Avautumista · Lifestyle

Blogialennustila

Mä tiedän, että tällaisista ensimmäisen maailman ongelmista valittaminen ei kannata. Mutta entä jos vaan yksittäisiä, sinänsä pieniä asioita kertyy samalle viikolle niin paljon, että enää ei naurata? Otan riskin ja avaudun silti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suurimmaksi osaksi bloggaaminen on ihan parasta. Saa kirjoittaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan ylös niin, että moni ihan oikeasti lukee sen, mitä olen kirjoittanut. Blogitilaisuudet ovat useimmiten inspiroivia ja ihania, ja lukijoiden kommentit ilahduttavia ja ajatuksia herättäviä. Silloin tällöin mulla iskee kuitenkin päälle tunne, jota kutsun blogialennustilaksi. Mut valtaa vahva tunne siitä, että vaikka ”teen kaikkeni”, blogini ei vaan riitä.

Kuten totesin, yksittäiset asiat kuten ikävä kommentti tai jonkin mieluisan tilaisuuden kutsun saamatta jääminen ei vielä keikuta venettä. Kuitenkin tällainen pieni asia voi olla se kuuluisa korsi kamelin selässä. Avasin maanantaina tämän uuden blogini erittäin lukuisten (puhutaan varmasti useista useista kymmenistä) tuunaukseen käytettyjen tuntien jälkeen. Tiesin tietenkin, että uutta blogia ei Google heti löydä, ainakaan kun vanha blogini on vielä Purkkimafiassa auki tämän viikon loppuun. Silti yllätyin, miten paljon kävijämäärät tippuivat tällä viikolla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blogini oli kaksi vuotta sitten Cisionin top 10 kauneusblogien listalla. Tuolloin olin lähinnä suu auki, että miten ihmeessä. Kuitenkin kun eilen kuulin, että listaus tehdään taas ja minä EN ole sillä mukana, aloin miettiä, että onko mun blogin taso Cisionin käyttämillä mittareilla laskenut kahdessa vuodessa. Itse näen kehityssuunnan selvän nousujohteisena, mutta kyllä valehtelisin jos sanoisin, ettei uusi listaus olisi pistänyt miettimään. Tokihan on täysin mahdollista, että muut blogit ovat kehittyneet enemmän/pitäneet aiemman hyvän tasonsa mutta silti pieni ääni kuiskaa takaraivossa, että sinä et ole riittävä. Bloggaaminen on jotain niin henkilökohtaista, niin minua, että homman kyseenalaistaminen osuu yllättävän syvälle.

Vielä eilen mietin, että hei, mähän otin tuon listalta tippumisen tosi aikuismaisesti, mutta sitten se aikuismaisuus loppui. Huomasin nimittäin Facebookista, että eräältä yritykseltä oli tullut tosi kivan kuuloinen kutsu kollegoilleni. Yritys on sellainen, joka on tähän asti lähettänyt kutsut minullekin. Menin innoissani katsomaan maileja, mutta no new messages, not even from your mother sai vatsassa muljahtamaan ikävästi. Tämäkin vielä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näillä spekseillä syntyi tämänkertainen blogialennustila, jolla toki saattaa olla tekemistä myös muuten raskaan viikon ja väsymyksen kanssa. Nyt mä sitten kierin hetken, todennäköisesti tämän illan, itsesäälissä ja nostan huomenna taas leuan pystyyn odottamaan uusia pettymyksiä :D Todennäköisesti myös tämän postauksen kirjoittaminen saattaa myöhemmin kaduttaa, joten siksipä klikkaan nopeasti, että postaa.

47 vastausta artikkeliin “Blogialennustila

 1. Voi, niin tuttua. Onneksi nää huonommuuden tunteet menee yleensä nopeasti ohi mutta saan kyllä hyvin kiinni fiiliksestä. Paska viikko saa yleensä pienetkin asiat kohtuuttomiin mittasuhteisiin mutta onneks tällaiset yleensä unohtuu pian. Mä olen koettanut vältellä Analyticsin kyttäämistä, mut kyllähän sitä tulee välistä vilkuiltua ja vaikka miten tietää, että menee aina muutama kuukausi muutoksen jälkeen niin onhan se tosi syvältä, että tekee tosi paljon duunia ja sit tuntuu et huutelee tyhjille seinille.
  Tsemppiä, noustaan yhdessä täältä blogisuosta <3

  Tykkää

  1. Kiitos vertaistuesta, se auttaa. Välillä tuntuu, että muut ovat niin happily ever after ja itse vaan kriiseilee ;)

   Mä luulen, että se on juuri tuo helkkarillinen viimeaikainen duuni yhdistettynä pieniin vastoinkäymisiin, niin raps se selkä katkesi!

