Lifestyle · Ruoka ja juoma · Urpo leipoo

”Sokeriton” Snickers-Bounty

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kerroin vähän aikaa sitten sokerinvastaisesta taistelustani. Tämä toinen kierros on sujunut yllättävän helposti verrattuna ensimmäiseen katkaisuuni, jolloin meinasin jo heittää pyyhkeen kehään, kun makeanhimo ei kertakaikkiaan loppunut. Nyt sokerin täyttämiä ajatuksia (ja unia ;) oli oikeastaan vain ensimmäinen viikko ja toinen ja kolmas viikko ovat sujuneet jo tosi hyvin.

Ihan ilman apua en tälläkään kertaa pärjännyt ja kaivelin pitkästä aikaa esiin Lindan ”Snickers”-reseptin. Makeanhimo iski tietenkin ilman ennakkovaroituksia, joten päädyin leipomishommiin, vaikka en omistanut muutamaa olennaista reseptin osaa. Joskus fiilipohjalta kuitenkin onnistuu, ja tämä sattumaresepti osoittautui itselleni kaikkein maistuvimmaksi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tein ennen näitä herkkuja carobjauheella makeutettuna ja suklaista makua tuovana, mutta kun carobia ei kaapissa ollut, korvasin sen raakakaakaojauheella. Snickers-fiilistä hain aiemmin suolapähkinöillä, mutta niitäkään ei ollut, joten sekoitin herkkuihin kookoslastuja. Ja tadaa, tuloksena oli Snickers-Bounty! :D Herkkuihin tarvitset:

1 dl maapähkinävoita
1 dl kookosöljyä (sulata vesihauteessa, jos se on kiinteässä muodossa)
0,75 dl raakakaakaojauhetta
hunajaa oman maun mukaan
ripaus ruususuolaa
hieman ceylon-kanelia
kookoslastuja

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää kookoslastut viimeisenä välillä sekoittaen, näet kyllä helposti, milloin niitä on riittävästi. Itse tykkään laittaa niitä reippaasti, mutta niin mä laitan melkein joka paikkaan, kun tykkään kookoksesta niin paljon :) Kaada seos silikoni- tai muffinssivuokiin. Sekoita seosta usein vuokiin annostelun välillä, muuten suola valuu pohjalle ja saat lopuksi pari hieman liian suolaista namia :D Laita herkut pakkaseen ja säilytä niitä siellä. Sieltä sitten vain napsit nameja kun sokerihimo iskee. Takaan, että näillä saa makeanhimon taltutettua! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ulkonäkö ei ehkä ole ihan niitä esteettisimpiä, mutta sisältö on tärkeämpää ;)

Mitä te syötte kun makeanhimo iskee? Jos siis oikeaa suklaata ei lasketa ;) Aiotteko kokeilla Snickers-Bountyja?

12 vastausta artikkeliin “”Sokeriton” Snickers-Bounty

  1. Vaikkei tämä sokeriton olekaan, kyllä tämä minusta vaihtoehtona valkoisen sokerin mennen tullen voittaa. :) Mutta ehkä silti hipsukat on asiallisia niille, jotka tulivat täysin sokeritonta vaihtoehtoa katsomaan.

   Tykkää

  1. Tein ja tuli hyviä, vaikka jouduinkin muuttamaan aineksia. Pähkinävoin sijasta laitoin hasselpähkinärouhetta (koska blenderi ei halunnut tehdä voita), kookoslastuja ei ollut (enkä jaksanut lähteä kauppaan) ja hunajankin muutin vaahterasiirapiksi.. Hyvää kuitenkin tuli ja se taitaa olla pääasia ;)

   Tykkää

  2. Mies, joka ei tykkää pähkinäsuklaasta, tuli vielä jälkikäteen kertomaan, että oli parasta syömäänsä pähkinäsuklaata ;) Olin ihan hämmentynyt kun sanoin oikeasti tykänneensä!

   Tykkää

 1. Mä oon huomannut, että nyt kun on ollut herkutonta ajanjaksoa muutama kuukausi takana, niin ei oo enää iskenyt makeanhimoa! Eli toisien sanoen, en tee mitään. :D Ehkä tulee syötyäkin vähän paremmin, jolloin myös verensokeri pysyy helpommin tasaisempana? Se varmaan minulla siihen himoon eniten vaikuttaa sen puhtaan riippuvuuden(ja tavan!) lisäksi.

  Tykkää

  1. Allekirjoitan. Jos syö kunnon ruokaa tarpeeksi, niin harvoin sellaista pakko saada sokeria -fiilistä tulee. Sokerilla helposti tulee korvanneeksi kunnon ruokaa, joka ei tietty ole yhtään järkevää.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s