Lifestyle · Reissut

Miksi rakastuin Kreikkaan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka olen reissannut kiitettävän määrän Euroopan kaupunki- ja rantakohteissa, en ollut koskaan käynyt Kreikassa. Siskoni sen sijaan vietti maassa puoli vuotta opiskelun merkeissä vuonna 2006, ja olen siitä asti halunnut itsekin käydä siellä. Tammikuussa kävimme tämänkaltaisen Whatsapp-keskustelun:

Sisko: Pitäiskö lähteä kesällä jonnekin reissuun?
Mä: Todellakin! Ranta vai kaupunki?
Sisko: Ranta ois jees!
Mä: Sopii! Miten ois Kreikka?
Sisko: (peukku)

Ihanaa, kun kaiken ei aina tarvitse olla niin vaikeaa ja monimutkaista ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siskon Kreikka-kokemus osoittautui kullan arvoiseksi, tiesimme nimittäin heti, minne EI kannata mennä. Siis meidän mielestämme ;) Kohteeksi valikoitui mantereella sijaitseva merenrantakaupunki Parga ja en olisi voinut olla tyytyväisempi valintaamme. Unelias pikkukaupunki mielettömine vihreine maisemineen oli juuri sitä, mitä itselleni etelän loma on parhaimmillaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aurinkoa piisasi, maisemat olivat mielettömiä ja se, mistä yllätyin eniten: ihmiset olivat aivan uskomattoman ystävällisiä! Mulla on joitain vähän huonoja kokemuksia Espanjan ja Ranskan reissuilta, missä miehet viheltelivät ja naiset katsoivat vinoon. Ei tietenkään joka paikassa ole näin, mutta ero pargalaiseen meininkiin oli kyllä iso! Ihmiset eivät myöskään olleet sellaisia opetellun tai pakotetun mukavia kuten Thaimaassa joskus, vaan tuntui, että he halusivat aidosti heittää läpyskää hyvällä fiiliksellä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruoka oli just niin hyvää kuin olin toivonutkin. Aaaaah se feta, ooooh paikalliset kurkut ja tomaatit <3 En syönyt kertaakaan pahaa tai edes keskinkertaista ruokaa, vaan ruokailu oli nautinto joka kerta. Onneksi sisko tiesi, mitkä kreikankieliset annokset tarkoittavat mitäkin, pelkistä englanninkielisistä käännöksistä ei olisi kamalasti irronnut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reissun kohokohta oli jokiristeily (näettekö kilpikonnan lekottelemassa tuossa ylimmäisessä kuvassa?) ja mieletön Acheron-joen kuolemattomuuden virta. Viileä vesi vilvoitti ihanasti ja fiilis oli kuin satumetsässä. Mä edelleen jumitun katselemaan näitä kuvia… Siellä oli vaan niin kaunista <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yhden päivän vietimme parin tunnin merimatkan päässä olevalla Korfulla, mutta kyllä on pakko sanoa, että Parga oli aivan miljoona kertaa nastempi paikka. Korfun ainoa plussa oli Sephora, joka oli niin miniatyyrinen, ettei sieltäkään paljon löytynyt ostettavaa :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hotellimme Salvator ansaitsee ihan erityismaininnan. Huone oli iiiiiiso ja siisti, ruoka ja Mojitot loistavia ja palvelu enemmän kuin ystävällistä. Hotelli järjesti yhtenä iltana ihanan kreikkalaisen illan, jossa kokki grillasi perinteisiä paikallisia ruokia, ja meillä oli live-musiikkia, jonka tahdissa mäkin pääsin tanssimaan Sirtakia :D Niin ja hotellilla järjestettiin myös joogaa ja siellä oli ihana spa. Ei kertakaikkiaan mitään valittamista. Jos olette menossa tuonne suunnille, niin tsekatkaa ihmeessä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyllä kelpasi näissä maisemissa syödä illallista.

Koska pääsee uudestaan?? <3 Parhaat Kreikan-kohteet kehiin!?

Ps Talouskriisi ei näkynyt Pargassa millään tavalla tai muutenkaan vaikeuttanut lomaamme :)

8 vastausta artikkeliin “Miksi rakastuin Kreikkaan

 1. Eiiiiiii, en kestä!! <3 <3 Meil oli kyl ihan huippukiva reissu. Huokailen täällä.. Suosittelen oikeesti kaikille Kreikkaa ja Pargaa! Ja mehän mennään uudestaanki, vai mitä Salla!? :-)

  Tykkää

  1. Mäkin suosittelen ja voisin todellakin lähteä uudelleen!! Kissis messiin! Mä saan kosmeshoppailuseuraa ja Rössö aktiivisen kaverin :´D

   Tykkää

 2. Ooh, näyttää ihan ihanalta paikalta! :) Mä oon käynyt Kreikassa vaan Ateenassa, ja siitäkin on liian kauan. Laitan paikan muistiin, jos mä vaikka joku kaunis päivä vielä pääsisin lomalle? ;)

  Tykkää

  1. Se oli ihana paikka! Vieläkin kummastelen, miten sattuikin noin hyvä tuuri, että löydettiin just mieleinen paikka heti (mun) ensikerralla. Kyllä säkin vielä pääset! :)

   Tykkää

 3. Mä rakastan kreikkalaisia, ne on just tollaisia kuin kuvailit. Ei tule kiusaantunut olo missään vaiheessa. Me mietittiin tosi kauan mennäänkö häämatkalle Pargaan vai Nidriin, otettiin sitten Nidri vierestä, joka on ihan yhtä unelias paikka. Tykkäsin. Pargassa olisi tarkoitus vielä joskus käydä. Toisaalta yllätykseni olen tykännyt myös Rodoksen kaupungista paljon, siellä vaan pitää tietää minne mennä. ;) Ihmiset siellä ovat ihan samanlaisia kuin uneliaassa Nidrissä.

  Tykkää

  1. Kyllä, mielettömän rentoa porukkaa! :) Hei kiitos vinkistä, mäpä meen heti googlettamaan tuon Nidrin! Ja oot ihan oikeassa siinä, että pitää vaan tietää oikeat mestat, joka paikassa on kivoja juttuja, pitää vaan löytää ne :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s