sitä, mitä odotin ;)

   Tykkää

 4. Mä kommentoin silloin joskus, kun löysin ekan kerran blogiisi, että meillä on hassuja samoja tapoja. Tämä tuoksuttelu-asia kuuluu ehdottomasti niihin. Mullakin on hyväntuoksuista kosmetiikkaa ympäri asuntoa, ja haistelen niitä aina käteen tai silmään osuessa. Nyt oli tosin pakko siirtää Luskin saippuat pois eteisestä ja tuoksukynttilät kirjahyllystä parvekkeelle, koska aloin jo voida hieman pahoin asuntoni tuoksukaaoksessa. Nyt kun asun yksin, on vähän lähtenyt lapasesta tämä kosmetiikalla mässäily :D Sain Eikolta Lemony Flutteria pieneen purkkiin, ja ah, se on ihanaa! Ostan ehdottomasti joskus kokonaisen purkin!Joo, sun myyntipuhe kasvosaippuasta tehosi muhunkin.

  Tykkää

  1. Hei Päivi ihan mahtavaa! Meillä tosiaan on samoja omituisuuksia ;) Ja mulla on myös kosmetiikan lisäksi tuoksukynttilöitä sekä vitriinin että kirjahyllyn päällä! Poikakaverilla on jotenkin huono hajuaisti, aina kun yritän saada häneltä ”siis tuoksuupa hyvälle” -reaktion, niin saankin ”en mä mitään haista”. Mutta toimii hyvin siinä mielessä, että saan ilotella tuoksujutuilla mielin määrin :DTuo kasvosaippua on NIIN ihanan värinen ja tuoksuinen, että sen on PAKKO olla hyvää! ;)

   Tykkää

 5. Moi! Löysin vahingossa sun blogiin (googlettelin jotain silmämeikinpoistoaineista) ja pääsit kyllä heti suosikit-valikkoon:) Tosi kiva, rento ja rehellinen blogi, oli oikein mukava lukea!

  Tykkää

  1. No hei todellakin!! Se on nätti, hyvän tuoksuinen ja vieläpä toimii! ;) Kirjoittelen varmaan tällä viikolla käyttökokemuksia tarkemmin :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s