IDUN Minerals · Meikit · Meikkipohjat · Mineraalipuuterit · Peitevoiteet

Mineraalineitsyys

Mä en vielä muutama viikko sitten ollut kokeillut mitään mineraalipohjaa ikinä! Syynä oli se, että mulla on tosi kuivat silmät, ja silmälääkäri pelotteli joskus vuosia sitten kamalilla kauhutarinoilla, mitä voi käydä, jos vain sitkeästi käytän pöliseviä meikkituotteita. Siirryin silloin arkimeikissäni voidemaisiin luomiväreihin ja huomasin kyllä selkeän eron puuterimaisiin ja varsinkin jauhemaisiin luomiväreihin verrattuna. Silmälääkäri mainitsi mineraalimeikkipohjat ihan erikseen, ja tästä syystä ajattelin, että en sitten viitsi niitä kokeilla ollenkaan.

Viime aikoina mineraalipohjat ovat kuitenkin alkaneet kiinnostaa tosi paljon, ja ajattelin, että koska nykyisin vuorottelen tooooodella monen meikkipohjan välillä, ei haittaa, jos välillä sudin kasvoihini jauhemaista pohjaa. Olenhan mä koko ajan käyttänyt puuterimaisia luomivärejäkin pari kertaa viikossa, kun nyt ei joka päivä ;)

Luin ruotsalaisen Idun Mineralsin tuotteista ensimmäistä kertaa vuosi sitten Jennin blogista, ja seuraavaksi Kissikseltä. Olen pitänyt Kissiksen Idun-arvonnoissa sormia niin kovaa ristissä, että kun en uusimmassa arvonnassakaan voittanut, ajattelin tarttua härkää sarvista ja pyytää pohjaa ja peiteväriä testiin suoraan Idunilta ;).

Idunin tuotteiden kiinnostavuutta ei ainakaan vähennä nämä kauniit pakkaukset <3 Ne ovat ehdottomasti kokoelmani kauneimpia! Sovimme Idunin edustajan kanssa, että valitsemme mulle sopivan sävyisen pohjan I love me -messuilla, niin menee ainakin kerrasta oikein :) Valitsimme Svean, joka on lämmin keskivaalea sävy.

Välikantta pyöräytetään niin, että saadaan reiät näkyviin, ja kanteen kopautetaan puuteria.

Sitten otetaan kabuki, joka itselläni on Idunin, koska en luonnollisesti omistanut sellaistakaan ennestään ;) Kabukia painetaan kevyesti kantta vasten, ja pyöritellään niin, että puuteri häviää siveltimen sisälle. Siveltimen pinnassa ei pitäisi näkyä puuteria. Olen kokeilemalla huomannut, että paras tapa on kopauttaa puuteria kanteen ja pyöritellä kabukiin ja kasvoille vähän kerrallaan. Toistan tämän yleensä pari kertaa, että saan kasvoille haluamani peiton. Jos puuterin kanssa ahnehtii, niin sivellin ei pysty ”imaisemaan” sitä kaikkea, vaan puuteria pölisee sinne sun tänne. Jos taas puuteria ottaa vähän kerrallaan, kaikki pääsee käyttöön.

Plussaa Idunin kabukin telineestä, jossa sivellin pysyy nätisti pystyssä :)

Olin aluksi pyytänyt Idunin jauhemaista Idegran-peiteainetta, mutta tulimme siihen tulokseen, että se saattaa olla mulle vähän liian vaalea. Niinpä sain kokeiluun hieman tummemman mineraalipeitevoideduo Strandgyllenin.

Näissä kuvissa peiteainetta on annosteltu tosi reilulla kädellä. Normaalisti puolet määrästä riittää, ja lopputulos on myöskin luonnollisempi. Tosi hyvät sävyt tässä on ainakin omasta mielestäni, ja tosi kätevää, että samassa tuotteessa on kaksi sävyä, joita voi käyttää kasvojen rusketustilanteen mukaan ja vaikka sekoittaa tarpeen tullen.

Tässä vielä pieni demonstraatio meikkipohjasta ja peiteväristä, eli ensin kasvot ilman meikkiä.

