Koiraystäviä · Lifestyle

Koirien koulukuvaus ja joulukortit

beni-34

Mitäs ihmettä täällä tapahtuu? No tietenkin koirien koulukuvaus on käynnissä! Mun on pitänyt jo pitkään viedä jätkät valokuvaamoon ihan siksi, koska niistä on MAHDOTON ottaa hyviä kuvia (mun taidoilla) paitsi silloin kun ne nukkuu. Niinpä mulla on niistä ainoastaan tärähtäneitä kuvia tai kuvia nukkuvista koirista. Kun sähköpostiin kilahti Mustin ja mirrin tiedote koirien koulukuvauksesta, varasin välittömästi ajan. Maksaa tarvitsi vain niistä kuvista, jotka halusi, joten jos kuvaus ei olisi syystä tai toisesta onnistunut (esim. koira olisi vaan jännittänyt liikaa), ei homma olisi maksanut mitään. Päädyin sitten lopulta ottamaan kaikki otetut kuvat CD:llä, jolloin hintaa tuli 60 euroa. Ihan ok hinta mun mielestä :)

beni-3

beni-17

Meinattiin kyllä samantien kääntyä kannoillamme, kun kuvaaja kertoi, että kuvaamista varten koirat nostetaan pöydälle. Niinkun öö, myös tää 40-kiloinen amstaffi?? Kyllä vaan. Ja yhteiskuvissa pienellä pöydällä olisi sitten molemmat koirat. Homma meni käytännössä niin, että mä seisoin pöydän vieressä ja pidin koirasta kiinni ja kun kuvaaja laski kolmeen, tein salamannopean käsien irrotuksen ja nojasin poispäin pöydästä :D Ihmeen rauhallinen tunnelma kuvissa on, vaikka todellisuus oli ihan kaaos :D

beni-25

Kuvaaja kysyi kuvauksen alussa, että haluanko mä kuvaan niin sanoin, että voisin kyllä tulla. Spottivalojen loisteessa ja koiria ilmasta kiinni napanneena olin kyllä kaikkea muuta kuin kuvauskelpoinen, enkä ehtinyt edes peilistä katsoa tai hiuksia harjata :D Mutta ei se mitään, aika kiva fiilis kuviin silti välittyi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En ole lähettänyt joulukortteja varmaan kymmeneen vuoteen. On syitä ja tekosyitä. Nyt ajattelin, että maksan potut pottuina kaikista saamistani lapsikorteista ja lähetän kaikille koirien kuvia :D No ei vaan, mä tykkään niistä lapsikorteista ja myös näistä koirakorteista <3 Tilasin nämä Ifolorilta ja tsekkasin, että sunnuntaihin 13.12. asti ehtii vielä kortteja tilata niin, että ehtivät ykkösluokan postissa saajille. Joten jos olet vähän myöhään aktivoituva, niin vielä ei ole myöhäistä :)

Tilasin kahta eri mallia, koska en halunnut omaa pärstääni lähettää kaikille :D Huomasin muutenkin, että mahdollisia kuvavaihtoehtoja on hyvä tilausta tehdessä olla useampi, koska jotkut eivät vaan toimi korttina esimerkiksi tiukan rajauksensa takia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tilasin vielä tällaisen pienen taulunkin itselleni <3 Saa nähdä, vienkö sen töihin ja pidänkö ihan vaan kotona.

Mutta kertokaa, onko teidän lemmikit käyneet koulukuvassa? Oletteko lähettäneet kortteja eläimistänne ja jos ette, niin miltä tuntuisi saada tällainen vähän erilainen joulukortti? :)

Kaikki kuvat Craig Wright

40 vastausta artikkeliin “Koirien koulukuvaus ja joulukortit

 1. Nuo on kaikki aivan ihania kuvia ja varmasti on sun läheiset mielissään noista korteista :) Eikä ollut paha hinta edes kuvauksella! Mä olen kolmena vuonna teettänyt kissoista kortteja, mutta koko kuvausoperaatio on aina ollut niin hankala, että nyttemmin olen luovuttanut. Ammattilaisen kuvattavaksi olisi upeaa viedä lemmikit :)

