Meikit · Meikkipohjat · Pannuprojekti · Peitevoiteet · Primerit

Pannuprojekti vol 2

Ensimmäisen pannuprojektini tuloksia ruodittiin täällä ja samantien on aika polkaista uusi projekti käyntiin! Jatkan edelleen tällaisella vähän erilaisella linjalla eli voidemaisten tuotteiden parissa. Sain vähän aikaa sitten pienen herätyksen koskien meikkivoiteitani, niiden isoa määrä ja ei-loputonta säilyvyyttä. Olen tähän asti tsekannut, että koostumus ja tuoksu ovat kunnossa, mutta Linda valisti mua, että jos tuotteen käyttöikä pitkittyy paljonkin luvatusta kestosta, säilöntäaineiden teho voi vähentyä ja mikrobien osuus nousta, vaikka tuotteessa ei silmillä tai nenällä havaitsisi mitään ihmeempää. Hieman ällöttävä ajatus, joten nyt jatketaan meikkivoiteiden tehokulutuksella :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toinenkin voidemaisten tuotteiden ryhmä on yliedustettuna meikkijemmoissani, nimittäin pohjustajat. Käytän meikkivoiteen pohjustajaa eli primeria päivittäin ja niitä on todellakin laidasta laitaan. Nyt olisi aika saada nämä kaksi tuotetta käytettyä eli Inikan Pure Primer ja Lumenen Moisturising & Illuminating Primer. Inikan tuote on luonnoskometiikkaa ja nimenomaan kosteuttava tuote. Erihyvä näin talvella, ja siksi se pitääkin saada nyt käytettyä ennen kuin kelit lämpenevät ja siirryn enemmän hohtoa tuoviin tai ihoa tasoittaviin pohjustajiin. Pullosta on vaikea arvioida, paljonko tuotetta on vielä käyttämättä, mutta paino kertoilee, että aika hyvin olen tätä saanut jo käytettyä. Nyt vaan jatketaan :)

Lumenen hohtoa tuova primeri on yksi ehdottomista lemppareistani. Olen kirjoitetellut siitä aiemmin täällä. Nyt kuitenkin sen kilpailijaksi aamurutiineihini on tullut Guerlainin ”happiseerumi”, joten pidempään käytössä ollut Lumene pitää nyt käyttää loppuun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

YSL Le Teint Touche Éclat on yksi ihanimmista valoa tuovista meikkivoiteistani. Se on kuitenkin ostettu jo aikoja sitten joten säilyvyys alkoi hieman mietityttää. Helena Rubinsteinin Color Clone on puolestaan ohut, luonnollisen lopputuloksen tuova meikkivoide, jota olen aiemmassa elämässäni käyttänyt varmaan 10 pulloa. Käytin ainoastaan tätä silloin, kun omistin vain yhden meikkivoiteen. Nyt kuitenkin tajusin tämän pullon olevan toooosi vanha, joten eikun tehokäyttöön. Merkitsin pulloihin Dymolla kohdat, joissa meikkivoiteen yläraja oli pannuprojektin alkaessa, jotta kulutusta on helppo seurata :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kolmas projektin meikkivoide on Laveran 2-in-1 Compact Foundation*, joka on sekä peittävä että ihanan kosteuttava luonnonkosmetiikan meikkivoide. Täältä löytyy tarkempaa infoa tuotteesta. Varsinkin luonnonkosmetiikassa kannattaa käyttöiän suhteen olla tarkkana, joten eikun Lavera mukaan projektiin :)

Idunin Strandgyllen Concealer* (postaus) on todella hyvä peitevoide, joka soveltuu niin tummille silmänalusille kuin esimerkiksi näppyjenkin peittämiseen. Tummempi nappi onkin jo loppuunkäytetty ja nyt talvella olisi oikea aika saada vaaleampikin puoli käytettyä :)

Nyt mennään siis oikeastaan meikkipohjapannuprojektissa, katsotaan taas muutaman kuukauden kuluttua, miten mun on käynyt ;)

Stressaatteko te meikkipohjien säilyvyydestä? Vai omistatteko fiksusti vain yhden-kaksi meikkivoidetta? :)

*Saatu blogin kautta.

16 vastausta artikkeliin “Pannuprojekti vol 2

 1. Minuakin mietityttää tällä hetkellä nimenomaan meikkivoiteet. Mä en edes yritä käyttää niitä loppuun, koska joidenkin koostumus ei enää vain sovi yhtään minulle, mutta tosi kurjaa niitä on heittää roskikseenkaan! Olen pyöritellyt muutamaa tuotetta käsissäni valehtelematta useita kuukausia ja ihmetellyt mitä niille teen. Mutta roskikseenhan ne menevät, koska en kehtaa niitä enää eteenpäinkään antaa. :/ Jään seuraamaan mielenkiinnolla tätä projektia. :)

  Tykkää

  1. Mutta jos ovat vielä käyttöikänsä rajoissa, niin kyllähän silloin voi antaa eteenpäin? Mutta ymmärrän hyvin tuon, kun sullakin on ihotyyppikin vaihtunut ihan toiseksi. Kiva kuulla, että projekti kiinnostaa :)

   Tykkää

 2. Käytössä kerrallaan on yksi meikkivoide, yksi peitevoide ja kaikkia puuterisiakin tuotteita yksi (okei, kivipuutereita on kaksi apua! :D) Mulla kestää silti nuo yhdetkin kappaleet yleensä yli sen säilyvyysajan, en jaksa aina olla ahkera meikkaaja. Meikkivoidetta olen käyttänyt viimeksi marraskuussa, bb-voiteella olen mennyt.

