Ihonhoito

Miten pidän pintakuivan akneihon kunnossa?

Näytin teille vähän aikaa sitten, miten hyvässä kunnossa ihoni on tällä hetkellä. Ja on ollut viimeiset puoli vuotta. Lupasin tietty myös paljastaa, mikä tuote on ihoni hyvän kunnon salaisuus. Mä mietin tätä asiaa, ja tulin tulokseen, että en mitenkään voi vain lätkäistä teille esiin yhtä tuotetta kertomatta mitä muuta mä teen ihoni eteen päivittäin. Ja olen aina tehnyt! Mä tiedän sen turhautumisen ja itkun, kun hoidat ihoasi niin hyvin, ettei mitään järkeä, mutta se on silti täynnä näppyjä. Haluan kuitenkin näyttää ja kertoa, mitä kaikkea muuta ongelmaiho sen yhden supertuotteen lisäksi tarvitsee. Ainakin mulla. Mä yritän aina ihon huonoina kausina miettiä, että mitenhän huonossa kunnossa se iho sitten olisi, jos tinkisin sen hyvästä hoidosta. En tietenkään tingi rutiineistani nytkään, kun iho on hyvässä kunnossa.

1.Kuorinta ja puhdistava naamio eivät aja samaa asiaa

Jossain vaiheessa kun tajusin puhdistavien (yleensä savea sisältävien) naamioiden ihanuuden, jätin ihon kuorinnan kokonaan pois rutiineistani. En tiennyt tai tajunnut, että ne eivät aja samaa asiaa! Hellävarainen kuorinta poistaa kuolleen ihosolukon ihon pinnalta, jolloin tehotuotteet pääsevät imeytymään ihoon paljon paremmin. Puhdistava naamio sen sijaan poistaa talia ihohuokosista. Mä kuorin ihoa Clarisonicilla 2-3 kertaa viikossa. Jos en omistaisi sitä, käyttäisin kuorintaa kerran viikossa. Puhdistava naamio on tarpeen myöskin noin kerran viikossa.

2. Kosteutus on ihon paras ystävä

Toistakaa perässäni: KOSTEUTUKSESTA EI SAA TINKIÄ! :D Tämä on se kohta, jossa olen itse mennyt metsään toistuvasti. Johtunee osittain siitä, että monesti kosmetiikkamainonnassa akneen taipuvaiselle iholle suositellaan niitä rajuja tuotteita ja näytetään kaunis näpytön iho, ja sitten kuluttaja menee ostamaan mattapinnan jättävän kosteusgeelin, joka ei oikeasti pintakuivalle iholle riitä mitenkään. Olen toistuvasti tavaratalojen ja laivojen eri selektiivisten merkkien pisteillä kuullut, kuinka rasvoittuva ihoni on ja se tarvitsee vain kevyttä kosteutusta. Vasta kosmetologin tekemässä kasvohoidossa joitain vuosia sitten mulle taottiin päähän, että ihoni pinta on todella kuiva! Tätä eivät valitettavasti kosmetiikkamyyjät olleet pikaisen konsultaation perusteella huomanneet, enkä ollut itse tajunnut, koska niitä näppyjä kuitenkin tuli.

Älä siis osta automaattisesti sitä kevyintä kosteusgeeliä. Kuuntele ihoasi! Jos se kiristelee, hilseilee tai tuntuu kuivalta, se ON sitä. Uskalla kosteuttaa myös akneihoa, se on tärkein juttu, mitä olen itse oppinut.

3. Muista siis myös se kosteuttava naamio rutiineissasi

Jatkona edelliseen kohtaan: moni muistaa kyllä tyhjennellä huokoset, kauhistella mustapäitään ja kuoria hullun lailla. On vähintään yhtä tärkeää muistaa se kosteuttava ja hoitava naamio kasvoille. Itse suosin yön yli käytettäviä naamioita, ja laitan sellaisen noin kaksi kertaa viikossa. Tekeillä on postaus tämän hetken lemppareista :)

4. Perusasiat kuntoon

Viimeiseksi perusasiat, joiden täytyy olla ihonhoidossa kunnossa. Eli:

– pese aina meikit huolella pois

– vaihda tyynyliina ja kasvopyyhe kerran viikossa

– älä nojaa leukaan tai muutenkaan näplää kasvojasi (!)

