Avautumista · Joulukalenteri · Lifestyle · The Body Shop

Joulukalenterit: toka viikko + stressinhallintaa

Body Shopin joulukalenterin toisen viikon luukkujen sisältö näytti tältä. Lisää palasaippuaa, lisää samojen sarjojen tuotteita. Ei sillä, tykkään esimerkiksi Glazed Applen tuoksusta tosi paljon, mutta kyllä yksi tällainen hohtava Shimmer Lotion olisi riittänyt, sellainenhan tuli karpalosarjasta edellisellä viikolla. Vitamin E -kosteusvoiteesta ja -naamiosta tykkäsin kuitenkin kovasti, mielelläni kokeilen!

Mutta tuo kynsilakka. Tuleeko kellekään muulle tuosta sävystä mieleen KETSUPPI? Kokeilisin mielelläni Body Shopin kynsilakkaa, mutta en melkein pysty katsomaan tuota lakkaa, kun sävy on niin kamala. En mä halua, että mun kynnet näyttää siltä, että ne olisi uitettu Heinz-pullossa :P

Jotenkin tämä toinen viikko oli aikamoinen pettymys tuotteiden osalta. Loppuviikkoa kohti en enää edes rynnännyt innoissani kalenterin luo heti herättyäni, vaan rahjustin sinne jo valmiiksi hieman blaa-asenteella. Ai miten niin joulumieli hakusessa ;) Onneksi nyt kuluva kolmas viikko on ollut tuotteiden suhteen mieleisempi, ja ollaan kalenterin kanssa taas kavereita! Kyllä en silti ymmärrä, miksi tuotteiden suhteen toistetaan samaa kaavaa.

Maanantaijoulukalenterista puolestaan sain stressinhallintakortit. Jotenkin toisaalta kohtalon ivaa, toisaalta loistava sattuma (vaikka en usko sattumiin), että mulla oli maanantaina ”luukun” avatessani päällä aivan jäätävä stressi. Nyt jo vähän huvittaa, että ahdistuin korttipakan kannesta lisää, koska stressaantuneen ihmisen ajatuksia kuvaavat lauseet vaan olivat niin osuvia.

Superstressiä jatkui oikeastaan koko viikko, joten kortit pääsivät välittömästi käyttöön. Vein puolet työpaikalle ja jätin puolet kotiin. Idea on sellainen, että pakasta otetaan stressitilanteessa kortti ja tehdään kortissa lukeva harjoitus. Ohjeissa sanotaan, että pakasta voisi ottaa kortin randomilla, mutta itse olen tykännyt tehdä järjestyksessä, niin tiedän, kun olen käynyt kaikki kortit läpi. Stressinhallinta olisi hyvä saada luontevaksi osaksi arkea, ja näitä harjoituksia voi tehdä juuri niin monta päivässä kuin haluaa. Olen korttien avulla muun muassa päässyt avaruusmatkalle (etäisyyttä omiin huoliin), keskittynyt syvään palleahengitykseen (hengitykseen keskittyminen rentouttaa mieltä ja syvään hengittäminen kehoa) ja käynyt kävelyllä omassa kodissani (keskittyy päässä pyörivien ajatusten sijaan esimerkiksi siihen, minkä harmaan sävyinen tuo tapetti olikaan).

En ole täällä blogissa varmaan asiasta maininnutkaan, mutta olen muutama vuosi sitten käynyt Mindfulness-kurssin, jossa opetellaan tietoista, hyväksyvää läsnäoloa ja elämistä tässä ja nyt. Koin kurssin ja siellä opetellut harjoitukset tosi hyödyllisiksi ja kuuntelen edelleen viikottain mp3:lta kurssilta saamaani materiaalia ja teen harjoituksia. Näissä stressinhallintakorteissa on mielestäni samaa henkeä ja tykkään näistä tosi paljon. Johtuuko korteista vai kuun asennosta, mutta en tällä viikolla ole ollut läheskään yhtä stressaantunut kuin viime viikolla. Aion tehdä harjoituksia, vaikka tuntisin oloni hyväksi, näin niistä tulee osa arkea.

Löytyykö ruudun takaa muita stressierkkejä? Mikä kuormittaa? Mitkä keinot ovat auttaneet?

23 vastausta artikkeliin “Joulukalenterit: toka viikko + stressinhallintaa

 1. Oho, onpa jännät kortit! Mä tarttisin noi samat läpyskät kiukutteluun. :D En tiedä onko se stressiä vai stressin seurausta vai kokonaan stressiulkoinen juttu, mutta pinna kiristyy nykyään aivan liian pienestä. Kiehahtelen ihan lapsellisista asioista ja siihenkin saattaisi auttaa tuollainen pieni hengähdystauko kirjallisen rauhoittumisohjeen kanssa. :)

  Tykkää

  1. Mä veikkaan, että tuo on sun tapasi reagoida stressiin. Itsellänikin on joskus kuormittavissa tilanteissa ollut pinna sentin mittainen, ja se ei ole venynyt sitten EI yhtään. Tällä kertaa mulla on pinna kyllä ollut pitkä, mutta onkin sitten ollut muita ”oireita”, enimmäkseen sellaista ylikierroksillä käymistä :P Mä luulen, että nämä harjoitukset voisivat toimia ihan hyvin kiukkuhetkiinkin, kun tarkoitus on nimenomaan saada ajatukset muualle ja pysähtymään.

