Avautumista · Kosmetiikan ostetut-kulutetut

Paljonko tuhlasin kosmetiikkaan?

Hui! Nyt seuraa jotain vähän jännää, ainakin mun mielestä. Pidin nimittäin syyskuusta joulukuuhun kirjaa kaikista kosmetiikkaostoksistani ja nyt on aika ruotia ne täällä blogissa. Mä olen joskus aiemmin pitänyt kirjaa ihan kaikista ostoksistani nähdäkseni, mihin mä rahani käytän. Tuolloin lopputulos oli selkeä: rahani kuluivat matkusteluun, ulkona syömiseen ja kahvitteluun ja kosmetiikkaan. Nykyisellään listaan voisi lisätä isona rahareikänä koiran kulut. Täällä kirjoittelin siitä, miten paljon koiraan voi mennä rahaa yhden kuukauden aikana, jos on huonoa tuuria ja tarvitaan lääkärireissuja. Ihmisen, joka haluaa olla tarkka rahastaan, ei kannata ikinä hankkia koiraa. Toisaalta ajattelen itse niin, että voiko rahansa parempaan tarkoitukseen laittaa? :) Matkustelu on toinen juttu, johon kulutettu raha on mielestäni hyvä ”sijoitus”. Ei niitä kokemuksia voi oikeasti rahassa mitata. Ja ennen kuin joku mainitsee jotain siitä, että hyvä mun on puhua kun ylipäätään on rahaa, jota voi laittaa matkusteluun sanon, että matkustelin jo opiskeluaikana, jolloin elin pienen opintotuen, ajoittaisen opintolainan ja osa-aikatyön turvin. Silloin oikeasti joutui valitsemaan, haluaako syödä kunnolla vai lähteä reissuun ja valitsin silloinkin reissun :) Toki tällaiset valinnat eivät ole mahdollisia silloin, jos on vaikka lapsia elätettävänä tai asuu omistusasunnossa. Itselläni oli vain itseni elätettävänä ja halpa vuokra-asunto :)

Lähdinpäs vähän sivuraiteelle, jotenkin rahankäyttö on sellainen asia, josta mulla on aina paljon sanottavaa :D Nyt kuitenkin katsotaan, mihin kosmetiikkaan olen rahani laittanut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Syyskuu
– Glamglow Powercleanse 26 € (alennus)
– Urban Decay Naked 3 40 € (alennus)
– Dior Creme Abricot 23 € (alennus)
– LivBox 16 €
– Hiusharja ja kasvojenpuhdistuspyyheitä 20 €
– Look Fantasticin joulukalenteri 96 €

= 221 €

Lokakuu
– Beautyblender 15 € (tarjous)
– Zuii Color Corrective Primer 20 € (messutarjous)
– Balmi 3 € (messutarjous)
– Avene Cold Cream käsivoide 9 €
– Vichy silmämeikin poistoaine 16 €

= 63 €

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marraskuu
– L´Occitanen joulukalenteri 31 € (Cityshoppari-ale)
– Clarisonic vaihtoharja 20 € (alennus)
– Benefit Fakeup 26 €
– Dior Lash Plumping Serum 28 € (tax free)
– MAC sivellin 159 29 € (tax free)
– Nars silmämeikinpohjustaja 29 €
– Sephoran dödöwipes 5 €
– MAC meikkisieni 20 €
– MAC meikkialusta 15 €

= 203 €

Joulukuu
– IsaDora Flashing Volume ripsiväri 6 € (alennus)
– Dior Lash Plumping Serum 25 € (tax free)
– Trind lasiviila 16 € (tax free)
– Rituals Hand Balm 10 € (tax free)
– Rituals Bed and Body Mist 17 € (tax free)
– Too Faced Happily Everlasting Lip & Cheek Duo 11 € (tarjous)
– Sephora Mask Application Spatula 10 €

= 95 €

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuukauden keskiarvo = 145,5 €

Listauksesta huomaa, että käyttämäni raha vaihtelee kuukausittain. Esimerkiksi marraskuun listasta näkee selvästi, että olen ollut reissussa ja ostanut juttuja, joita ei saa Suomesta. Toisaalta ostan hyvän tarjouksen nähdessäni vakkaristi käyttämiäni tuotteita varastoon odottamaan. Esimerkiksi Narsin luomivärinpohjustaja, Diorin ripsivärinpohjustaja ja Clarisonic-vaihtoharja eivät pääse käyttöön vielä pitkään aikaan, mutta kannatti ostaa varastoon joko edullisemman hinnan tai saatavuuden takia. Olen myös näköjään hyödyntänyt reippaasti erilaisia (kuponki)alennuksia niin tax freessä (Dior, MAC ja Rituals) Sokoksella (Glamglow, IsaDora, Beautyblender ja Urban Decay), Stockmannilla (Clarisonic) kuin L´Occitanellakin. Koko kauden summaa nostaa reippaasti ostamani joulukalenterit.

