Kauneushoitolassa

Ensimmäistä kertaa sokeroinnissa, sattuiko?

Mä heräsin viikkoa ennen lomaa siihen, että bikinirajani ei todellakaan ollut sellaisessa kunnossa, että yhtään mitään bikineitä olisi ollut kiva laittaa jalkaan. Mä en ollut tähän ikään mennessä löytänyt sellaista karvanpoistokeinoa, jonka jäljiltä bikiniraja olisi ollut jotain muuta kuin tulipunainen ja täynnä pientä, kutisevaa ihottumaa. Laitoin hätäpäissäni avunpyynnön tai siis kyselyn parhaasta metodista kauneusbloggaajien Facebook-ryhmään ja viesti oli aika selkeä: paras tapa on sokerointi.

Sokeroinnissa säännöllisesti käyvät kertoivat, että käsitelty alue pysyy kuosissa neljä viikkoa tai ylikin. Tällainen helppous yhdistettynä siihen, että kovaa pistelevää sänkeä ei edes tulisi, kuulosti niin houkuttelevalta, että kun vielä eräs bloggaaja kertoi tekevänsä työkseen (muun ohella) sokerointeja töölöläisessä Blushingtonissa, varasin ajan.

Kun sokerointi tehdään ensimmäistä kertaa, se tuntuu kivuliaammalta kuin ylläpitokäynnit. Olen epiloinut joskus sääriäni ja sokerointi oli paljon kivempi tapa siitä syystä, että se on niin nopeaa! Kosmetologi levitteli kevyesti lämmintä sokerimassaa ihoalueella ensin pari kertaa edestakaisin, jonka jälkeen hän nyppäsi nopealla liikkeellä aina pienen kohdan kerrallaan niin, että karvat jäivät sokeriin kiinni. Kukaan ei varmaan ajatellutkaan, että tämä tuntuisi mukavalta, mutta mun mielestä kipu oli erittäin siedettävää. Sääret menivät hups helposti, ja bikinialuekin yllättävän! Mulla kyllä on korkea kipukynnys, mutta silti uskallan sanoa, että kivun pelon takia ei missään nimessä kannata jättää menemättä! Jännä muuten, että mitä hennompi ja vaaleampi karva (haha check), sitä enemmän karvojen irti lähteminen voi sattua! 

Toinen asia, mitä ihmiset kavahtavat, on olla kelteisillään vieraan ihmisen edessä. Ja kun työskennellään bikinialueella, on pakko olla osan aikaa gynekologiasennoissa. Oliko tämä paha? No ei!! Jos valitsee tekijän oikein, hän on ammattilainen, joka ei kiinnitä huomiota siihen, onko sulla nyt selluliittia pepussa tai vilahtaako sieltä haarojen välistä nyt mitä. Hän keskittyy siihen, lähtivätkö kaikki karvat pois ja siihen, että työnjälki on hyvää. Mua ei häirinnyt jalkojen availu vieraan edessä yhtään. Hommaa ei asentoja lukuun ottamatta voi mitenkään verrata gynellä käymiseen, koska sokeroinnissa suhun ei tungeta muovisia välineitä tai ripsiväriharjoja!

Karvatupet menevät sokeroinnin jälkeen kiinni 24 tunnissa, minä aikana ihoa ei saa rasvata. Vuorokauden kuluttua voi elellä ihan normaalisti, paitsi sileän ihon kanssa :) Mä en ollut loman lähestyessä ehtinyt kasvatella karvojani ja ihan lyhyimmät eivät lähteneet ensimmäisellä kerralla pois. Tämän näkee nyt 1,5 viikon kuluttua sokeroinnista, kun auringonvalossa säärissä näkyy joitain haaleita haituvia (mutta ei sitä sänkeä, ah!). Täytyy varata uusi aika Jennille, niin ylläpitokäsittely poistaa sitten viimeisetkin sitkeät pirulaiset :D Bikinialueen ja säärien käsittely maksoi yhteensä 75 euroa. Ylläpitokäynnit ovat halvempia.

Oletteko te käyneet sokeroinnissa? Jos ette, niin millä sitten poistatte bikinialueen karvat? :)

4 vastausta artikkeliin “Ensimmäistä kertaa sokeroinnissa, sattuiko?

 1. Eipä ole tullut käytyä sokeroinnissa ja aikas korkea kynnys ois mennäkin 😀 Koska juurikin mielikuva selällään ollessa (=turvaton olo) olevat paljaat paikat, mahdollinen karsea paljastuva näky ja haju ja kipu 🤣🤣🤣 Olkoot vain ammattilaisia ja kaikennähneitä 😂 Mä raakaan ”kummelit” partahöylällä (miesten koska enemmän teriä) ja kärsin punaisista näpyistä ja kutinasta 😈 No, enpä juurikaan kekkuloi bikineissä taikka sortseissakaan 😊

  Tykkää

  1. Ahahahahhahahahaaaa!!! Nauroin tuolle mielikuvalle :´ D Mä en vaan kestä niitä näppyjä ja sitä jumalatonta kutinaa, joten pakko tässä on vähän paljastella :D Mä koin niin vapauttavaksi reissussa, kun KERRANKIN pystyi istumaan aurinkotuolissa esim. risti-istunnassa ilman, että piti koko ajan kurkkia alas ja korjailla bikinin alaosan reunoja :)

   Tykkää

 2. Mä kävin keväällä ekan ja tokan kerran sokeroinnissa juurikin tuolta bikinialueelta. Ihan tykkäsin, mutta en tiedä jaksanko odotella montako kertaa pitää käydä että alkaa se lopputulos pysyä pidempään… ihan kohtalaisen hintaista hommaa kuitenkin. Kyllähän se hetken kirpaisee mutta jo toka kerta oli paljon helpompi, enkä sen ekan kerran sattumisenkaan takia mitään traumoja saanut (sen sijaan mun hieroja alkaa olla pelottava, terveisiä pakaroiden fasciakäsittelyille. Pelkään että mojautan spontaanisti sitä jäbää pannuun jos tulee yllättäen vastaan, niin paljon aiheuttanut tuskaa). Kerran jo sheivasin kun oli odotettavissa ns tilanne, enkä nyt tosiaan tiedä onko tää tunne niin erilainen sheivaamisen jälkeen karvoja kasvatellessa kuin sokeroinnin jälkeen. Iholle varmaan parempi, mutta toisaalta en tarvi mitään monta kertaa viikossa raakkaamista muutenkaan. Saa nähdä, miten mun sokerointielämän käy.

  Tykkää

  1. Eikö vielä tokakaan kerta tuonut pysyvämpää lopputulosta..? Mä luulen, että sun sheivaamisen lopputulos oli siksi hyvä/karvoja on kivempi kasvatella kun ne oli ensin nyhdetty juurineen ja uusi karva on hennompaa. Mua ainakin normaalisti pistelee se sheivauksen jälkeinen sänki ihan jumalattomasti, yyh. Ja hihhihiiiiii TILANNE. Parasta :D

   MÄ TIEDÄN!!! Mullakin on pakarat aivan sairaan jumissa ja niiden hieronta sattuu eniten ikinä. Mut toisaalta aivan ihanaa on, kun ne kireydet häviää lihaksista <3 Mä käsittelen niitä itse pilatesrullalla ja välillä huudan täällä kotona yksikseni kivusta :D Sun hieroja varmaan ymmärtäisi, jos vetäisit sitä spontaanisti dunkkuun :` D

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s