Avautumista · Lifestyle

Tilinpäätös


Vuosi 2014 on ollut mahtava! Kiitos kun olit mukana.

Näitä päivityksiä ja kuvia on Facebook ollut viime päivinä pullollaan. Vaikka mä yritän aina ja kaikessa nähdä asioiden valoisan puolen, olen kuitenkin realisti. Mulle vuosi 2014 ei ole ollut mahtava. Itse asiassa se on ollut aika paska, ja olenkin superonnellinen, että vuosi vaihtuu ja saan aloittaa puhtaalta pöydältä.

Vuoden ensimmäiset kuukaudet podin vähintäänkin kaamosväsymystä, jos en kaamosmasennusta. Pimeä aika on ollut mulle aina vähän vaikeaa, mutta viime vuoden alku oli jotenkin poikkeuksellisen synkkä. Onneksi kevät alkoi tulla ja mieli piristyä. Jaksoin taas ihan eri tavalla tehdä töiden jälkeen juttuja. Kunnes huhti-toukokuun vaihteessa paras ystäväni, koirani Riki sairastui. Totaalinen romahdus terveestä omasta itsestään eutanasiaan kolmessa päivässä oli shokki. Toki olen kiitollinen ikuisesti siitä, että Riki sai elää täyden elämän loppuun asti, mutta asiaa oli aika vaikea käsittää, kun kaikki tapahtui niin äkkiä. Monta viikkoa itkin joka paikassa. Töissä, kahvilassa, kampaajalla, missä vain. 

Saimme uuden koiran. Uusi pentu on ihana asia. Se on kuitenkin tapauksesta riippuen myös helkkarin rankka asia. Varsinkin, jos perheen entinen, vanhempi koirakin on vasta pentu. Ja uudella koiravauvalla poikkeuksellisen paljon energiaa ja kokoa.  Eikä se nuku öisin. Kesälomani vietin valvoen, ei-sanaa hokien ja pentua yhteiskuntakelpoiseksi kouluttaen. Olenkin vannonut, että ensi lomaani en käytä koiranpentuun. Lyökää, jos alan puhua jotain sen suuntaista. 

Kesäloman viimeisellä viikolla sain elämäni ensimmäisen migreenikohtauksen. Tai kohtaukset. Olen ollut oikeastaan heinäkuun lopusta marraskuun loppuun migreenissä. Ja nyt en edes oikeastaan liioittele. Kolmen päivän migreeni on normi, siitä pidempi vasta vähän poikkeuksellinen. Lääkärinkäyntejä, tutkimuksia, kuvauksia, poissaoloja töistä. Jatkuvaa huonoa omaatuntoa töiden ja tapaamisten perumisesta. Yhdessä vaiheessa epäiltiin jopa aivokasvainta, ja stressi oli melkoinen. Tietenkin samassa syssyssä vielä muutakin huolta, kuten oman työpaikan menettämisestä tai tuplatöiden tekemisestä heikkenevässä taloustilanteessa. Migreenin estolääkkeen aloittamista, sivuvaikutuksia, ja uuden aloittamista. Tällä hetkellä tilanne alkaa olla hallinnassa, onneksi.
Olen tänä vuonna ollut huono ystävä. Aina aiemmin tämä on ollut asia, josta olen voinut olla ylpeä. Olen ollut mielestäni hyvä ystävä. Tänä vuonna olen lähinnä pitänyt yhteyttä niihin, jotka ovat itse jaksaneet kysellä mun kuulumisia tai ehdottaa näkemistä. Olen vastannut viesteihin, mutta oma-aloitteisesti olen kysynyt ystävieni kuulumisia ihan liian vähän. Jos joku ystäväni lukee tätä, olen pahoillani. Nyt ei ole vain ollut resursseja.

Joten joo, vuosi 2014 ei ole ollut mulle mahtava. Olen kuitenkin uskomattoman kiitollinen siitä, että sinä, te kaikki, olette olleet mukana. Olen vakuuttunut, että vuodesta 2015 tulee parempi vuosi ja hyvä vuosi. Peace <3

16 vastausta artikkeliin “Tilinpäätös

 1. Salla iloista migreenivapaata ja parempaa ystävyysvuotta 2015. Tosin uskon, että olet ollut vallan loistoystävä, olet vain itsellesi liian ankara. Olet mahtava tyyppi, toivottavasti joskus tavataan kasvotusten, luulenpa että seurassasi saisin nauraa ja iloita. <3

  Tykkää

 2. Hui! Muistan kuulleeni maininnan migreenistä, mutta en arvannut että kyse oli näin laajasta ongelmasta. Toivotaan että saat helpotusta mahdollisimman pian! Mä olen ollut kuvaamasi ”huono ystävä” jo pitkään, mutta näiden ruuhkavuosien keskellä ei vaan auta, tekemistä on liikaa ja kotiasiat on pakko saada pyörimään. Onneksi ympärillä on ihania ystäviä, joiden kanssa voi hassutella pienilläkin jutuilla ja yhdestäkin illasta saa hurjan pitkäksi aikaa voimaa. Pumpulia ja pehmoisuutta tähän vuoteen, aivan varmasti sujuu pehmeämmin! <3

  Tykkää

  1. Kiitos! Nyt kyllä näyttäisi siltä, että ollaan matkalla ylöspäin :)Tuo ”kotiasiat on pakko saada pyörimään” oli tosi osuvasti sanottu. Niinhän se just on, arjessa on paljon asioita, jotka on vaan hoidettava ja piste. Muut jutut sitten enemmän tai vähemmän jos aikaa ja resursseja on. Ja olen ehdottoman samaa mieltä siitä, että pienikin hetki ystävän kanssa voi tehdä ihmeitä <3

   Tykkää

 3. Arvaa mitä? Mä olen lukenut blogiasi arvatenkin viimeisen vuoden ja saanut hirveän hyviä fiiliksiä sun kirjoituksista. Inspiraatiota, jopa. Kirjoitat rehellisesti, väsymyksestä, stressistä, *tutuksesta, ja se saa mut aina palaamaan tänne. Vaikka elämässä tulee vastaan kaikkea paskaa, niin taakkaa voi keventää ihanalla hömpällä. ^_^ Kiitos Salla :)

  Tykkää

 4. Aivan mahtavan ihanaa Uutta Vuotta 2015! Pelkkää hyvää ja kaunista toivon sinulle ja koiruuksille tähän uuteen vuoteen, ikävät asiat tulevat valitettavasti toivomattakin ja niitä ei kokonaan oikein pysty kaiketi välttämään, mutta jospa kun oikein kovasti uskoo siihen hyvään ja kauniiseen, niin se enimmäkseen selättäisi kaiken ikävän. Jaksuja migreeniasiaan, hirveä vaiva, itsellä onneksi vain kuukauden parin välein, tsemppiä!!

  Tykkää

  1. Kiitos Mohn ja ihanaa alkanutta vuotta myös sulle! <3 Oot ihan oikeassa, asenne on tärkeä ja se, minne päin haluaa katseensa kohdistaa. Tuota uskoa parempaan voisin kyllä harjoitella nyt tänä vuonna, siinä on petraamisen paikka :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s