Ihonhoitoon (kasvot ja vartalo) käytin 149 € ja meikkituotteisiin 185 €. Meikkausvälineitä ostin 89 eurolla. Loput rahat kuluivat joulukalentereihin ja LivBoxiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kirjanpidosta huomasin selvimmin sen, että pienistä puroista kasvaa iso virta. Välillä tuntui, että enhän mä ole ostanut ”juuri mitään”, mutta niin vaan kuukausittainen summa kohosi aika isoksi. Mä luulen, että moni meistä on vähän sokea kortilla ostamilleen jutuille, jotka saattavat kertaostoksena olla pienehköjä, mutta joita on usein. Toki tähän ajanjaksoon mahtui reissut Tukholmaan ja Kööpenhaminaan, jolloin ostan aina enemmän ja joulukalentereihin vasta menikin sievoinen summa. En kuitenkaan osaa sanoa, olisinko käyttänyt saman rahan joka tapauksessa ostamalla esimerkiksi sen himoitsemani Gwen-paletin tai jotain muuta tosi turhaa ;)

Mua kiinnostaa nyt tosi paljon kuulla, että mitä te olette mieltä? Ovatko nämä summat mielestänne ihan hirveitä ja oletteko itse pitäneet vastaavaa kirjanpitoa? Mä luulen, että jatkan kirjanpitoa vielä tammi-huhtikuun ja vertailen sitten tuloksia :)

26 vastausta artikkeliin “Paljonko tuhlasin kosmetiikkaan?

 1. Jos koko viime syksyn kosmetiikkaostoksiani mietin, niin päädyn melko samoihin lukuihin keskimäärin. Matkustellessa tulee kulutettua enemmän, mutta toisaalta hankin matkoilta tai tax freestä sellaisia tuotteita joita Suomesta ei saa. Joku taas voi tietysti mielensä pahoittaa, että laittaa satoja euroja ”turhuuteen”, mutta voisi sen itse omalla työllä ansaitun rahan huonomminkin käyttää.
  Hyvää alkanutta vuotta ja kiitos kivasta ja informatiivisesta blogista!

  Tykkää

  1. Aivan, ja sitä paitsi turhuuskin on eri ihmisille eri asioita. Jotkut keräävät pienoismalleja, toiset syytävät tuhansia euroja vuodessa baarissa käymiseen tai golfin peluuseen. Nää on niin suhteellisia juttuja.

   Kiitos itsellesi kun käyt lukemassa juttujani ja ihanaa tätä vuotta :)

   Tykkää

 2. Hei, ei näyttänyt minusta yhtään pahalta ja hyviä hankintoja olit tehnyt ! Taidan itsekin aloittaa muutaman kuukauden seurannan, tosin ”yhden tuotteen taktiikka” on hyvin hillinnyt ostamista, eikä kaapit pursua niin paljon purkkeja ja purnukoita :)

  Tykkää

 3. Tosi kiva lukea tällaista! Mä olen yrittänyt olla ajattelematta, että kuinka paljon käytän rahaa kosmetiikkaa, koska tiedän, että liikaa. Olen vähän samoilla linjoilla, että huomaamatta ostan varmasti enemmän kuin tajuan. Yksi mun uudenvuodenlupauksista oli juuri tehdä tällainen no kosmetiikkabudjetti. Osittain kyllä ihan taloudellisista syistä ;) Ihan myös siksi, että tajuan miten paljon käytän rahaa ja mitä mikäkin maksaa. Näin voin miettiä tarkemmin, että mitä oikeasti haluan. =) Tämän kuun lista on melkein jo valmis, eikä sillä paljon hurrata.

