Lifestyle

Huono potilas 

Universumi päätti nauraa mulle oikein urakalla. Sairastin noin 8 vuotta sitten influenssan jälkitauteineen ja mulla meni pari kuukautta toipua siitä helvetistä. Tuon jälkeen olen joka syksy ottanut rokotteen. Nyt vuodenvaihteessa Facebook täyttyi Tamiflu-pakettien kuvilla ja ihmisten kauhutarinoilla taudeistaan. Mä olin yhtä aikaa ihan rikki kavereiden puolesta ja toisaalta niiiiin onnellinen, että olin itse ottanut rokotuksen. Kunnes tiistai-iltana alkoi tuntua kumman heikolta. Lämpöä nousi ja ajattelin, että pyhpah pieni flunssa. Seuraava yö menikin sitten vartin välein asentoa vaihdellessa kamalien lihaskipujen ja yskänkohtausten takia. 


Vielä kuumeen noustessakaan en tajunnut. Lähetin töihin viestiä sairaana olostani ja kirjoitin, miten ”olisin varma, että tämä on influenssa ellen olisi ottanut rokotusta.” Sitten välähti, voi perkele, tämä NIIN on influenssa! Voi kohtalon iva! Eihän rokotus 100 % suoja ole ja tänä vuonna rokotuksen ”ohi” sairastuneita on erityisen paljon. 

Noh, oli influenssaa tai ei, normaali flunssa tämä ei kyllä ole. Ensimmäinen ero ja veemäisyys liittyy siihen, että en saa nukuttua. Siis niin kuin ollenkaan! Viimeisen neljän yön aikana olen piehtaroinut sängyssä niin paljon ettei mitään järkeä ja yskän ja kipujen lisäksi nyt valvottaa koko ajan valuva räkä. Siis ihan järkyttävää. Niin ja tämä päänsärky on kanssa oma lukunsa. Vitsi, että voi yö tuntua pitkältä kun katsoo kelloa puolen tunnin välein. 

Toinen juttu on se, että mä oon aivan poissa pelistä. Yleensä flunssassa toki otan iisisti ja lepään mutta pystyn kuitenkin istumaan koneella, laittamaan itselleni syötävää, katsomaan ohjelmia ja pissattamaan koirat jos täytyy. Nyt olen jaksanut katsoa max tunnin tv:tä per päivä. Muuten makaan vaan. Ajatuskin siitä, että mun pitäisi olla pystyssä ja viedä koirat ulos naurattaa. Hoipertelen täällä kotona niin kuin hidastetussa leffassa ryttyinen nenäliina kädessä.  Ja totaaliseen pois pelistä olemiseen kun yhdistää sen, etten juuri saa päiväuniakaan nukuttua, voitte kuvitella kuinka hel-ve-tin pitkältä päivät voivat tuntua. Mä vaan makaan ja toivon että aika kuluisi nopeasti ja mietin, että koska saa taas ottaa Buranaa. 


Mietin tässä manflun määrittelyä. Nimittäin mun tekisi mieli valittaa koko ajan, vinkua sympatiaa vielä enemmän ja oikeasti ihan itkeä karua kohtaloani (okei tää myös vähän naurattaa). Mikä siinä on, että (näin) kipeänä ollessaan on ihan sellainen hanskat tiskiin -fiilis?! Mutta jos on oikeasti kovasti kipeä niin onko vaikertaminen silloin manfluta vai ihan normaalia ja sallittua? Kyllä on hyvin vaikea nähdä tän tilanteen positiiviset puolet (nyt mä nauran jo ääneen). Mä en tiedä muuta, mutta huomenna täytyy lähteä kyllä lääkäriin. 

Muita sairaita?

Ps Tuo jälkimmäinen kuva on eiliseltä, tänään oon vielä pahemman näköinen. Saa nauraa, mäkin nauran sitten parin päivän päästä :D

21 vastausta artikkeliin “Huono potilas 

 1. Pikaista paranemista! Saa valittaa! Mä olen välttynyt vielä *koputtaa puuta* sairastelulta tänä talvena mutta veikkaan jonkun kohta iskevän kun tämä työstressi ja matkustaminen ovat vieneet mehuja.

  Tykkää

 2. Täällä on taidettu sairastaa influenssa kolmesti,toisen kerran jälkeen otin rokotteen ja sairastuin silti kolmannen kerran! :D Ennätys on 13pv yli 40asteen kuumeessa,siinä vaiheessa alko jo nähdäki pikku ukkoja.. +_+ Paranemisia sinne,oot jo voiton puolella♡

  Tykkää

 3. Paranemisia! <3 Silloin marraskuussa minun sairastellessa oli lopulta ihan samaa, mutta ei ollut mitään räkä- ja yskäoireita. Oli vaan kuume ja helkkarilliset kivut kaikkialla. Aluksi minä nukuin 2 vuorokautta ja sitten iski se etten saanut enää nukuttua, kun päätä särki joka asennossa, eikä Burana auttanut. Jos olin hereillä, valitin vaan. Nyt minuakin jo naurattaa, mutta silloin lopulta purskahdin itkuun ja päätin lähteä hakemaan apua lääkäristä. Sinne sairaalaanhan sinä minulle sitten yksäriä laitoitkin. Olin kyllä niin omassa maailmassani silloin. :D Huhhuh! Vapisin vaan horkassa ja yritin näppäillä sulle vastauksia.

