Reissut · Ruoka ja juoma

Aurinkoiset lomaterveiset Ranskasta!

Heipparallaa tyypit! Mä olen kotiutunut reilun viikon Ranskan reissultani, ja tässäpä tulee Ranska-postausta :) Niin kuin olen kertonut jo aiemmin, asuin eteläranskalaisessa Montpellierin kaupungissa puoli vuotta vuonna 2006. Olin opiskelijavaihdossa paikallisessa yliopistossa ja samalla vietin elämäni rennointa puolta vuotta. Nyt, seitsemän vuoden jälkeen, lähdimme siskon kanssa katsomaan, vieläkö MTP on entisensä.

Meidän Hotel Pullmanin edessä, oli muuten hienoin hotelli, missä olen ikinä ollut!

Polygone

Ytimessä sijaitsevan Place de la Comedien aukiolla

Mun vanha kotikatu ja koti oikealla <3

Esplanade

Mun vanhalta koulumatkalta

Voi vitsi miten nostalgista. Mua yhtä aikaa ahdisti ja ilahdutti palata Montpellieriin, johon liittyy niin paljon muistoja. Paikka oli täsmälleen samanlainen kuin vuonna 2006, kaikki vanhat kaupat ja vakiterassit olivat paikallaan. Löysin yllättävän hyvin jopa ranskan kielen! Olin luullut, etten enää muista mitään, mutta jotenkin ihmeen kaupalla kieli palasi tosi nopeasti jostain aivojen kätköistä piilosta :) Mitenköhän sitä saisi pidettyä yllä?

Peyrou

Haukku on uimassa :)

Mä RAKASTAN ranskalaisia parvekkeita

Hotellin kattoterassi oli ihana

Siivooja oli asetellut Nasun tyynylle lepäämään :D

Täytyy sanoa, etten ole varmaankaan millään lomalla syönyt niin hyvää ruokaa kuin nyt. Ja niin hyviä jälkiruokia. Ja paljon ;) Tuoretta kalaa, crepejä, macaroneja…

Hotellin kattoterassilla sijaitsevasta ravintolasta sai kahvin kanssa neljä macaronia. Aivan suussasulavia, varmasti top viidessä parhaista jälkiruoista elämässäni!

Restaurant Les Bainsissa

Hotellin ravintolassa

Creperie à la Comediessa

Italialaisessa jätskibaarissa

Hotellin aamupala oli Haikon kartanon jälkeen elämäni paras. Tuoreet mansikat, ananas ja kiivi kruunasivat tuoreiden leivonnaisten, tuorepuristettujen mehujen ja kahvin kokonaisuuden

Aamupalan jälkkäri, pain au chocolat

Viimeisenä iltana MTP:ssä syötiin ”pieni” välipala huoneessa

En kestä!!

Restaurant Orchisissa

Le Zimmer

Tämän macaronin välissä oli tuoreita vadelmia ja vaniljakreemiä. Taivas!

Montpellierissä vietetyn viiden yön jälkeen matkustimme TGV-luotijunalla reilut neljä tuntia Pariisiin. Pariisissa yövyimme aivan Louvren ja Notre Damen vieressä, jotka olivat shoppailun lisäksi must see -kohteitamme.

Pariisin hotellin sisustus oli kaukana modernista. Aika pelottava suorastaan ;)

Mutta sai kivoja kuvia :)

Louvre
Notre Dame

Louvressa Mona Lisan nähtyämme poistuimme nopeasti takavasemmalle. Joko Louvressa ei ole ilmastointia, tai se oli rikki, nimittäin siellä oli niin huono ilma, että tuntui, että tukehtuu :( Saimme päänsäryt ja pienen ahdistuksen kaupan päälle. Myöskään kymmenet koululaisryhmät ja sadat/tuhannet? muut vieraat tekivät kokemuksesta kiintoisan. Mutta Mona Lisaa mentiin katsomaan, Mona Lisa nähtiin!

Kokonaisuutena reissu oli kaikkea sitä, mitä toivoin. Vanhan kotikaupungin tunnelman fiilistelyä, aurinkoa, hyvää ruokaa, parasta seuraa ja hyviä ostoslöytöjä.

