Goldwell · Hiukset · Hiusten hoito · Hiusten muotoilu · KMS California · Paul Mitchell

Hiustuotteet, joita en tiennyt tarvitsevani

Olen aina ajatellut, että lyhyitä hiuksia ei tarvitse hoitaa samalla tavalla kuin pitkiä. Ja kaikenlaiset silottavat tipat, latvahoitoaineet ja muut hius”meikit” ovat itse asiassa ihan vääriä tuotteita, jos tukka on lyhyt ja varsinkin jos se on lyhyen lisäksi ohut. Olen joskus ollut vähän surullinenkin, kun olen nähnyt kiinnostavan uutuustuotteen, mutta ajatellut, että enhän minä voi tuollaista käyttää. Toki pitkän hiuksen latva on paljon vanhempi kuin esimerkiksi polkkamitan pisimmät hiukset, mutta ei ole oikeasti mitään syytä, miksi lyhyeenkin hiukseen ei voisi käyttää tällaisia silottavia ja hoitavia tuotteita! Tärkeää on huomioida käytettävä määrä tosi tarkkaan ja taas kerran valita omille hiuksille sopivat tuotteet. Taas huomattiin, miten tiukkaan juurtuneet väärät käsitykset voivat urauttaa ajattelua siitä, mikä omille hiuksille (tai iholle) sopii.

Olen siis herännyt tässäkin asiassa viime vuoden aikana ja haluan kertoa kolmesta tuotteesta, jollaisia en ole koskaan aiemmin omistanut, mutta joita ilman en enää halua olla :)

Mä en pese hiuksia päivittäin ja käytän niissä aika paljon hiuspuuteria ja kuivashampoota. Hius ei näytä niiden jälkeen enää likaiselta ja tuuheuttakin on, mutta pinta on samea ja mattainen, jopa sellainen karvaisen näköinen, mitä inhoan. Olin syksyllä KMS Californian koulutuksessa, jossa tutustuin tähän Hair Play -sarjan Dry Touch-Up -kuivahoitoaineeseen*. Tuotetta käytetään viimeistelyvaiheessa nimenomaan freesaamaan ja siloittamaan tukkaa ja se muuttaa parilla suihkauksella elottoman kuontalon terveen näköiseksi. Puhtaaseen, juuri föönattuun tukkaan en näe tarvetta tätä käyttää, vaan tuote on parhaimmillaan juuri sinä päivänä, kun oikeasti olisi pitänyt pestä hiukset, mutta tartuinkin kiireessä vain kuivashampooseen ;) Toinen ihan paras käyttötarkoitus on näin pipokaudella antaa eloa pipon alla hautuneeseen, harottavaan tukkaan.

Olen ihastunut tähän kuivahoitoaineeseen siinä määrin, että olen ostanut varastoon jo uuden pullonkin! Aiemmin olen kokeillut Percy & Reedin kuivahoitoainetta, josta en huomannut mitään eroa tai apua hiuksissani. Onneksi en lytännyt koko kuivahoitoaineideaa sen sileän tien ;) KMS:n tuotteet olivat mulle ennen koulutusta ihan uusi juttu, ja löysin valikoimasta mooooonta muutakin kokeilemisen arvoista tuotetta. Löytyisikö Goldwellille haastaja? :)

Toinen tukkaongelmani on ollut kasvoja kehystävien pisimpien hiuksieni latvat. Ne näyttävät tosi helposti hamppuisilta, vaikka pituutta ei kauheasti olekaan. Mulle selvisi, että moni kosmetiikkabloggaaja vannoo Paul Mitchellin Super Skinny Serumin nimeen. Itse en ole sitä vielä päässyt kokeilemaan, mutta sain Kissiksen kätköistä luultavasti next best thingin, nimittäin saman merkin Gloss Drops -kiiltotipat. Vähän itse asiassa hämmentävää, että merkillä onkin kaksi näin samankaltaista tuotetta! Kiiltotippoja tarvitsee tosi tosi vähän, ja ne levitetään pyyhekuivaan hiukseen. Mulla oli aluksi annostelun kanssa pientä hakemista, tätä todella voi laittaa liikaa, jolloin tuloksena on sileän sijaan likaisen näköinen hius. Harjoitus teki kuitenkin mestarin, ja latvani näyttävät ehdottomasti paljon terveemmiltä kiiltotippojen kanssa! Tämän jälkeen kokeilen sitten tuota Super Skinny Serumia :)

No mikäpä sitten avuksi tukan pörröisyyden kanssa? Illalla olen föönannut hiukset näteiksi ja kiiltäviksi, mutta aamulla peilistä katsoo neljäntuulenlakki, pörröinen sellainen. Tämä ongelma on vähentynyt otettuani käyttöön Goldwellin Color-seerumisuihkeen, mutta saman merkin Satin Guard -suihkeen kanssa lopputulos on loistava. Kyseessä on nimittäin kosteussuoja. Jaa mikä häh? No jos miettii, kuinka paljon Suomessa sataa vuodessa, on suoranainen ihme, ettei kaikilla suomalaisilla ole tällaista tuotetta kaapissa! Kyseessä on nimittäin hiusten ”sateenvarjo”, joka suojaa kosteudelta. Suihkutan Satin Guardia viimeisenä ennen liikkeelle lähtöä ja pesun ja föönauksen jälkeen illalla. Yöllä nimittäin (ainakin mun) pää tuppaa hikoamaan sen verran, että iso syy aamun pörrökasaan löytyy siitä. Kosteussuojan lisäksi tuote estää hiusten sähköistymistä. Aivan loisto tuote, olen koukussa! Ja sitä mieltä, että jokaiikka tarvitsee tällaisen. Toki monissa hiuslakoissakin on kosteussuoja, mutta ei kaikissa, ja itse olen kokenut tämän erillisen tuotteen paljon tehokkaammaksi. Satin Guard oli hiusguruni Minnan minulle suosittelema, kiitos taas tästäkin vinkistä ihana Minna :)

Sellaiset uudet kaverit sain viime vuonna :) Olisi tosi kiva kuulla teidän suosikkejanne näihin tarkoituksiin! Vai käytättekö ylipäänsä tällaisia ”extratuotteita”?

* Saatu blogin kautta.

10 vastausta artikkeliin “Hiustuotteet, joita en tiennyt tarvitsevani

  1. Yhden pönikän Batisten kuivahoitoainetta olen jo ehtinyt käyttää. Jotenkin kuvittelin, etten tykkäsi siitä niin paljon, mutta nyt kun hoitsikka loppui, huomaan kaipaavani sitä! :DHuomasin myös tässä taannoin ruokaostosreissulla, että Garnierillekin oli tullut kuivahoitoaine. Kuivahoitsikat ovat varmaan se seuraava ’big thing’. :)

    Tykkää

    1. Voi hitsi niinhän se olikin, että sä sen perään haikailit :/ Eikö hqHairista tai BeautyBaystakaan saa? Hyvä tietää ainakin, että jos törmään Satin Guardiin jossain, niin pitää heti hamstrata… ;)

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s