   Tykkää

 2. Pää pystyyn! Lukijatkin löytävät taas paikalle. Itse seurailin ennen blogeja kirjanmerkein tai googlettamalla, mutta tein viimein listan blogloviniin ennen Purkkimafian sulkemista. Nyt löytyy kivat blogit helposti :)

  Tykkää

 3. Sanonko minne sellaset firmat voi painua…?! Sulla on älyttömän hyvä blogi ja kaikki postaukset luen vaikkei näin puhelimella useinkaan jaksa kommentoida. Lisäksi tulee usein etsittyä jotain tiettyä tuotetta koskeva arvio kun pohtii itselle uuden tuotteen ostoa. Jatka samaan malliin Salla ja jätä kaikki pölvästit omaan arvoonsa! <3

  Tykkää

 4. Oon käyny purkkimafian puolella vaikka sun blogi on jo suosikeissa mutta jotenkin aivot ei tajua vielä tulla tänne :D Facebookista klikkasin tieni tänään tänne. Mutta aion jatkossakin vierailla. Kunhan opin käyttämään kirjanmerkkejä..

  Tykkää

  1. Joo, aivan luonnollista on, ettei tänne heti löydäkään tai muista tulla! Kyllähän mä siihen olin valmistautunut, mutta silti jotenkin nämä muut pienet takaiskut olivan yhdessä vähän liikaa :)

   Tykkää

 5. Toivon, että fiilis nousee tästä. Joskus itsekin ajattelen, että kaikilla muilla on niin paremmat blogit, että mitäpä sitä itse kirjoittelemaan. Mutta onneksi nämä vaiheet menee ohi aina jossain vaiheessa, koska itse on aina se kovin kriitikko :)

  Tykkää

  1. Juuri näin. Olen yrittänyt olla armollinen itselleni, koska hyvänen aika, jopa Sanni Karkkipäivä on kirjoittanut blogikateudestaan. Ehkä sellainen on välillä vaan ihan inhimillistä :)

   Tykkää

 6. Kirjoitit todella rohkean postauksen ja jotenkin suretti lukea sitä, koska oot mun ehdoton lemppari kosmetiikkablogeista ja eihän sitä haluaisi, että kellään ois paha mieli. Toivon et aika pehmittää pahimman mielipahan ja olet taas oma ihana helisevä itsesi 😊

  Tykkää

 7. Mustaa Kajalia oli tuola Cisionin listalla vasta ekaa kertaa tänä vuonna ;) Syynä on kyllä ihan jotain muuta kuin laadukkuuden radikaali parantuminen, veikkaan ma ;) Sitä voi tehdä oman parhaansa ja se riittää mihin riittää.

  Tykkää

 8. Ymmärrän kyllä ihan täysin nuo tuntemukset, mutta yhdestä sisään ja toisesta ulos! Oot munkin ehdottomia suosikkeja, enkä edes jaksa tällä hetkellä lukea juuri mitään blogeja. Puspus!

  Tykkää

  1. Awwwww <3 <3 Toivoinkin, että kollegat ymmärtävät. Varmaan me kaikki välillä mietitään näitä juttuja. Ja samat tsemppisydämet sulle myös <3

   Tykkää

 9. Ite seurailen blogeja lähinnä bloglovin’n kautta ja nyt sinunkin postit voi lukea ilman että menee misspiggyspearls sivulle. Saattaa olla, että analyysityökalut ei noteeraa näitä lukukertoja. En ole vielä keksinyt miten se tarkalleenottaen tehdään, että Bloglovin näyttäisi vain lyhennelmän ja käskisi lukemaan lisää varsinaiselta blogisivulta. Tsemppiä elämään.

  Tykkää

  1. Kiitos tästä kommentista! Olen nimittäin niin uusi Bloglovinin käyttäjä (noloa, tiedän ;), etten tiennyt tällaisesta! Joten hyvä tietää ja kiitos :)

   Tykkää

 10. Joo, voin ymmärtää tosi hyvin noi fiilikset!! Vaikka syynä luultavasti on ihan muut jutut, ku sun blogin taso.. Musta on hienoo, et kirjotat sulle tärkeistä asioista, etkä siitä, mikä on pinnalla (meiningillä nyhtökaura) :-P (Paitsi, jos nyhtökaura muuttuu sulle tärkeeks ;-D en haluu dissaa nyhtökauraa) Kyl me noobemmatki löydetään hiljakseen tänne uuteen osoitteeseen!!

  Tykkää

 11. Tuli aivan surku kun tätä luki. :( Jos yhtään lohduttaa, en ollut Cisionin kanssa samaa mieltä. Ehkä tärkeintä on laadukas ja persoonallinen blogi, jotta erottuu joukosta. Sellainen tää sun oma on!

