Goldwell · Hiukset · Hiusten hoito

Hiusvalaistuminen

Miss Piggy`s Pearlsin historiassa ei olla juurikaan nähty hiustuotearvosteluja. Syy siihen on ollut se, että en ole oikeastaan aikaisemmin huomannut hiuksissani sen kummempia eroja eri tuotteiden käytön jälkeen. Vaikka olen käyttänyt laadukkaita hiustuotteita jo parikymppisestä asti, olen vasta nyt kokenut todellisen ahaa-elämyksen hiusteni hoidossa. Kyllä, oikeilla tuotteilla eron todella huomaa!

Tärkein oivallukseni on liittynyt siihen, että laadukaskaan tuote ei välttämättä ole sopiva minun hiuksilleni. Ei riitä, että tuote on kampaajalta ostettu ja se on kaverin mielestä kiva, näin hieman kärjistettynä. Olen myös huomannut, että maininnat ”tarkoitettu käsitellyille hiuksille” saattavat olla harhaanjohtavia. Esimerkiksi reippaasti rakennepaikkaavat tuotteet eivät todellakaan ole oikea ratkaisu minun hiuksilleni, vaikka ne käsitellyt ovatkin.

Sen lisäksi, että sattumalta löysin Rock Your Hair -tuotteet ja huomasin niiden sopivan tosi hyvin hiuksilleni, hiusheräämiseni on suurelta osin Glitz & Glam -blogin Minnan ansiota. Sain Minnalta kuvassa näkyvän Goldwellin Ultra Volume -hiusnaamion kiitoksena kommenteistani hänen blogiinsa. Naamio oli valehtelematta ensimmäinen hiustuote elämässäni, jonka yhden käyttökerran jälkeen tuijotin hiuksiani peilistä suu auki. Jumantsukka, miten voi yksi tuote tehdä hiuksilleni jotain tällaista?!

Lähetin Minnalle viestiä kiittääkseni ja hehkuttaakseni tuotetta. Samalla päätin hyväksikäyttää Minnan hiustietämystä, ja kysyin, olisiko hänellä vinkkiä siihen, miten saan hiuksistani ”karvaisuutta” vähennettyä. Minna ehdotti Goldwellin Color-sarjan Serum Sprayta, jonka kävin heti seuraavana päivänä ostamassa.

Goldwellin Ultra Volume -sarja on uudistunut ja jostain syystä tämä IHANA naamio on poistunut valikoimasta. Iso nyyh! Mä tietenkin olen käynyt hamstraamassa sitä varastoon, ja suosittelen lämpimästi samaa, jos olet hentohiuksinen, joka haluaa hiukseensa kiiltoa ja pehmeyttä. Hassua naamiossa oli juuri se, että luulin sen ”vain” tuuheuttavan, mutta lopputuloksena mulla oli kiiltävin tukka ikinä ja niin pehmeä, että epäuskoisena silittelin sitä hyvän tovin :) Sain kuulla, että tuuheuttavuus perustuu kalvoon, joka muodostuu hiuksen ympärille, ja tuo tuon mainitsemani kiillon ja pehmeyden. Monesti ainakin itselläni on tuuheuttavien tuotteiden kanssa se ongelma, että niiden jäljiltä hius on rapsakka ja kuivan näköinen. Olen muutenkin luullut, että tuuheuttavuus yhdistyy nimenomaan tuotteen vähäiseen hoitavuuteen eli siihen, että hius on tuuhean oloinen, koska sen pinnalla ei ole mitään hoitavia ainesosia. Kyllä sitä oppii uutta ;)

Serum Sprayta suihkin pyyhekuiviin hiuksiin sen jälkeen, kun olen levittänyt latvoihin pari tippaa hiusöljyä. Suihke tuo hiukseen pehmeyttä ja kiiltoa, ja ero seuraavan aamun hiuskuontaloon on huomattava! Mä pesen hiukset aina iltaisin ja ongelmana on se, että kaunis föönaustulos on seuraavana aamuna muisto vain. Hiukset saattavat sojottaa mihin sattuu ja olla sellaiset karvaisen näköiset, yyh. Sen lisäksi, että mulla on ohut tukka, se on vielä kuivakin. Tämä on välillä aika haastava yhdistelmä :/

Tämä seerumi on ollut itselleni yhtä hyvä löytö kuin naamiokin, hiukset ovat todellakin erinäköiset vielä pesua seuraavana päivänäkin. Tuotetta olen käyttänyt myös kuivaan hiukseen, jos hiukset ovat muuttuneet kuivan tai karvaisen näköisiksi. Bonuksena suihkeessa on ihana granaattiomenan tuoksu, tykkään!

