Avautumista · Kosmetiikan ostetut-kulutetut · Lifestyle

Vahinko-ostolakko

Tartuin viime syksynä härkää sarvista ja pidin syyskuusta joulukuuhun kirjaa siitä, paljonko rahaa kulutan kosmetiikkaan. Asian seuraaminen oli tosi kiinnostavaa ja osittain myös vähän yllätyksellistä. Huomasin, miten pienistä kertaostoksista voi kasvaa huomattavan iso summa kuukaudessa. Huomasin myös, että mulla oli aika paljon vaihtelua kuukausien välillä. Koska homma tuntui tosi kiinnostavalta niin itseni kuin teidänkin mielestä, päätin jatkaa kirjanpitoa ainakin samanmoisen neljän kuukauden pätkän ja ehkä pidempäänkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka nyt takana on vasta yksi kuukausi vuoden 2016 osalta, en malta olla kertomatta teille tammikuussa käyttämääni rahasummaa.

Tammikuu:
0 €

Nyt voidaan sitten pitää pieni hiljainen hetki. Tai ainakin mä pidän :D Nimittäin en tiedä, onko tällaista tapahtunut koskaan tai ainakaan viimeiseen lähes viiteen vuoteen kun olen blogia pitänyt.

Homma meni niin, että tajusin muistaakseni tammikuun 23.päivä, että EI JUMA, mä en oikeasti ole ostanut tässä kuussa mitään. ”Ostolakko” ei ollut tarkoituksellista vaan ihan vaan tulosta siitä, että en ole oikeasti tarvinnut mitään tai halunnut mitään niin paljon, että olisin sen ostanut. No okei, kyllähän MACin nestemäiset huulipunat kutsuivat mun nimeä samoin kuin erään taannoisen kokoelman Beauty Powder. En kuitenkaan ole kohdannut mitään sellaista, minkä ostamisen voisin itselleni perustella. Täytyy myöntää myös, että rahatilanteeni on vaikuttanut tähän todella paljon. Mulla on parin muuttujan seurauksena tällä hetkellä aika naurettavan surkea rahatilanne, johon ei todella kuulu sellaisen kosmetiikan osto, mitä en tarvitse. Tähän väliin mun on pakko vielä todeta, että kun valotin omaa kosmetiikan kulutuskäyttäytymistäni täällä, kirjoitin, että en ole koskaan ollut ostolakossa. Enkä ole nytkään. Mä suhtaudun sanaan lakko vakavasti :D Mun mielestä sanalta syö kaiken painon se, että julistaa harva se kuukausi menevänsä lakkoon ja sitten kuitenkin viikon päästä ostelee ”vähän jotain”. Miksei sitten voi sanoa, että yrittää vähentää kosmetiikan ostamista? On se jännä, mitä asioita mäkin mietin :´D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuun viimeisinä päivinä jouduin luopumaan sekä misellivedestäni että silmämeikinpoistoaineestani, jolloin olisi ollut perusteltua lähteä ostoksille. Mulla kuitenkin oli vähemmälle käytölle jäänyt misellivesi ja kasvomeikin poistoaine, joka soveltuu myös silmämeikin poistoon. Niinpä olen nyt sitten käyttänyt niitä. Yksi sivellin on myös kutkutellut kovasti, koska en omista kunnollista korostustuotteen levittämiseen sopivaa sivellintä. Senkin olen kuitenkin jättänyt ostamatta.

Pakko sanoa, että olen saanut ihan hyvät kiksit siitä, että tammikuun saldo oli pyöreä nolla. Saa nähdä, miten helmikuun käy :)

Onko teillä usein nollakuukausia? Entä ostolakkoja?

18 vastausta artikkeliin “Vahinko-ostolakko

 1. Mulla oli viime vuoden syyskuu, ja jossain kuussa ostin vain ponnareita. Tän kuun puolella tuli yksi aiemmin tehty nettitilaus, joten lasken ne helmikuun ostoksiin, mutta muuten en aatellut nyt ostaa mitään. Oon innostunut nyt ruuasta, joten siihen menee niin paljon rahaa, että ajattelin jättää kosmet kauppaan.

  Tykkää

  1. Sulla on kyllä homma hyvin hanskassa! Ruokaan kyllä menee aivan jäätävä määrä rahaa. Varsinkin jos ostaa luomuhedelmiä, marjoja ja pähkinöitä niin kuin mä. Mä olen yrittänyt nyt vähän katsoa, mitä sinne ostoskoriin kerään, mutta toisaalta en kyllä aio luopua tietyistä asioista, kuten just nuo edellä mainitsemani tuotteet.

   Tykkää

 2. okei VAU. Oon aika varma, että mulla ei eläissäni ole ollut yhtään nollakuukautta koskaan ikinä :D

  Mä oon nyt alkanut itsekin pitää kirjaa ostoksista ja tammikuu aiheutti jo sellasen kevyen yökkäysrefleksin. En ollut mielestäni ostanut about mitään, mutta silti summa oli satasen, jos mukaan lasketaan ostamani kynsilakkateline. Helmikuuta on kulunut vasta viikko, ja oon ”jättänyt pois kaiken turhan ostelun” ….ja summa on sama kuin koko tammikuun summa ennen sitä kynsilakkatelinettä. W-T-F. Ja siis mähän en todellakaan ole edes ostelija pahimmasta päästä, joten voin vaan kuvitella millasia summia HC-shoppailijoilla kertyy.

