Kamera ja kuvaus · Lifestyle

Teitä varten!

FullSizeRender_1 (2)

Mulla on uusi kamera! Mun vanha Olympus PEN E-PL3 oli vielä ihan hyvä ja toimiva, mutta olin jo pidempään haaveillut elämää toivottavasti helpottavasta wifi-yhteydestä ja kääntyvästä näytöstä. Mun meikkikuvista onnistuu ehkä prosentti, mikä on esim. aamukiireessä suht raivostuttavaa. Otat 20 kuvaa, joista on ehkä yksi hyvä jos sitäkään. Tässä kamerassa näkee selfieitä ottaessasi heti, jos homma on menossa metsään ja ehkä toivottavasti saan tästä lähtien otettua onnistuneet kuvat nopeammin :)

Tämä uusi kaveri on nyt sitten uusi versio vanhasta tutusta PL3:sta elikkä PL7. Kanssabloggaaja halusi myydä vasta pari kuukautta aiemmin ostamansa kaverin, koska kuulemma tämä oli järkkäriin tottuneelle liian pieni ja kuulemma liian pieni tyypin nakkisormille :´D Ihan win-win, mä en olisi täydellä hinnalla pystynyt tätä ostamaan, joten innoissani olin. Ainoa vaan, että tämä on musta! Ihan outoa valkoiseen kameraan tottuneelle ja tykästyneelle… Täytyy selkeästi hankkia joku nätti hihna ja laukku vielä ;)

FullSizeRender (2)

Mutta siis hassua on se, että mä en osaa käyttää tätä kameraa, enkä tajua valokuvauksesta oikeasti yhtään mitään. Mun on pitänyt varmaan kolme vuotta mennä kuvauskurssille, mutta jotenkin se on ajankäytön haasteista johtuen jäänyt aina muiden juttujen taakse. Mietin tässä just, että siinä missä monet rakastavat valokuvausta, se on mulle blogiin liittyvistä jutuista vähiten mieleinen. Vai uskaltaako tätä edes tunnustaa. Rakastan tuotteiden testaamista, koostumuksien vertailua, tiedon etsimistä ja kirjoittamista. Valokuvaus on mulle lähinnä välttämätön osa hommaa :D Johtunee siitä, että en OSAA sitä! Apua aukot ja ISO-arvot ja valovoima ja aaaaaaaaaaaaaaa. Tarttisin jonkun yksityistunnin, että joku asian osaava ihan kädestä pitäen näyttäisi, miten homma toimii. Jos mulla ei olis tätä blogia, niin en tosiaankaan omistaisi tällaista kameraa :D Haluan kumminkin kirjoittaa hyvää ja laadukasta blogia, ja hyvät kuvat nyt vaan kuuluvat pakettiin, joten näillä mennään!

Eli kuulkaa ihan teitä lukijoita varten ostin tän kameran, nyt pitää vielä oppia käyttämään sitä! Kuka tulisi pitämään sen yksityistunnin?? :D

4 vastausta artikkeliin “Teitä varten!

  1. Mä myönnän, että itse tiedän valokuvauksesta perusjutut, mutta eniten tykkään opetella käytön aina vain kuvaamalla. Toki siihen menee hetki kauemmin kuin siihen, että joku kädestä pitäen neuvoo, mutta mulla ei ole mihinkään kiire ja kuvaan niin paljon, että yleensä vajaassa kuukaudessa alkaa olemaan homma hallussa. Ennen omaa Olympusta olin kuvannut vain Canonilla ja olin ihan pihalla, mutta pari iltaa tuossa käytin kuvien räpsimiseen ja nyt alkaa olemaan sellainen tunne, että Olympuksen käyttö luonnistuu. :D Tossa on sikahienoja kuvausta helpottavia ominaisuuksia, mitä ei mun Canonissa ollut, saan oikopolkuja tuon kanssa moniin juttuihin. Mietin tosi kauan itse haluanko sen beigen vai musta/hopean, en itseasiassa tiennyt, että on täysmustakin, mutta musta/hopea mielestäni cool retrolook ja kohdalle osunut hyvä tarjous sitten vahvistavat mielikuvaani, etten halua sitä beigeä, joka on melkein kaikilla.

    Tykkää

    1. Mulla taas ei yritys ja erehdys toimi! Harvemmin on aikaa oikeasti jäädä tutkimaan ja miettimään, siis kuvatessa, kun silloin pitäisi saada ne kuvat otettua. Pitäisi ottaa erikseen sellaista tutustumisaikaa! Itse asiassa eilen ehdinkin vähän tutkailla, mutta ei noilla tiedoilla vielä pitkälle pötkitä :D Mun suurin ongelma oli eilen se, etten saanut tarkennettua kuvaa haluamaani kohtaan. Aaaargh! Ei sulla olis heittää jotain nopeita pro-vinkkejä just vaikka noista jutuista, joita ei Canonissa ollut? :)

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s