   Tykkää

 2. Mullekin kelpaisi nuo stressinhallintakortit! :D Mä olen joskus ollut aivan kamala stressaaja. En mä kyllä ole vieläkään täysin stressitön persoona (en lähellekään), mutta osaan kuitenkin ehkä hallita stressiäni vähän paremmin kuin joskus ennen. Mullakin auttaa tuo hetkeen keskittyminen. Yritän myös ajatella mitä kaikkea oon jo saanut aikaiseksi ja mikä on hyvin, jos tekemättömien asioiden lista pursuaa ylitse. Ikinähän se ei lopu, mutta aina se vähän lyhenee ;) Paljon on tullut hankittua erilaisia kirjojakin, mutta kun vaan löytyisi aikaa lukea niitä :D

  Tykkää

  1. Kiitos vinkistä, tuo omiin hyvin tehtyihin asioihin ja onnistumisiin keskittyminen auttaa varmasti, jos tuntuu, että to do -list on vaan liian pitkä. Pieni stressihän on vaan hyväksi ja auttaa toimimaan optimaalisesti. Se on se tasapaino, niin kuin kaiken kanssa :)

   Tykkää

  1. Mä en ymmärrä mistä sä tuon ketsupin vetäisit, eihän sävy ole sinnepäinkään. Ketsuppihan on tummemmanpunaista ja aavistuksen rusehtavaa. Tai sitten kuvassa sävy ei vastaa todellisuutta – en ole nähnyt lakkaa livenä.

   Tykkää

 3. Mä keksin viikko sitten täydellisen lääkkeen joulu- ja työstressiin; mursin perjantai-illan pikkujouluissa nilkkani ja vietin muutaman päivän sairaalassa lääkepöhnässä. Tiistain jälkeen olen käytännössä maannut himassa sohvan pohjalla. Saikkua tuli 6 viikkoa ja kaikki vapaa-ajan jutut meni uusiksi. Samalla meni uusiksi perspektiivi, kun maailma ei romahtanutkaan. Perseestähän tää on, mutta omalta osalta saattoi kuitenkin tulla tarpeeseen :)

  Tykkää

  1. Niin rajulta herätykseltä kuin tuo kuulostaakin, niin uskon täysin, että saattaa henkisesti tehdä ihmeitä huomata, että ei ole maailmanloppu, vaikka ei pystykään tekemään kaikkea, mitä ”pitää”. Yksi läheiseni mursi viime joulun alla ranteensa (tietenkin vielä oikean käden) ja joutui pitämään kipsiä monta viikkoa. Sanoin hänelle, että ottaa nyt levon kannalta, kun ei oikeasti pysty joulusiivoamaan, tekemään laatikoita ja kaikkea muuta, mitä hän oli suunnitellut. Voi ikään kuin hyvällä omallatunnolla antaa itselleen vähän siimaa. Pikaista paranemista ja toivottavasti pystyt kuitenkin nauttimaan joulusta! :)

   Tykkää

  2. Kiitos :) Jouluksi pääsee äitin passattavaksi takkatulen ääreen, saa aviomies vähän hengähtää välillä. Mukavaa joulun odotusta ja tsemppiä viimeisiin päiviin :)

   Tykkää

 4. Vaikkei lahjahepan suuhun saakaan katsoa, niin noi kortit on Hidasta elämää -verkkokaupasta… Täytyy varmaan tilata itelle samanlaiset, jos ne on hyvät 😊 Salla on kyl tehny sikahyvin, et oot oikeesti testannu noita. Ku kaikenmaailman stressinhallintajuttuja on maailma pullollaan, mut mun ongelma on ainaki se, etten käytä niitä tarpeeks säännöllisesti… Note to self: mindfulness- levy taas käyttöön! 😊

  Tykkää

  1. Noin se just on, ei ne kortit ja harjoitukset siellä kaapissa auta ketään. Kaikken parasta olisi, jos niihin saisi rutiinin, eikä niin (miten mulle usein käy), että harjoituksia tekee vasta silloin, kun tilanne jo on huono. Tilaa ihmeessä noi kortit, mun mielestä ne on tosi hyvät! Kiitos ja oli ihan mahtava idea :)

   Tykkää

 5. :D Ketsuppi, kieltämättä nyt kun sanoit niin se on aika ketsupin väristä, vaikka eka ajattelin, että se nätti kirkas punainen… Ehkä kynsillä tosiaan sitten eri.

  Tykkää

 6. Onko nuo stressinhallintakortit Hidasta elämää porukan? :) Aivan mahtavat kortit ja aikamoisia herkkuja kalenterista tullut. Voi hitsinpimpula ensi vuonne minullekin kosmetiikkakalenteri, suklaakalenteri ja Disney lelukalenteri, kun ei mukikalenteria kukaan ole älynnyt tehdä! ;)

  Tykkää

  1. Joo, Hidasta elämää nimenomaan! :)Mä haluan ensi vuonna tee- tai kahvikalenterin! Teekalentereja olisi saanut ainakin Sokokselta, mutta kuulin asiasta vähän liian myöhään :P

   Tykkää

  1. Kyllä :( Stressi voi todella aiheuttaa kamalia oireita. Kuka oireilee vatsalla, kuka kiristyneillä niskan lihaksilla ja kuka sillä, että unet menee. Myös flunssia tulee useammin, jos on ihan stressaantunut :/ Hanki ihmeessä nuo kortit Hidasta elämää -verkkokaupasta, suosittelen!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s