Koiraystäviä · Lifestyle

Ihan yksin

Näettekö te toistuvasti unia jostain samasta aiheesta? Mulla on nyt muutaman vuoden ajan toistuneet pari teemaa unissa. Yksi liittyy opiskeluun ja yksi lento- tai laivamatkustamiseen ja lähtöterminaalissa olemiseen. Nyt olen viime aikoina alkanut nähdä unia, joiden teemana on se, että jään yksin.


Pari viikkoa sitten näin painajaisen, jossa täytin 40 (tämä ei ole syy siihen, että kutsun unta painajaiseksi ahhah). Olimme siskon kanssa järkänneet juhlat ja illan edetessä jokainen vieras vuorollaan tuli kertomaan, miten on lähdössä kotiin. Jopa siskoni halusi lopettaa juhlimisen ajoissa, ja unessa mä jäin täydessä tällingissä seisomaan kädet levällään, että yksinkö mä lähden baariin, että ette kai te kaikki lähde.


Kerroin unesta pikkusiskolleni, joka totesi, että aika lieviä painajaisia mulla :D Totta sekin, mutta se fiilis unessa kertoo paljon enemmän kuin varsinaiset tapahtumat. Jotenkin se ydin, että kaikki lähtivät ja mä jäin yksin. Eihän tässä tarvitse Freud olla keksiäkseen, että elämäntilanteeni viimeaikainen iso muutos mietityttää mua kovasti.

Lähdin vuonna 2006 Ranskaan vaihtoon, sen jälkeen asuin siskon kanssa kämppiksenä ja sitten miehen kanssa. En ole asunut yksin yli kymmeneen vuoteen. Pelottaa helvetisti. Näen itseni uudessa kotona istumassa syksyn sysipimeässä illassa pahvilaatikoiden keskellä miettimässä, että mitä hittoa sitten. Pärjään yksin, kyllä varmaan, mutta tulee olemaan ihan saakelin outoa, ettei arjen asioita jaa samalla tavalla kenenkään kanssa. Jos Benkku makaa söpössä asennossa, niin kelle sen kerron? Tai jos töissä on raskasta. Mietityttää myös mitä teen, jos saan vaikka kovan migreenikohtauksen. Kuka hoitaa koirat silloin.


Kaikkeen tottuu, sanotaan. Kohtahan se nähdään, miten mun käy! 

14 vastausta artikkeliin “Ihan yksin

 1. ”The same boiling water that softens the potato hardens the egg. It’s about what you are made of, not the circumstances.”

  Uskallat vaan katsoa huomiseen ja kohdata se sellaisenaan minä se vastaan tulee <3

  Tykkää

 2. Kyllä sä siitä selviät, vaikka outoa se varmasti tulee olemaan. Toivottavasti uusi koti löytyy paikasta, jossa on lähellä ihmisiä, jotka pystyy jeesaamaan. Tai vähintään naapurista eläinrakkaita ihmisiä, jotka voi tarpeen tullen jeesata ulkoiluttamisessa.

  Meillä edesmennyt Kölli-kissa vaati normaalia enemmän huolenpitoa, koska ahmi ihan kaiken mahdollisen ruuan minkä eteensä sai ja oksensi sitten pitkin kämppää. Tästä johtuen kissat vietiin hoitoon jokaista yhden yön poissaoloakin varten. Elämä helpottui huomattavasti, kun tutustuin naapuriin, jolla on kaksi eläinrakasta lasta ja itsellä allergia. Tilanne aika win-win kun parin yön reissuilla kissat voi olla kotona ja muksut pääsevät hoitamaan ja leikkimään kissojen kanssa. Vaikka ruokintatilanne on helpottunut nykykokoonpanolla, niin musta on silti ihana kun hätäapu löytyy samasta taloyhtiöstä, eikä kenenkään tarvitse erikseen lähteä tänne ruokintareissuille :)

  Mä olen myös nähnyt viime aikoina paljon painajaisia. Tai ne on ehkä enemmän vaan tosi levottomia ja epämiellyttäviä unia. Keväällä tapahtui paljon asioita, joita en ole ilmeisesti ehtinyt käsittelemään. Nyt kesälomalla sitten alitajunta niitä pyörittelee. Vähän surkeeta, mutta ilmeisen tarpeellista kuitenkin.

  Tsemppiä sinne hirmuisesti uuteen vaiheeseen :)

  Tykkää

  1. Oih, ihan lottovoitto, kun naapurissa on tuollainen perhe ja apu! Mä sain asunnon toissapäivänä. Se on ihan siskon läheltä, joten luulen, että mäkin tuun koirien suhteen (ja muutenkin) pärjäämään ihan fine :)

   Sehän noissa unissa just on, että ne voi olla TODELLA inhottavia ja ahdistavia, mutta tosiaan ilmeisen tarpeellisia. Välillä sitä ei osaa edes pysähtyä jonkin ajatuksen tai tunteen äärelle, ennen kuin uni kertoo, että hei tätä pitää nyt vähän miettiä.

