Aptekkikosmetiikka · Ihonhoito · Kosteusvoiteet · Lierac · Lumene · L`Occitane · The Body Shop

Hoitavimmat kasvovoiteet

Me kaikki, jotka jo luulimme kevätsäiden hellivän hipiäämme, olimme rumasti väärässä. Tämä viikko on taas ollut niin talvinen kuin olla ja voi, ja kasvojen iho on ollut tosi kovilla. Mun ihoa rassaa selkeiden syiden eli pakkasen ja tuulen lisäksi myös lämpötilan vaihtelut ja ilmastointi, joka yrittää pysyä niissä mukana. Tänäänkin oikein kauhistuin, miten kuivalta iho näytti työpäivän loppupuolella! Eli takaisin vaan käyttöön kaikki tehokeinot ihon hoitamiseen! Tässä tulee muutama loistovaihtoehto, jos siellä löytyy muitakin kuivuvan ihon kanssa tasapainoilevia :)

thumb_p1012115_1024

Syy siihen, miksi tämän postauksen teko venähti suunnitellusta on se, että yritin raivolla saada näitä tuotteita päässäni paremmuusjärjestykseen. Tykkään itse siitä, kun bloggaaja kertoo selkeästi, mikä hänen suosikkinsa on. Nyt on kuitenkin semmoinen juttu, että koska valikoin tähän postaukseen vain parhaat, mitä tiedän, en osaa asettaa näitä mihinkään järjestykseen. Jos et jaksa lukea postausta loppuun, niin voin jo sanoa, että osta huoletta mikä tahansa näistä. Ja lue silti loppuun :D

Tuotteet ovat Lumene Sisu Moisture Remedy Day & Night Cream, Lierac Hydragenist Nutribaume, L´ Occitane Ultra Rich Face Cream (löytyy nykyisin uudella nimellä Ultra Rich Comforting Cream) ja The Body Shop Vitamin E Nourishing Night Cream. Tässä yhteydessä mun on pakko mainita, että Dr. Hauschkan Ruusuvoide olisi ehdottomasti ansainnut paikan tässä postauksessa! Sehän uudistui muutama vuosi sitten ja on yksi ihanimmista hoitavista kosteusvoiteista, mitä tiedän. Mulla vaan ei valitettavasti ollut sitä tällä hetkellä kotona.

thumb_p1012121_1024

Miksi?

Huomasin konkreettisesti tänä talvena, että pelkkä ihon kosteuttaminen ei enää riitä. Käytin geelimäisiä kosteuttavia naamioita, mutta ihoni näytti silti kuivalta ja valjulta, se nimittäin tarvitsi myös hoitavuutta ja suojaa. Geelimäiset naamiot tai voiteet, esimerkiksi hyaluronihappopommit ovat loistavia keväällä ja kesällä, mutta syksyllä ja talvella ainakin tällainen kolkyt plus pintakuiva sekaiho tarvitsee tujumpaa kamaa. Toinen juttu on se, että olen tauon jälkeen alkanut käyttää taas Clarisonicia ja senkin kuoriva ja kuivattava vaikutus tuntuu selkeästi ihossa. Tehohoidosta pitää pitää oikein extrahyvää huolta, ettei joudu ojasta allikkoon siksi, että ihon kuiva pintakerros estää talin pääsyn ihon pintaan, jolloin tukkeumia syntyy oikein urakalla. Olen tämän mokan tehnyt nyt NIIN monta kertaa, että yritän kiinnittää asiaan tosi paljon huomiota :)

Koostumus

L´ Occitanen Ultra Rich Face Cream on joulukalenterista tullut mini ja on siksi tuubissa. Myyntikoossa sekin on pakattu purkkiin niin kuin nämä muutkin tuotteet. Voiteet ovat kaikki niin paksuja, että purkkimuoto on ihan perusteltu, vaikka pidänkin enemmän tuubeihin pakatuista. Kaikki voiteet ovat tosiaan tuhteja, mutta kevyin koostumus on TBS:n voiteessa ja toisaalta Lieracin Hydragenist melkein ”seisoo” kämmenselällä kun tuotetta annostelee. Balmia se ennemmin onkin kuin voidetta. Lumenen Sisu-voide on oikeasti paksumpaa, kuin mitä alla oleva kuva antaa ymmärtää.

