Lifestyle · Reissut

Kroatia mielessäin

Vitsit, mulla on ihan sikakiva reissu tiedossa!! <3 En muista oliko idea alunperin mun vai Rössön, mutta keksittiin, että olisi kiva lähteä aurinkolomalle vauvan ollessa vielä sen verran pieni, ettei hän kävele ja ruokakin kulkee jääkaappeineen mukana ;) Jollain ihmeen konstilla saatiin myöskin vauvan isä innostumaan ajatuksesta, ja niinpä meillä on nyt sitten varsin sekalainen seurakunta lähdössä lomalle kesän alussa!

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2017-01-28-kello-12-57-17

Kriteereinä oli Eurooppa ja jostain syystä päädyttiin yksimielisesti Kroatiaan. Tai siis näin luulin, lentojen varaamisen jälkeen selvisi, että isä luuli meidän olevan menossa Kreikkaan ahahahhaha!! No siis, Kreikka oli myös vaihtoehtojen listalla, mutta Kroatia on uusi maa meille kaikille ja kiinnosti myös kirkkaiden vesiensä ja luonnonnähtävyyksiensä takia. Kroatiassa on ilmeisesti vähintään miljoona kiinnostavaa lomakohdetta ja siellä on helppo tehdä kaikenmaailman saarihyppelyitä ja vaihdella asemapaikkaa. Tällainen liikkuva tyyli ei ollut nyt meidän juttu osittain siksi, että halutaan siirtymistä mahdollisimman kivuttomia, koska on ihan mahdoton sanoa, millaista matkustaminen vauvan kanssa tulee olemaan. Toinen syy on se, että ainakin itse haen lomalta ensisijaisesti valoa (!!), lämpöä ja hermolepoa. Mä olen oikeasti aika tylsä matkustaja, olen täysin tyytyväinen altaalla soodalasi kädessä, enkä todellakaan tarvitse äksöniä jokaiselle päivälle. Enkä edes halua! Jotenkin arki on niin hektistä kellon kanssa juoksemista, että en missään nimessä halua lomamatkalle samanlaista fiilistä. Näistä syistä valitsimme kohteeksi Vodicen, joka on rannikolla aika lähellä Splitiä.

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2017-01-28-kello-12-59-39

Yksi syy valintaan oli vielä tämä. Krkan kansallispuisto, joka on lähellä ja joka näyttää UPEALTA. En niinkään välitä museoista tai kirkoista, vaan parhaat nähtävyydet lomalla ovat tällaisia luonnonpaikkoja. Pargan lomallakin paras juttu oli kuolemattomuuden virta, josta voi kurkata kuvia täältä.

Edullisemmalla olisimme päässeet, jos olisimme majoittuneet yhteen huoneeseen lisävuoteella tai huoneistoon. Onneksi olimme Rössön kanssa 100 % yksimielisiä siitä, että on kiva, että edes joku/jotkut saavat lomalla nukkua, joten päädyimme kahteen erilliseen huoneeseen. Tämä on siksikin hyvä vaihtoehto, että mun huoneessa, jonka olen leikkisästi nimennyt paniikkihuoneeksi (AHAAHAHAHHAHAA), saa sitten väsynyt äiti tai isä ottaa vaikka päikkärit tai tulla joksikin yöksi nukkumaan. Jos vauva valvottaa, ei ole mitään syytä siihen, että kaikkien kolmen aikuisen pitäisi myös valvoa 247.

Mun mielestä on myös tosi kiva lähteä kolmen aikuisen voimin, jolloin jokainen saa omaa aikaa. Mä tietenkin katson vauvaa vuorollani, jolloin vanhemmat pääsevät vaikka illalliselle kahdestaan ja sitten mä voin olla isän apuna ja seurana jos Rössö haluaa lähteä vaikka melomaan. Joustoa, joustoa, sitä kolme aikuista tuo :)

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2017-01-28-kello-13-00-14

Ihan käsittämättömän siistin näköistä! On upeaa nähdä paikkoja, joita voi vaan tuijottaa suu auki ja miettiä, että OIKEESTI??? :)

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2017-01-28-kello-12-57-03

Krkassa menee varmasti yksi päivä ja läheisessä, hieman isommassa kaupungissa Sibenikissä ehkä toinen. Muuten varmaan vaan chillataan Vodicessa, siellä on kuulemma tosiaan hyvät melontamahdollisuudet (Rössölle) ja snorklausmahdollisuudet (mulle jos uskallan :D). Toki saa antaa muitakin vinkkejä, jos joku on tuolla päin lomaillut! :)

Reissuun on vielä aikaa vaikka kuinka, mutta kyllä se vaan niin on, että on ihanaa, kun on jotain, mitä odottaa. Mulla ainakin parani fiilis välittömästi, ihan hassua :)

Onko teillä reissuja tiedossa? :)

