Akne · Environ · Ihonhoito

Millä sain aknen kuriin?

Nyt on vihdoin aika paljastaa, millä pääsin finneistä eroon! Olen tietty vastuullisena bloggaajana ensin kertonut, mitä muuta teen ihoni hyväksi päivittäin :D Joten luepa tuo postaus ensin, jos tappelet sitkeän näppylävaivan kanssa.

Fakta (joka välillä turhautti maailman eniten) kuitenkin on, että ihoni säntilliselläkään hoitamisella en vuosien aikana saanut sellaista ihon kuin mulla nyt on.

TITTIDII!! Salainen aseeni on Environin A-vitamiinivoide! <3

Sain joskus puolisentoista vuotta sitten eräästä tilaisuudesta testiin Environia, mutta sinnehän se hautautui mun testattavien purkkimereen. Kunnes myöhemmin kauneusbloggaajien keskuudessa kehuttiin Paula´ s Choice -merkkisiä A-vitamiinituotteita, ja olin jo menossa tilaamaan niitä netistä. Silloin muistin, että ei hitsi, mullahan on A-vitamiinia ihan omassa vaatehuoneessa odottamassa käyttöä. Korkkasin Environ AVST1-voiteen samantien.

Tämä kuvassa näkyvä AVST2-voide on kakkosvaiheen voide. Ihon hoito aloitetaan AVST1-voiteella, jossa on alempi pitoisuus A-vitamiinia. Iho tottuu siihen pikkuhiljaa, ja kun ykköspurkki on tyhjä, voi siirtyä tähän AVST2-voiteeseen. Voiteita on vitoseen saakka.

Environ on eteläafrikkalaisen plastiikkakirurgin kehittämä A-vitamiinihoitosarja, joka on alunperin kehitetty auringon aiheuttamien vaurioiden korjaamiseen. Muistan kun joskus aikoja sitten kosmetologi Cindy Rieralla käydessäni hän kertoi, että samat tehoaineet toimivat todella hyvin akneen. A-vitamiinin hyödyt on toki tiedostettu myös lääketieteessä, olen itsekin käyttänyt A-vitamiinia sisältävää reseptivoidetta ja muistan ihotautilääkärin vinkanneen, että se muuten on samalla loistava antiaging-tuote.

Environ on tarkka siitä, että merkin tuotteita ei saa myydä verkossa. Helppouteen ja hyvään saatavuuteen tottuneelle kuluttajalle, kuten minulle, tämä oli aluksi harmitus, mutta tutustuttuani Environiin ja sen eri sarjoihin paremmin tajusin, että on todella hyvä, että tuotteen voi ostaa ainoastaan ihmiseltä, joka osaa todella ohjeistaa sen käytössä. Esimerkiksi Environin Retinol-geelejä voi käyttää vasta, kun iho on tottunut AVST4-5-tasoiseen vitamiinipitoisuuteen. Joku saattaisi nettikaupasta klikkailla itselleen tällaisen miettimättä asiaa, ja apua, miten iho saattaisi reagoida! Nyt mullakin on sitten edessä AVST3-tuotteen hankinta ja se on aina pieni projekti, jos tuotetta ei saa netistä tai Stockalta ^_^ Environin jälleenmyyjät löytyvät täältä.

Käyttämiäni AVST1-2-voiteita on tarkoitus käyttää aamuin illoin, ja purkki suositellaan käytettäväksi kolmen kuukauden kuluessa sen avaamisesta maksimaalisen hyödyn saamiseksi. Mun täytyy myöntää, että en ole käyttänyt tuotteita ohjeen mukaan. Olen käyttänyt tuotetta ainoastaan iltaisin ja olen myös ylittänyt tuon kolmen kuukauden käyttöiän. Tiedän, että Environin idea on sitoutuminen ja säännöllinen käyttö, mutta kosmetiikkabloggaajana en kyennyt sitoutumaan käyttämään yhtä ja samaa tuotetta aamuin illoin. En tietenkään suosittele moista kikkailua, mutta minulla tämä oma tapani on toiminut silti loistavasti. Alun jälkeen en myöskään ole käyttänyt tuotetta edes joka ilta. Rutiinikseni on vakiintunut Environin käyttö kolmena iltana viikossa ja neljänä muuna iltana käytän sitten muita tuotteita, yleensä jotain kosteuttavaa naamiota tai muuten vain hoitavia tuotteita.