  Tykkää

  1. Joo, ei munkaan itseottamilla kuvilla tee mitään :´D Ihmeen hyvin ammattilainen onnistui, vaikka koirat eivät sielläkään meinanneet pysyä paikoillaan :)

   Tykkää

 2. Ihania, kauniita, söpöjä, hellyyttäviä, rakkaudentäyteisiä ja hauskoja kuvia! Meillä on 1vee sakemanni ja kissa sen rakkaana kaverina, haaveilen että saisimme ensi vuodeksi karvaturrit minun ja avomieheni kanssa kuvaan ja saataisiin oikeen edustava joulukorttitervehdys ;D Tänä vuonna kun herättiin vähän myöhään taas tähän ideaan. Mummini kävi westinsä kanssa about kuukausi sitten kuvauksissa ja mäkin sain oikeen veikeän kuvan heistä kehystettäväksi.

  Tykkää

 3. Onpa hauskat kuvat. Itselläni oli joskus ihmisikä sitten koira, airedalenterrieri, mutta samaan aikaan oli myös pieniä lapsia, joten koirakuvia ei otettu. Olen saanut koirakuvia jouluna, mutta en kylläkään lapsikuvia. Mielenkiintoista. Ehkä tää on nykyään yleisempää kuin vielä 90-luvun alkupuolella kun omat lapset oli pieniä. Nykyään on vain kissa ja mies ja kummatkin niin vastahankaista laatua, ettei kyllä kuviin saisi…

  Tykkää

 4. Oi miten hyviä kuvia! Ihana tuo taulu teistä kolmesta :) En ole koskaan lähettänyt koira- tai kissakortteja silloin kun lemmikkejä vielä oli, vaikka muuten askartelen kortit joka vuosi itse. En montaa korttia nykyään laitakaan, vain harvat ja valitut tärkeimmät saavat kortit :) Parille ystävän lemmikille olen ostanut pienen joululahjan :)

  Tykkää

  1. Sama juttu, mäkin tilasin yhteensä ”vain” 20 korttia ja osa on vielä käyttämättä. Postitse lähti vain viitisen korttia, muut annan käteen :)

   Tykkää

 5. Ihania kuvia :)

  Itse olen joulukorttien suhteen armottoman laiska – eli en ole niitä vuosikausiin lähetellyt, nykyisin yhtenä syynä myös se, että pitäisi kaikkien osoitteet kerätä ennenkuin moiseen hommaan lähtisi :D

  Tykkää

 6. Ihania kuvia. Mun kissoja on kuvattu ammattilaisen toimesta ainoastaan kissanäyttelyissä ja viime kerrasta on useampi vuosi aikaa. Tykkään kyllä ton Jennin tyylistä toimia ja mikäli mun kissat ei stressais niin paljon reissaamista ja muita elukoita niin veisin ne johinkin kyllä. Mulla on siis Eläinten koulukuvauksen esite pyörinyt työpöydällä kesästä asti :)

  Tykkää

  1. Niinpä, varmaan astetta hankalampaa kissojen kanssa kun eivät varmaan tykkää siinä kopassa kanniskelusta. Koirien kanssa oli helppoa, kun mentiin vaan aamulenkillä eläinkauppaan (minne ne haluavat aina muutenkin :D) :)

   Tykkää

 7. Aivan mielettömän ihania kuvia! ♥_♥

  Meillähän tuo koiran valokuvaaminen on lähinnä siitä syystä haastavaa, että sitä ei saa millään kameran edestä pois. Linssilude istuu kiltisti paikallaan niin kauan kunnes pistän kameran piiloon.. :D

  -Noora-

  Tykkää

  1. Ihanko totta?! :D Meillä taas on hirveä sählääminen koko ajan käynnissä (elleivät sitten tosiaan nuku) ja kuvat ei meinaa ikinä onnistua.