  Tälleen lukijan näkökulmasta (eritoten kännykkä-lukijan) Purkkimafia oli tosi kätevä ja helppo, kun tartti muistaa vain yksi osoite, eikä mitään muuta tarvinnut tehdä tai tallentaa minnekään. Pakko myöntää, että aika moni Purkkis-bloggaaja menetti ainakin mut lukijana ihan vain Purkkiksen loppumisen myötä, koska olen laiska muistamaan ja tallentamaan mitään. Ainoastaan kaksi blogia kiinnostaa niin kovasti, että näen aivan vaivaa muistaakseni osoitteet ulkoa. :D Ja sanomattakin lienee selvää, että olet toinen heistä. :) Varmaan Purkkimafia tavoitti mun kaltaisia lukijoita paljon…

  Tykkää

 12. Sä oot siirtymävaiheessa. Ei oo susta kii! Älä oo liian ankara itelles 😘 Mä luen aina sun postaukset facen kautta! Avautumiset on parhaita, koska oikeesti kellään ei mee täydellisesti vaikka some niin antais ymmärtää.. Nyt vaan jatkat samaan malliin 👍🏻

  Tykkää

  1. Se on just noin Sini, välillä on ehkä ihan hyvä avautua myös niistä ei-niin-kivoista fiiliksistä, koska tokihan bloggaaminen tuo mukanaan välillä myös negatiivisia tunteita. Kiitos! :)

   Tykkää

 13. Voi muru. Tiedän tunteen, toi tulee aika ajoin varmasti ihan kaikille. Se on inhottavaa mutta se menee ohi! Ja hei, kokeilin, google löysi tänne oikein hienosti. :D Sanoin jo tän sulle, mut sanon vielä uudestaan-sun blogi näyttää ihan hävyttömän hyvältä, ja mikä tärkeintä, se näyttää SULTA. Se on persoonallinen, se on upea, se on hyvä ja se on just niin sua kuin vaan voi olla. Oot tullut pitkän matkan ja kehittynyt ihan älyttömästi, ja sitä ei mikään listaus muuta!

  Tykkää

 14. Siulla on hieno blogi, jota on ihana lukea! Nyt pää pystyyn ja hymyä huuleen. Ole ylpeä siitä mitä teet, koska siulla todellakin on aihetta olla ylpeä. :)

  Tykkää

 15. Komppaan Zzetahin kommenttia, varmaan tosiaan useampi purkkisblogi jää vähän vähemmälle lukemiselle, kun eivät enää näy kaikki samalla sivulla. Mutta täällä ainakin ollaan! :) Tsemppiä! <3

  Tykkää

 16. Itse olen lukenut nyt vähemmän purkkiksessa blogeja, kun on tämä muutos ollut käynnissä. On tuntunut, että se on vaan sitä samaa ’purkkimafia loppuu’ tiedotusta eikä niitä oikeita postauksia. Kun muutto on ohi ja lukijat saaneet lisättyä seuraamansa blogit suosikkeihin tai miten nyt seuraavatkaan niin lukijamäärät varmaan kääntyy nousuun.
  Purkkimafia oli tosi ihana kokonaisuus ja itseltäni jää varmaan joku purkkiksen blogi jatkossa seuraamatta mutta sinun blogisi pysyy lukulistalla. Aina.

  Tykkää

  1. Ymmärrän pointtisi! Välillä etusivu on tosiaan ollut täynnä muuttopostauksia. Onneksi nyt päästään taas keskittymään olennaiseen. Niin lukijat kuin bloggaajatkin! :)

   Tykkää

 17. Salla ihana, kovasti tsemppiä! Tiedän ja ymmärrän, millä fiiliksillä olet, itsekin joskus masistelen. Toisaalta, masistelun jälkeen ehkä jotenkin sitä tulee tartuttua asioihin ihan eri tavalla, tai itselläni se toimii myös sellaisena ”sisuuntumisena”.

  Tykkää

  1. Niin ja jee, täällä tuo lomake toimii, ei siis tarvitse kirjoittaa tietoja uudelleen kerran kommentoimisen jälkeen ^_^ Se ei nimittäin toiminut mulla Purkkikseen kommentoidessa ja siitä syystä aika laiskasti tuli kommentoitua :D

   Tykkää

 18. No niinku tästä jo juteltiin, niin Cisioniin vaikuttaa aika moni seikka, esim. miten kommentoi muiden blogeissa ja muu aktiivisuus. Ei sillä ole tekemistä blogin ”laadun” kanssa. :D

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s