Ja meikin kanssa. Käytin näppyjen peittämiseen tummempaa peiteväriä ja silmänalusille vaaleampaa, ja levitin peiteaineen ennen meikkipohjaa. Varmasti homman voi hoitaa toisinpäinkin, mutta itse pidän tästä järjestyksestä enemmän. Harmittaa, etten saanut vangittua kuviin sitä, miten hyvältä ihoni oikeasti näytti mineraalipuuterin kanssa. Buu pimeys!

No mitä mieltä sitten olen ensimmäisesti mineraalipohjatuttavuudestani? Täytyy sanoa, että olen äimistynyt, miten luonnollisen lopputuloksen mineraalipohjalla saa! En muista, että millään omistamallani meikkivoiteella tulisi yhtä no make up -fiilis. Itse asiassa mietin, että ne naiset, joilla on upean näköinen iho, mutta meikkipohjaa ei huomaa, käyttävät ihan varmasti mineraalipohjaa! Kääntöpuolena on toki se, että käyttäisin mieluummin peittävämpää voidemaista pohjaa silloin kun iho on oikein huonona. Toki mineraalipohjaa saa kerrostettua mieleisekseen, mutta kerrostamallakaan siitä ei saa ihan peittävintä mahdollista.

Luonnollisuuden lisäksi toinen iso plussa on kesto. En muista milloin meikkipohja olisi kestänyt koko pitkän päivän näin virheettömänä! Nenänpielet eivät muutu liejuisiksi tai otsa ala kiiltää kuin folio. Silti mineraalipohja ei kuivattanut ihoa yhtään.

Iso peukku siis mineraaleille ja Idunille! =D Ai niin, jos mietitte, että miten ette ole bonganneet tällaisia ihania pakkauksia mistään, niin Idunia myydään apteekeissa! :)

Onko täällä muita mineraalialoittelijoita, vai ovatko nämä hommat jo ihan tuttuja juttuja? :)

Ps Muistakaa omppuarvonta täällä

Tuotteet saatu blogin kautta maahantuojalta. Ihan itte pyysin.

12 vastausta artikkeliin “Mineraalineitsyys

 1. Idunin meikeissä vetoaa jo pakkausten ulkonäkö, ovat todella kauniita. Mainio tuo sinun otsikkosi, koska olen kyllä niin mineraalimeikkien neitsyt minäkin. Täytyypä joskus testailla, apteekissa olen jo näitä kovasti ihaillut. <3Upean heleältä iho näyttää, peukut Idunille.Suloista sunnuntaita Salla, tänään on instassa esittelyssä Disney mukeista Medusa pahuus Bernard ja Bianca leffasta. ;)

  Tykkää

  1. Ihanaa kuulla, etten ole ainoa mineraalialoittelija :) Suosittelen kyllä kokeilemaan, itse ainakin äimistyin lopputuloksen luonnollisuutta ja kestoa! Medusa <3

   Tykkää

 2. No niin, rakkautta on IDUN ja mineraalimeikit yleensäkin. :) <3 Kyllä vaan selkeesti huomaa eron ihossa kun käyttää mineraalipohjaa vs. ei-mineraali nestemäinen!

  Tykkää

 3. No hei vitsi, hyvältä näyttää! :) Toi peiteväriduo vaikuttaa muuten toooosi mielenkiintoiselta. Peittäisiköhän se mun haudasta nousseen silmäpussit?! ;D

  Tykkää

  1. Kiitti! Peitevärissä on kyllä todella hyvä pigmentti ja levittyy tosi helposti (helpommin kuin vaikka MACin kiinteä peiteaine!). Kokeile ihmeessä! :)

   Tykkää

 4. Mineraalimeikit on parhautta! ;-) Itse yhdistelen surutta mineraalimeikkejä ja ”tavismeikkejä” eli jos iho on yhtään huonommassa kunnossa ja tuntuu, että tarvitsee ekstrajäreät peittosysteemit niin sitten vaan kokeilemaan ja yhdistelemään eri juttuja rohkeasti!IDUNista ei ole kokemusta, useista muista mineraalimeikeistä kyllä ja täytyy sanoa, että pois en vaihtaisi! Niin ja jos pitäisi valita yksi ainoa meikkipohja lopuksi ikää niin kyllä se mineraalimeikkipohja olisi.Käytän toki myös muita meikkipohjatuotteita, mutta mineraalimeikkipuuteri on se joka on ja pysyy ja johon luotan kuin kallioon! :-)

