Aurinkopuuterit · Guerlain · Meikit · Varjostustuotteet

Guerlainin ihanat Terracotat

Ostin toukokuiselta Köpiksen reissulta ihanan Guerlainin Terracotta Lightin. Uskokaa tai älkää, en ole vuosiin omistanut aurinkopuuteria! Mä en ole oikein ikinä kunnolla ymmärtänyt aurinkopuuterin käyttöfunktiota ja olenkin käyttänyt vain mattaisia varjostusvärejä. Monestihan aurinkopuuterit ovat hohtavia tai jopa todella helmiäisiä, mutta niitäkin on täysmattana. Vähän hämäräksi on jäänyt myös se, mihin kohtiin aurinkopuuteria kuuluu laittaa.

Terracotta Lightia sävyssä 05 Sun Brunettes en kuitenkaan voinut, enkä halunnut vastustaa. Kuva ei tee lainkaan oikeutta sävyille, luonnossa vaaleimmat täplät ovat paljon kirkkaampia ja korallisia. Sävyt 2 ja 3 on tarkoitettu blodeille ja 4 ja 5 bruneteille, mutta hei, säännöt on tehty rikottaviksi ;) Vaaleimmat Terracotat ovat myös makuuni liian vaaleita, pigmenttiä täytyy tulla, muuten en tykkää. Aurinkopuuteri tuoksuu Guerlainille tuttuun tapaan jumalaiselle <3

Iso läiskä on sekoitus puuterin kaikkia sävyjä ja pieni oranssimmasta kohdasta. Näin tummia swatcheja varten  puuteria piti todella hinkata, eli kasvoille levitettäessä tulos ei tietenkään ole tällainen. En ole kauheasti jaksanut hifistellä, vaan olen pyöräyttänyt puuterisiveltimeen kaikkia värejä. Puuterin koostumus on kovahko, joten yliannostelun vaaraa ei juurikaan ole. Osa väreistä on mattoja ja osa hennon hohtavia pienten glittermurusten kera. Lopputulos on kasvoilla tosi luonnollinen ja kaunis.

Aurinkopuuteria neuvotaan sutimaan isolla siveltimellä niihin kohtiin, joihin aurinko osuu ensiksi. Eli poskipäille, nenän varteen ja otsaan. Itse olen levittänyt Terracottaa hieman varjostuskohdan ja poskipunan levityskohdan välimaastoon eli poskiluun alareunaan, mutta selvästi laajemmalle alueelle kuin varjostusväriä. Poskipunaa en skippaa aurinkopuuteria käyttäessäni. Edelleen koen pienoista epävarmuutta kohtien suhteen, joten monesti huiskin Terracottaa fiilispohjalta =D Onneksi tosiaan tämän kanssa ei ole niin tarkkaa haha.

Toinen, vielä suuremman ihastukseni kohde on tänä kesänä ollut Terracotta Spray Bronzing Powder Mist. Olin autuaan tietämätön siitä, että aurinkopuuteria voi saada suihkemuodossa, kunnes luin asiasta Päivin blogista. Tämä on siis täysin Blogger made me buy this -juttuja ;) Ihana Päivi myöskin muisti ihastuneet huuteluni hänen blogissaan, ja eräänä päivänä herätessäni päivänokosilta Facebookissa odotti viesti, että haluanko Terracotta Sprayn -70 %:n alennuksella, koska hänellä on juuri sellainen kädessään. Juu että halusinko? ;) Tuotteen oikea hinta on karvan verran alle 60 €, joten alennusprosentti kuulosti oikein hyvältä. Kiitos vielä Päivi!

Terracotta Sprayn kanssa voisi kikkailla levittämällä sitä siveltimellä haluttuihin paikkoihin, mutta mä olen tyytynyt suihkuttamaan sitä suoraan kasvoille ja dekolteelle. Oma suihkeeni on kahdesta vaihtoehdosta se vaaleampi eli Light. Käsi tarpeeksi kauas, parin sekunnin painallus samalla kun käsi tekee pientä pyörivää liikettä ja voilà, olet välittömästi ihan sunkissed. Tästä on nyt vaan ihan oikeasti pakko tykätä! Tulos on hienovarainen, mutta kuitenkin ihan selkeä. Kukaan ei kuitenkaan ikinä osaisi arvata, että olet juuri suihkinut kasvoillesi nestemäistä aurinkopuuteria, ellei tietäisi, niin luonnollinen tämä on.

