Jei juhlia · Lifestyle · Ruoka ja juoma

lKaksipäiväiset synttärit

Meillä on ollut herra ties kuinka monta vuotta aika sama kaava synttäreiden suhteen. (Puhun ”meistä” siis siksi, että olen kaksonen :) Yleensä teemme jotain kivaa koko päivän, ja päivään kuuluu olennaisena osana äidin tekemä mansikkamarenkikakku, jota syömään kutsutaan perhe ja pari lapsuudenystävää. Monesti meidän Tanskan sukulaisetkin ovat silloin Suomessa ja tietysti mukana juhlissa. Tänä vuonna sukulaiset olivat Suomessa, mutta koska heidän paluulentonsa oli juuri syntymäpäivänämme, päätimme juhlia heidän kanssaan päivää aiemmin.

Aloitimme aurinkoisen (ja tuskaisen kuuman!) lauantaipäivän Fazerin brunssilla, joka on tädilleni myös yksi Suomen visiitiin must-juttu :) Mahojen täyteen ahtamisen jälkeen kävimme vähän pyörimässä kaupoissa, istuimme Espalla, ja vähän ennen neljää suuntasimme Kauppatorille m/s Dorikselle.

Tiedossa oli puolentoista tunnin saaristoristeily, joka osoittautui ihan älyttömän kivaksi jutuksi! Merituulessa paahdekaan ei tuntunut pahalta, maisemat olivat ihania ja muutenkin oli tosi mukavaa. Risteilemisen jälkeen muut suuntasivat kodin viileyteen tai paahteeseen ilmalämpöpumpun omistamisesta riippuen. Mäkin olin ajatellut, että mun pitää mennä kotiin koirien luo, mutta sitten sainkin kuningasidean.

Kissis oli nimittäin kutsunut muutaman bloggaajaneitosen luokseen vohvelikesteille. Mä rakastan vohveleita, mutta olin koko ajan pitänyt osallistumistani epävarmana juuri siksi, että tiesin koirien olevan siihen kellonaikaan yksin ja mahdollisesti ulkoilun tarpeessa. Kuningasideani oli se, että keksin viekkaasti lahjoa siskoni kuskiksi, eli ehdin piipahtaa syömässä parit vohvelit ja juttelemassa tyttöjen kanssa, ja sitten ilmastoitu cabi vei mut kotiin, ja olin koirien luona in no time :) Fiksu veto, vaikka itse sanonkin ahhahaa.

Ehdin siis käydä nautiskelemassa tällaisista herkuista <3 Oli tosi kivaa ja tarjoilut ihan huiput. Kiitos Kissis :)

Oikealle synttäripäivälle oltiin siskon kanssa varattu pöytä Gaijinista. Mä en ollut koskaan aiemmin käynyt Tomi Björckin ravintoloissa (eikä niissä kyllä tosiaan olisi kovin usein varaa syödäkään!), joten Gaijin oli ihana luksusjuttu synttäreiden kunniaksi.

Ilmastointikin muuten pelasi (toisin kuin esim. Fazerilla, mistä olin ihan järkyttynyt) ja paikka oli mielestäni todella kauniisti sisustettu ja siellä oli hyvä fiilis.

Nauratti kyllä vähän, kun Gaijinissa on tosi yleistä ottaa maistelumenun lisäksi viinimenu. Kerroin kuitenkin tarjoilijalle, etten voi missään nimessä ottaa niin isoa alkoholisatsia (vaikka toki olisi ihanaa, että kunkin ruokalajin yhteydessä tarjoiltaisiin juuri sitä varten valittua viiniä). Tarjoilija totesi ratkaisuna, että viinimenun voi ottaa puolikkaanakin. Joo hei, mutta silti =D Puolikkaassakin menussa oli muistaakseni neljä ravintola-annosta!

Maistelumenuun kuului piiperrysruokia.