   Kiitos <3

   Tykkää

 8. Tuli ääretön hinku heti laittaa fotoshuutti pystyyn Pumpernikkelin (kanini) kanssa! :-D Nääkin on ihanat kuvat. Vitsi ens vuonna kaikki saa kyllä musta ja Pumpernikkelistä yhteiskuvan :’-D

  Tykkää

 9. Ihania kuvia!

  Olen monena jouluna lähettänyt muutamia joulukortteja, joissa on yksi tai useampi koirista. Noihin sessioihin on yleensä vaadittu nakkipaketti (tai kaksi), muutama avustaja ja toistasataa otosta. Useimmiten olen päätynyt lähettämään sen epäonnistuneimman ja ”hauskimman” behind the scenes kuvan ja miettinyt että ei enää ensi vuonna.

  Koiria ei ole studiossa koskaan kuvattu, enkä tiedä millainen stressi se olisi koirille (tai pikemminkin omistajalle :D ). Jos yrittäisi ottaa itseään henkisestä niskasta kiinni ja aloittais suunnittelun harkinnan koulukuvauksesta.

  Tykkää

  1. Joo, meillä koiria ei stressannut, ne olivat vaan iloisia kun saivat nameja :D Mutta kieltämättä omistaja sai vähän harmaita hiuksia. Onneksi lopputulos palkitsi :)

   Tykkää

 10. Yhtenä vuonna lähetin koirakuvat kaikille ja vastaanotto oli pelkästään positiivista! :D Nyt pariin vuoteen en ole lähettänyt kortteja lainkaan, mikä on harmi koska kortti on itselle aina ihana yllätys.

  Ihana kuvauksellinen Beni ja Torakin on niin kommeena <3

  Tykkää

 11. Voi että kuin suloisilta nuo sun hauvat näyttää noissa kuvissa, tosi hienosti onnistuneita! :) Eläimistä on todella vaikeaa kyllä ottaa kuvia muutoin kun niiden nukkuessa :D

  Tykkää

 12. Aivan ihania kuvia pojista ja sinusta! Olipa hyvä kun kirjoitit, että pojat on nostettu pöydälle, aivan uskomatonta että pysyivät noin nätisti. Ei millään uskoisi sun kirjottamaa todeksi kun katsoo kuvien tunnelmaa, että kolmessa sekunnissa saa noin harmonisia koirakuvia vielä kahden kanssa! Noin ilmeikkäsitä ja iloisista joulukuvista olisin tosi iloinen, ja koiranomista on harvoin kuvissa sataprosenttisen onnistunut. ;D

  Tykkää

  1. Hih, kiitos. Mä mietin ihan samaa, eli ihan ihme, ettei kaaos välittynyt kuviin! :) Ensi viikolla varmaan kortit tavoittavat omistajansa, odotan innolla kommentteja.

   Tykkää

 13. Ihania kuvia! Kaikki näyttivät mun silmääni hyviltä mutta erityisesti tykkäsin tosta vikasta kuvasta missä olette kaikki kolme!

  Meillä onnistuu kuvat välillä ihan kivasti mutta ne on yleensä sitten tyyliin profiilikuvia tai jotain tilannekuvia. Jostain syystä meidän nuori herra ei tykkää kamerasta, kun siitä yrittää ottaa esim. suoraan naamakuvaa niin kääntää saman tien pään pois tai häipyy livakkaan kokonaan näkyvistä.

  Tykkää

  1. Kiitos Mohn. Mäkin tykkään tuosta vikasta kuvasta :)

   Usein tilanteet on niin vauhdikkaita kun jätkät alkaa kunnolla riehua, etten saa millään tarkkoja kuvia. Ainoa on ehkä ruoankerjäystilanne, silloin istuvat nätisti paikoillaan :D

   Tykkää

 14. En oo kommentoinut pitkään aikaan blogiisi, mutta nyt oli niin söpöt kuvat että pakko kirjoittaa: aaawwwwwww! <3 :)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s