Lavera · Luonnonkosmetiikka · MAC · Meikit · Meikkipohjat · Peitevoiteet

Ja kyllä peittyy!

No nyt sitten juttua siitä meikkipohjasta, jonka kanssa punoittavat nenänpielet, tummat silmänaluset ja näpyt ovat kaukainen muisto vain ;) Silmänalusten ässimmästä peittarista, MAC Pro Longwear Concealerista kirjoitin jo täällä, joten nyt keskitytään ihon sävyn tasoittamiseen ja näppyjen peittämiseen.

Luin Laveran uudistuneista meikeistä paristakin eri blogista, ja päätin välittömästi, että uutta kiinteää meikkivoidetta on pakko päästä kokeilemaan. Sain kesällä Ilonan miitistä Laveran nestemäisen Natural Liquid Foundation -meikkivoiteen, josta olen tykännyt kovasti ja sitä suuremmalla syyllä halusin kokeilla myös 2-in-1 Foundationia. Keväästä alkusyksyyn viihdyn ohuehkoissa meikkipohjissa, jos vain ihon kunto sen sallii. Syksystä alkaen rusketuksen häipyessä ja väsymyksen näkyessä ihon harmautena turvaudun paksumpiin meikkivoiteisiin.

Kiinteistä meikkivoiteista mulla oli ennestään vähänlaisesti kokemusta, viime aikoina ainoastaan Dermablendin Compactista. Se on todella hyvä tuote, mutta sopii koostumuksensa puolesta iholleni paremmin lämpimämmillä säillä. Laveran tuote on todella peittävä, mutta myös ihan mielettömän kosteuttava. Koostumus on selvästi kermaisempi kuin Dermablendilla, ja uskon, että Lavera passaa itselleni läpi talven.

Meikkivoiteen sävy 03 Honey sulautuu ihooni täydellisesti, ainakin toistaiseksi :) Pakkauksessa on mukana ohut sieni levittämistä varten, mutta hiljattain kokemani Real Techniquesin meikkivoidesivellinvalaistumisen jälkeen levitän meikkivoiteen kuin meikkivoiteen Expert Face Brushilla! :) 

(Kokeilin huvikseni sivellintä Dermablendinkin kanssa, ja kyllä, toimii paremmin kuin sieni. Mun täytyy ehdottomasti tilata varakappale tästä siveltimestä, se on ihan killerihyvä!)

2-in-1:n ensimmäisellä käyttökerralla ihoani pisteli epämiellyttävästi jostain syystä lähes koko päivän. Olin jo heittämässä kirvestä kaivoon ja harmittelin, että hitsi kun näin nätin lopputuloksen tuova meikkipohja ei sovi iholleni. Mutta kappas, seuraavana päivänä ihoa pisteli enää ihan vähän ja sen jälkeen ei enää ollenkaan! En osaa yhtään sanoa, mistä tämä johtui, mutta nyt olen käyttänyt meikkivoidetta jo kolmatta viikkoa lähes joka päivä, ja se sopii iholleni tosi hyvin. Mystisiä kyllä välillä nämä ihojutut ;)

Ylhäältä alas 2-in-1 Foundation, Studio Finish Concealer ja Pro Longwear Concealer

Meikkivoiteen levittämisen jälkeen otan nokareen MAC Studio Finish Concealeria, jonka levitän paikallisesti näpyille (myöskin RT:n siveltimellä ;). Laveran alta ei juuri mikään punoitus enää edes näy, joten tämän vaiheen voi ainakin hieman parempina ihopäivinä skipata, mutta ohuemman meikkivoiteen kanssa peitevoide on itselleni ihan must. Kiinteä peitevoide pysyy itselläni näppyjen liukkaan pinnan päällä paljon nestemäisiä peitevoiteita paremmin, ja MACissä yhdistyy erittäin hyvä peittävyys ja erittäin hyvä kesto. Pienenpieni purkki kestää ikuisuuden. Oman purkkini merkinnät ovat jo kuluneet pois, mutta veikkaan sen olevan NC20.

Kolmanneksi tummat silmännaluset piiloon Pro Longwear Concealerilla, ja sitten vain kevyt kiinnitys irtopuuterilla. T-alueeni alkaa kiiltää päivän mittaan oli mulla sitten kasvomeikkinä ihan mitä tahansa, mutta Lavera pysyi kosteuttavuudestaan huolimatta siistinä myös T-alueella lähes koko työpäivän!

Parasta näissä kolmessa tuotteessa on mielestäni se, että vaikka meikkipohja on peittävä ja omaan silmääni lähes flawless, kasvoilla ei ole paksua maskia, vaan lopputulos on luonnollinen ja kuulas.