Vasemmalta lukien Lumene, TBS, Lierac ja L´ Occitane.

thumb_p1012124_1024

Tuoksu

Lumenen Sisu-sarjassa on tunnistettava havumetsän tuoksu. Mä rakastuin tuoksuun aivan palavasti heti ensinuuhkaisulla, ja tunne on edelleen sama. Tämä tuoksu saattaa kuitenkin jakaa mielipiteitä, joten jos epäilet, ettei metsäinen tuoksu ole sinun juttusi, muista tuoksutella voidetta kaupassa :) Muut kolme tuotetta tuoksuvat miedolle ja miellyttävälle.

Aamulla vai illalla?

TBS:n tuote on tarkoitettu käytettäväksi öisin ja E-vitamiinisarjassa onkin päivävoide erikseen. Muita tuotteita ei ole erikseen eroteltu päivä- tai yökäyttöön. Ensifiilis varmaan monella on, että no totta kai ainoastaan yöksi. Näin mäkin ajattelin ensin. Sitten kuitenkin mietin, että kyllä mä nimenomaan päiväksi tarvitsen hoitavan, kosteuttavan ja suojaavan tuotteen ja aloin kokeilumielessä käyttää näitä vuorotellen päivisin. Meikittömät päivät sujuivat hyvin ja viikonloppuisin pitkien lenkkien ja ulkoilujen jälkeen iho kiitti. Sitten oli tositestin aika eli Ultra Rich Face Creamin, Hydragenistin ja Moisture Remedyn kokeilu meikin alle. Tajusin vasta nyt postausta kirjoittaessani, että TBS:n E-vitamiinia en edes huomannut kokeilla päiväksi, kun siinä luki sana ”night” :D Voide on kuitenkin kevyimmästä päästä testin tuotteita, joten uskon senkin sopivan meikin alle oikein hyvin. Eli oikein arvasitte, meikki levittyi loistavasti näiden kaikkien kolmen tujunkin tuotteen päälle!

Olin tosi yllättynyt, mutta tähän toimivuuteen on muutama syy. Ensinnäkin mun iho ihan oikeasti on ollut tosi kuivassa kunnossa verrattuna joihinkin aiempiin talviin (tai sitten aika kultaa nämäkin muistot). Toiseksi ja tärkeimmäksi, aamutoimeni ovat sellaiset, että kosteusvoide ehtii imeytyä kasvoilla 30-40 minuuttia ennen meikkaamisen aloittamista. Suosittelen miettimään aamurutiinien järjestystä jos tuntuu, että kosteusvoide ei ehdi kunnolla istahtaa kasvoille ennen meikkaamista :) Kolmas syy täyteläisten tuotteiden toimivuuteen itselläni on se, että en vierasta päivälläkään kasvovoiteelta sellaista aivan aavistuksen kevyttä kostean oloiseksi jäävää pintaa. Jos tiedätte mitä tarkoitan? Esimerkiksi Rössö inhoaa tällaista tunnetta ja siksi hän käyttää aina kevyempiä voiteita päivisin kuin minä :) Usutan teidät kuitenkin kokeilemaan, saatatte yllättyä!

thumb_p1012113_1024

Mistä ja paljonko?

Lieracia myydään apteekeissa ja Hydragenist Nutribaume maksaa n. 43 €/50 ml. TBS:lla ja Loksulla on omat myymälänsä ja sitten on tietty Stockmann, josta viimeksi mainittua saa. Vitamin E Nourishing Night Cream maksaa 25,90 €/50 ml ja Ultra Rich Face Cream 33  €/50 ml. Lumenea saa joka paikasta ja Moisture Remedyn hinta on 34,90 €/50 ml.

Noh, miltäs nämä voiteet kuulostavat? Kiinnostaako joku näistä erityisesti vai jokos kaikkien kaapissa on valmiiksi tällainen ravitseva kosteuspommi? :)

Postauksen tuotteet saatu blogin kautta.

