Lifestyle

Mitä väliä?

thumb_pb231266_1024

Mun vanha iPhone 5 oli palvellut jo melkein neljä vuotta, kunnes se kuvista täyteen ahdettuna ja muutenkin tehokäytettynä irtisanoutui. Mulle oli jo pitkään selvää, että haluan uudenkin kännykän olevan iPhone, koska olin tykännyt vanhasta puhelimestani niin älyttömän paljon. Vaakakupissa painoi myös se, että tiesin saavani uuteen iPhoneen kaiken datan sovelluksista taustakuvaan parilla napin painalluksella, ja olin lisäksi ostanut (8 vuotta ja kaksi läppäriä kestäneen harkinnan tuloksena ahhaha) MacBookin läppärikseni. Kyttäsin tarjouksia ja tietenkin soitin jo tämän ruusukultaisen värin takia moooonta puhelua, ja lopulta jouduin lähtemään Jumboon saakka tätä ostamaan. Hän on siis 6s. Tokikaan en uusinta mallia ostanut, koska uuden tullessa edellisen saa aina edullisemmin :)

thumb_pb231269_1024

Nykyäänhän markkinoilla on muutamia kännykkämerkkejä, joiden (varmastikin laadukkaista) älypuhelimista ei tarvitse pulittaa puoliakaan iPhonen hinnoista. Olin jo päättänyt, että uudeksi puhelimekseni tulee iPhone, kunne löysin itseni nolona selittelemästä usealle ihmiselle, miksi haluan ostaa ylihintaisen kännykän, jota vastaavan saa sairaan paljon halvemmalla. Vastaavan sillä erotuksella, että niissä ei ole käyttöjärjestelmää, josta tykkään maasta taivaisiin. Mutta vielä tärkeämpää, ne näyttävät kamalalta.

thumb_pb231273_1024

Mulle naurettiin, että mitä hemmetin väliä kännykän ulkonäöllä on. Aluksi menin jotenkin noloksi, enkä tiennyt, mitä sanoa. Asiaa tarkemmin mietittyäni olen sitä mieltä, että sillä voi olla aivan hitsin iso väli. Ja siinä ei ole mitään pahaa! Kuinka monen meistä auto on ostettu puhtaasti edullisen hinnan, alhaisten päästöjen ja turvallisuustestien perusteella? Kuka voi käsi sydämellä sanoa, että auton merkki tai ulkonäkö ei vaikuttanut ostopäätökseen ja saanut kaivamaan kukkarosta jopa muutamaa extratonttua? Paljonko moni (mies? ;) on valmis sijoittamaan iiiiiisooon ja hienoon tv:seen, vaikka varmasti puolet pienemmälläkin pärjäisi. Kuinka monen vaatteet ovat rumia, kunhan ne suojaavat ja tuntuvat päällä ihan kivoilta? Kännykän design on muotoilua ihan samalla tavalla kuin huonekalujen ja valaisimienkin. Onko tyhmää maksaa siitä extraa, se on jokaisen oma asia.

Mulle kännykkä on normaalin yhteydenpidon ja somettamisen lisäksi väline pitää tätä blogia. Mulla on kotia ja työpaikkaa lukuun ottamatta puhelin käytännössä aina kädessä tai lähellä taskussa valmiina ottamaan kuvia ja (toivottavasti ette ole huomanneet, että) olen viime aikoina kiireiden takia kirjoittanut ison osan postauksistanikin kännykällä.

thumb_pb231274_1024

Mä olen aivan hitsin tyytyväinen tähän kännykkääni ja katselen sitä mielissäni :D Kyllä, tämä myös maksoi hitsisti ja siksi mä kitkuttelinkin viikkoja vanhalla puhelimellani ladaten sitä noin kahdeksan kertaa päivässä, että uusin iPhone tuli myyntiin ja 6s:n hinta laski :D Jos kännykän ulkonäkö ei kiinnosta tai näin kalliiseen ei ole varaa, silloin ostetaan halvempi. Mutta please, ei dissata sitä tyyppiä, joka sijoittaa mieluummin kännykkään kuin siihen autoon tai televisioon.

thumb_pb231282_1024

Vai tekeekö tämä musta jotenkin pinnallisen ihmisen? :) Oletteko te joutuneet selittelemään tai puolustelemaan kännykkävalintaanne?

17 vastausta artikkeliin “Mitä väliä?

 1. Olen joutunut, koska mulla on edelleen Nokia! :D Mulle nauretaan ja ihmetellään siksi koska mulla on halpa ja kökkö puhelin. Oon aina ennenkin käyttänyt puhelimeni loppuun asti ja niin aion käyttää tämänkin. Ainut mikä ärsyttää on se ettei Nokiaan saa mitään hyviä sovelluksia…

  Ja sori mutta en vaan tajua miksi joku haluaa käyttää tooosi monta sataa euroa ihan pieneen laitteiseen jonka käyttöikä on hintaansa nähden naurettavan lyhyt :D

  Tykkää

  1. Voih :D Tässä se taas nähdään, että kännykän toiminnallisuus ja ulkonäkö voivat olla toiselle tosi tärkeitä, ja toiselle taas ei yhtään. Mulle on tosi jepa, että kukin käyttää sitä kännykkää, mikä hyvältä tuntuu :)

   Tykkää

 2. Ihana toi väri! Itekkin himoon uuden puhelimen ostoa mut sinnittelen tällä 5ässällä.. Ehkä ens vuonna kehtaan aloittaa realistisen haaveilun ja tarjousten silmäilyn.

