Lifestyle

Askartelin paperikukkia.

Kyllä, minä. Joka en todella ole mikään käsillätekemisen mestari. Virkkuukoukku ei näissä käsissä pysy, sen paremmin kuin neula tai värikynäkään. Joskus on kuitenkin hyvä katsoa vähän boksin ulkopuolelle. Olenkin yrittänyt ottaa viime aikoina vähän erilaisen asenteen elämään. Yritän vähentää ennakkoluulojani ja suhtautua avoimemmin asioihin, joille aiemmin olisin vain tuhahtanut, että no way. Uuden asenteeni ensimmäinen ilmentymä oli askarteluiltama helsinkiläisessä Paper Shop -liikkeessä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luin Pupulandian Jennin postauksen aikuisten iltapäiväkerhosta ja innostuin heti niin paljon, että asiaa yhtään miettimättä ilmoitin itseni ja siskoni paperikukkatyöpajaan. Vasta sen jälkeen kysyin siskolta, lähteekö hän mukaan :D Tiesin, että sisko tykkää kaikesta taidehömpästä, joten onneksi aikakin sopi hänelle, niin pääsimme yhdessä askartelemaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meitä oli yhdeksän naista väkertelemässä erilaisten papereiden, oksien ja kuumaliiman kanssa. Suurimman osan ajasta tunnelma oli lähes harras, kun kaikki keskittyivät kieli keskellä suuta. Moni halusi oksansa jäljittelevän jotakin oikeaa kukkaa, mutta mä halusin kokeilla erilaisia kukkia, joten mun oksasta tuli vähän tällainen mielikuvitusjuttu :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Työpajalle varattu kaksi ja puoli tuntia kului kuin siivillä ja voin kertoa, että edes jooga ei ole yhtä rentouttavaa kuin askartelu! Väkertämisen lomassa ei ehtinyt ajatella MITÄÄN muuta kuin sitä, mitä teki juuri sillä hetkellä ja nykyhetkessä oleminen tekee todella hyvää mielelle. Olo oli työpajan jälkeen uskomattoman hyväntuulinen ja rauhallinen.

Paper Shopissa suunnitellaan kuulemma seuraavaksi mobiletyöpajaa, ja voin kertoa, että olen kärppänä ilmottautumassa välittömästi, kun ajat ilmoitetaan. Paperikukkakurssi maksoi 25 euroa, joten kauheasti ei edes köyhdy. Oma oksani ei välttämättä ole mikään esteettinen karkki, mutta tärkeämpää olikin itse tekeminen. Aivan ihanaa, myös ja varsinkin tällaiselle ihmiselle, joka yleensä ei askartele tai taiteile.

Miltäs aikuisten askarteluillat kuulostavat? Tyhmää vai ihanaa?

8 vastausta artikkeliin “Askartelin paperikukkia.

 1. Onpa nättejä kukkia. <3

  Miksei aikuisetkin saisi askarrella? Joten hyvältä kuulostaa. Itse en vaan ole koskaan ollut näpertelijä tyyppiä, hermot ei vaan kestä. Tykkään suuremmista linjoista. :D

  Tykkää

  1. Niinpä, miksei?! Mäkään en tiennyt olevani näpertelijä, ennen kuin tuolla työpajassa huomasin, miten USKOMATTOMAN rentouttavaa se on! Sain ihan ahaa-elämyksen, että tämänkö takia jengi tekee niin paljon käsillä. Ihan hassua, miten en ole ennen tajunnut asiaa :)

   Tykkää

 2. Kauniita <3 Mun mielestä askartelu on kivaa! Luin jostain, että aikuisille suositellaan myös värittämistä :) Mä olen joskus miettinyt, että oispa kiva ostaa värityskirja ja värittää siitä kaikki kuvat :D ja nyt kun kuulin, että sitä oikein suositellaan, niin aion kyllä ehdottomasti toteuttaa sen :D :D

  Tykkää

  1. Kiitos! :) Varmasti muuten olisi ihana askarrella muksujen kanssa, jos niitä olisi! Mimuhan alkaa kohta olla askarteluiässä :)

   Mäkin luin sen Hesarin artikkelin ja kiitos sun muistutuksen, askarteluhuumassa menin tänään ja ostin värityskirjan!!! Ihan parasta :D Osta säkin!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s