  Tykkää

 3. Oih, Color Clone olin ihan unohtanut kyseisen meikkivoiteen, se oli joskus myös mun lemppari. Se oli silloin aikoinaan jotain niin uutta, mikään ei levittynyt siihen aikaan yhtä joustavasti iholle kuin tuo, silloin kun se tuli markkinoille. <3 Nythän tosi sitten on muitakin. Ysl:n meikkivoiteesta on tullut uusi versio ja se kiinnostaa kovasti, tykkään meinaten tuosta vanhasta versiosta kans tosi paljon.

  Tykkää

  1. Jep, Color Clone oli ihan jotain something else <3 Vuosikausia käytin pelkästään sitä :)

   Onko uusi versio, siis tästä Touche Eclatista?! Alkoi välittömästi kiinnostaa, tosin enhän mä nyt voi uusia hankkia kun edellisiäkin on hankala saada käytettyä :D

   Tykkää

 4. Mulla on tällä hetkellä 5 meikkivoidetuotetta… eikä yksikään ole juuri oikean sävyinen. :D Kaksi punapohjaista ei ikinä täysin sovi ihonsävylleni, kaksi on sopivaa kesällä ja yksi on talvellakin aivan liian vaalea sävy. Liian tumma ja liian vaalea – sekoittamalla sopiva sävy. Yritän käyttää punapohjaista pois siinä seassa. :D oishan se hienoa kun olisi yksi juuri sopiva tai vain kaksi joita sekoitella rusketuksen mukaan, mutta on tullut näitä hutiostoksia…. voi kun löytäisi täydellisen meikkivoiteen johon turvautua aina.

  Tykkää

  1. Ääh :/ Mä antaisin vääränväriset suosiolla eteenpäin, ei niitä kumminkaan tule käytettyä. Mullakin yksi pohjahamstraamisen syy on siinä, että ihonvärini vaihtuu vuodenajan mukaan tosi reippaasti. Ja haluan kuitenkin sekä kesäksi että talveksi peittävän, kuulaan, kosteuttavan, whatnot meikkivoiteen. Ja mineraalipuutereita pitää tietty myös olla ;)

   Tykkää

 5. Hyvä! Silloin kun käytin vielä ainoastaan yhtä meikkivoidetta kerrallaan, se kesti käytössäni ehkä 9-10kk. Säilyvyysajaksi oli asetettu vuosi kuten monissa muissakin. Minun pitäisi ottaa tehokäyttöön voidemaiset poskipunat, niitä kun ei vaan tule käytettyä kuin voidemaisten pohjien kanssa ja olen suosinut viime aikoina mineraaleja…

  Tykkää

  1. Hyvä pointti tuo voidemaiset poskipunat, mun pitäisi tehdä sama inventaario niidenkin kanssa. Onneksi niitä ei nyt niin paljon ole kuin meikkivoiteita, ehkä viitisen kappaletta? :)

   Tykkää

 6. Itseasiassa tällä hetkellä on avattuna kolme meikkivoidetta; Maybellinen bb-voide, joka oikeastaan pitäisi heittää pois (käytin vain kesäisin), lumenen fluidi meikkivoide, joka on tällä hetkellä AIVAN liian tumma (onneks vain 1-1,5 cm pohjalla) ja Rimmelin hehkutettu meikkivoide, joka on kerrankin tarpeeksi vaalea! Ai niin, ja vielä Maybellinen better skin, joka on vielä tummempi kuin lumene! Yhdessä vaiheessa sekoitin sitä rimmeliin, kun se oli liian vaaleaa, mutta nyt lojuu vain laatikon pohjalla…

  Tykkää

  1. Hih, sulle on sitten kertynyt vähän tummempaa kamaa :D Mullakin riippuu meikkivoiteiden sävy ihan siitä, mihin vuodenaikaan olen ne ostanut. Tummempia taitaa olla enemmän kun viime vuosina olen tehnyt talvellakin etelän loman ja ollut ruskettunut enimmän osan vuodesta. Nyt sitten tänä talvena kun en ole etelään päässyt, olen päässyt ihan eritavalla käyttämään vaaleitakin meikkivoiteita :D

   Tykkää

 7. Mulla on auki ainakin 7 meikkivoidetta. Ja öö 4 mineraalimeikkiä.. Ja tietenkään yksikään ei oo täydellinen. Siksihän ne kaikki lojuu meikkipöydän laatikossa. En edes osaa kuvitella mitä noille teen. Alan minimalistiksi ihan just nyt:/

  Tykkää

  1. Voi sua :´)

   Mä olen huomannut, että moni meikkipohjatuote saattaa sopia mulle joko kesällä tai talvella, ei molempina. Ihoni on ihan selkeän paljon kuivempi talvella, jolloin meikkipohja ei saa kuivatta sitä lisää. Oletko kokeillut meikkivoiteita erilaisten pohjustajien kanssa? Mä olen saanut niistä hyvän avun täydellisen meikkipohjan metsästämisessä, kun voi primerin avulla saada tarpeen mukaan lisää hehkua, kosteutta, tasoittavuutta tai mattaa :)

   Tykkää

 8. Mulla on yksi nestemäinen mikä on nyt jäänyt käyttämättä kun ostin mineraalipohjan ja olen sitä joka päivä käyttänyt :-) Tykkään meikkipohjissa käyttää yleensä yhtä tuotetta kerrallaan.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s