Lifestyle · Reissut

Lomamatka vauvan kanssa ja pilalle mennyt loma?

Kun aiemmin kerroin meidän varanneen lomamatkan Kroatiaan ja mukaan lähtevän 4,5 kk ikäisen vauvan, mua pyydettiin jälkikäteen kertomaan, millaista lomailu oikein vauvan kanssa oli. Reissuun meitä lähti siis Rössö, miehensä, Saga-vauva ja mä. Mulla oli oma huone ja kolmikolla oma.

Rössö oli etukäteen jännittänyt aika paljon lentoa ja sitä, jos Saga itkee koko kolme tuntia putkeen. Lähtö kotoa oli aamuneljältä, joten tietysti sekin lisäsi kertoimia sille, että vauva olisi yliväsynyt. Pelko osoittautui turhaksi. Neiti söi, otti päikkärit ja lopun aikaa seurusteli tyytyväisenä. Huh! Homma vaati vain tädiltä vähän hassuttelua viereiseltä penkiltä ja sehän kyllä onnistui. Myös parin tunnin bussimatka Splitistä Vodiceen sujui kuin tanssi. Kaikki olimme ihan hämmentyneitä, että mitenkäs tämä menikin näin helposti :D

Vodicessa hyvä flow jatkui. Minähän en tietenkään ole Sagan kanssa arjessa 247, mutta hänen vanhempansa olivat sitä mieltä, että Saga oli tosi tyytyväinen ja kaikki ns. sujui paremmin kuin kotona! Tulimme siihen tulokseen, että reissussa oli niin paljon nähtävää uteliaalle tytölle (joka ei todellakaan siedä, jos hän ei näe, mitä ympärillä tapahtuu :), että häntä ei tarvinnut sen kummemmin viihdyttää. Lisäksi virikkeitä oli niin paljon, että tyttö myös väsähti iltaisin helposti, mutta toisaalta hänestä ei tullut kuitenkaan yliväsynyttä ja sen takia itkuista. Lisäksi mietimme sitä, että arjessahan hän viettää päivät Rössön kanssa. Vaikka kaksikko puuhaa kaikkea vaunulenkeistä perhekerhoon, on se kumminkin ihan eri asia, kuin lomalla, jossa meitä oli kolme aikuista, joilta sai jatkuvasti huomiota. En osaa sanoa, ovatko kaikki vauvat tällaisia, mutta Saga nautti ihan älyttömästi ihan siitä, että sai sätkiä ja potkia sängyn päällä ja hänen vieressään oli ja hänelle jutteli. Mulla ja Sagalla oli tapana aina kertoilla toisillemme illalla, mitä kaikkea olimme päivällä tehneet. Saga kertoili juttujaan välillä hiljaisella ja välillä melko kovalla lentolisko-äänellä :D

Me aikuiset olimme etukäteen ajatelleet pilke silmäkulmassa, että Saga on se reissun rosvosektori. Kun ei voinut tietää, miten lennot sujuvat tai ylipäätään mikään! Täytyy jälkikäteen todeta, että meillä oli oikeastaan koko loma täynnä vastoinkäymisiä, mutta mikään niistä ei liittynyt vauvaan! Mä kerroin jo aiemmin omasta ambulanssin vaatineesta allergiakohtauksestani. No, seuraavana päivänä lähdimme Krkan luonnonpuistoon, mitä olin etukäteen odottanut reissussa eniten. Se oli huikea paikka, niin kaunis <3 Onneksi tälle päivälle ei osunut mitään vastoinkäymisiä.

Siitä eteenpäin sitten kävikin niin, että Rössö sairastui kuumeiseen vatsatautiin. Hän käytännössä vietti puolet lomasta hotellihuoneessa :( Me koetimme sitten Henkan kanssa tehdä potilaan olon mahdollisimman siedettäväksi ja toimme nälkäisen vauvan aina syötettäväksi kipeälle Rössölle, ja jätimme sitten hänet taas lepäämään. Mä olen sellainen, että koen tosi voimakasta empatiaa jos toisella ei ole hyvä olla ja mun piti ihan pakottaa itseni tekemään silti normaaleja lomajuttuja, vaikka Rössö ei niitä päässytkään tekemään. Olimme tietysti suunnitelleet loppuviikolle kivoja juttuja, mm. retkeä lautalla läheiseen Sibenikin kaupunkiin, mutta se sitten peruuntui. Ja jos joku miettii, että miksi me emme voineet Henkan kanssa lähteä, niin syy on yksinkertainen: ei kuumeiselle ja kipeälle äidille voinut jättää vauvaa hoidettavaksi ja toisaalta vauva syö 2-3 tunnin välein, niin me emme Henkan kanssa kovin pitkälle siinä ajassa ehtineet :) Mutta meillä oli kyllä tosi hauskoja parituntisia Henkan ja Sagan kanssa kun teimme täsmätutustumisia Vodicen eri paikkoihin :)

