Ruoka ja juoma · Urpo leipoo

Urpo leipoo (ja epäonnistuu): Suklaamansikat

Jee! Mä sain kunnian kirjoittaa LivBoxin blogiin heinäkuun boksin suosikkituotteestani. Suosikikseni valitsin Kloranen aerosolittoman kuivashampoon, josta voit lukea enemmän täältä :)

Mutta sitten itse päivän aiheeseen, eli Urpo leipoo -postaussarjan toinen osa: Suklaamansikat, ja kuinka kahden raaka-aineen yhdistämisessäkin voit mokata ainakin kahdella eri tavalla. No okei, eihän se edes ole mitään leipomista, mutta pointtina on jakaa helppoja jälkiruoka-/vierasvarareseptejä, ja tämä on ainakin superhelppo tehdä mutta todella hyvää!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä lopputulos! Joka olisi kauniimpi, ellen olisi halunnut välttämättä lusikoida jäljelle jäänyttä suklaata mansikoiden päälle. Mutkun Fazerin Sininen. Niin ja ellen olisi tunkenut kaikkia mansikoita samalle lautaselle. Mutkun jääkaapin täysinäisyys. Ahahahahaaa! :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sulata suklaa kattilassa tai mikrossa miedolla lämmöllä (ihme muuten, etten polttanut tätä pohjaan!). Tässä on kaksi riviä per 11 mansikkaa, mutta päädyin sulattamaan yhden rivin lisää. Eli sopiva määrä on noin pala per mansikka. Mitä isompia mansikoita, sitä kauniimpi lopputulos :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämän jälkeen tulee se, missä meinasin vähän mokata. Nimittäin aloin pyöritellä mansikoita suklaaseen suoraan kattilassa, mutta sepäs ei toiminutkaan, kun suklaata oli niin ohut kerros kattilan pohjalla. Kaadoin suklaan kahvikuppiin, ja jopas sujui paremmin. Mansikoihin pitää muistaa jättää kannat, muuten et saa mistään kunnon otetta ja dippaaminen on hankalaa. Suklaadippauksen jälkeen vain mansikat jääkaappiin (tai jos toimit kiireessä niin pakkaseen), jotta suklaa kovettuu.

Itse iskin mansikat suoraan tarjoilulautaselle tässä vaiheessa, ja tietenkin suklaa jämähti lautaseen kiinni niin, että iso osa suklaata jäi kiinni lautaseen, kun mansikkaa nosti. Kanssasyöjäni Elisa ehdotti, että ehkä kannattaisi ensi kerralla laittaa lautasen päälle leivinpaperia kiinnitarttumisen estämiseksi. Erittäin hyvä vinkki, teemme niin :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka mutkia oli tälläkin kertaa matkassa, onneksi maku oli hyvä. Nyt vielä mansikoita saa, joten suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä herkkua :)

Mikä on teidän lempparitapa syödä mansikoita? Mä syön enimmäkseen sellaisenaan tai sitten sokerin, jätskin tai suklaadippauksen kanssa :)

6 vastausta artikkeliin “Urpo leipoo (ja epäonnistuu): Suklaamansikat

 1. Oi naminam! Mää syön kans mansikat suklaan kans, mut mää käytän valkosuklaata. :P Ja tietenki syön pelkästäänki, kermavaahon kans on myös nannaa. :)

  Tykkää

 2. Vitsi miten hyvännäköisiä, oikein sydäntä kivistää. :D Mulla on menossa elämäni eka vhh-kokeilu Sannin induktio-ohjeiden mukaan ja vaikka olo on muuten hyvä ja mieli pirteä, HAJOAN tähän makeannälkään. Sen on pakko olla psykologista, mikään ruumiillinen syy ei selitä näitä mansikkakuvien edessä näppäimistölle valutettuja suolaisia kyyneleitä!

  Tykkää

  1. Mä väitän, että ainakin sokerista vieroittumisen tuska on myös fyysistä. Kun olin muutaman kk syömättä sokeria, se makeannälkä oli jotain ihan sairasta. Olisin voinut tappaa suklaasta ja unet koski joko Arnoldsin donitseja tai irtokarkkeja :D Ja en halua masentaa, mutta mulla se himo kesti KAUAN, muistaakseni ainakin 1,5 kk :P Mutta ehkäpä sä et oo niin paha sokerihiiri kuin mä oon/olin ;)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s