Everyday Minerals · Meikit · Meikkipohjat · Mineraalipuuterit · Päivän meikki

Peittävämpi mineraalipohja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sain (taas kerran) Emman pikkujoulujen goodie bagistä mahdollisuuden kokeilla Everyday Mineralsin tuotteita. Vieläpä niin, että me jokainen saimme lahjakortit, jotta saimme itse tilata verkkokaupasta mieleisemme tuotteet. Järkevää sekä bloggaajalle että lukijoille, kun samasta tuotteesta ei tule 20 postausta ja tuotekin on todennäköisesti bloggaajalle sopiva :) Mä valitsin meikkipohjan ja jauhemaisen peiteaineen. Lisäksi (käsittääkseni jokaisen) tilauksen yhteydessä saa valita viisi haluamaansa näytettä merkiltä. Otin niin poskipunaa, viimeistelypuuteria kuin erilaisia pohjiakin :) Tänään keskitytään kuitenkin täysikokoiseen meikkipohjaani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ilahduin kovasti kun huomasin, että Everyday Mineralsilla on meikkipohjia kolmelle erilaiselle ihotyypille/tarpeelle. Jojoba on niistä kosteuttavin, Semi-matte normaalille iholle ja sitten tämä minun valitsemani Matte rasvoittuvalle iholle. Itse asiassa en itse tehnyt valintaa ihotyypin vaan haluamani lopputuloksen perusteella. Halusin kokeilla, löytyisikö mineraalipohja, joka oikeasti olisi vähän peittävämpi kuin aiemmin kokeilemani. Vaikka pidän ihan mielettömästi mineraalipohjan luonnollisuudesta ja kuulaudesta on myönnettävä, että monesti tartun arjen kiireessä meikkivoiteeseen ihan siksi, että saan nopeammin lopputuloksen, joka peittää tarpeeksi. Mineraalipohjien kanssa pitää puljata niin paljon peitevoiteen kanssa, että arkisin ei vain ole aikaa sellaiseen, niin kaunis kuin lopputulos onkin. Tämä siis tilanne minulla, jolla useimmiten on kasvoissa peitettävää eli näppyjä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvassa (vas.) Matte-pohja sävyssä W3. Myöskin sävyissä valinnanvaraa riittää, koska tummuusasteet löytyvät niin viileästä, neutraalista kuin lämpimästä skaalastakin. Itse valitsin lämpimän (W) ja neljänneksi vaaleimman sävyn 3. On muuten kerrottava, että jos mietit tilausta Everyday Mineralsilta, mutta sävyn valinta mietityttää, eikun sähköpostia  menemään! EDM:n Ida antoi mulle mielettömän hyviä neuvoja sävyn valintaan kun laitoin hänelle avunpyyntöviestiä ja Ida laittoi vielä havainnollisen valokuvankin liitteenä, joka helpotti valintaa tosi paljon! Hyvää asiakaspalvelua, arvostan :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yllätyin tosi paljon siitä, miten kauniin kuulas pohja tällä Matte-versiolla tuli! Ja peittoa löytyy kyllä selvästi enemmän kuin aiemmin kokeilemissani mineraalipohjissa, vaikka toki tämäkään ei yllä peittävän tai edes keskipeittävän meikkivoiteen tasolle. Iso plussa lisäksi siitä, että meikkipohja ei korostanut kasvojen kuivia kohtia tai alkanut kiristellä päivän mittaan. Kuvassa on mineraalipohjan lisäksi ainoastaan Benefitin Fake-Up-peitevoidetta (joka ansaitsee NYT oman postauksensa!) silmien alla ja pieni tupsaus poskipunaa. En ole laittanut mitään kuultotuotteita, vaikka siltä mielestäni näyttääkin :)

everydayminerals

Täytyy sanoa, että erittäin hyvä hinta-laatusuhde tässä kyllä on, hintaa on 19,90 €. Toki tavaraa pakkauksessa on vain vajaa 5 g kun esimerkiksi bareMineralsin yli neljäkymppiä maksavassa purkissa on 8 g. Itse kun käytän niin paljon erilaisia meikkipohjatuotteita, olen iloinen, mitä pienemmän pakkauksen voin kutakin meikkipohjaa hankkia. Tuleepahan varmemmin käytettyä :)

Pakko vielä tähän loppuun avautua vähän mineraalipohjista yleensä. Pidempi työstöaika kasvoilla vielä menee, mutta mineraalipuutereihin liittyy yksi ihan superärsyttävä juttu! Nimittäin se, että meikkipohjaa tehdessäsi et ikinä tiedä, milloin on tarpeeksi. Pohja vaatii sellaisen viitisen minuuttia ennen kuin se sulautuu ihoon ja voit ylipäätään nähdä, miltä se näyttää. On tuskastuttavaa pyöritellä ja buffata kun et oikeasti näe kasvoilta, onko puuteria tarpeeksi vai ei! Varsinkin mulle, jolle pohjameikki on tärkein osa meikkiä, tämä on tosi raivostuttavaa :D Kenellä on aamuisin aikaa katsella ja fiilistellä, että jokos se sulautui ihoon? :D On mullakin ongelmat.

Mikä on teidän suhteenne mineraalipohjiin? Mikä on paras?

Tuotteet saatu blogin kautta.