10 vastausta artikkeliin “Hoitavimmat kasvovoiteet

 1. Mä kuvittelin ennen, että meikin alle ei voi ladata kosteuttavia tuotteita, koska se ei sitten pysy. No, olin väärässä. Tietty ikäkin voi tässä vaikuttaa ja se, mikä ei sopinut 10v sitten voikin olla nyt hyvä. Mut jos valitsee omalle ihotyypille sopivat tuotteet, niin meikki voi näyttää jopa paremmalta kuin kuivuuttaan halkeilevalla hipiällä:)
  Tää talvi on kyl jostain syystä ollut tosi armoton iholle, vaikka ei ole edes ollut mitään paukkupakkasia. Mihin voi valittaa?

  Tykkää

  1. Juuri näin!! Musta ainakin tuntuu, että meikkipohjani näyttää nykyisin paremmalta kuin ennen ihan siksi, että kosteutus on kunnossa :)

   Samaa mietin, jotenkin saanut olla ihan hullun tarkkana ihonhoidon kanssa, ettei naama kuoriudu irti :D

   Tykkää

 2. Mä olen tuosta Lieracin voiteesta kokeillut pikkutuubin, mutta jotenkin en sille lämmennyt. En edes osaa selittää miksi, mutta joku siinä vaan tökki. Tuo Lumenen Sisu-sarja täytyy kyllä testata seuraavaksi, se vaikuttaa tosi hyvältä! Mullakin on tänä talvena iho kuivunut normaalia enemmän ja ihonhoitorutiineja on joutunut päivittämään. Tällä hetkellä iho voi hyvin, kun aamuisin laitan meikin alle The Ordinary – sarjan voiteen (en nyt muista mikä niistä, mutta joku kosteuttava) ja yöksi Lumenen C-vitamiiniöljyn + Laveran yövoiteen :)

  Tykkää

  1. No noinhan se on, välillä vaan joku tuote ei iske, vaikka siinä ei olisi mitään sen kummempaa vikaa! Makuasioita ja toisten iholle sopii toinen kuin toisille :)

   Ei vitsi, mullahan on Laveran yövoide (sellainen violetti pakkaus) tuolla kaapissa, sekin olisi sopinut tähän testiin! Noh, vielä ehtii hyvin testailla, kyllä mä uskon, että näitä kylmiä ilmoja vielä riittää ;)

   Tykkää

 3. Viime aikoin olen itsekin huomannut, että iho on kuivempi kuin normaalisti, niin että tarttis tehdä jotakin. Voidevinkit tulivat tarpeeseen:)

  Tykkää

  1. Tosi kiva kuulla, jos oli hyötyä! Mäkin eilen ihan säikähdin ihoni kuivuutta töissä kun mulla oli vähemmän kosteuttava meikkivoide kuin normaalisti. Tarkkana saa näköjään olla :)

   Tykkää

 4. Kiitos tästä vertailusta, juuri oon uusia voiteita etsimässä! :) Sisusta mulla oli näyte ja tykkäsin siitä todella paljon, mutta vielä arvon, että saisinko samalla hinnalla jotain parempaa :D Ja tää talvi on kyllä ollu iholle ihan kauhea just tosta vaihtelusta johtuen, huomaan että vaikuttaa myös hengityselimiinkin tää lämpötilan vaihtelu ja siitä seurannut ilman kuivuminen :/

  Tykkää

  1. Hmm, mä en kyllä keksi parempaa Sisun hinnalla. Yhtä hyviä kylläkin, niin kuin tämän postauksen muut tuotteet, mutta jos Sisusta tykkäsit niin osta ihmeessä se :)

   No älä! Mulla puolestaan on silmät ihan hiekkapaperia ja tuntuu, että nenän limakalvotkin kuivuvat. Saisi se kevät jo mun puolesta tulla :)

   Tykkää

 5. Hox! Tekstin alkupäähän oli TBS-tuotteen nimeen lipsahtanut vahingossa C ei E. TBS:llä kun on joku C-vitamiinisarjakin, mutta onhan se toki muuten nimeltään ja ulkoasultaan eri.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s