  Ja joo applehan jakaa ihmisiä melko paljon. Onneksi mun lähipiirissä esimerkiksi avomies on yhtä appleuskollinen kuin mäkin XD ois kyllä vaikee palata enää muihin!

  Tykkää

  1. Joo siis todellakin jakaa! Mä en ole mikään suurin Applen puolesta puhuja yleisesti, mutta nämä kännykät ovat kyllä täysin sitä, mitä haen <3

   Mäkin vedin vanhalla viimeiseen asti, en halunnut ostaa uutta niin kauan kuin se suurin piirtein toimi. Uuden saatuani eron kyllä todella huomaa :D

   Tykkää

 3. Mää oon joutunu selitteleen, että miksi mulla on edelleen sama auto, ollu jo viis vuotta, että miksi en oo vaihtanu uudempaan. :D Kyllä sitä rahansa laittaa siihen tärkeään. Mun auto toimii edelleen, joten ei oo tarvetta vaihtaa. Laitan rahani muuhun sillä välin. :D

  Tykkää

  1. Juurikin niin! :) Se on jännä, miten tosiaan juuri auto on monelle niin henki ja elämä. Mulla ei ole autoa, mutta jos ostaisin, niin kiinnittäisin huomiota lähinnä turvallisuuteen ja mahdollisiin odotettaviin kalliisiin huoltomaksuihin.

   Tykkää

 4. Hei! Kaunis puhelin;) Jokainen laittaa rahansa, ne omat, mihin haluaa. Itse laitan kasvojeni korjaukseen:D taas melkein 500 euroa. Mieltäni piristää, kun saan uusia ideoita ulkonäön osalta. You rock!

  Tykkää

  1. Haha kiitos! Mutta nyt alkoi kiinnostaa!! Mitä teit tuolla 500 eurolla, jotain täyteaineitako kenties jos saa kysyä? Ja siis ihan puhtaasti uteliaisuudesta kysyn :)

   Tykkää

   1. Hei. Juuri täyteaineita.:) Niissä pysyn. Pärjäisihän sitä ilmankin, mutta kun on osaavia käsissä, niin lopputulos on mielestäni hyvinkin sen arvoinen, että maksaa. Omaksi ilokseni teen näitä. Jos joku muukin tykkää, ei siitäkään mitään haittaa oo ollut. Ja kiitos kun kirjoittelet eri aiheista mielenkiintoisista näkökulmista. Minä tykkään.

    Tykkää

  2. Niin just! Ihan mahtavaa, että olet löytänyt osaavan tekijän!! Harmi, että (käsittääkseni kuitenkin harvat) jotkut överiksi vetävät täyteaineiden laittajat ovat vähän pilanneet mainetta asiallista ja kaunista työtä tekeviltä. Mä menisin itse vain sellaiselle tekijälle, jolla joku tuttu olisi käynyt tai sitten olisin lukenut esim. blogista ja nähnyt ennen ja jälkeen -kuvat. Ja ihan hyvin voi olla, että joskus tulevaisuudessa menenkin :)

   Kiitos paljon, ihana kuulla :)

   Tykkää

 5. Mä maksoin ylihintaa tuunatusta autosta jossa on astetta isommat vanteet, ulkonäköä ja tehoa :D halusin myös automaattivaihteet, turvallisuutta ja ajomukavuutta :D samalla hinnalla olisi saanut uuden pikku kotteron mutta ei käy imagoon :D sama iPhonen kanssa, oon kyllä ollut tosi tyytyväinen vaikka kallis se oli ja saa maksaa pitkään :)

  Tykkää

  1. Ei vitsi, sun kommentti oli mennyt spämmikansioon, onneksi tajusin katsoa edes nyt..!

   Jep, noin se just on! Toiset pitää tiettyjä juttuja panostamisen arvoisina ja mitä väliä sillä on, jos kaikki eivät sitä ymmärrä :)

   Tykkää

 6. Mä olen ollut tosi anti-iphone koska en jaksa käsittää sitä gigoilla rahastusta (ei se tallennustila oikeesti niin paljoa maksa). Mutta…. oon nyt leikkinyt yhdellä vitosella aika paljon, kun sain sen second handina halvalla testiin ja onhan siinä puolensa. Sovellukset monesti ihan eri tasolla kuin win/android-pohjilla. Saattaa olla että tulevaisuudessa jatkan apple-linjalla. Mulle ehkä se ulkonäkö ei ole puhelimessa mikään juttu, käytännöllisyys enemmänkin. Pitää katsoa sitten kun aika koittaa, maltanko oikeasti maksaa niin paljon puhelimesta.

  Tykkää

  1. Jep, sovellukset on ihan eri maailmasta kuin vaikka Lumiassa, mitä oon kokeillut. Mä ostin tän uuden puhelimen nyt isommilla gigoilla niin ei tartte jatkuvasti olla poistamassa valokuvia kännykän muistista :D

   Tykkää

 7. Applen ystävä täällä hei, ymmärrän kyllä täysin tän :D Ja ollaan avokinkin kanssa joskus puhuttu, että mitä väliä, mihin rahansa laittaa, kun maksut tulee maksetuiksi, eläimet saavat hoitoa ja itsellekin riittää ruokaa :) Meillä on paljon design-tavaraa ja Ikea-tavaraa kotona iloisesti sekaisin :D Ja juuri viime viikolla ”hassasin” yli 100e talvi-Converseihin, mutta mitä sitten, minähän niillä kävelen :) Kukin tyylillään, en itsekään tuomitse muiden rahankäyttökohteita :)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s