Koiraystäviä · Lifestyle

Mitä Toralle kuuluu nyt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kirjoitin viime viikolla Toran äkillisestä sairastumisesta ja omasta lähes-sydänkohtauksestani asian takia. Moni on kysynyt, että miten Tora nyt jaksaa, joten kirjoitetaanpa pikkuherran uusimmat kuulumiset.

Toran pistoksena aloitettu ja tabletein jatkettu antibioottikuuri alkoi purra jo vuorokaudessa. Nivennestenäytteestä ei löytynyt Viikin eläinsairaalan syynissäkään bakteereja, mutta eläinlääkärit epäilevät silti bakteeriperäistä tulehdusta, koska vaste antibiootille oli niin hyvä. Kuulemma aina bakteereja ei saa näytteessä näkymään, vaikka niitä olisikin. Toran kunto koheni silmissä, ja tämän viikon alussa se oli jo aivan oma itsensä, eli alkoi ärsyttää meitä syöksähtelemällä lenkillä minne sattuu ja syömällä jokaisen vastaantulevan kepin ;).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No mitä ihmettä tämä sitten on? NIINPÄ!!

Tiistaina huomasin ihan yhtäkkiä kananmunan kokoisen patin Toran niskassa. Ja eikun paniikkisoittoa eläinlääkärille, mutta koska Toran vointi oli muuten normaali eikä patti aristanut, saimme ajan seuraavalle päivälle. Ohutneulanäytteessä patista tuli märkää (oli muuten ällöä) ja ultraääni näytti syvällä olevan märkäpaiseen, joten kuulemma ainoa vaihtoehto oli TAAS rauhoitus ja patin tyhjentäminen ja putsaaminen. Tässä toimenpiteessä Tora sitten oli torstaina.

Kotiin leikkauksen jälkeen tuli kivulias koira, joka vinkui koko illan. Arpi on aivan jäätävä. Se on lähemmäs 20 cm pitkä ja sitä tietenkin kutittaa ja olisi niin kiva raapia. Siksi Toralla on tossut jalassa ja ollaan yritetty lukita sideharsoa paikoilleen ihoteipillä, etteivät tikit vaan aukenisi. Leikkausta seuraavana päivänä Tora ei enää vinkunut kuin harvakseltaan, ja jaksoi taas ulkona jo haistella ja syödä vähän keppejäkin. Normaalia väsyneempi se tietenkin on, mutta muuten ihan ok. Antibioottikuuri on taas päällä ja kipulääkettä menee.

Mutta arvatkaa, mistä tämä märkäpaise luultavasti johtui? Toralle niveltulehduksen yhteydessä annetusta kipulääke- tai antibiootti-injektiosta! Jotenkin pistokohta oli päässyt tulehtumaan sisältä käsin. Vitsi, että voi olla huonoa tuuria! Kaksi näin omituista juttua peräkkäisillä viikoilla, ja raukka on joutunut rauhoitettavaksi kaksi kertaa näin lyhyessä ajassa. Pakko vielä mainita sekin, minkä eläimen omistajat kyllä tietävät, eli eläimen hoito ei TODELLA ole mitään halpaa lystiä. Vaikka Toralla on vakuutus, meille jää maksettavaksi näistä kahdesta eläinlääkärikeikasta useita satoja euroja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Beni oli pakko viedä pariksi ensimmäiseksi päiväksi hoitoon, koska tikkejä ei todellakaan saanut nuolla tai Tora muutenkaan riehua. Tänään bulldoggi haetaan kotiin, joten katsotaan, kuinka ääni käheänä saa huutaa, jos kaverukset alkavat riehua ;)

Huh. Toivotaan, että Toran sairastamiset olisivat vähäksi aikaa tässä!!

22 vastausta artikkeliin “Mitä Toralle kuuluu nyt

 1. Voi ei, hitto mitä tuuria. Voi raasua : ( Onneksi teillä on ollut toi vakuutus, olisi varmaan suhteellisen jäätävä lasku tästä kaikesta tullut ilman sitä.

