BB-voiteet · Garnier · L`Oreal · Meikkijuttuja · Meikkipohjat

BB-voiteet Garnierilta ja L`orealilta

Käsi ylös, jos olet välttynyt kuluneen kevään ja kesän aikana BB-voide-hypetykseltä. Enpä usko, että kovin monta kättä nousee, niin paljon näkyvyyttä nämä ”ihmetuotteet” ovat viime aikoina saaneet. Itse olen suhtautunut melko skeptisesti koko juttuun, mutta aikakauslehtien välistä saatujen näytteiden (ja kotona kököttämisen) inspiroimana olen kääntänyt takkiani sen verran, että päätin kuitenkin kirjoittaa aiheesta.

Mutta aloitetaanpa alusta. Kirjaimet BB tulevat sanoista blemish balm (jossain olen nähnyt myös sanat beauty balm) ja tuote on kehitetty alunperin 50-luvulla meikin ja hoitotuotteen yhdistelmäksi. Voiteet lupaavat yleensä suojata, kosteuttaa ja tehdä ihon kuulaaksi, sekä samalla tasoittaa ihon sävyä. Tosin tätä lupaavat monet ihan tavalliset värilliset päivävoiteet/meikkivoiteetkin. BB-voiteet ovat lukemani mukaan super suosittuja varsinkin Aasiassa ja nyt ne ovat tulleet rytinällä myös tänne meille. Asiantuntevammat tietävät kertoa, että Suomen markkinoilla olevat BB-voiteet ovat melko kaukana alkuperäisestä ja ne ovat hyvin lähellä normaalia värillistä päivävoidetta. Esimerkiksi alkuperäiset BB-voiteet hoitavat myös ihon epäpuhtauksia, mitä meillä markkinoilla olevat BB-voiteet eivät tee. Suomesta saa tällä hetkellä ainakin Garnierin, L´orealin, Lumenen, Diorin ja Vichyn BB-voiteita. Itse olen testannut vain kahta seuraavaa.

Kokeilin ensin Garnierin Miracle skin perfector BB-voidetta, sävyä light. Voide levittyi puhtaalle iholle hyvin ja tasoitti ihon pintaa kevyesti. Lopputulos näytti ihan kivalta. Ihon pinta jäi vähän tahmeaksi, vähän samoin kuin esimerkiksi Lumenen värillisen päivävoiteen käytöstä jää. Sävy light oli iholleni hyvä, muiden testaajien kommentteja luettuani olen kuullut, että myös tuo vaaleampi sävy saattaa olla liian tumma suomalaiselle iholle. En vakuuttunut, tätä tuotetta en ostaisi, mielestäni siinä ei ole mitään lisäarvoa jo olemassa oleviin tuotteisiin (esimerkiksi juuri tähän omistamaani Lumenen voiteeseen) verrattuna.

Toinen testerini oli L`orealin Nude magique BB-voide, sävy medium. Voide on vaaleanharmaata, mutta iholle levitettäessä se muuttuu beigeksi. Jos tiedätte esimerkiksi Estee Lauderin värillisen päivävoiteen, tässä on sama idea. Lorkun voide on selkeästi peittävämpi kuin Garnierin. Ihon pinta tasoittui selvästi, mutta kasvot näyttivät silti hyvällä tavalla meikkaamattomilta. Kasvot eivät myöskään jääneet klähmäisiksi, plussaa! Nude magique on myös selvästi peittävämpi kuin Lumenen värillinen kosteusvoiteeni ja kosteuttaa silti kivasti, ei kaivannut erillistä kosteusvoidetta alle.

Ihan Doutzenin naamaa ei Nude magiquella saa, mutta olen tosi iloisesti yllättynyt tuotetta testattuani. Aion käydä ostamassa putelin alastonta taikuutta heti kun pääsen liikkeelle täältä kopistani! :)

2 vastausta artikkeliin “BB-voiteet Garnierilta ja L`orealilta

  1. Hehe, mä oon miettiny pääni puhki, et mitä noi BB-voiteet on =) Ja myös ajatellu ostaa jonkun vastaavan tuotteen, ku se Lumenen sävypäivävoide alkaa olla finaalissa. Et kiitti vinkistä, Sis =D

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s