Mutta myös ihan ”kunnon” ruokaa ;)

Tässä oli sitten ”synttärikakku” ;)

Tykkäsin Gaijinista paikkana tosi paljon, ja kyllähän ruoka oli tosi maukasta. En kuitenkaan saanut mitään sellaisia hulluja kiksejä, että olisin kovin usein valmis maksamaan siitä, hyvää ruokaa kun saa todella paljon halvemmallakin. Oli kuitenkin tosi ihana tällainen spesiaalipäivän juttu, ja ilman muuta voisin mennä toistekin jonain juhlapäivänä :)

Kieltämättä tuntui vähän oudolta, kun synttäripäivään ei tänä vuonna kuulunut isoa lössiä perheenjäseniä, eikä marenkikakkua. Onneksi kaksipäiväinen juhlinta vähän kompensoi ;) Luulen kuitenkin, että ensi vuonna palaamme vanhaan tuttuun malliin.

Juhlitteko te vielä aikuisiällä synttäreitä? Mikä on lempitapanne juhlia?

16 vastausta artikkeliin “lKaksipäiväiset synttärit

 1. Mulla oli pitkään tapana mennä aina synttäreinä yksin elokuviin. Nykyään en vietä oikein mitenkään, paitsi ostan itselleni meikkejä – ylläri. Olen vähän tylsä tässä asiassa. Sun synttärit kuulostaa ihan huipulta! :)

  Tykkää

  1. Haha, mutta hei itse valitut meikit kuulostavat oikein passelilta :D Mä luulen, että tässä iässä on enemmänkin erikoista juhlia kovin suureellisesti, moni ei tosiaan juhli mitenkään.

   Tykkää

 2. Mulla on tänään synttärit ja ollaan juhlittu perhepiirissä, vanhemmat veivät jo eilen syömään kun olivat pääkaupunkiseudulla. Mieheltäni sain tänään itse valitsemani lahjan, pari MAC:n sivellintä (ensimmäiseni). Viime vuodet olen juhlinut aika pienellä kaavalla kutsumalla lähinnä sisarukset kahville, ikää kun on jo 30+, mutta mies laitetaan aina hakemaan huolella suunniteltu kosmetiikka-aiheinen lahja. :) – Tiia

  Tykkää

  1. Onnea sulle Tiia! :) Kuulostaa, että sullakin on ollut tosi kivat synttärit. Ja mikä voisi olla parempaa kuin pari MACin sivellintä <3

   Tykkää

 3. No hei ihan parasta ku ehit vohvelikesteille, olin ihan yllättyny, iloisesti tietty! <3 Mä en ehtiny ottaa kuvia melkeen juur yhtään, joten mitään erillistä postausta ei oo luvassa, mut kyl mä sen johonkin vielä ymppään…

  Tykkää

 4. Hei Salla :) Synttærit rulee….olen jo pyytænyt vapaaksi lokakuussa olevan juhlapæivæni. Ja kiitos vielæ kun saatiin juhlia teidæn special pæivææ etukæteen. Niinkuin tiedæt, Nora ja Milla oli otettuja :)Erinomaista Uutta Vuotta. T.

  Tykkää

  1. Jee Minna! Kiitos kommentista =) =) Kiitos teille, oli tosi hauskaa!! Ja terkkuja tytöille, toivottavasti koirat ovat vielä mieleiset <3

   Tykkää

 5. Mä oon syntynyt kolme päivää ennen joulua, joten en oikeen koskaan ole kunnolla juhlinut synttäreitä. Ehkä tsägällä ehtii käydä syömässä :)Vohveli-kade!! Ei sillä, että olisi harmittanut olla reissussa, mutta silti!

  Tykkää

  1. :D Niinpä, se varmaan vaikuttaa tosi paljon, että mihin on tottunut. Meillä on juhlittu synttäreitä ”kunnolla” niin kauan kuin muistan, joten olisi outoa lopettaa nyt, vaikka onkin aikuinen ;)I feel ya ;)

   Tykkää

 6. Itselleni synttärit ovat lähinnä hyvä tekosyy kutsua hyvät ystävät nauttimaan ruuasta ja juomasta. Muutenhan ne ovat vain muistutuksia siitä, että on selvinnyt taas yhdestä vuodesta lisää hengissä =) Mikä siis on vain positiivinen juttu. Toivottavasti niitä tulee monta lisää =) Myös sulle :)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s