  Tykkää

  1. Mullekin oli vähän yllätys, miten helposti tuollainen 60-100 euroa kertyy! Mulla ei ole tarkoitus tavallaan rajoittaa ostamista, vaan havainnoida kulutettua rahamäärää ja ehkä pieni säästäväisyys tulee mukaan ihan itsestään ;)

   Tykkää

 4. Häpeäkseni joudun myöntämään, ettei mulla ole aavistustakaan paljonko rahaa kosmetiikkaan (tai mihinkään muuhunkaan ylimääräiseen) menee. Tiedän vain, että kaikki mikä tulee, myös menee. Ja sehän se ongelma onkin. Käyn kokopäivätyössä ja kaiken järken mukaan mulla pitäis jäädä joskus rahaa säästöönkin, mutta ei vaan jää ja aina on ”liian vähän rahaa”. Joten avasin juuri Google Sheetsin ja alan sinne kirjata ylös kaikki kosmetiikkaostokseni. Naiivisti luotan siihen, että pelkästään se tieto asioiden kirjaamisesta ylös vähentää mun ostoksia :D

  Tykkää

 5. Mä aloitin myös nyt kirjanpidon joten mielenkiinnolla odotan seurannan tuloksia omalla kohdallani. Mulla on kalpea aavistus summasta, mutta pianhan se nähdään. Mitään erityisiä himotuksen kohteita ei kyllä ole juuri tällä hetkellä, joten luulen, että tammikuun saldo jää aika pieneksi.

  Tykkää

 6. Olen kirjannut vuodesta 2011 asti ylös ostamani kosmetiikkatuotteet ja myös loppuneet tuotteet.Halusin katsoa kauanko joku tuote käytössäni kestää, mitä ostaisin lisää,mikä on huono tuote jne.Ja tietysti paljonko tämä kaikki kustantaa.Kustannukset ovat vaihdelleet vuosittain aika suurestikin.Koska purkkeja ja purnukoita ja värikosmetiikkaa on kertynyt luvattoman paljon, tein lupauksen, että käytän ensin tuotteen loppuun ennen kuin ostan uuden.Eli nyt sitten yritän olla jokusen kuukauden ostamatta yhtään.Tämä on suoranaista kilvoittelua itseni kanssa mutta yritän.

  Tykkää

  1. Mä yritin kerran tuollaista samanlaista kirjanpitoa, mutta hylkäsin tosi nopeasti kun tuntui niin työläältä :D Hyvää informaatiota olisi kyllä ilman muuta saanut!

   Tykkää

 7. Kirjanpitoa kosmetiikasta Word-tiedostoina vuodesta 2008 asti. Aika paljon on rahamäärä muuttunut niistä vuosista mutta toisaalta rahaa on nykyään enemmän käytössäkin. Siinä päälle satasessa per kuukausi se pyörii keskiarvoltaan. Joskus yritin tavoitella keskiarvoa 50€/kk siinä onnistumatta :D Yhtenä vuotena taisin päästä alle sataseen. Pienistä puroista se todellakin syntyy.

  Tykkää

  1. Jep. Mäkin odotan, että saan tarkasteluun lisää kuukausia, niin näkee, pysyykö keskiarvo about noissa 145 lukemissa (tai nousee) vai nostiko reissut ja joulukalenterit kuinka radikaalisti keskiarvoa. En kyllä ylläty, että sulla on pienemmät kuukausisummat kuin mulla :)

   Tykkää

 8. Höh mä odotin jo jotain arvostelua noista Too Facedin kamoista mut EI SIT. Kiinnostava oli tääkin. En oo pitänyt ikinä kirjaa ja vaikka tossa ohimennen hetken mietin, että pitäiskö, niin ei. En vaan jaksa. Eikä mua kiinnosta jälkeenpäin miettiä, että oho, onpas tullut tuhlattua. Olen edelleenkin itsepäisesti sitä mieltä, että en käytä liikaa rahaa kosmetiikkaan ja vaikka (jonkun mielestä) käyttäisinkin, niin SO WHAT. Samoin päätin, että tänä vuonna matkustelen enemmän, ainakin kolme reissua ulkomaille! Toki toi meidän joka vuotinen pidempi reissu vie rahat aika hyvin hetkeks, mutta aion yrittää lisäks tehdä pari lyhyempää matkaa. Koska todellakin, matkustaminen kannattaa aina ja siihen rahat pitäiskin pistää. Olen puhunut.