A-vitamiinituotteiden kanssa on muistettava tehokas aurinkosuoja, niin kuin tietysti muutenkin. Mä en ole itse vielä Environia käyttänyt kesäaikaan, joten en osaa siitä neuvoa sen kummemmin. Suojaan joka tapauksessa aina kasvoni huolella, joten en usko, että ongelmia tulee kesälläkään. Tosin sitä pitää miettiä, kannattaako mun käyttää AVST3-voidetta lainkaan tulevan Kroatian loman aikana, kun aurinkoa tulee joka tuutista ja paljon. Tätä täytyykin kysäistä maahantuojalta :)

Edit. Sain ilahduttavan vastauksen maahantuojalta:

”Voiteiden sisältämä A-vitamiini on retinyylipalmitaattia, joka on ihossa luonnostaan esiintyvä A-vitamiinin varastomuoto eli esteri. Saamme ravinnosta A-vitamiinia ja pieni osa siitä kulkeutuu iholle suojaamaan yhdessä antioksidanttien, C- ja E-vitamiinin sekä beetakaroteenin kanssa. Ihoa suojaava muoto on nimenomaan retinyylipalmitaatti, joka tutkimusten mukaan antaa n. 20 suojakertoimen. Näin ollen Environ-voiteita käytetään myös päiväsaikaan ja auringossa. Sen päälle käytetään RAD-aurinkovoidetta, jossa on 15 suojakerroin, mutta suuret pitoisuudet C- ja E-vitamiina sekä beetakaroteenia. Environ käyttää vähemmän iholle aurinkosuoja-ainekemikaaleja (koska ne saattavat palaa ihoon ja muuttua haitallisiksi), mutta enemmän vitamiineja, jotka suojaavat ihoa.”

Näillä kuvilla on eroa noin 10 kuukautta. Ero on aikamoinen. Näppylöiden vähentymisen lisäksi ihoni on nykyisin paljon kirkkaampi myös niistä kohdista, joissa ei näppyongelmaa ollut. Ero on kyllä ihan huikea omaan silmääni.  En sitten tiedä, miten hyvin olin aiemmin saanut meikillä iho-ongelmani piiloon, että miten asia välittyy sinne ruudun taakse?

A-vitamiinituotteiden tuottaman hyödyn näkeminen edellyttää kärsivällisyyttä. Tuloksia ei näe viikossa tai kahdessa. Mutta pitkäjänteinen käyttö on ainakin mulla todellakin palkittu.

Kuka arvasi, että ihoni ”salaisuus” on A-vitamiini? :) Onko teillä kokemusta Environista tai muista A-vitamiinituotteista?
Edit. Tuotteen suositushinta on 59,50 €.

Tuote saatu blogin kautta.

16 vastausta artikkeliin “Millä sain aknen kuriin?

 1. Ooh, okei mä kiinnostuin nyt todella paljon! Vaikka Lieracin tuotteet ovat mulla sen suurimman eron tehneet, niin menkkafinnit on mulla edelleen ne pahimmat ja niitä kyllä tulee. Hieman kyllä harmittaa, ettei tätä saa netistä, mutta näiden perusteluiden kanssa ihan ymmärrettävää. Mutta tää pitää laittaa kyllä ylös muistiin!

  Tykkää

 2. Mä käytän säännöllisesti a-vitamiinia kuuriluontoisesti pidempiä aikoja, ihan paras ihon heleyttäjä ja pitää pintakuivan ihon sileänä, koska kuorii kevyesti.

  Tykkää

 3. Argh, mikä turhautuminen tästä postauksesta tuli! :D Itse käytin Environin AVST-voidetta varmaan puolitoista vuotta tasoon 4 asti. Jotain hyötyä siitä oli (esim. iho ei punoittanut niin paljon), mutta sen verran vähän, että olin valmis jättämään sen, kun aloin käymään Ihohoitola Lupauksessa. En saanut aknea kuriin sillä tuotteella, vaikka perusjutut oli kunnossa (luin sen sun aiemman postauksen.)

