Reissut · Ruoka ja juoma

Ruokalomalla Köpiksessä

Noniin, meikäläinen on palannut Tanskan reissusta ehjänä. Tässä välissä oli vielä kaverin polttaritkin, joten vähän on tullut tukka putkella mentyä. Oottakaahan kun näätte mun polttarilookin, takaan hyvät naurut ;) Mutta ensin kuvia Tanskasta.

Taas kerran kyseessä oli erittäin syömispainotteinen reissu. Meidän perheessä tykätään hyvästä kahvista, suklaasta, brunsseista ja kakuista. Näitä kaikkia oli paljon :) Aloitin mun ruokaloman heti Helsinki-Vantaalla, jossa bongasin tax-freestä Chjokon vaahtokarkkeja. Meinasin kuolla, kun ne oli niin herkullisen näköisiä, oikein tuli sylkeä suuhun kun noita namipaloja katseli. Ja oli hyviä!

Roskidelaisen Satchmo`sin porkkanakakku vei kielen mennessään

Tsekatkaa tätä ihoa, sana kuulas saa ihan uuden merkityksen!!

Tuossa vaaleassa korkeassa rakennuksessa on kööpenhaminalainen Café Norden. Olemme käyneet siellä brunssilla jokaisella Tanskan reissulla 10 vuoden ajan. Hinta on ihan jäätävä, mutta Kööpenhaminassa saa jo latesta pulittaa helposti kuusi euroa, joten tuolla on vaan pakko olla ajattelematta kahvittelun hintaa. Kuvassa oleva brunssilautanen puhuu varmasti puolestaan, nam. Edellisessä postauksessakin muuten siemailen maailman parasta jääteetä juurikin Nordenissa :)

Deko-lehdessä oli keväällä iso juttu Kööpenhaminan kahviloista ja putiikeista. Jutussa kehuttiin The Royal café -nimistä kahvilaa, ja kuvan nähtyäni tiesin, että siellä pitää ehdottomasti käydä. Ja niinhän me käytiinkin, kahtena päivänä. Aivan ihana sisäpihalla oleva terassi, upea sisustus, sairaan hyviä kakkuja ja kahvia. Suosittelen testaamaan, Nordenin ohella tietysti :)

Käytiin myös Kööpenhaminan Tivolissa. Siellä on niin ihanan näköistä, vähän eri meininki kuin Lintsillä ;) Sateinen ja tuulinen sää vähän laimensi ulkona hengailun iloa, mutta näköjään sitä on vähän kuitenkin jaksettu häröillä ;)

Tohon kuoleman laitteeseen mua ei ihan heti sais, huhhuh!

Käytiin tällaisessa ihanassa teebaarissa juomassa kupposet kuumaa. Vähän liikuttava tuo teekannukin :)

Kööpenhaminaan ei siis tosiaankaan kannata mennä halvan ruoan ja ostosten toivossa. Mutta jos arvostaa laatua, se on oikea paikka. Ostin reissulta ihan vain pari juttua, mutta sitäkin ihanampia… Laitan tuliaisista tulemaan oman postauksensa, kunhan saan ne kuvattua! :)

6 vastausta artikkeliin “Ruokalomalla Köpiksessä

 1. Oli kyllä huippureissu taas vaihteeks =D Ja oi että noita ihania kakkuja ja brunssia ja hyvää kahvia!! Heh, kuulas iho = hyvät tuotteet ;-) Yks opiskelija kerran kysy, et miten mä oon aina aamuisin niin pirteen näkönen… Vastasin, et mul on hemmetin kalliit meikit naamassa =D Ja kahvia menee enemmän, kun laki sallis…

  Tykkää

  1. Ahhahaaaa, hemmetin kalliit meikit indeed :DMä just nauroin tänään Lauralle, että mulla kuluu näin lomalla vielä enemmän kahvia kuin normaalisti arkena. Mutta nyt en juo sitä niinkään kofeiinin takia, vaan nautinnon. Eipä moni juttu peittoa hyvää kup..klasillista kahvia :)

   Tykkää

 2. :)))) teil on salettiin ollu ihku reissu!! Mä kyllä kuolisin (ensin kaikkeen ihanaan ja sitten ähkyyn :D) tuolla!!! Nimimerkillä. Kyllä!!! hyvälle ruualle ja herkuille :-)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s