Naamio on geelimäistä, ja kuten kuvasta näkyy, ollut ahkerassa käytössä :) Mä olen oikeasti joutunut piilottamaan tämän poikakaverilta, joka myös huomasi naamion tuovan hiuksiin kaunista kiiltoa ;) Tuoksu on mieto ja pakkaus ei ole mikään erityisen kaunis. Mutta se teho, ah!

Enhän mä sitä naamion tuomaa kiiltoa saanut kunnolla kuviin tallennettua, mutta kyllä mielestäni näistä vähän näkee kuitenkin :)

Kiitos kiitos kiitos Minna hiusneuvoista ja avusta :)

Oletteko te löytäneet vastaavanlaisia timanttisia hiustuotteita?

22 vastausta artikkeliin “Hiusvalaistuminen

 1. Oi, näyttääpä hiuksesi upeilta! :) Todella ihana kuulla, että nyt olet löytänyt ne sinun tarpeiden mukaiset ja sinun toiveita ”toteuttavat” tuotteet. :) Tuo antamani tehohoito ja ehdottamani seerumisuihke eivät ole minulle ne optimaaliset. Siksi juuri tuo sanomasi kaverin mielestä kiva on paikkaansa pitävää. Jos kaveri kehuu tai haukkuu jonkun merkin tai tuotteen, niin ei se sitä tarkoita, että itse kokisi samoin.Tuosta kiillosta vielä… vaalea hius on sellainen, että sen kiiltoa on vaikea saada kuvattua. Siinä ei kiilto näy yhtä selkeästi, kuin tummassa. Noissa kuvissa kuitenkin hiuksistasi näkee, että ne kiiltävät ja ovat todella tuuhean ja hyvinvoivan näköiset. :) Ihanat!Tosiaan tuuheuttavuus perustuu joko kalvoon (yksittäinen hius paksumpi) tai vaihtoehtoisesti sen täydelliseen puuttumiseen. Eli hiuksessa ei ole sähköisyydeltä suojaavaa kalvoa ja näin hiukset sähköisyyden avulla hylkivät toisinaan. (Normaalisti silikonien avulla hiukset ovat hyvin kiinni toisissaan) Sinä nimenomaan halusit välttää sitä ”karvaista” efektiä, joten sinulle sopii paremmin kalvo.

  Tykkää

  1. Voi kiitos kehuista, kylläpä lämmitti mieltä <3En ole osannut yhdistää ”karvaisuutta” sähköisyyteen, mutta sitähän se tietysti on! Kiitos tästä(kin) selvennyksestä :) Osaisitko neuvoa maallikolle, mitä ainesosaa kannattaa syynätä INCI-listasta, jos haluaa katsoa, perustuuko jonkin tuuheuttavan tuotteen teho kalvoon vai sen täydelliseen puuttumiseen? En viitsisi sinultakaan jokaisesta tuotteesta kysyä ;D

   Tykkää

  2. Tuohon en osaa näin äkkiseltään vastata. Sen verran voin sanoa, että jos täydellistä puuttumista haluaa, niin silikoneja ei kuulu löytyä INCI-luettelosta ja lisäksi antistaattisten aineiden vähyys näkyy INCI-luettelossa.Pitäisi oikein vertailla noiden eri tuotteiden INCI-luetteloja. Siten saisi konkreettisesti selville mitkä vaikuttavat milläkin tavalla. Huomasin käytössä, että Sexy Hairilla on kalvon muodostavia tuotteita. Tämä johtopäätös käytön perusteella, ei INCI-luettelon. ;)

   Tykkää

  3. Totta, pitäisi tosiaan perehtyä asiaan paremmin! Nyt olen vain tehnyt käytännön huomioita tyyliin ”sopii, ei todellakaan sovi”… :D

   Tykkää

 2. Mulla on ollut tuota samaa. Se on kyllä todella toimivaa ! Sen jälkeen ostin jotain muuta tuuheuttavaa hoitoainetta, joka ei sitten toiminut ollenkaan. Tais olla Cutrinin jättipönikkä, joka nököttää edelleen suihkunurkkauksessa. Ehkäpä Minna osaa neuvoa meille jonkun vastaavan kuin tuon valikoimista poistuneen ? Mä olin kanssa ihan naama nurin, kun luin ko. tuotteen poistuneen valikoimasta.

