Kenkiä · Lifestyle

Laiskan parhaat kirpparilöydöt

Olen joskus tainnut mainita, että käyn blogikirppiksillä ostoksilla aina kuin mahdollista, ja lisäksi mulla on pari muotitietoista ja paljon vaatteita hankkivaa kaveria, joilta ostan edullisesti heillä käyttämättä jääneitä vaatteita. En oikeasti enää pidä uusien vaatteiden shoppailusta. En viihdy tungoksessa, enkä todellakaan jaksa ryysätä ja penkoa. Niin paljon kuin pidän second hand -shoppailusta, en ole myöskään sellainen tyyppi, joka herää mielellään kuudelta ollakseen kytiksellä kun isot kirppikset aukeavat ja siellä sitten kiilto silmissä tonkimaan kasoja. Nope, ei oo mun juttu. Kuitenkin olen sitä mieltä, että loistokuntoinen second hand -vaate on mieletön löytö, koska joku on jo oikeasti tehnyt sen raskaan työn, eli löytänyt sen ihanan ihanan vaatteen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt olen keksinyt tavan, jolla todennäköisesti jatkossa ostan suurimman osan arvokkaammista vaatteistani! Facebook-kirpparit! :D Ei tarvitse herätä kuudelta, että voi tehdä löytöjä ahahahaaaa! Joo toki, olen ollut muutaman kirppiksen jäsen jo vuosia ja ostanut ja myynyt vähän jotain. Nyt mulle kuitenkin aukesi kokonaan uusi maailma, kun tajusin, että tietyillä arvokkaammilla vaatemerkeillä on omat Facebook-kirppariryhmänsä tai on ryhmiä, joista saa kymmenkuntaa vaatemerkkiä. Rakastan esimerkiksi skandinaavista tyyliä (niin pukeutumisessa kuin muotoilussakin) ja esimerkiksi Acnea, Filippa K:ta ja Tiger of Swedeniä olen nyt löytänyt käytettynä. Sellaista kamaa, jota en IKINÄ raaskisi ostaa uutena.

Koska en osaa kuvata muuta kuin purkkeja, tässä postauksessa näkyy vain ostamani kengät :D Adidas by Stella McCartney -lenkkarit maksoivat 25 euroa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nike Air Maxeista pulitin neljäkymppiä, popot olivat käyttämättömät.

Halpojahan Facebook-kirpparit eivät varsinaisesti ole, jos siis hakee ”kirppishintoja” muutamalla eurolla. Itse kuitenkin mieluusti maksan moitteettomassa kunnossa olevasta tuotteesta vähän enemmänkin, koska tiedän, paljonko vastaava tuote kaupassa maksaa. Esimerkiksi Tiger of Swedenin 400-500 euroa maksavaan takkiin en ihan helposti (lue: ikinä) panostaisi, mutta kun sellaisen sai uudenveroisessa kunnossa satkulla, niin kyllä kiitos! :)

Olen enemmän ja enemmän alkanut panostaa pukeutumisessa laatuun ja ostanut sitä vastoin vähemmän. Kun vaatteet kestävät aikaa ja käyttöä, ne kyllä maksavat itsensä ajan mittaan takaisin. Mieluummin laatua kuin määrää :)

Mä olen herutellut tätä uutta ”löytöäni” kaikille mahdollisille, koska olen niin innoissani tästä uudesta maailmasta! Oletteko te löytäneet Facebook-kirpparit? Tärppejä? :)