  Kuulemma tosiaan nyt tuo rokote ei ole ihan osunut kohdilleen. Influenssaan on sairastunut lukuisat, vaikka olisivat ottaneet rokotteen. Minä olin ihan varma, että olen saanut influenssan, niin epäili lääkärikin, mutta ei sitten ollutkaan. Influenssatesti nega, mutta CRP huiteli yli 200.

  Paljon jaksamisia ja paranemisia! Valita oloasi. Se on sallittua kipeänä. :)

  Tykkää

  1. No sanopa se. Aivan järkkyä olla kipeänä jos ei pysty nukkumaan… :( En muista ennen kokeneeni tällaista, yleensä ongelma on toisinpäin, ei oikein pysy hereillä. En kyllä ihmettele, että epäilivät sullakin influenssaa, vaikka syy olikin sitten jotain ihan muuta.

   Mä alan olla taas jo oma itseni. Viime yönä sain ensimmäisen kerran nukuttua kunnolla, HALLELUJA!! :D

   Tykkää

 4. Ilmoittaudun! Mulla tosin on vaan perusflunssa. Torstaina alkoi iltapäivällä töissä tuntua kurkussa hassulta ja kotiin mennessäni tiesin jo, että mun kiva-rento pitkä viikonloppu oli siinä. Nyt oon sairastellut koko viikonlopun ja huomenna kyllä varmasti pystyy jo töihin. Mutta on se kumma, miten flunssakin tietää koska loppiainen alkaa…. En olisikaan halunnut levätä kunnolla ja nauttia elämästä. -,-

  Tykkää

 5. Heippa! I feel you! Itselläni oli kolme viikkoa myös jokseenkin tukalaa aikaa jonkin pöpön kourissa. Ei samaa luokkaa kuin sinulla, mutta helvetillinen yskä. En saanut minäkään millään edes nukutuksi. Kivut ei onneksi piinanneet kuten sinulla. :( suomeksi sanottuna: meni elämisen halu. Samastun joka kohtaan, mitä jaksoit kertoa. Hyvä, kun pääset lääkäriin! Isot tsempit! Ps. Terveenä ollessa sitä ei tajuamaan, miten pohjalle voi ”flunssa” viedä.

  Tykkää

  1. No älä!! Jotenkin sitä ihan taantuu teini-ikäiseksi tällaisten tautien kanssa ja tekisi vaan mieli kiukutella. Onneksi nää kuitenkin menee ohi! :)

   Tykkää

 6. Influenssa on suoraan saatanasta!! Ja hei manflu ei kyllä kuvaa tota sun tautia ei sitten yhtään 😷😲🤕 Manflussa on pikkusen pää kipeä ja nokka tukossa ja voivottelu sitä luokkaa, että olis vähintään keuhkokuume ja norovirus samaan aikaan päällä 😜😜😂

  Tykkää

  1. Ahhah joo. Mä vaan just mietin, että onko voivottelu ja itsesääli aina manfluta, vaikka siis olisi syytäkin :D Thank God tää p**ka näyttää olevan menossa ohi!!

   Tykkää

 7. Tsemiä toipilaalle (ja lähipiirille :D)!
  Mä olen viimeset pari tuntia ollut jo etukäteen harvinaisen huono potilas. Se mun murtunut nilkka pitää tähystää ja mä oletin, että kyseessä on pikkunen operaatio parin päivän saikulla, mutta edessä saattaakin olla ylimääräisen luun poistoa jne ja 7-8 viikkoa kepeillä. Lääkäri sai kuulla muutaman VPSn..

  Tykkää

  1. EIKÄ!!!!!!!!!!!!!!!!! No ymmärrän täysin, että ärräpäitä lensi… Onko nilkka siis oireillut, ei kai sitä muuten avattaisi? Huhhuh :( Milloin toimenpide on? Mun täytyy yrittää kirjoittaa silloin paljon, että sulla olis luettavaa <3 :)

   Tykkää

   1. Se alotti kenkuttelun nyt syksyllä ja tässä talven mittaan alkanut vaivaamaan enemmän. Leikkausajankohta vielä auki, odottelen itseasiassa lääkärin soittoa aiheesta tänään. Olin eilen niin vittuuntunut, että se päätti antaa mulle aikaa sulatella hommaa ihmetellä sopivaa aikataulua rauhassa. Jos musta on kiinni niin helmikuun alkupuolella olisi vähiten huono aika. Toivottavasti myös lekurin aikataulut natsaa :D

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s