  Tykkää

  1. Mä en olekaan Cutrinin tuotteita kokeillut koskaan. Mutta tosiaan tuo Goldwellin tehohoito on jotain ihan uskomattoman hyvää! :) Mulla on nyt sitä aika pitkäksi aikaa varastossa, ja luotan siihen, että Goldwell tajuaa tuoda sen takaisin markkinoille siihen mennessä kuin mun stashit loppuvat ;) Mutta kysäise ihmeessä Minnalta, tietäisikö hän vastaavaa tuotetta, jos sulla on akuutti tarve. Minna on näissä ihan guru :)

   Tykkää

  2. Äh ja pöh! En ole mikään guru! :DOletteko kokeilleet uudistunutta hoitoainetta samaisesta sarjasta? Ei täysin samanlaista, mutta kuitenkin hentoisille hiuksille hoitava hoitsikka. KMS Californialla Silk Sheen sarja on ollut monien hentohiuksisten suosikki. Itse en henkilökohtaisesti pidä sarjaa merkin parhaimpana, mutta minulla ei olekaan hentoiset hiukset. Luulen, että olisin pitänyt silloin, kun hiukseni olivat lyhyet ja voimakkaasti kerrostetusti leikatut. Nyt kun olen jokusen vuoden ollut pitkähiuksinen, niin pidän silottavista eniten. Oma suosikkini hoitoaineista on Color Vitality, mutta sitä en sinulle Salla lähtisi suosittelemaan. ;) Tame Frizz on pörröisyyttä vastaan, mutta sitäkään en suosittelisi hentoisille hiuksille. Silk Sheen on minusta parhaimmillaan normaaleilla ja hentoisilla hiuksilla, joihin halutaan kiiltoa, pehmeyttä ja hieman siloisuuttakin.

   Tykkää

  3. Täytyy kokeilla saman sarjan uudistunutta. Mullahan on noita hiuksia kyllä paljon päässä, mutta kun yksi yksittäinen hius on tosi ohut :( näyttää helposti lättänältä. Elämäni kyllä muuttui kovasti, kun löysin kuivashampoot ja hiuspuuterit :)Kiitos Minna vinkeistä !

   Tykkää

  4. Mulla on hiuksia vähän JA yksittäinen hius on ohut HAHAHAHAHAAAA! :D Mutta sama täällä kuin Ninalla, luojalle kiitos kuivashampoosta ja hiuspuuterista! Mä en olekaan koskaan kokeillut KMS:n tuotteita, kiitos siis Minna vinkistä (taas) :) Mulla on itse asiassa juuri alkamassa testijakso Ultra Volume -tuotteiden kanssa, raportoin blogiin vähän myöhemmin!

   Tykkää

 3. Vau, hiukset näyttää tosi hyviltä! :) Täytyy myöntää, että mä olen maailman huonoin kirjoittamaan hiustuotteista. Arkisin en juuri muotoile, ja jotenkin vaan.. en keksi mitään sanottavaa?! :’D

  Tykkää

  1. Kiitos Juille <3 Tiedätkö, mäkin olin maailman huonoin kirjoittamaan hiusjutuista, koska ne tuntuivat kaikki samoilta (eikä viitsinyt postata mitään, jos ainoa, mitä tuli mieleen oli ”ihan kiva” ;). Nyt vasta huomasin, että pitää vaan löytää ne oikeat tuotteet. Mä olen tällä hetkellä niin innostunut hiustuotteista, että varmaan kirjoittelen aiheesta enemmänkin :)

   Tykkää

 4. Oikeanlaiset tuotteet todellakin merkitsevät paljon hiusjutuissa! Pitäisikin tehdä postaus pitkien ja paksujen hiusten kanssa kamppaileville, kun itselläni on oikeasti ollut taistelu tämän kuontaloni kanssa. Tähän tukkaan kun saa ihan oikeasti lotrata niitä hoitavia aineita ja öljyjen 1-2 tippaa latvoihin -annostuksen saa kyllä heittää romukoppaan :DLemppareita tähän mennessä ovat olleet: Silky Sexy Hair -shampoo ja -hoitoaine, Uniq-hoitosuihke, Four Reasons hoitava muotovaahto, Diego Dalla Palman ja Redkenin hiusöljyt, Paul Mitchellin silikoniseerumi (nimi ei muistu mieleen :D) ja Tresemmen lämpösuojasuihke. Yleensä jos kiharran tai suoristan hiukset niin vähintään nämä tuotteet löytyvät hiuksista :D Tosin lopputuloksen pysyvyys onkin sitten ihan mahtava: muotoilu kestää 3-4 päivää helposti pienellä freesauksella.

  Tykkää

 5. Nnnngh, hiusjuttuja.. :I Mä olen niin jumissa omien kutrieni kanssa, että pieni ravistelu tekisi varmaan hyvää. Olen tukan lyhentämisen jälkeen kotiutunut siihen karvaiseen puhvelikiharaan, joka tästä aamukiireessä aina väistämättä tulee, etten ole osannut edes kaivata muuta. Kosmetiikkapuolella tykkään syynätä koostumuksia ja miettiä tuotekombinaatioita, mutta hiusten kanssa se suo tuntuu niiiiiin loputtomalta kun ei ole mitään mistä aloittaa, että on sitten jäänyt koko homma. Yritän nyt kesän ajan käytellä pois vanhoja pullonpohjia ja syksyllä otan tukka-asiat työn alle. Lupaan!