12 vastausta artikkeliin “Peittävämpi mineraalipohja

 1. Just viime viikolla tilasin näytteitä näistä kun mulla on ongelmana mineraalipohjissa kuivattavuus. Mulla on hyvin hankala iho, akne mutta myös rutikuiva. EDM:n jojobapohja on TÄYDELLINEN, yllätyin sen peittävyydestä myös eikä yhtään kuivata! Pysyvyys on loistava ja iho näyttää ihanan kuulaalta, mutta peittää epätasaisuutta ja punaisuutta hyvin. Kesällä käytin Jane Iredalen kiinteää pohjaa, mutta se ei syksyn tullessa enää sopinut kun iho kuivui. Tuntuu että kuiva ihokin tykkää kun ei ole paksua meikkipohjaa näin talvellakaan.

  Tykkää

  1. Kiva kuulla, että Jojoba on ollut noin hyvä. Kokeilen innolla itsekin :) Ja täytyypä kaivaa oma Iredalen Puristepohjani käyttöön ja katsoa, mitä mun pintakuiva iho siitä tykkään näin talvella. Ihan for science ;)

   Tykkää

 2. Onpa edullinen! Olen käyttänyt Youngbloodin mineraalipohjaa. Youngbloodia löytyy kosmetologilta ainakin täältä Oulusta, en tiedä onko jossain tavaratalo- tai apteekkimyynnissä. Tuotetta on pakkauksessa 10 g ja maksaakohan 65 euroa… En ole pariin vuoteen ostanut sitä, kestää nimittäin jokapäiväisessä käytössä vuoden. Moneen vuoteen en muuta käyttänytkään kuin mineraalipohjaa, mutta kyllästyin toissa vuonna jostain syystä siihen ja ostin pitkästä aikaa perinteistä meikkivoidetta ja puuteria. Kaapissa odottaa melkein täysi Youngblood, ihme ettei ole mennyt pilalle. Olen nyt syksyllä muutaman kerran laittanut sitä ja onhan se kiva kun voi vaihdella laittaako mineraali- vai meikkivoidepohjan :) Kummatkin olen todennyt hyväksi.

  Tykkää

  1. Sama täällä, sekä voidemaiselle että puuterimaiselle (mineraali)pohjalle on omat paikkansa meikkausrutiineissani. Ja riittoisia mineraalipohjat todella ovat, vielä en ole ehtinyt yhtäkään saada käytettyä loppuun :D

   Tykkää

 3. Olen tilannut USA:sta ja käyttänyt jo monta vuotta joka laatua Everyday Minerals -meikkipohjia, poskipunia ja luomivärejä sekä testannut myös viimeistelypuutereita. Mineraalipohjista Semi-matte on peittävin, sitä voi sävyn ollessa oikea kerrostaa ihan täyteen peittävyyteen asti ilman, että tulee pakkelinaama. Jojoba ja matte eivät peitä läheskään niin hyvin. Sävyvalikoima on mahtava, varmasti jokaiselle löytyy sopiva, ja niiden osalta peittoaa esim. Idun-mineraalipohjan, joka muuten on tosi hyvä. Poskipunista tykkäsin, luomiväreistä en niinkään. Finishing dust-puuteri tuntui ihan perunajauholta :)

  Tykkää

  1. Hei kiva kuulla, sähän oot ihan EDM-asiantuntija :) Itselleni merkki oli tähän asti ihan vieras! Kattava sävyvalikoima on kyllä ehdoton plussa, niin kuin myös se, että vaaleimmat sävyt ovat oikeasti vaaleita ja sopivat meille suomalaisillekin :)

   Tykkää

 4. Se paikalleen asettumisen odotus on tuskastuttavaa, tosin kyllä mun iholla monet normit meikkivoiteetkin saattaa näyttää muutaman minuutin päästä paremmalta kuin heti levityksen jälkeen. Määrä on toki niissä helpompi arvioida kuin jauhemaissa mineraaleissa. Muutamat on jopa sellaisia, että kestää pari tuntia ennen kuin musta se paras tulos on meneillään. :D

  Tykkää

  1. Mun mielestä mineraalipohjan sävyn valitseminen on meikkivoiteita helpompaa, koska mineraalipohjan peitto on niin kevyt, että hieman liian tumma/vaaleakin sävy menee :) Peittävyys on sitten vähän hankalampi juttu, en tiedä, onko sellaisia oikein peittäviä mineraalipohjia edes olemassa… :/

   Tykkää

 5. Olen jo vuosia tilannut EM:ltä USA:stä näitä mineraalimeikkejä. Ovat olleet todella edullisia suomen hintoihin nähden. Nyt vasta huomasin, että EM:llä on suomikauppakin.
  Käytön meikkiä melko vähän arkena ja mineraalipohjat on olleet loistavia. Ja syntyy niillä mielestäni hyvä ilta-/juhlameikkikin.
  Valitettavasti minulla on tosi tummat silmänaluset ja niitä joudun peittämään ihan perus peitevärillä, jota sitten sipaisen vähän muuallekin.

  Tavalliseen meikkivoiteeseen en enää palaa.

  Tykkää

 6. Itse olen todennut peittävimmäksi Barefaced Beautyn mineraalipohjan, joskin olen saanut myös esim. Lily Lololla kerrostettua sopivan peittävän. :) EDM on vielä testivaiheessa, toki se ei Barefaced Beautyn ”paksuinen” ole.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s