Kuvat: http://www.vodice.hr

11 vastausta artikkeliin “Kroatia mielessäin

 1. Vitsi, että näyttää huikeelta 💗💗😃😃 En malta odottaa!! Ja mäki haluun snorklaamaan 😇

  Tykkää

 2. Kroatia on <3

  Mulla oli 2014 kesäksi suunnitelmissa reissu, jonka piti alkaa jostain Munchenin suunnasta ja päätyä Pohjois-Italian ja Venetsian kautta Kroatiaan. No, pikainen googletus ja me lähettiinkin 10 päiväksi Kroatiaan. Oli mulla mieskin mukana, mutta sen mielipide pääsee ääneen yleensä ku mulla on suht valmis matkasuunnitelma :D

  Oltiin 4 päivää Dubrovnikissa ja sit vaihdettiin viikoksi Splitiin. Vaihto tehtiin monista muista poiketen laivalla, eli botski lähti muistaakseni joskus aamukasilta ja oltiin Splitissä joskus kuuden jälkeen illalla.

  Dubrovnikissa vaan olla möllötettiin ja nollattiin (mm. Takeaway-mojitojen voimin), Splitistä sit touhuiltiin yhtä sun toista. Reissun kohokohta oli tosiaan Krka. Upee paikka, upeet vesiputoukset, mutta sikana turisteja. Poltin sillä reissulla pakarat…

  Muuten tuli shoppailtua, syötyä hyvin (Splitissä saa maailman parasta pizzaa!!), käytyä biitsillä (uimakengät ehdoton juttu Kroatiassa), ajeltua turistijunalla jne chillaillua. Ja itseasiassa nyt kun mun jalka onkin suht hyvässä kunnossa, niin oon vähän miettinyt, että uskaltais kuitenkin jotain reissua varata. Split ois yks vaihtis.

  Niin ja viime kesänä me oltiin viikko Makarskalla. Hyvä loma sekin, vaikka mesta vähän tylsä. Tykkään enemmän kuitenkin kaupunkikohteista :)

  Tykkää

  1. Kaikki tylsä sopii mulle ahhahaaaa! :D Hei hyvä vinkki nuo uimakengät, tosin niitä varmaan myydään paikan päällä joka kojussa.

   Me mennään melkein sesongin alussa, että josko ei olisi vielä ihan suurinta turistiryntäystä. Mutta joo, kyllähän siihen pitää varautua aina, että upeimmissa paikoissa on porukkaa. Ihana kuulla, että Krka on livenäkin yhtä hieno kuin kuvissa <3

   Tykkää

   1. Hei kiitos vinkistä!! Näyttää paljon mukavammalta jalassa kuin sellaiset muoviset! Plus onhan se lomalla kiva viettää aikansa muuten, kuin sopivia uimakenkiä metsästämällä :D Tilaan siis ja kysyn jos matkakumppanitkin haluavat :)

    Tykkää

 3. Oi vitsit, tuo fiilis reissun varaamisen jälkeen on aina ihan huikea! :) Hei teeppäs kuule sitten reissun jälkeen postaus näin ”kolmannen aikuisen” näkökulmasta vauvan kanssa reissaamisesta. Meillä kun tosiaan myös esikoinen tulossa nyt maaliskuussa ja ajatuksena on ollut, että joskus ehkä syyskuussa lähdettäisiin viikoksi Kreikkaan/Kreetalle :)

  Tykkää

  1. No niin on!! Kummasti saa lisää voimaa arkeen :)

   Olisiko teilläkin ”lapsenvahti” lähdössä mukaan? :D Ja ihan varmasti teen postauksen, reissuista on niin kiva aina tehdä ihan itsellekin muistoksi :)

   Tykkää

   1. Vielä en osaa sanoa lähdettäiskö vain omalla porukalla vai isommalla kokoonpanolla. Täytynee miettiä reissua tarkemmin keväällä, kun pikkutyyppi on ensin syntynyt :D

    Tykkää

 4. Pari vuotta sitten reissuiltiin Splitissä. Vuokrattiin auto, jolla sitten pörrättiin ympäriinsä vuoristoteillä ja käytiin myös Krka:ssa. Ruuhkaa tuolla luonnonpuistossa kyllä oli, mutta ihan hyvin mahtui kulkemaan ja reissu oli ihana. Putousten kohdalla voi myös uida, eli uikkarit mukaan/alle! Mitään pukukoppeja ei ole, eli sen vaatteiden vaihdon kanssa pitää vähän soveltaa. Splitin vanha kaupunki on aivan ihana sokkelokujineen ja vieressä on myös Trogir, jossa on vähän samanlaista. Kroatiassa on tosi kaunis luonto ja puhdasta. Mukavaa reissua teille, varmasti viihdytte!

  Tykkää

  1. Kiitos vinkeistä! :) Ja check, biksut alle jo hotellilta lähtiessä! Toivottavasti vauvan vaipan saa jossain syrjemmällä vaihdettua ellei vessoja ole :’D

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s