6 vastausta artikkeliin “Laiskan parhaat kirpparilöydöt

 1. Kommenttia lähinnä myyjän näkökulmasta. Olen jokusen kerran myynyt lapsen vaatteita kirpparilla, kun se on niin helppo. Viet vain tavarat tiettyyn paikkaan hinnoiteltuna ja kauppa käy jos käy, itsekseen, pientä korvausta vastaan.
  Facebook-kirppareilla tuntuu kauppa käyvän, olen niissä parissa jäsenenä ja muutaman kerran olen jotain myynyt, kun joku on jotain huhuillut ja minulla on sattunut sellainen ylimääräinen olemaan. Ne ovat vaan siitä inhottavia, kun sitten saat sopia, kenelle käy haku milloinkin vai sovitaanko kauppa jonnekin tiettyyn paikkaan. Ahdistaa ajatus, että meillä kävisi jatkuvasti ovi ja pihalla olisi oikein ruuhkaa erilaisista tavaranhakijoista. Ja sitten nämä tutkijat ja nuuskijat. Puolituntia väännetään ja käännetään, tingitään ja mietitään. Joku saattaa soittaa vaimolle/miehelle ja keskustella ja sitten vasta tekee päätöksen, aivan liian hankalaa :)

  Tykkää

  1. Ahahhaaa, tollasta se on pahimmillaan! Mulla on tainnut olla tosi hyvä tuuri, nimittäin oon saanut omani myytyä helposti ja sopimuksen mukaan ja samoin ostot ovat hoituneet tosi hyvin. Mulla on aika kiireinen aikataulu, niin olen ehdottanut parille myyjälle tosi outoa aikaa ja paikkaa, kun on ollut tyyliin 10 min luppoaikaa jossain ihan random-paikassa, mutta tähän asti kaikille on sopinut :D

   Tykkää

 2. Mä olen vain kaupunginosakirpparilla FB:ssa, mutta sielläkin oikeastaan vain myyjänä. En ole edes tajunnut tuota, että eri tyyleille ja merkeille on omat kirppiksensä!

  Pyrin itse ostamaan kirppareilta vain laatutavaraa, eli luonnonkuitua ja ”hienompia” merkkejä. Ja nyt puhun siis ihan fyysisistä kirppiksistä, niillä maksimihinta melkein mille tahansa ostokselle on mulla 10e. Osa kirppisten viehätystä on löytämisen ilo ja laatutuotteiden bongaus, tähän en niin pääse FB-kirppareilla kiinni :) Fyysisillä kirppiksillä taas ärsyttää myyntipaikkojen sotkuisuus, riistohinnat suhteessa tavaran kuntoon ja ruuhkat.

  Tykkää

  1. Jep, toki live-kirpparilta löydön tekeminen on ihan oma juttunsa, mutta tuntuu, että ainakin omalle kohdalle niitä sattuu aika harvoin. Kaupunginosakirppiksellä mäkin olen ollut vain myyjänä. Se on niin helppoa, kun jengi tulee ovelta hakemaan, ei tarvitse itse nähdä mitään vaivaa :D

   Tykkää

 3. Mä sekosin jossain vaiheessa fb-kirppiksistä ihan totaalisesti, mutta sitten kyllästyin ja nyt en oo aikoihin hommannut niiden kautta mitään. Merkkituotekirppikset kiinnostaa, koska väsyin niihin isojen kirppisryhmien ryönään. Lastenvaatteita ja leluja ja jotai jalkalamppuja, eih. Astioita oon ostanut ja myynyt esim jollain Arabia- ja Iittalakirppiksillä, ne on ollu käteviä. Kaupunginosakirppiksellä sain paljon tavaraa menemään joko lahjoituksina tai nimellisellä hinnalla siinä vaiheessa kun muutto kolkutteli ovella. Pitäis ehkä perehtyä merkkituotekirppiksiin, koska hitto mitä kenkälöytöjä oot tehnyt!

  Tykkää

  1. Joooo, siis kaupunginosaryhmässä olen vain myynyt, kun se tuntuu olevan kätevin paikka ellei käsissä ole tyyliin Minna Parikan kenkiä, jotka kannattaa ilman muuta myydä ”erikoistuneessa” ryhmässä. Merkkituoteryhmissä olen yleensä se ostaja, ainakin toistaiseksi näin :D Itse olen kyllä superlaiska laittamaan mitään myyntiin, ellen tiedä, että saan siitä kunnon rahan. Kutsun yleensä kerran vuodessa kavereita penkomaan mun ylimääräisen kaman, kun olen käynyt kaapit läpi. Silleen saa kerralla kaapit tyhjennettyä turhasta :D

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s