Avautumista · Lifestyle · Sisustus ja koti

Ei voi kauhalla vaatia

Jos on lusikalla annettu, meinaan. Tämä on tarina siitä, miten ihminen voi saada hermoromahduksen pöytävalaisimen takia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun näin Nooran Instassa ja myöhemmin blogissa tämän Lightbox-valaisimen, sekosin hieman. Valaisin, johon saa laittaa vaikka joka päivä iskevän (muhaha) mietelauseen, kannustusmantran tai jotain hassua. Ihan paras juttu! Tähän olisi saatavilla vielä pastellinvärisiä kirjaimia ja merkkejä, kuin siistiä! Klikkailin samointein itseni Miniones.fi-verkkokauppaan ja tilasin valaisimen. Luin kyllä kuvauksesta, että valoon sopivaa adapteria tai pattereita ei tule paketin mukana, mutta kerran muutkin bloggaajat olivat tämän ostaneet, ei kai sopivan piuhan löytäminen voi kovin vaikeaa olla, ajattelin.

Salamannopean toimituksen jälkeen kipitin lamppu kainalossa kotiin leikkimään kirjainpaloilla ja katsoin johdon paikkaa, että jaahas, tähän tosiaan ei ”normaali” piuha käy. Olin ajatellut, että varmaan tietokoneen laturin piuhan pyöreä pää sopisi. No ei. Mitä hitsiä, tämänhän oli jo useampi bloggaaja ostanut, enkä ollut huomannut, että ongelmia olisi ollut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Googletin sitten ohjeiden mukaisen 9 V 1500 mA adapterin ja kävi ilmi, että kyseinen muuntaja maksaa noin 20-30 euroa. Yhden ainoan kympin hintaisen löysin kun nopeasti selailin kännykällä. No worries, ostaisin sellaisen halvan isossa marketissa asioidessani. Pieni valikoiman yliarviointi :D Ainoa myynnissä ollut adapteri maksoi 30 euroa ja se tuntui vaan todella paljolta neljänkympin lampun päälle. En maksa, ajattelin, vaan tilaan sitten netistä. Kotona sitten surffailin vähän paremman ajan kanssa, ja tietenkin ne kympin adapterit olivat loppu kyseisestä myymälästä, eikä ollut tietoa, milloin niitä tulisi lisää. No, eipä hätiä mitiä, laitan sitten ladattavia pattereita, onpa lamppu sitten ainakin helposti liikuteltavissa ja ilman rumia piuhoja. Tarvitsee vain ostaa ladattavia pattereita lisää, koska laitteen vaatima kuusi paristoa oli paljon enemmän kuin mulla oli vapaita (mihin laitteeseen muka tarvitsee kuusi paristoa???).

Taas samaiseen markettiin, missä tsekkailin ladattavia paristoja ja myhäilin tekopyhänä, että miksi muuten kukaan edes ostaa tavallisia, kertakäyttöisiä pattereita, että kyllähän nyt luonnonystävä toki lataa omansa uudelleen. Katselin sitten tarkemmin ladattavien paristojen pakkausta ja huomasin, että niiden volttimäärä oli 1.2 kun sen piti olla 1.5. Myyjän avustuksella vielä tarkistimme kaikki AA-kokoiset ladattavat paristot ja joo, niitä ei ollut sopivalla volttimäärällä kun taas kaikki tarkistamani kertakäyttöiset patterit olivat tarvittavaa 1.5 volttia. Niinku öö miksi?! Lopputuloksena oli, että nolona ja tässä vaiheessa jo melko kypsänä säätöön nappasin tavallisia pattereita mukaani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kotiin päästessäni syöksyin valon luo kokeilemaan pattereita. Mitä. Valossa oleva patterinpaikka ei olekaan avattavissa ilman ristipääruuvaria, jota sitten etsin hammasta purren joka paikasta. Lopulta löysin kuin löysinkin ruuvarin, sain lokeron auki, patterit sisään ja luojan kiitos valo toimi. Kyllä olisin saattanut itkeä katkerasti, jos ei olisi valoa syttynyt :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lightbox on ihan törkeän hieno ja ehdottomasti neljänkympin hintansa väärti ja toimitus tapahtui Miniones.fi-kaupasta supernopeasti. Varoituksen sanana kuitenkin muille sähkölaitteista/piuhoista/muuntajista/ruuvimeisseleistä mitään tietämättömälle tai tarkoille rahankäyttäjille, että ”mä käytän jotain kotoa löytyvää johtoa” ei välttämättä toimi :D Myöskin kolmekymppiä lisää hintaa neljänkympin lampulle on aika iso raha. Ainakin sellaiselle, jolla ei olisi ollut edes sitä neljääkymppiä ;D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huhhuh ihanaa kun sain avautua!!!

Ps Onneksi itse valo on hieno.

Kuka muu inhoaa säätöä??

16 vastausta artikkeliin “Ei voi kauhalla vaatia

 1. Juu antaapa olla, ei hermot kestä mitään mikä vaatii vähänkään ylimääräistä vaivaa :D
  Nauroin silti hereästi lukiessani. Sori.

  Tykkää

 2. Joo en kestä YHTÄÄN ylimääräistä säätämistä! Olisin todennäköisesti heittänyt jo tossa jossain keskivaiheilla lampun pikaistuksissani päin seinää. :’D :’D

  Tykkää

 3. Eka ajatus oli että mä haluun kans. Tekstin lopussa oli kyllä fiilis vaihtunut. Antaa olla… : D en haluakaan.

  Tykkää

 4. Mä en kestä tollasta säätöä lainkaan. Ja pahintahan on, että oon aina niin pihi että varmasti joudun säästämään, kun eihän halvimmissa laitteissa koskaan tule jumalauta kaikkea tarvittavaa mukana! Vihaan sitä, että joudun jossain marketin sähköhyllyllä seisomaan puoli tuntia ja tavaamaan tuotepakkauksia jotta saisin jonkun pienen laitteen toimimaan. :D

  Tykkää

  1. Muhahahaaaaaa no aijaa!! Joskus oon kokenut samanlaista yber-turhautumista oikeanlaista hehkulamppua valitessa. Jäätävää puuhaa :’D

   Tykkää

 5. Kiinnostuin tuosta! :) Minulla kun on sähkäri kotona, niin nou hätä lampun toimimaan saamisen kanssa. :) Mutta tämä sun postaus oli niin ihana. Tää säätö ja kaikki on kuin omasta elämästäni. :D Kun tää maailma ei todellakaan pyöri, kuin Strömsössä. Repesin nauramaan Good Luck Bitch -tekstistä. :D

  Tykkää

  1. Ahhahaaaaaa! Musta kanssa tuntuu, että ajaudun usein säätämään, koska kelaan juttuja liikaa! Nytkin jos olisin vaan mennyt helpoimman kautta niin nopeahan yhdet tavalliset AA-patterit on ostaa :D

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s