  Tykkää

  1. NOOOOUUUU!! Tää on niin perus, mikään ei toimi kaikille :( Toivon mukaan olet löytänyt tai löydät sun iholle sopivat tuotteet!!

   Tykkää

 4. Jestas miten hyvä lopputulos! Ihana kuulla, että sä löysit apua ^_^ Mulla taas toimi ruokavalion hienosäätö, jätin maitotuotteet posi ja iho rauhottui :D Nyt hienosäädin entisestään ja kokeilen eloa ilman gluteiiniviljoja ja silläkin tuntuisi olevan jotain vaikutusta :P Jännää onkin aina kuulla ja lukea, mikä on toiminut kelläkin parhaiten :)

  Tykkää

  1. No älä!! Mä kokeilin joitain vuosia sitten maidotonta, mutta ei ollut sillä mun ihoon yhtään mitään vaikutusta. Olin ihan pettynyt, kun niin moni sitä suositteli. No toisaalta hyvä mulle, että voin edelleen syödä suklaata ja jäätelöä HUPSISTA ;)

   Tykkää

 5. Hienoa, että olet löytänyt toimivan tuotteen! Tilasin juuri vähän aikaa sitten the ordinary’ltä retinolituotteita. Tämän postauksen jälkeen odotan innolla niiden saapumista! Tilanteeni ei ole ollut näppyjen kannalta kovin kamala vuosiin, mutta todella monesta jää arpi tai punainen läntti naamaan. Tuskin koskaan pääsen niistä eroon, mutta jospa A-vitamiini ehkäisisi niiden syntymistä hieman… Lisäksi mulle on tullut miliumeja, joista olen yrittänyt päästä kaikin tavoin eroon. Vaikea löytää sitä tasapainoa, jossa iho saisi juuri oikean määrän rasvaa ja kosteutta. Kun on tottunut vuosien varrella lähinnä niihin kosteuttaviin seerumeihin ja Humektaniin.

  Tykkää

  1. Äääää miliumit, ne vasta onkin sitkeitä pirulaisia! Mulla on niitä vain yläluomilla, ja tiukassa ovat. Tuolta alueelta ei ole kosmetologikaan halunnut niitä avata, joten olen tavallaan jo hyväksynyt ne :D Oletko sä kysynyt kosmetologilta apua, jos omalla tehokosteutuksella miliumit eivät lähde? :)

   Tykkää

   1. ulle niitä tulee lähinnä sellaisiin kohtiin, joista olen saanut niitä kynsillä puristeltua itsekin. Ei varmastikaan saisi, mutta.. :D Olen onneksi saanut hieman ehkäistyä niitä rasvaisemmilla voiteilla ja säännöllisillä kemiallisilla kuorinnoilla. :) Yksi oli kerran silmäkulmassa, onneksi lähti ihan ihoöljyillä liukenemaan pikku hiljaa! Ps. Uusi tukkas on mahtava!

    Tykkää

 6. Oi miten mielenkiintoista! Mä en ole mitään retinolituotteita kokeillut vielä mutta näin kolmekymppisenä asia alkaa kyllä olla ajankohtainen. Omat aknetaistelut ovat kyllä kirkkaana mielessä vielä mutta niissä auttoi onneksi Lierac, aika ja hormonien tasapainottuminen.

  Tykkää

 7. Hienoa että koet että olet saanut tuloksia Environin parissa! Environ suositus käyttää tuotteita 3 kuukauden avaamisen jälkeen perustuu siihen että vitamiinit tuotteessa on luvattu säilyvän sen verran aikaa. Jos tuotetta käyttää pidemmän ajan niin vitamiinit on päässyt hapettumaan/vanhenemaan eikä teho ole enää sama. AVST voiteissa on käytetty A-vitamiinimuotona betakaroteeni (luonnollinen) ja retinyylipalmitaatti joka on a-vitamiinin rasvamuoto ja on luontainen aurinkosuoja. Kun on edennyt avst 4 tasolle vastaa se noin 20 spf. Suosittelen sen takia ehdottomasti käyttää voidetta myös kesällä aamuin illoin. Mikäli on ottamassa aurinkoa Environ suosittelee vielä lisäksi käyttämään erikseen aurinkorasvaa. T: ENVIRON-kosmetologi.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s