   Kiitos kovasti <3

   Tykkää

   1. No mut hyvä että kämppäasia järjesty :) mua ärsyttää noissa unissa ne sellaiset mihinkään liittymättömät, mitkä ilmaisee vaan stressiä. Mä olen joskus elämässä joutunut katkaisemaan välit yhden ahdistavan ihmisen kanssa, joka ei tätä ymmärtänyt, vaan jatkoi yhteydenottoja monilla eri tavoilla. Melkein viisi vuotta myöhemmin mä näen edelleen unia että joudun syystä x olemaan yhteydessä hänen kanssaan enkä enää pääse eroon. Selkeesti tosi traumaattinen ihmissuhde mulle, kun kaikissa stressivaiheissa tulee uniin, mut vois pikkuhiljaa jo vaihtaa kanavaa :D

    Tykkää

 3. Todellakin on vakioaiheet painajaisissa.. opettaja-aikoina vakio oli se, että jengi vaan lähtee luennolta menee tai ei kuuntele yhtään 😅

  Fiilaan jäbää, et varmasti tuntuu oudolta ja yksinäiseltä sit. Mut onneks on koirat ja me auttamassa!! Just fiilistelen, et mehän hengaillaan sit kaiket päivät teillä koiria lulluttelemassa 😅😅😍😍😇

  Tykkää

  1. Ai niin toi, mä muistan sen! :D Mä nään toistuvasti unta, että oon jotenkin sössinyt mun opinnot/tutkinnon niin, että en valmistukaan! Kelaa! Kuitenkin homma on hoidettu kunnialla 9 vuotta sitten AHAHAHHAHAHA! Mitäs Freud tähän sanois?!

   Tervetuloa :D

   Tykkää

   1. :D Minulla hyvin samankaltainen uni: joudun palaamaan yläasteelle tai lukioon suorittamaan uskonnon tai jonkin muun aineen jonka tunneilta olen lintsannut liikaa. Ja joo, aika kaukaa menneisyydestä nämä haamut nousevat, kun olen valmistunut maisteriksikin jo melkein 10 vuotta sitten…

    Tykkää

   2. Haha no onpas!! :D Lintsasitko oikeasti tuolloin vai onko se jotain outoa mielikuvitusta? Mulla ei ollut mitään vaikeuksia suorittaa tutkintoa tai mitään ”läheltä piti etten valmistunut” -juttua niin ihmettelen, miksi unessa olen ihan vaikeuksissa sen kanssa! :D

    Tykkää

 4. Minä näin lapsena pariakin samaa unta monta kertaa. Sitten näin aikuisena toisen niistä unista ja oli tosi outoa ja ahdistavaa. On myös muutama uni jotka on teemoiltaan olleet samoja kuin joskus lapsena mutta eivät kuitenkaan ihan samoja. Liittyneet stressaaviin aikoihin elämässä. Mun painajaiset on usein just sellaisia jotka kerrottuna eivät varmastikaan kuulosta yhtään painajaisilta mutta se painajaismaisuus tuleekin just siitä unen tunnelmasta ja omasta fiiliksestä. Joskus myös niistä elävän elämän ahdistavista ihmisistä jotka niissä unissa ”esiintyy”.

  Tsemppiä uuteen, eiköhän se siitä suttaannu kun pääsee uuden elämän arjensyrjään kiinni!

  Tykkää

  1. Just noin… välillä tapahtumat unissa on ihan kevyitä, mutta ai että, miten vahvoja ja välillä ahdistavia tunteita niissä voi kokea. Olis kyllä kiinnostava vähän lukea tästä, että miksi tietyt unet vaan toistuu.

   Kiitos <3

   Tykkää

 5. Mun vakiopainajainen on se, että unessa pakenen lapsuudenperheen jäseniä, koska he aikoo tehä jotain pahaa mulle tai tappaa mut. Ja aina unessa yritän huutaa apua, mutta mun kurkusta ei tuu pihahustakaan. Yleensä herään sitte siihen, ku itken tai huudan oikeasti ja mies koittaa rauhotella mua. Puuh näitä unia. Jospa nuo painajaiset joskus loppuis.

  Tsemppiä uuteen elämäntilanteeseen! Muutokset on pelottavia ja stressaavia, mutta jotenki ne aina alkaa jossain vaiheessa sujumaan.

  Tykkää

  1. Hui hitto :( Mulla on unet yleensä niin päin, että yritän pelastaa mun perheenjäseniä joltain pahalta, mutta mulla taas on jalat jotenkin liimattu maahan, enkä pysty juoksemaan, vaikka yritän kaikkeni. Hitsin ahdistavaa…

   Kiitos paljon <3

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s