Päivän meikki · Toivepostaus

Toivepostaus: Lookini vuosilta 2005-2013

Mua vähän nolottaa jo etukäteen, mutta toisaalta vanhoille jutuille on hauska nauraa. Joten tässä tulee meikki- ja hiuslookini vuodesta 2005 alkaen. Kyseinen vuosi määräytyi sen perusteella, että silloin sain ensimmäisen digikamerani. En viitsinyt tähän hätään käydä koko valtaisaa kuvakokoelmaani läpi ja ryhtyä skannaamaan. Jätetään ne yläasteaikaiset mokat toiseen kertaan ;)

Jouluna 2005. Olin parin viikon päästä lähdössä Ranskaan vaihto-opiskelijaksi, ja olin noin kuukautta aiemmin värjännyt hiukseni ensimmäistä kertaa elämässäni tummiksi. Meikkiä kuvasta ei juuri erota, mikä johtuu siitä, että sitä ei juuri ollut ;) Taisin käyttää arkisin puuteria, ripsaria ja huulikiiltoa.

Toukokuussa 2006. Ranskassa meikki oli vähentynyt entisestään, päivisin käytin vain kivipuuteria ja ripsaria. Bilettämään mennessä pohja oli samainen puuteri yhdistettynä värikkääseen silmämeikkiin. Voitte uskoa, että helteessä kiiltelevä iho ja värikkäät luomet eivät ehkä ole kaikkein chic. Hiuksiani en värjännyt Ranskassa yli puoleen vuoteen kertaakaan, väri vain haalistui auringossa. Ihan uskomatonta, että olen joskus voinut tehdä niin ;) Täytyy kuitenkin muistaa, että olin noihin aikoihin erittäin erittäin köyhä opiskelija, joka mm. matkusti Etelä-Ranskasta Sveitsiin 21 tuntia bussissa lentokoneen sijaan vain siksi, että niin säästi pari kymppiä.

Heinäkuussa 2006. Tässä bilelook. Apua. Eli kuten huomaatte, hiuksille ei ole vieläkään tehty mitään, tyvessä näkyy mun oma sävy. Silmissä oli kunnon luomivärit, ja huulilla puolestaan vain hentoa kiiltoa. Nyt mulla on kuitenkin ihan kuulkaa meikkivoidetta, muistan, että ostin Lumenen meikkivoiteen vähän Suomeen paluuni jälkeen.

Syksy 2006. Ymmärsin vihdoin käydä tekemässä tukalleni jotain ;) Lisäksi olen ottanut käyttöön niinkin eksoottisen tuotteen kuin poskipunan! Ripsiväriä piti olla paljon.

Vappu 2007. Avainsana: paljon kaikkea, mutta huulilla ei mitään. Mitäs tähän muuta lisäämään ;)

Kesä 2007. Serkkuni häissä Tukholmassa ”edustamassa”. Mulla oli näköjään sellainen ajatus, että bilemeikissä pitää olla värikkäät silmät, mutta muissa juhlissa meikin pitää olla lähes nude.

Kevät 2008. Kuten näette, arkena meikkiä oli edelleen todella todella vähän.

Syksy 2008. Valmistujaispäiväni. Olin vähän aikaisemmin värjännyt hiukseni taas tummiksi. Ja tykästynyt ruskeaan luomiväriin.

Kevät 2009. Hiusten välivaihe tummasta vaaleaksi. Siskollani oli noihin aikoihin myös tummat hiukset, ja suurin syy värjätä hiukset takaisin vaaleaksi oli se, etten jaksanut kuunnella ”no NYT te ainakin näytette IHAN samalta” -päivittelyjä ;)

Kesä 2009. Ruskea, luottovärini. Olen näköjään repäissyt ja laittanut alarajauksetkin. Rebel.

Kesä 2010. Tässä vaiheessa olin seonnut Make up storen meikeistä ja käynyt siellä meikissä monta kertaa. Silmissä on edelleen värikkyyttä, mutta selvästi laadukkaammilla tuotteilla ja taitavammin tehtynä kuin aikaisemmin. Löysin huulipunat kunnolla vasta tänä kesänä, ja nykyisin on ihan käsittämätöntä, miten olen tullut toimeen aikaisemmin pelkillä persikkaisilla kiilloilla. Näihin aikoihin meikkityylini oli todella kokeileva, mulla oli joka päivä eriväriset luomivärit, rajaukset tai jotain muuta jännää. Nämä kokeilut vaihtuivat huulipuniin oikeastaan siinä vaiheessa (v. 2011?), kun silmälääkäri kehotti vahvasti minua välttämään puuteri- ja jauhemaisia tuotteita arkimeikissä kuivien silmieni takia.

Tältä mä näytän nykyisin arkena. Silmämeikkinä on voidemainen luomiväri, rajaus ja ripsiväri. Pohja on tehty huolella ja huulilla on poikkeuksetta punaa.

Hah, aikamoinen kuvakollaasi. Älkä tuomitko, jos jotain, niin olen ainakin oppinut paljon vuosien varrella. Vai mitäs sanotte? ;)

6 vastausta artikkeliin “Toivepostaus: Lookini vuosilta 2005-2013

 1. Tosi hauska postaus :) Jos mä tekisin tällaisen postauksen, ei kuvissa olisi juuri mitään eroa vuosien vaihtuessa. Olen pysynyt lookiltani tosi (tylsän) samannäköisenä, mitä nyt jotain ihon vanhenemista on tapahtunut. Olet tosi kaunis! :)

  Tykkää

 2. Voi kiitos Päivi! :) Ihon vanhenemista indeed, mä just tässä mietin, että hemmetti soikoon kun en osannut nuorena ja nättinä ;) meikata YHTÄÄN! Silloin ei olisi ollut mitään peitettävääkään. Mutta näillä mennään :)

  Tykkää

 3. Tää on niin priceless! Voi ihanuus :) Suosikit ehdottomasti syksy -06 ja kesä -09! Ja mä en siis edes muista sua tummassa tukassa, oltiinkohan me riidoissa? ;) Hahahaa!! Mut ihania muistoja tulee mieleen kun muistaa milloin noikin on otettu <3-p

  Tykkää

 4. :D Hahaa! Tumma vol 1 selittyy sillä, että mä värjäsin sen vasta vähän ennen Ranskaan lähtöä, ja palatessa se oli jo ihan haalistunut ja lähes vaalea. Tumma vol 2 onkin sitten toinen juttu, mä syyttäisin melkein sun huonoa muistia ;)

  Tykkää

 5. Mitä, nuohan olivat aivan ihania kuvia! Minunkin suosikkini on syksy 2006. Ihana hiusväri ja leikkauskin sopii sulle tosi hyvin. Kulmakarvat kivasti laitettu, samoin poskipuna on just eikä melkein. Ja tuo sun kaunistakin kauniimpi hymy tietysti kruunaa kaiken :)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s