Ambulanssikeikka ja vatsatauti ei vielä yksinään riittäisi miettimään, oliko loma pilalla. Isoimmat ongelmat lomalla liittyivät meidän hotelliin. Viereisellä tontilla oli iso rakennustyömaa, jossa parikymmentä työmiestä painoi 12 tunnin työpäivää klo 7-19 jokaisena lomamme kokonaisena päivänä. Siellä piikattiin, sirkkelöitiin ja ajettiin isoja työmaakoneita. Voitte kuvitella metelin, varsinkin kun olimme aika lailla sidottuja hotellille sairastumisen takia. Meillä ei etukäteen ollut tästä raksatyömaasta minkäänlaista tietoa. Aluksi mä pystyin ignooraamaan metelin aika hyvin, mutta viikon edetessä se alkoi kieltämättä rassata aika helvetisti. Otin huvikseni pari videotakin altaalta ja parvekkeeltani, ja huh kun niitä kuuntelee… Tein eilen matkanjärjestäjälle reklamaation asiasta, odotan innolla, millainen vastaus tulee ;)

Joten jep, ei mennyt loma ihan putkeen. Mutta syy, miksi se EI mennyt pilalle oli se, jonka kuvittelimme aiheuttavan isoimmat ongelmat! Nimittäin Saga nautti silminnähden lomasta niin paljon, että pelkästään se riittää jättämään reissun kirkkaasti plussan puolelle. Toki myöskin täydellinen sää ja kauniit maisemat vaikuttavat plussapuolella.

Oletteko te reissanneet pienen vauvan kanssa? Miten on mennyt? Entä onko pitkään odotettu lomamatka mennyt joskus pilalle?

8 vastausta artikkeliin “Lomamatka vauvan kanssa ja pilalle mennyt loma?

 1. No johan osu kurjia juttuja lomalle :( Ilmeisesti Rössön olo kuitenkin helpotti ennen kotiinlähtöä?

  Ollaan miehen kanssa kaks kertaa käyty thaikkulassa ja ekalla kerralla lento takasin oli aika tuskallinen. Mies oli ollut monta päivää siinä turistiripulissa ja mulla oli palaneet polvitaipeet. Selvittiin kuitenkin kunnialla himaan. Tokalla kerralla taas mulla oli jalkapohjassa painehaava ja olin melkein koko reissun uimakiellossa. Lekuri piti mua hulluna, kun lähdin matkalle joka tapauksessa, mutta ei se loma huono ollut. Se oli vaan erilainen ku mitä oli suunniteltu. Nyt oliski hirvee hinku johkin hiekkarannalle, mutta Kroatia vei kuitenkin voiton :D

  Tykkää

  1. No sanos muuta :( Rössöllä oli joo kotimatkapäivänä jo siedettävä olo eli pystyi ihan melko ok:sti matkustamaan. Lohdullista kuulla, että muillakin on ollut tällaisia terveysongelmia matkalla! On mulla itselläkin ollut, mutta ei koskaan näin montaa paskaa juttua ole yhden reissun kohdalle osunut.

   Tykkää

 2. No huh, mulla olis varmaan pää levinnyt tohon sirkkelöintiin ja olisin pyytänyt hotellin vaihtoa, jos en olis tiennyt etukäteen. :D Ihanaa, et S viihtyi. <3

  Tykkää

  1. Ihan rehellisesti sanoen, mulle ja meille ei tullut mieleen kysyä hotellin vaihtoa! Rössö oli niin kipeä, että ei hän kyllä edes olisi jaksanut pakata ja ”muuttaa” ja jotenkin sitä vaan ajatteli, että ehkä huomenna on hiljaista… :/

   Pikku-S oli kyllä yhtä aurinkoa <3

   Tykkää

 3. Voi ei, mutta onneksi olette kaikki ehjinä takaisin! Raksaremppa ei kyllä kuulosta kivalta hotellin vieressä :( Onneksi vauva ( on niin suloinen ja ) viihtyi kaikesta huolimatta ^_^

  Tykkää

 4. En vaan kestä, että noin monta isoa vastoinkäymistä osui tielle, voi itku sentään. Vauvelilla oli hyvä loma kuitenkin. <3 Paha merkki oli se, kun sun possulta lähti ennen reissua se korva. Jos meiltä vielä löytyy, uskon että meinaan löytyy noita Nasuja, yksi sellainen vintage Nasukin, niin kerään ne sulle ja tuon kun nähdään, jos ei muuten, niin saat niistä varakorvia alkuperäiselle, hehe.

  Muiskuja <3

  Tykkää

  1. No niinpä, vähän tuli sellainen Murphy-fiilis, että miten KAIKKI voi mennä pieleen :/

   Sagahan rakastui Nasuun niin paljon, että mä lupasin hankkia hänellekin sellaisen. Sanoin just Rössöllekin, että sen pitää olla sellainen ”oikea” eli vanhanaikainen <3 Koirille varmasti kelpaa uudemmatkin versiot hihhiiiii :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s