  Tykkää

  1. Jep, monesti ikävät asiat tuntuu kasautuvan, ja nyt kävi just niin. Ehkä nyt vähän aikaa olisi Torakin terve ;)

   No hei aijaa, lasku olisi ilman vakuutusta ollut reilusti yli 1000 euroa :o

   Tykkää

 2. Tsiisus miten huonoa tuuria! :( Meillähän ei kummallakaan koiralla vakuutusta ollut ja tammikuulta kertyikin eläinlääkärilaskuja sellaiset 2000 euroa. Ei tartte paljo kosmetiikkahömppää ostella…:P Pikaista paranemista Toralle!

  Tykkää

  1. Niinpä… meilläkään ei ollut Rikille vakuutusta, ja muistan kyllä, miten kalliiksi ne Rikin kolme viimeistä elinpäivää tulivat. Eihän sille minkään voi, mutta kyllä siinä on ihmisen tili tuollaisen jälkeen tyhjä :/

   Tykkää

  1. No niinpä. Ihan olen kauhuissani miettinyt, että meitä on sentään kaksi työssäkäyvää ihmistä, mutta ihan varmasti joillakuilla vähävaraisemmilla on pakko tinkiä eläinten hoidosta. Inhottava ajatus :(

   Tykkää

 3. voi sitä pikkuista kummipoikaa <3 Onneksi hän voi jo paremmin! Nyt vaan sormet ristiin, että olis teijän perheen sairastelut vähäksi aika tässä!

  Tykkää

  1. No hei v**tu AIJAA!! Eläinten ja ihmisten! :D

   Mutta oli kyllä helpottavaa kuulla, että nää Toran jutut oli vaan yksinkertaisesti maailman paskinta tuuria, eikä mitään loppuelämän immunologisia vitsauksia :)

   Tykkää

 4. No onpa kyllä tuuria :( Mutta toivottavasti neiti alkaa nyt voimaan paremmin <3 Jep, se on kyllä koiranomistajana "mukavaa", että aina kun avaat sen eläinlääkärivastaanoton ovenkin, niin kiitos se on jo 300 € :( Vaikka olis vakuutuksetkin. Sama juttu pätee myös lapseen. Käytiin meidän tinttarallan kanssa tammikuussa lauantaipäivänä päivystyksessä, koska hänellä oli kuumetta jne. Lääkäri totesi, että juu, virustauti ja koko käynti kesti ehkä max.10 min. Kassalla hinnaksi tuli 188 €. Onneksi on vakuutus tosiaan. En vaan aina ihan ymmärrä, että mikä noissa käynneissä todellisuudessa maksaa… :/ Varsinkaan jos ei tehdä mitään isompaa.

  No mutta mun blogissa olisi sulle haaste :) tule tsekkaamaan!

  Tykkää

  1. Jep. Aivan hirveissä hinnoissa on kyllä eläinlääkärikäynnit, myös tosiaan, vaikkei olisi mitään isompaa! Nyt molemmilla kerroilla Toralle tehtiin sen verran isoja juttuja ja paljon, että laskut ei oikeastaan edes yllättäneet ;).

   Huh, 188 € on aika jäätävä hinta 10 minuutin käynnistä! :P Mutta toisaalta, minkäs teet, pakkohan se oli saada tietää, että onko mahdollista antibiootin tarvetta. Onneksi on vakuutukset, mutta kyllä sitä maksettavaa silti jää, ja hitsin kalliitahan ne vuosimaksut on!

   Haaste, no tokkiisa! :D

   Tykkää

 5. Mitä mä nyt sekoilen….miks mä muistan aina, että Tora on tyttö! :D ja syytän nyt kyllä sitä, että olen herännyt noin vartti sitten…ehkä mun pää on vielä unessa :D xD anteeksi! Noloa!

  Tykkää

 6. No jopas on ollut murheita! Miten voikin pistoksesta tulla tuollainen paise. Voi surkeus.
  Toivottavasti nämä sairastamiset nyt olisivat tässä.
  Onneksi teillä on vakuutus!

  Tykkää

  1. No hei niinpä! On kuulemma äärimmäisen harvinaista, että näin käy, ja tietty kävi sitten Toralle :D

   Ja kyllä, tuli parin vuoden vakuutusmaksut kerralla ”kuitattua” :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s