  Tykkää

  1. No hei NIINPÄ. Ihan uskomatonta, millaisia summia sitä saa oikeasti kulutettua ihan huomaamattaan :P Mutta toisaalta, eipä satanen kuussa vielä tosiaankaan mikään hc-shoppailijan summa ole, niin kuin itsekin sanoit. Aika maltillista vielä :)

   Tykkää

 3. Mun tammikuun kosmetiikkaostokset jäivät pariin rajauskynään ja yhteen peiteaineeseen, jotka ostin lahjakortilla. Tavallaan ”omaa rahaa” ei tullut kulutettua kosmetiikkaan siis ollenkaan ;) Helmikuusta en tiedä vielä, mutta vakaana ajatuksena on hankkia vain pari tarpeellista juttua joiden tiedän loppuvan ihan kohta.

  Tykkää

  1. Noni! Sä oot ollut sitten tosi kohtuulinjalla :) Onkohan tämä rahankäytön miettiminen joku kosmebloggaajien trendi, tuntuu, että tosi moni miettii nyt paljon tarkemmin ostoksiaan kuin ennen?

   Tykkää

 4. Olen joskus ollut tällaisessa nolla-ostolakossa kynsijuttujen suhteen, mutta sitten totesin että lakkoa paremmin mulle sopii maltillinen ostelu. Eli saan ostaa, jos on varaa ja tulee vastaan jotain kivaa. Sitä mä noudatin tosi pitkään mutta nyt koitan vähentää siitäkin, koska en oikeasti tarvi enää uusia kynsilakkoja yhden yhtäkään. Muussa kosmetiikassa on taas olevinaan puutteita, joten niiden suhteen en ole niin jyrkkä. Tää on kyllä mielenkiintoinen aihe sekä lukea että kirjoittaa:)

  Tykkää

 5. Wau, hyvä Salla! :) Aloin jo miettimään oliko minullakin nolla.. joo ei todellakaan.. :D Bath & Body Works, Sephora.. ei oltu lähelläkään :P Tässä kuussa yritän tsempata ;)

  Tykkää

  1. Jeeeeee, hyvä mä! :´D Se on kyllä jännä, miten ajattelee, että vitsit, enpä ole ostanut juuri mitään, mutta sitten kun alkaa oikeasti laskea, niin saattaa tulla isokin summa :P

   Ja siis kukin menköön oman tilanteensa mukaan. Jos on varaa, tilaa kaapissa ja jutut tulee käyttöön, niin mikäs siinä ostaessa :)

   Tykkää

 6. Mäkään en kannata totaalista lakkoa, ostamisen vähentäminen on taas parempi tekniikka :) Itselläni on auttanut se, että olen kirjannut jokaisen ostamani asian hintoinen ja ostopaikkoineen ylös kännykän muistiinpano-ohjelmaan. Tai no, auttanut ja auttanut, mitään nollakuukautta ei kyllä ole ollut-eikä tule :D Tässä kuussa joudun kuitenkin ostamaan Clarisoniciin vaihtoharjan ja muutamia tuotteita, jotka kohta loppuvat ja joita ilman en vaan voi olla.

  Tykkää

  1. Joo. Mäkin huomasin selkeästi kuun vaihtuessa, että nyt mulla ei ihan oikeasti enää ole misellivettä ja sivellinsaippuaa eli järkiostoksia täytyi heti helmikuussa tehdä. Se muuten vasta hc olisikin, että olisi kaksi peräkkäistä kuukautta ostamatta yhtään mitään kosmetiikkaa. Olis varmaan liikaa jopa mulle :´D

   Tykkää

 7. Mulla on tällä hetkellä menossa jonkunsortin lakko. Lähden loppukuusta Berliiniin, joten säästelen sinne. Yhdet Herbinan jutut piti kuitenkin (tarpeeseen) napata kaupasta, mutta ne oli yhteensä kympin joten ei lasketa :D

  Tykkää

 8. Mulle tuli ihan pakottavista syistä kosmetiikkabudjetti. Jotenkin toi ostaminen levisi ihan käsiin viime vuoden puolella. =S Aika hienosti sait pidettyä nollakuukauden! Mä yritän mun budjetilla rajoittaa sellaisten turhien ostosten tekemistä. Pidän puhelimessa listaa kaikista kivoista tuotteista ja niistä sitten yritän valita sellaiset mitä oikeasti haluan ja tarvitsen. Mä tykkään listoista XD
  Tietty tässä on sellainen joustovara, että jos jotain mielettömän hienoa tulee vastaan, niin sitä voi kyllä harkita. =)

  Tykkää

  1. MÄKIN!!! Siis tykkään listoista :D Tietäisit, montako listaa mulla on puhelimessa. Pelkkään bloggaamiseen liittyviä ainakin neljä. Ihan parasta. En varmaan muistaisi mennä töihinkään ilman to do -listaa :D

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s