Mitä te tykkäätte, saako meikkivoide olla kunnolla peittävä? Vaihtuvatko teilläkin eniten käytetyt meikkipohjat vuodenajan mukaan?

Ps Mulla ei ole meikitöntä kuvaa samalta päivältä kuin tämä meikki, mutta ihotilanne on aika lailla sama, kuin tässä kuukauden takaisessa kuvassa ;)

Laveran meikkivoide saatu testiin maahantuojalta.

17 vastausta artikkeliin “Ja kyllä peittyy!

 1. Juuh..mulla on viisi eri meikkivoidetta käytössä. Myös päivävoiteita on about viisi… Kikkailen eri päivävoiteilla ja meikkivoiteilla laittaen normipäivänä ehkä kumpaakin kahta eriä kerralla naamaan eri alueille. Mulla on hankala ja vaativa t-alue, joka rasvoittuu jo tunnin sisällä meikin laittamisesta yleensä niin pahasti, että sitä on vaan pakko puuteroida vaikka ensin käyttäisi rasvaa imeviä papereita. T -alueelle on pakko laittaa eri tuotetta meikkivoiteen alle kuin muualle kasvoja. Olen nyt huomannut, että t- alueelle ei voi missään nimessä laittaa alle voidetta, jossa on jokin silikoni mukana. Jos meikkivoiteessa on silikoni myös, niin koko meikkipohja lähtee rasvoittumisen kanssa rullaamaan nopeasti. Hyvin monia primereita koittanut myös, mutta vain noin 1 kuudesta toimii, useimmiten nekin vain pahentaa tilannetta t- alueella, vaikka olisivatkin ”matta-primereita”… Ne kellä ei ole rasvottuvuuden kanssa ongelmia, ei varmaan voi ymmärtää tätä tilannetta täysin :)…-Sms

  Tykkää

  1. Vitsi, sun kommentti oli mennyt roskapostiin! Onneksi muistin, että sähköpostiini oli tullut ilmoitus kommentistasi, niin osasin mennä kaivamaan sen tänne :DJep, kuulostaa aika tutulta. Mullakin T-alue ja posket ovat aivan kuin eri ihmisen ihoa, niin erilaiset ne ovat. Sitten samaan soppaan vielä ihon järkyttävät muutokset vuodenaikojen mukaan, niin todella täytyy olla voide- ja meikkivoidearsenaalia, että pärjää! Mä olen löytänyt aika hyvän avun rasvoittumiseen V 10 Plus C-vitamiiniseerumista http://misspiggyspearls.blogspot.fi/2014/01/v-10-plus-c-vitamiiniseerumi-ja.htmlja kokeilemistani primereista ehdottomasti paras on Dermalogican Skinperfect Primerhttp://misspiggyspearls.blogspot.fi/2014/08/loppukesan-lempparipohja.html .Oletko kokeillut näitä kumpaakaan? Käytätkö muuten puhdistavaa naamiota, se on itselleni kesäkaudella ihan must? Itse asiassa olen juuri löytänyt tosi hyvän tuotteen ja kirjoitankin siitä lähiaikoina :)

   Tykkää

 2. Mä taidan olla sitä mieltä, että Erase Paste on mulle MACia parempi. :( Ainakin levittyy niin älyttömän paljon paremmin, eikä edelleenkään kuivata…MAC kyllä mulla kuivattaa. :( MUTTA ei se huono ole. Eniten ehkä vituttaa toi annostelu…!!!!!! Välillä vaikka miten varovasti truuttais niin tulee aivan liikaa, ärsyttävää tuhlausta.

  Tykkää

  1. No ääh. Mutta MAC pysyy kuitenkin sullakin paremmin paikoillaan? Mä voin ostaa sen sulta nurkista kuljeksimasta, jos haluat luopua :)

   Tykkää

 3. No todellakin saa olla peittävä! Välillä haluan tasoittaa ihoni viimeistä piirtoa myöten niin, että voin siihen päälle sitten rakentaa varjostukset, poskipunat ja korostukset aivan uusiksi. Joskus luonnollisempi BB/CC-voide on toki parempi (eikä ihoni kunto ole huono kuitenkaan), mutta tykkään myös hyvin peittävistä meikkivoiteista. Tilanteen mukaan, siis :)

  Tykkää

  1. Sama juttu, ihan tilanteen ja fiiliksen mukaan! Mäkin olen tällä viikolla käyttänyt sekä tosi peittävää Laveraa että kevyttä YSL:n Touche Eclatia. On ihanaa, kun meikkipohjia on olemassa niin erilaisia, aina löytyy tilanteeseen sopiva :)