– juo riittävästi vettä

– mä ulkoilen koirien takia PALJON, ja luulen sen vaikuttavan positiivisesti ihon kuntoon. Eli raitista ilmaa!

No niin, huh! Nyt sain nämä kaikki asiat sanottua ja seuraavaksi voin sitten keskittyä vain hehkuttamaan tätä yhtä ihmetuotetta :D Tuliko tässä uusia juttuja, vai olivatko kaikki vinkit vanhoja tuttuja? :)

Kuvissa näkyy ihonhoitotuotteita, joista ihoni (muun muassa) tykkää :) Osa saatu blogin kautta, osa ostettu itse.

10 vastausta artikkeliin “Miten pidän pintakuivan akneihon kunnossa?

 1. Hups, tietenkin nojasin leukaan tätä lukiessani. Mutta samat opit on menneet hitaasti vuosien kuluessa myös omaan kaaliin ja yritän niitä noudattaa. Siltikään iho ei ole kuin vauvan peppu, mutta olisi varmasti todella paljon huonommassa kunnossa ilman hoitoa.

  Tykkää

 2. Jep täällä myös aknen iskiessä on pikkuhiljaa tajuttu se kosteutuksen tärkeys ja öisin laitan Skinoren voiteen päälle ihan vaan öljyä, tällä hetkellä Khadin pink lotusta, mutta seuraavaksi aattelin kokeilla jojobaa :) Aamuisin sitten kosteuttavaa seerumia ja LRP:n effaclar h -voidetta. Lisäksi teen kerran viikossa ekaksi kuorinnan, sit puhidstava naamio ja kosteuttava naamio vielä perään. Ja kaksoispuhdistus tietysti iltaisin ja siinäkin mahdollisimman hellävaraiset putsarit.
  Mä en käsitä, että miksi aknen ja ihan sekaihonkin hoitoon mainostellaan aina vaan niitä mahdollisimman rajuja ja kuivattavia tuotteita, kun tässä itse on asiaa enemmän tutkineena ja itse testanneena tajunnut sen, että mahdollisimman hellävarainen hoito on sille akneiholle paras lääkityksen tueksi. Mutta kai ne tujut tuotteet sitten jonkun iholle oikeesti toimii, ei kai niitä muuten olis markkinoilla niin paljoa ja niin näkyvästi?
  Itse en kyllä enää ikinä vaihda takaisin mihinkään kuivattaviin geeleihin ja alkoholipommi kasvovesiin, sen virheen tein teininä ja eihän se iho mennyt kuin pahemmaksi, kun kuivuuttaan tukkeutui vain lisää.

  Tykkää

  1. Juurikin näin, samaa olen itsekin ihmetellyt. Käytin nuorempana tosi rajuja tuotteita, enkä ymmärtänyt lukea ihoani lainkaan. Voi kun nuoret eivät enää tekisi samaa mokaa. Onneksi nykyisin on ainakin paljon vaihtoehtoja :) Sun ihonhoitorutiini kuulostaa hyvältä!

   Tykkää

 3. Mulla autto samat konstit aikoinaan! Kosteuta, kosteuta, kosteuta. Vetäsin kans kuurina todella ankaran suolapesukuurin, eli puhdistin kasvoja merisuolavedellä, jotta saa ne epäpuhtaudet veks, mutta heti perään todella kosteuttava rasva ja hunaja oli suuri apu myös. Tälleen tsltutin pahimman ongelman ja ylläpito meni sit aika keposesti hyvällä kosteutuksella.

  Tykkää

 4. Hups karkasi kuules kommentti ennen aikojaan eli sitä edellistä ei kannata julkaista. ;) Meidän esiteinillä on poskissa sellaisia näppyjä, joita tulee käsivarsiin eli Keratosis pilaris, onpahan harmillisia ja eivät taida normimeiningeillä edes lähteä. Onkp niistä kokemusta, huokaus apua vailla.

  Ihanaa päivää Salla <3

  Tykkää

  1. Voi vitsi, ihme kyllä, mutta tuosta iho-ongelmasta mulla ei ole kokemusta. Olen kuullut, että ureaa eli karbamidia sisältäviä voiteita käytetään hoitona, mutta ehkäpä jos esiteiniä käyttäisi ihan lääkärillä niin saisi varmasti oikeat voiteet kun on kuitenkin lapsesta kyse? Jos asia häntä häiritsee siis <3 Tsemppiä ja ihanaa päivää!!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s