  Tykkää

  1. Sama juttu, hiustuotteiden tutkiminen on tuntunut ihan älyttömän työläältä :P En mä koostumuksista mitään ymmärrä vieläkään, mutta olen oppinut tosi paljon uutta eri tuotteiden yhdistelemisestä. Which is nice :)Mä olen viime aikoina heittänyt kylmästi kiertoon kaikki tuotteet, jotka eivät sovi tai sopivat huonommin kuin joku muu kokeilemani tuote. On sitten enemmän tilaa niille oikeasti toimiville jutuille :)

   Tykkää

 6. Mulla sama juttu kuin Petralla ja sulla, että kaikki muu kosmetiikka ja uuden ihmettely kiinnostaa, mutta tukkajutut ovat jääneet vähemmälle huomiolle. Nyt tukkani on niin kaameassa kunnossa, että on pakko tehdä päätöksiä sen suhteen. Se on nimenomaan todella karvaisen ja kuivan näköinen. Nuo löytämäsi tuotteet kuulostavat ihan älyttömän hyviltä! Munkin täytyy alkaa etsiä parempia tukkatuotteita, jotta tästä pehkosta saisi vielä joskus edustavan näköisen! Kiitos inspiraatiosta! :) Ps. Sun tukka näyttää tosi hyvältä.

  Tykkää

  1. Voi kiitos Päivi, kiva kuulla, että ispiroiduit! :) Ja kiitos kehuista <3Johtuuko hiustesi kuivuus Roaccutanista, vai olivatko ne kuivat ja karvaiset jo ennen kuuria? Sä et ehkä käytäkään luonnonkosmetiikan hiustuotteita, mutta tuli nyt joka tapauksessa mieleen, että mä olen oman tukan kohdalla huomannut, etteivät ne toimi :/ Jos hiusta on käsitelty kemiallisesti, niin se vaatii mun kokemuksen mukaan kemikaaleja myös pysyäkseen kuosissa. Shampoo ehkä vielä menee, mutta hoitsikka ei…

   Tykkää

  2. Voi olla, että hiukset ovat kuivuneet Roaccutanin johdosta entisestään, koska mun päänahka ei rasvoitu enää ollenkaan, mutta aina ne ovat olleet pörröiset ja luonnonkiharaan kallellaan. Värikäsittelytkään eivät ole tehneet hyvää… Nyt päätin, että keskiviikkona kampaajalla haluan kuivat hamput latvat pois + hankin kunnon hiusmömmöt. Ja johonkin neutraalimpaan väriin pitää myös vaihtaa, koska tämä kulahtanut punainen saa hiukseni näyttämään ihan kuivalta heinältä :D

   Tykkää

 7. Ehkä maailman paras hoitoaine toi goldwell naamio!! Luin täältä sun arvion tosta joskus ja viime vkolla osu silmiin kampaamossa. Oli -50%! Ihan paras hoitoaine ikinä! Mulla ihan hirvittävän takuttuvat hiukset ja tuuheuttavat hoitoaineet ei auta niihin koskaan mitään. Tämä on aivan eri! Ei takkuja mutta samalla järjetön tuuheus!! Huomenna menen ostamaan tätä kamaa lisää jemmaan!! Ennenkuin on liian myöhäistä…T.SMS:)

  Tykkää

  1. Oiiii! Et arvaakaan, miten iloiseksi tulin kuullessani, että postauksesta oli jollekulle hyötyä! :) Ja samaa mieltä, en ole vielä löytänyt tuolle naamiolle haastajaa, se on ihan ihan täydellistä <3Ps Mietin pääni puhki, tunnenko jonkun SMS-nimikirjaimisen henkilön, mutta en keksinyt :D

   Tykkää

 8. Mä sattumalta vain löysin blogisi jotakin kautta kesällä ja tää goldwell-postaus taisi olla ekoja, mitä luin täältä. En edes seuraa juuri muita kauneusblogeja kuin Karkkipäivää ja Ostolakkoa. Sulla on myös kiva ja monipuolinen blogi tässä! Voi surkeutta, goldwell- naamiot olivat jo ehtineet viikon aikana poistua myynnistä sieltä mistä ostin tuon ainokaiseni…:( mieluusti olisi niitä ainakin kaksi lisää ostanut. No, pitänee metsästellä vielä Jyväskylän kampaamoista tätä… -SMS

  Tykkää

  1. Kiitos paljon SMS, toivottavasti piipahdat täällä jatkossakin :)No voi hitsi… Mullakin on ”vain” yksi täysi purkki jemmassa. Täytyy varmaan käydä katsomassa, löytyykö tätä naamiota lisää sieltä, mistä sitä aiemmin löysin! Itse maksoin kyllä ihan normaalin hinnan, mutta kyllä näin hyvästä mieluusti maksaakin! :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s