Lifestyle · Ruoka ja juoma

Kesäinen supersmoothie

Mä rakastan matkustamista (nytkin kauheat vieroitusoireet!). Reissuilla olen monesti puolivitsillä sanonut, että ikävöin kotoa ainoastaan kahta asiaa: koiria ja aamiaissmoothieta. Kävin kolmisen vuotta sitten ravintovalmennuksessa, ja niistä opeista pysyvästi ruokavaliooni jäi proteiinin lisääminen, piilosokerin välttäminen ja aamiaissmoothie. Pari kertaa olen jopa vastannut smoothie silloin kun multa on kysytty, mikä on mun lempiruoka. Mutta kun se on! <3

Olen kuluneet kolme vuotta tehnyt empiiristä koetta siitä, millä aineksilla smoothiesta tulee täydellisen makuinen JA se pitää nälkää. Jos ajattelisin pelkkää makua, niin kaikkia ihania hedelmiä ja marjoja vaan sekaisin, mutta pelkät hiilihydraatit eivät pidä nälkää riittävän kauan. Siispä smoothieta täytyy hieman modata!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pussien ja hedelmien määrää ei kannata pelästyä, ei mullakaan aina näitä kaikkia lisukkeita ole. Smoothie onnistuu kyllä loistavasti paljon vähemmilläkin aineilla, ja joskus vaan laiskottaa, eikä jaksa näitä kaikkia laittaa :) Aloitetaan niistä aineksista, jotka kuuluvat smoothieeni aina:

Omena kuorineen

Kiivi

Puolikas avokado

Tuoremehua fiiliksen mukaan, nyt käytin omenaa, noin 2 dl

Vettä, n. 4 dl

Kookoslastuja

Proteiinijauhetta 2 rkl, itse käytän yleensä heraprodea

Marjajauhetta 1 rkl, eniten tykkään tästä Biokian punaiset marjat -jauheesta (puolukka, punaherukka, karpalo)

Yleensä haen smoothieen jäisyyttä blendaamalla mukaan pakkasesta joko n. 10 kpl mansikoita, kourallisen mustikoita tai jos haluan panostaa, vadelmia. Vatut ovat ihan jäätävän hintaisia (jopa verrattuna mansikkaan ja mustikkaan, jotka ovat kalliita nekin), joten ne ovat luksusta silloin tällöin :D Käytän aina kotimaisia marjoja, mutta sen kyllä huomaa hinnassa. Nyt kun ensimmäiset kotimaiset mansikat ovat myynnissä, laitoin tietty tuoreita. Tällöin heitin mukaan muutaman jääpalan saadakseni smoothien jäiseksi. Taskulämmin ei ole hyvä missään juomassa ;) Omenat ostan aina luomuna, niin ei tarvitse huolehtia kuorimisesta, ja avokadot ja kiivitkin ostan luomuna jos vain mahdollista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chia-siemeniä heitän ruokalusikallisen joukkoon aina, kun raaskin sitä ostaa. Chia sisältää tosi paljon hyviä rasvahappoja, joiden saamisesta yritän muistaa huolehtia :) Uusin löytöni on Psyllium, jota lisään smoothieen puolikkaan ruokalusikallisen tuomaan kuituja. Näiden kahden aineksen kanssa kannattaa muistaa, että ne imevät runsaasti nestettä, eli vettä kannattaa laittaa hieman normaalia enemmän ainakin jos tekee niin kuin minä, eli ei jaksa turvottaa Chiaa erikseen. Tuossa marjajauheessa on muuten myöskin paljon kuituja ja sen lisäksi E-vitamiinia ja kaliumia.

Minttu on aivan järkyttävän hyvää smoothiessa! Varsinkin tämä kuvassakin näkyvä vahva minttu tuo ihanan raikkaan ja kesäisen maun yhdessä tuoreiden mansikoiden kanssa. Lisää ihanaa kirpakkuutta saa limen tai sitruunan mehusta.

Kaikki aineet vaan tehosekoittimeen ja eikun pyörimään. Lopputuloksena on ihanan makuinen mutta myös ravitseva aamiainen, joka itselläni pitää nälkää lounaaseen saakka :) Reipas/kiireinen valmistaa smoothien jo edellisenä iltana jääkaappiin odottamaan, jolloin aamupalan tekemiseen ei kulu yhtään aikaa ja syöminen/juominenhan hoituu kätevästi meikkaamisen ohella. Herkkuhetkeenkin smoothie muuten sopii, varsinkin jos jättää jauheet ja sörsselit pois ja keskittyy hedelmiin ja marjoihin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nauti mielellään ulkona löhöillen <3 Väri saattaa aineista riippuen jäädä vähän valjuksi, mutta onneksi maku ratkaisee ;)

Kuka muu rakastaa raikasta vitamiinipommia aamuisin? :)

5 vastausta artikkeliin “Kesäinen supersmoothie

 1. Siirryin muutama viikko sitten paljaasta kaurapuurosta smoothieseen ja kyllä huomaa eron! Aamu lähtee aivan eri tavalla käyntiin. Smoothieseen olen käyttänyt erilaisia hedelmiä, salaattia, kuitulisää, proteiinilisää, viherjauhetta ja runsaasti marjoja. Tänä kesänä pitääkin kerätä edellisvuotta huomattavasti paljon enemmän marjoja. Onneksi asun maalla, niin mustikoita saa ilmaiseksi niin paljon kuin jaksaa kerätä!
  Itse en ollut tajunnut laittaa noin paljon nestettä, joten smoothieni on ollut melko jäykkää. Huomenaamulla pitänee kokeilla lisätä rutkasti enemmän nestettä.

  Tykkää

  1. Jee! Kuulostaa aika saman sisältöiseltä kuin itsellänikin :) Mäkin aion kerätä niin paljon marjoja, ettei mitään järkeä!! :D Aika lähellä mun kotia on luomutila, josta saa aivan sairaan hyvää luomumansikkaa. Viime kesänä kävin kahtena päivänä poimimassa, ja nyt pitää saada vähintään saman verran kerättyä. Mustikoita poimin viime vuonna meidän mökiltä, jossa niitä on hurjan paljon. Tänä vuonna aion myös ehdottomasti kerätä :) On niin ihanaa, kun pakkanen on täynnä itse kerättyjä marjoja <3 <3

   Mä tykkään, että smoothie saa olla aika juoksevaa. Nesteenkään kanssa ei kumminkaan kannata ahnehtia, muuten maku on laiha. Tasapaino, tasapaino ja kokeilemalla se selviää :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s