Öljyt · Clarins · Ihonhoito · Lavera · Luonnonkosmetiikka · L`Occitane · PATYKA · YSL

Kasvoöljyt luonnollisesta luksukseen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mä olen monesti kertonut omasta ihastumisestani öljyihin ihonhoidossa. Nyt on kuitenkin ollut sellainen sää ja sellaiset paukkupakkaset, että luulen monen muunkin etsivän ihoa tehokosteuttavaa ja elvyttävää tuotetta. No tässäpä tulee, viisi erilaista kasvoöljyä, joista löytyy melkein jokaiselle jotakin :) Mitään ihan budjettituotetta en ottanut tähän mukaan, koska kirjoitin jo täällä edullisemmista luonnonkosmetiikan öljyistä.

Käytän näitä öljyjä nimenomaan iltaisin. Aamulla sitten on Dr.Hauschkan tasapainottavan Kasvoöljyn vuoro. Monet öljyt lupaavat kaikkea maan ja taivaan väliltä nuorekkuudesta ihon kuulauteen, mutta itse haen nimenomaan sitä kosteutta, ja sitä on helpompi arvioidakin. Tuleeko niitä hilseileviä kohtia ihoon vai ei ja levittyykö meikkivoide hyvin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aloitetetaan luonnonkosmetiikasta. Toinen öljyistä on uutuus ja toinen jo aiemminkin hyväksihavaitsemani tuttu kaveri.

Laveran Regenerating Facial Oil on uutuus, joka on tarkoitettu nimenomaan ikääntyvälle iholle. Se ravitsee ja kosteuttaa ihoa kymmenen luomulaatuisen öljyn voimin, joita ovat mm. karpalo- ja arganöljy. Öljyssä on ihana karpalon tuoksu, josta itse pidän kovasti. Hintaa 30 ml:n pullolla on n. 22 euroa.

Patykan Face & Body Serumista olenkin kirjoitellut jo täällä. Tätä öljyä olen käyttänyt jo yhden täysikokoisen pullon ja lukuisia näytteitä. Mielelläni korkkasin tämän uudenkin pullon, joten voidaan sanoa, että tosiaan pidän tästä :) Öljysekoituksessa on mukana mm. jojoba-, oliivi- ja vehnänalkioöljyjä. Patyka on selvästi Laveraa hintavampi, se maksaa 49 euroa, mutta pakkauskokokin on suurempi, nimittäin 50 ml.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

L´Occitanen Face Comforting Oil on uutuus, joka on tarkoitettu herkälle iholle. Öljy kuuluu Shea-sarjaan, jossa ilmoitetaan heti logossa, paljonko sitä tuotteessa on. Tässä öljyssä on 5 %, minkä lisäksi siinä on mm. auringonkukka- ja marulaöljyjä. Koostumus on 100 % luonnollinen ja hintaa 30 ml:n pullolla on 35 €. Tämä kuva on L`Occitanen öljystä, mutta kuvaa samalla kaikkia muita postauksen öljyä kuin Clarinsia :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Clarinsin Double Serum Complete Age Control Concentrate on oikeastaan öljyn ja seerumin sekoitus, jota tulee kahdesta säiliöstä yhdellä pumppauksella. Kokeilin tätä ensin pienen näytepussin verran ja tykästyin niin paljon, että halusin pyytää tämän tuotteen testiin mukaan. Yleensä tykkään nimenomaan sekoittaa öljystä ja seerumista kämmenellä ihanan kosteuttavan seoksen ja tässä ne ovat molemmat samassa pullossa. Hintaa kyllä tuotteella löytyy, Sokoksella hinta on 88,90 € (30 ml), mutta olen nähnyt tätä kyllä monesti kantisalennuksessa. Lisäksi puolet tuotteesta on seerumia, jotka ovat yleensä ihonhoitotuotteista kalliimpia, eli sekin hieman selittää korkeampaa hintaa. Double Serumin lopputulos sopii tosi hyvin niille, jotka karsastavat pientäkään öljyistä tunnetta iholla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viidentenä tuotteena otin postaukseen mukaan kunnon överiluksusta, nimittäin YSL:n Or Rouge Huile Volupteusen. Kyseessä on todellinen luksustuote ja hintakin huimaa päätä. En löytänyt tälle Suomen hintaa, mutta Sephoran sivuilla tämä näkyi kustantavan yli 200 euroa. Sain tämän tuotteen kaverilta, ja olen vieläkin pyörryksissä siitä, että mun kaapissa on jotain tämän hintaista. Öljy on hyvä, kyllä, mutta sen erottaa luksukseksi lähinnä hienostuneesta parfyymisesta tuoksusta ja arvokkaan oloisesta pakkauksesta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mikäkö sitten on tuomioni tai paremmuusjärjestys? Meinasin jo jättää tämän postauksen tekemättä, kun tajusin, että nämä ovat kaikki todella hyviä kasvoja kosteuttavia öljyjä :D. Mun on hirveän vaikea arvioida näiden eroja muutoin kuin tuoksun, hinnan tai synteettisyyden mukaan, koska kaikki näistä tekivät mitä lupasivat. Ihoni on ollut kosteutettu ja olen selvinnyt ilman yhdenyhtä kuivaa läikkää ihossa, vaikka ulkona paukkunut yli 20 astetta pakkasta. Olen myös voinut olla ilman yöksi käytettävää seerumia, koska jokainen näistä öljyistä riittää yövoiteen alle sellaisenaan. Olen suihkauttanut puhtaalle iholle kasvosuihketta ja hieronut öljyn suihkeen vielä ollessa kosteaa. Se ikään kuin imaisee öljyn mukanaan imeytyessään ja seerumin on voinut jättää rutiinista pois :)