Ennen
Jälkeen

Kävi muuten siinä hyvin, että kädessäni oli kuvanottohetkellä päiväunien jälkeiset tyynyn kuvat (hahaa), joten sekin havainnollistui, miten Terracotta Spray tasoittaa ihon sävyä. Olen itse asiassa suihkinut tätä jopa ilman meikkipohjaa, ja toimii siinäkin!

Taisin hihkua tästä kesäkaveristani laajemminkin, nimittäin viime viikolla sain Kissikseltä viestiä, että hän löysi suihketta – 40 %:n alennuksella. Tartuin tietenkin tilaisuuteen (taas) ja sain itselleni sävyn Medium. Se on mielestäni selvästi tummempi kuin Light, mutta soveltuu silti suihkutettavaksi suoraan kasvoille (ainakin näin loppukesästä). Ehkäpä Mediumin kanssa kokeilen vielä siveltimellä levittelyäkin :)

Käytättekö te aurinkopuuteria? Vain kesällä vai ympäri vuoden? Mihin kohtiin kasvoilla? :)

12 vastausta artikkeliin “Guerlainin ihanat Terracotat

 1. Vain Guerlain pystyy tekemään noin innovatiivisen tuotteen kuin nestemäinen aurinkopuuteri. <3 Ehkä ensi kesäksi pakko ostos täälläkin, tän kesän taidan pärjätä ilman. :pMä käytän aurinkopuuteria ympäri vuoden, teen lähinnä kasvojen sivuille numeroa kolme, eli siveltimellä hiusrajaan sieltä alaspäin ohimoa pitkin poskiluun alle(eli poskipunakohdan alapuolelle) ja sieltä korvan viereen ja leukalinjaa pitkin kohti leuan kärkeä. Hyvin klassista. :p

  Tykkää

  1. No niinpä <3 Suosittelen, tykkäisit ihan varmaan!Mä laitan tuolla sun kuvaamalla tavalla varjostukset kasvoille. Ilmeisesti on vain makuasia, puhuuko varjostusväristä vai aurinkopuuterista :)

   Tykkää

 2. Mä en voisi elää ilman aurinkopuuteria :) Se on mulle olennainen osa meikkiä, vaikka suosinkin mahdollisimman luonnollista lookkia. Aurinkopuuteriakin voi käyttää hillitysti. Osalla tuntuu olevan se kuva, että se jättää kasvot oranssiksi ja likaisen näköisiksi. Ei jätä, jos sitä huiskauttaa kasvoille kevyesti ja valitsee oikean sävyn :) Käytän siis aurinkopuuteria ympäri vuoden, mutta talvella suosin mattaisia sävyjä ja kesällä sellaisia, joissa on vähän helmiäistä mukana ;) PS. Guerlainin tuotteissa on todellakin jumalainen tuoksu! Käytin samaa sanaa juuri kun luonnostelin mun tulevaa postausta After Sun -tuotteista ;) Musta tuntuu, että hurahdan Guerlainiin koko ajan enemmän ja enemmän :DMS / Beauty Highlights

  Tykkää

  1. Jep, monilla tuntuu olevan vähän väärä käsitys aurinkopuutereista, olisikohan joku ysärijäänne? ;)Ja sama täällä, Guerlain-hurahtaminen menee mullakin vaan pahemmaksi ja pahemmaksi :)

   Tykkää

 3. Pitäisi kyllä ihan yleissivistyksen nimissä tutustua näihin Guerlainin aurinkojuttuihin vähän lähemmin. Mä olen kalpeuteni kanssa aika haastava tapaus, mutta kyllä niiiin kiinnostaa tuo suihkutettava aurinkopuuteri. Sehän ei voi toimia näin vaalealla iholla! :D

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s