  Tykkää

 5. Mineraalimeikit on kyllä parhautta, sanon minäkin! Just se, että meikkipohja säilyy freesinä eikä muutu yhdeksi liejuksi ja samoin se, että iho vaikuttaa ns. meikittömältä. Voisin myös veikata, että oma ihoni on parempi nyt kun olen käyttänyt vallan mineraalimeikkejä :)Itselläni on muuten tuo peiteaine ja ai et kui se onkin hyvä! Toimii muuten itselläni myös silmämeikinpohjustajanakin :) Tykkään myös siitä, ettei se ”valu” silmiin kuten monet nestemäiset peiteaineet, olen siis säästynyt silmien kirvelyltä ( mulla kans ajoittain kuivat ja herkät silmät ).Mua muuten kiinnostaa, että miksi kuivasilmäisten ei kannattaisii käyttää puuterimaisia meikkejä? Tai mitä niiden käyttö voi pahimmillaan siis silmille tehdä? Ymmärrän kyllä maalaisjärjellä, että ne voivat ”hiertää” silmiä jos esim. luomiväriä karisee silmään..mutta ainakin itsellä se silmien kirvely sinne valuneista meikeistä tuntuu inhalta—>puuterilla saan taasen meikin kiinnitettyä eivätkä meikit valu silmiin.

  Tykkää

  1. Silmälääkäri näki mun silmissä luomiväri- ja puuterihiukkasia, ja sanoi niiden ärsyttävän kuivia silmiäni entisestään. Kauhuskenaario hänen mukaansa on se, että tarpeeksi ärsyynnyttyään silmät herkistyvät meikkihiukkasille niin paljon, että pahimmassa tapauksessa niitä ei pystyisi käyttämään enää ollenkaan. Mä tietenkin säikähdin tästä aika paljon, se olisi katastrofi ;) Mutta tämä oli aikaa ennen UD:n luomivärin pohjustajaa, joten ehkäpä hyvällä pohjustajalla minimoi karisemisen silmiin? :) Mutta joo, jos en omassa käytössäni huomaisi selkeää eroa nimenomaan luomivärien suhteen (puuterimaiset vs. voidemaiset), niin tiedä uskoisinko lääkäriä. Koska huomaan, että silmät voivat voidemaisten luomivärien kanssa paljon paremmin, on siinä jotain perää oltava, ainakin omalla kohdallani…Kyllä, Idunin peitevoide ON hyvä :)

   Tykkää

  2. Mikä sattuma, että kirjoitit tästä, kun juuri nyt mietin että miksi ihmeessä silmäni ovat niin älyttömän kuivat. Käytän mineraaleja ja joka päivä myös puuterimaisia luomivärejä. Hmm. Mutta mä olen aina mieltänyt voidemaiset luomivärit silmiin valuviksi ja kirveltäviksi. Kokemukset ovat olleet huonoja ja siksi olen ehdottomasti välttänyt voidemaisia luomivärejä kategorisesti, mutta onkohan mulla ollut huonoa tuuria luomivärien valinnassa, jos sinulla silmät voivat paremmin voidemaisia luomivärejä käyttäessäsi…

   Tykkää

  3. Mä olen sitä mieltä, että sattumaa ei ole olemassa ;)Mä olen käyttänyt oikeastaan ainoastaan Make Up For Everin Aqua-luomivärikyniä ja MACin Paint Poteja. Molemmat ovat niin laadukkaita, että eivät varmasti valu tai kirvele! Suosittelen kyllä kokeilemaan, erityisesti MUFEn kynissä yhdistyy vielä kätevä pakkausmuoto, kynää nopeampaa ei ole. Ja pysyvyys on ihan uskomaton :)Mä itse yllätyin, miten ainakaan Idunin mineraalipohja ei pölissyt yhtään, kun sen tosiaan imeytti kabukiin kunnolla. Luulen, että esimerkiksi irtopuuterilla saa isolla siveltimellä levittäessään paljon enemmän tuhoa aikaiseksi. Levitänkin irtopuuterin aina vipalla painellen. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, reagoivatko omat silmäsi positiivisesti meikkien vaihdokseen. Itse vähän jopa harmittaa myöntää, että reagoivat (varsinkin tosiaan luomivärien kohdalla), koska nyt en voi syyttää kuin itseäni, jos silmät oikein kenkkuilevat ;)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s