Hampaat

Hampaat valkoisiksi sähköhammasharjalla?

Mulle kävi tosi outo juttu!

Taustaksi kerrottakoon, että mulla on viime kuukausien aikana hampaat alkaneet värjäytyä valonnopeasti. Hammaslääkärin tekemän hampaiden puhdistuksen jälkeen meni vain muutama kuukausi, ja taas etuhampaissa oli tummentumia. Mulla on ollut otolliset elämäntavat hampaiden värjäytymille jo vuosia, mutta mitään läikkiä tai pisteitä ei ole juurikaan tullut, vaikka puhdistusten välillä olisi ollut kaksi vuotta. Itse uskon, että nykyinen häiritsevän nopea värjäytyminen johtuu siitä, että olen alkanut ituhippeillä eli juoda paljon teetä ;) Ja tämä siis kahvin lisäksi, joka ei koskaan ole aiheuttanut värjäytymiä. Kysyin pari viikkoa sitten siskoltani, että tuleeko hänellekin värjäytymiä yhtä nopeasti, ja keksisikö hän mitään apua ongelmaan. Itselläni on apteekin värjäytymiä poistava hammastahna (tai oikeastaan useampikin eri merkki, ainakin Yotuel ja Emmelle) ollut käytössä jo pitkään, ilman mitään vaikutusta. Sisko sanoi, että häntä hammaslääkäri oli neuvonut ostamaan sähköhammasharjaan ”valkaisevan” harjaspään ja harjaamaan kyseisiä kohtia erityisen huolella.

Näissä hampaissa on vielä vähän hommaa ;)

Mulla oli uuden harjaspään osto joka tapauksessa ajankohtainen, joten ostin Oral-B:n valkaisevan (=värjäytymiä poistavan) harjaspään. Olen nyt harjannut tällä harjaspäällä viikon, ja voitteko uskoa, värjäytymät ovat lähes poissa! Mä olen itse ainakin ollut niin äimistynyt, että voiko tämä oikeasti toimia, mutta näköjään voi! Helpoimmista kohdista värjäytymät lähtivät jo parissa päivässä, tällä hetkellä jäljellä on ainoastaan pari mikroskooppista pistettä etuhampaiden sisäsyrjissä, jonne harjan on vaikea yltää.

Olen harjannut hampaat ihan normaaliin tapaan kaksi kertaa päivässä, ainoa ero on se, että olen koko suun läpikäynnin jälkeen harjannut etuhampaat vielä uudestaan.

Mä olen kyllä niin onnellinen tästä asiasta. Kiitos Reetta!! Värjäytymät häiritsivät itseäni tosi paljon, vaikka en tiedä, oliko kukaan muu niitä edes huomannut. Säästin näin suuhygienistikeikan ja nyt voin mennä vasta normaaliin vuositarkastukseen. Ja ehkä ostaa säästyneillä rahoilla jonkun uuden huulipunan haha ;)

6 vastausta artikkeliin “Hampaat valkoisiksi sähköhammasharjalla?

 1. Wow. En olisi uskonut, että toimii, mutta hieno homma! Täytyypä koklata kun pitää taas ostaa noita uusia harjaksia. En pääse yli tuosta kankaasta, se on niin ihana! :D

  Tykkää

 2. No hitsi, pitääpä ottaa toi harjas käyttöön! Miten muuten teillä jotka käyttää kyseistä sähköhammasharjaa: miten akun kesto? Mulla ollut toi vehje vuoden verran käytössä ja akku loppuu tosi usein!? Vai pidättekö kokoajan laturissa?

  Tykkää

 3. Jee, kuinka siistii, et se toimi =D Että kiitä vaan hampilääkäri-Reinoa vinkistä!Laura: Mulla on vähän vanhempi malli, eikä siinä akku kestä montaakaan päivää. Sit vaan pitää yrittää muistaa ladata =) On nimittäin ihan sairaan ärsyttävää, kun harja hyytyy kesken pesun!!

  Tykkää

 4. Kappas! Satuin saamaan sähköhammasharjan synttärilahjaksi mieheltä, ja siinä on juurikin tuollainen valkaiseva pää. Oli heti pakko mennä tsekkaamaan ylähampaat, joissa mullakin on ollut röökin jättämät tummentumat. Olivat vaalentuneet! Oikeasti! Jes! :D En ikinä usko mihinkään hampaidenvalkaisujuttuihin, mutta nyt on vähän pakko. Harmi kun ei ole ”ennen”-kuvaa.

  Tykkää

 5. Niinpä, tässä on vähän niin kuin pakko uskoa, kun todisteet ovat niin selkeät :)Jenni: Apinajuttu ei ole kangas, vaan tapetti ruokailutilan yhdellä seinällä :DLaura: Mulla on sähköhammasharja koko ajan laturissa, ohjeissakin sanotaan, että niin voi tehdä!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s