   Tykkää

 4. Peittävää, kyllä kiitos. Töihin vedän aina tosi peittävän pohjan, koska en jaksa päivän mittaan miettiä miltä iho näyttää, onko punoittavia kohtia tai onko tullut näppylöitä tai ihottumaa. Vapaalla olen sitten vähän kevyemmällä usein. :)

  Tykkää

  1. Jep, riippuu ihan päivästä, tilanteesta ja kuun asennosta, mihin meikkivoiteeseen tartun minäkin aamuna. Monesti saatan käyttää jotain samaa pari viikkoa, ja sitten haluankin käyttää vähän aikaa jotain muuta. Mä luulen, että säkin muuten tykkäisit tästä Laverasta :)

   Tykkää

 5. Syksyllä ja talvella peittävää ja kesällä mahdollisimman kevyttä. Ihan ihon punoitustason ja kunnon mukaan määräytyy. Ihanaahan se olisi jos ei tarvitsisi käyttää meikkipohjaa ollenkaan, mutta se on yhtä realistinen haave kuin lottovoitto :D

  Tykkää

 6. Mulla menee aina kesät tosi kevyellä meikillä, usein ilman mitään meikkipohjia, mutta syksy vetää ihon sen verran ärsyttävään kuntoon, että peittävämmät tuotteet lähtee välittömästi käyttöön. Laveran 2in1-foundation kuullostaa tosi hyvältä. Kaula kärsii syksyllä eniten, ei tykkää yhtään hikoilla kaulahuivin alla ja siihen tulee kipeitäkin näppyjä. :(

  Tykkää

  1. Hei kuule ihan sama täällä! Mullakin tulee kaulalle isohkoja näppyjä, varsinkin alkusyksystä :/ Niihin tuo MACin paksu peitevoidejankki on ihan pelastus, kun ei meikkivoidetta nyt viitsi koko kaulalle levittää. Täytyisikin pestä kaulahuiveja useammin. Hyvä kun tämä tuli puheeksi, taidan nimittäin mennä laittamaan pesukoneen päälle samantien!

   Tykkää

 7. Peittävä, mutta luonnollinen on se, mikä tällä hetkellä on must. Mullakin on joskus silleen jännästi pistellyt meikkivoide tai kasvorasva ja seuraavilla kerroilla pistely on sitten vähentynyt ja ajan saatossa kadonnut vallan :O Olen miettinyt, voisiko syynä olla ihon tottuminen uusiin raaka-aineisiin..tai jos iho on ollut yhtään pintakuiva niin alkuunsa tuotteet pistelee ja kun pintakuivuus helpottaa, pistely loppuu ( jos kuitenkin tuo uusi meikkivoide oli selkeästi kosteuttavampi tapaus)? Pistely ei kuitenkaan itselläni satu/kuumota, tuntuu vain vähän samalta kuin jalan puutuessa ja kun ne ”muurahaiset” alkaa vipeltää. Mutta ihan vaan mutulla mennään, mitään tieteellistä faktaa mulla ei valitettavasti ole hihasta nykäistäväksi :DTuo meikkipohja muuten näyttää sun iholla todella kauniilta!

  Tykkää

  1. Kuulostaa ihan järkevältä mutulta :D Voi hyvin olla, että kyse on ihon tottumisesta. Jos uudessa tuotteessa olisi jotain omalle iholle epäsopivaa, niin silloinhan pistely nimenomaan pahentuisi ajan myötä, eikä helpottaisi. Mullakaan pistely ei sattunut, mutta oli se epämukavaa, kun teki mieli raapia naamaa :DKiitos, mäkin olen tosi tykästynyt tuohon Laveran pohjaan :)

   Tykkää

 8. Kyllä, peittävää pliis!! Varsinkin nykyään kun iho on kuin traktorin renkaan alla ruovittu :S :D Mulla on Pro Longwear Concealer, jota ilman en vois enää elää <3 Lisäksi siihen päälle MACin Studio Fix Powder. Toi Lavera kiinnostais mua tosi paljon, pitänee ehkä joskus hommata!

  Tykkää

  1. :´D Ei saisi nauraa, mutta jotenkin tuo mielikuva traktorin alle jääneestä naamasta naurattaa :D Mä en enää koskaan aio olla ilman Pro Longwear Concealeria. Kuuluisat viimeiset sanat ;)Kokeile ihmeessä Laveraa, mun mielestä ainakin se on tosi ihana!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s