Voisin siis käyttää, ja käytänkin, näistä mitä tahansa. Kuitenkin ostopäätökseen vaikuttaa hinnan lisäksi luonnollisuus, brändi, tuoksu ja mielikuva tuotteesta. Kukin miettiköön omia kriteereitään itse, mutta mikä tahansa näistä viidestä kaverista toimii tehtävässään loistavasti :)

Käytättekö te öljyjä kasvoilla? Mitä?

Tuotteet saatu YSL:n öljyä lukuun ottamatta blogin kautta.

23 vastausta artikkeliin “Kasvoöljyt luonnollisesta luksukseen

 1. Nykyään käytän, ennen en. Nyt, kun olen aknelääkkeen kuivattama korppu, on tullut paremmin tutuksi kaikki mahdollisimman kosteuttavat tuotteet. Ennenkin iho oli pintakuiva, joten olisi ollut tarpeen silloinkin! Nyt mulla on jurliquen öljy, sekoitan sitä aamuin illoin lieracin seerumin kanssa. Meikki onnistuu ihan normaalisti sen päälle, sitä vähän alkuun mietin, että kuinkahan käy :)
  Mutta kerrassaan loistavaa, kun ei naama ala kiristellä päivän mittaan :)

  Tykkää

  1. Hei joo, Jurliquen öljyä (eikös se ole sellainen pieni ruskea pullo?) olen käyttänyt aiemmin ja se oli ihana! Tuo Hauschkan öljy on ihan sairaan hyvä aamuisin, se on just sellainen tasapainottava juttu iholle, mitä mun pintakuiva iho kaipaa. Iho tajuaa, että ei tarttekaan pukata sitä rasvaa ulos, kun kosteutta tulee ulkoapäin :)

   Tykkää

 2. Kiitos ihanasta blogistasi :) Luonnonljyt on mun lempituotteitani kaytan niita melkein kaikkialla – illoin kasvovoiteen alla, aamulla minitippa meikkivoiteen alle tai sekoitan itse meikkivoiteeseen, yleensa hankaan kasiin jaaneet ekstra oljyt kammeniin ja olkapaihin kosteutta tuomaan. :) Pitanee kokeilla vaikka tota Laveran tuotetta seuraavaksi, Clarinsin tuotteet kanssa kiinnostais mutten ole varma ostaisinko oljy-seerumi miksia. Toi YSL oljy seerumi on kylla aika oky hinnaltaan…