Kotona oli niin siistiä eilen illalla kun palasin, mutta olen jotenkin laukkuineni ja ostoksineni onnistunut räjäyttämään koko kämpän ihan kaaoksen valtaan. Taidanpa siis jatkaa pyykin pesua ja laukkujen purkamista.

Ostoksista tulee oma postauksensa…. ;)

12 vastausta artikkeliin “Aurinkoiset lomaterveiset Ranskasta!

 1. Nyt en enää kommentoi yhtään, kuinka paljon odotan sitä kosmepostausta. ;D Eli oi kun on niin ihania kuvia! Ja toi hotelli. Terve. On vähän erilainen, missä oon omat ranskalaiset yöni viettänyt… :) Hirveä kaipuu tuli takaisin. Ihanaa, että teillä oli ihana matka. Ja Nasu! :D <3

  Tykkää

  1. No hei terve nimenomaan!! Ei varmaan tartte erikseen mainita, että palvelu Pullmanissa oli myös sitä luokkaa, että oksat pois! :) Pariisin hotelli sen sijaan oli kalleudestaan (sijainti maksaa) huolimatta aika rähjäinen, kylppäriä ja huoneen kokolattiamattoa ei tosiaan halunnut kuvata.. Nasu on 16-vuotias teini, sain hänet ystävän Amerikan matkalta tuliaisiksi. Hassua, ettei tullissa sanottu eläimen kuljetuksesta mitään? ;D Nasu on nähnyt lähes yhtä paljon maailmaa kuin mä.

   Tykkää

 2. Ihania kuvia! Tuli kauhea matkakuume :OOlet uskomattoman kaunis tuossa sydänpeilin kautta otetussa kuvassa. Sua kyllä pukee violetti!

  Tykkää

  1. Voi kiitos Päiviseni! Itsekin yllätyin, miten nätti saattaa random räpsystä joskus tulla :)Se on kyllä totta, että matkailu avartaa! Itselläni täytyy oikeastaan seuraava reissu olla jo buukattu edelliselle lähtiessä, mulla on sellainen aivolukko, että aina täytyy olla jotain mitä odottaa. Seuraava kohde mulla on Thaimaa, mutta siihen onkin sitten puoli vuotta aikaa :)

   Tykkää

 3. Kuvia katsoessani tuli todellakin nälkä. Voisin vaikka elää jälkiruokatarjoiluilla… Mun matkailu on todella minimaalista ja tämän keväinen Barcelonan reissu oli sinänsä merkkitapaus. Edellisestä olikin jo vierähtänyt vuosikymmen! Vaikka ajatuksena tykkäisin käydä ulkomailla, olen sielultani kuitenkin ilmeinen kotihiiri. Muuta selitystä en voi keksiä siihen, etten ole mihinkään lähtenyt. Nyt suunnittelen (joka minun kohdallani voi viedä aikaa toteutukseen) Tukholmaan tutustumista esim. laivareissun yhteydessä.

  Tykkää

  1. Ymmärrän Eiko tuon kotihiireyden oikein hyvin! Itsekin viihdyn kotosalla loistavasti ja esim. viikonloppuna saatan poistua vain koiran kanssa lenkille. Välillä myös matkalle lähtiessä mieleen hiipii ajatus, että olisihan tämän loman voinut kotonakin viettää. Koskaan en kuitenkaan ole reissulle lähtemistä katunut! Tämä vuosi on ollut mulle oikein supermatkusteluvuosi, olen tehnyt kolme ”kunnon” ulkomaanmatkaa, joiden lisäksi olen käynyt kahdesti Tallinnassa ja kahdesti Tukholmassa :) Nyt pidän pienen tauon.. ;)

   Tykkää

  1. Voi kiitos Mohn, mukava kuulla! Täytyy myöntää, että vähän aina mietin näiden ei-kosmeaiheisten postauksien yhteydessä, että kiinnostavatkohan nämä ketään. Tykkään kuitenkin välillä kirjoittaa elämästäni yleensä, onhan se (ainakin joskus ;) muutakin kuin kosmetiikkaa :)

   Tykkää

 4. Argh , miten ihanan näköistä! Kyllä taas matkakuume nousee nousemistaan.. :) siellä tais olla jo kesä täydessä vauhdissa..?! :)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s