  Tykkää

  1. Voi kiitos itsellesi, että tulit lukemaan :)

   Sama juttu täällä, öljyä voi laittaa mihin vaan! Ja hei hyvä muistutus itsellekin tuo, että öljytipan voi sekoittaa meikkivoiteeseenkin, kiitos! Mikset ostaisi öljy-seerumisekoitusta, kiinnostaa? :)

   Tykkää

  2. :) Tuota oljyseerumi sekoitusta jos tulisi saatua jostain varmasti kayttaisin, mutta jotenkin vaan vierastan etta ’oljy’ koostumus miksataan seerumin kanssa (lempituote tyyppinsa kullakin). Ma tykkaan luonnonoljy tuotteiden ohuesta tekstuurista ja onhan sekin myyntipointti ettei ne sisalla mineraalioljya. Mita seerumi/oljy mikseja joskus olen kokeillut niin ne oli jotenkin vahan geelimaisia.

   Tykkää

 3. Mä käytän kasvoöljynä L’Orealin Nutri Gold Extraordinary öljyä. Tutustuin siihen jonkun näytepakkauksen kautta ja oon tykännyt =) Siinä on jotenkin sellanen ihanan ylellinen lasipullo ja hyvä tuoksu! Laitan sitä iltaisin!

  Tykkää

 4. Tällä hetkellä käytän kasvoilla iherbista halvalla ostettua arganöljyä :D se toimii ihan hyvin, kaipaisin vaan jo vaihtelua. 60 ml pullosta on melkein puolet vielä jäljellä. Ehkä sitä voisi koittaa laittaa vaikka hiuksiin :)
  Tuo lavera vaikutti mielenkiintoisimmalta!

  Tykkää

  1. Todellakin, hiuksiin vaan! Uskon, että 60 ml:n pullosta tosiaan piisaa… :) Joskus kun olen ihan kyllästynyt johonkin öljyyn, otan sen yöpöydälle ja hölvään iltaisin kynsinauhoihin ja käsiin yleensäkin ennen käsivoidetta. Näin saa öljyn kulumaan nopeaan ja kädet kiittävät :)

   Lavera on kyllä tosi kiva!

   Tykkää

  1. Mulla on ollut vastaavaa Kiehlsin tuotetta yöksi ja tykkäsin siitä ihan sikana! Vitsi, täytyykin muistaa se sitten joskus kun nykyiset tuotteet joskus loppuvat :)

   Tykkää

 5. Joo, öljyt on ihania, kiitos näistä vinkeistä – tulee lisää valinnanvaikeutta seuraavaan ostokseen ;)

  Tällä hetkellä mulla on Madaran Superseed Soothing Hydration -öljy, loppuu juuri ja odottamassa on luultavasti saman sarjan Age Recovery. Olen tykännyt kyllä tästä Soothing-versiosta kovasti. Tekee hommansa, tuoksu on mieto ja minun nenääni hyvä.

  Tykkää

  1. Kiva jos sait vinkkejä :)

   Ja kommentistasi tajusin, että multa on jääneet nuo Madaran öljyt ihan testaamatta. Mikä vääryys! Tykkään merkin ihonhoidosta tooooosi paljon, joten kyllä nuo öljytkin pitäisi ottaa haltuun :)

   Tykkää

 6. Mulla meni toooosi kauan käyttää Patykan jokuminkänimeäenmuista, enkä ollut mitenkään kovin liekeissä siitä mutta nyt kun se loppui niin tuli sellainen olo että en haluaisi olla ilmankaan :-D Eli koukutti se salakavalasti. Tuo Laveran vaikutti aika kivalta ja voipi olla että sen käyn ostamassa….

  Tykkää

  1. Tuo sama Patykako, mikä mulla oli tässä postauksessa? Mäkin olen huomannut, että joidenkin tuotteiden hyvyyden huomaa vasta niiden loputtua! Iho ei enää olekaan sellainen, mitä ehti tottua pitämään normaaliolotilana :)

   Tykkää

 7. Tyo YSL.. Mulla on ollu aina aivan järkyttävä pakkomielle kyseiseen merkkiin mut tuo hinta! :o Patyka ois kyl mielenkiintonen ♡_♡

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s