  Tykkää

  1. Siis en missään nimessä katsele näitä lukuja kauhulla, että tulipa tuhlattua! Ehkä sen tiesitkin, mutta piti nyt kuitenkin sanoa :) Mun mielestä on vaan tosi kiinnostava nähdä, miten paljon sitä rahaa oikeasti menee, koska jos ei pidä kirjaa, pystyy itseään huijaamaan aika hyvin.

   Ollaan aika samoilla linjoilla tän rahankäytön kanssa, siis että käärinliinoissa ei ole taskuja :D Tosin mulla nyt sattuneista syistä ei ole varaa tänä vuonna paljon matkustella. Mutta ei se mitään, tällaisiakin jaksoja tulee. Myöhemmin sitten taas, vaikka toki ottaakin päähän ihan vtusti :P

   Tykkää

 9. Aika kohtuullista kulutusta mun mielestä. En uskalla omia kulujani katsoa, ovat moninkertaistuneet vuonna 2015. Syytän bloggareita! Aiemmin kävin kosmetiikkakaupoilla pari kertaa vuodessa ja kerran vuodessa oli isompi 400-500 euron ostossuma, sitten toinen vähän pienempi ja satunnaista täydentämistä vuoden mittaan. Käytin tosiaan meikkivoiteet, puuterit, rajausvärit, huulipunat aina loppuun ennen kuin ostin uuden ja kävin täsmäostamassa uuden tilalle. Joten värivalikoima oli paljon nuukempi kuin nykyään. Tuotteetkin pysyivät aika vakioina. Vuosi 2015 muutti tätä ja palasin näissä kulutustottumuksissa pari vuosikymmentä taaksepäin. Nyt on tullut enemmän tehtyä vaihtelevia hankintoja, hutejakin tullut enemmän, mutta en niitä murehdi. Hauska harrastus. Ikääntyvälle daamille tämä on myös hyvää aivojumppaa, koska hienomotorisia taitoja kannattaa harjoittaa, se edesauttaa aivojen kuntoja. Ainakin mulla on siis perustelut kohdallaan!

  Tykkää

  1. Hahaa! :D Mä luulen, että harvemmin ostettaessa rahaa kuluu yhteensä vähemmän. Tällaisella ”vähän koko ajan” -tyylillä rahaa saa helposti menemään yllättävän paljon ilman, että edes tajuaa. Äläkä missään nimessä murehdi kosmetiikkaan mennyttä rahaa, ihanaahan se vaan on, että olet taas innostunut kosmetiikasta ja meikkaamisesta! Ja hutituotteet saat ihan varmasti kiertoon perheenjäsenille tai kavereille. Tietääpähän ensi kerralla paremmin :)

   Ja toi sun perustelu on paras, mitä oon koskaan kuullut, aion NIIN käyttää tota seuraavan kerran kun joku nillittää mun rahankäytöstä :D :D Mutta ikääntyvä, hmm. Sähän voisit käyttää samaa termiä kuin mun äiti, joka oli kymmenisen vuotta ”vähän yli kolmekymppinen”. Vaikka enhän mä edes siis tiedä sun ikää :)

   Tykkää

  2. Oon 50 joa ikä on enemmän kuin numero, valitettavasti. Dementian myötä hienomotoriset taidot heikkenevät ensimmäisten joukossa. Jos on aivotyössä niin kuin minä, niin lisää aivojumppaa vapaa-ajalla ei tuo lisäetua. Aivot käyttää valtavasti kapasiteettia hienomotorisiin taitoihin, joten niiden harjoittaminen on hyvää vastapainoa aivotyölle ja edesauttaa aivokuntoa. Käsityöt olisi hyvä, mutta en oo oikein käsityöihmisiä. Silmämeikin tekeminen vasemmalla kädellä, jos on oikeakätinen, aktivoi aivoja valtavasti. Joten ei tää huuhaata ole. Pitää vaan löytää se laji, joka kiinnostaa.

   Tykkää

   1. Olet kyllä ihan oikeassa. Nimenomaan se monipuolinen rasitus ja käyttö edesauttaa aivojen hyvää kuntoa, ei liiallinen yksipuolinen toiminta. Mutta en kyllä ole tajunnut aiemmin ajatella, että meikkaamisestakin olisi tällaista hyötyä. Mahtava argumentti, jonka aion kyllä muistaa kun itsellenikin tulee ikää lisää :)

    Tykkää

 10. Mä oon ihan keposesti käyttänyt tänä vuonna enemmän rahaa kosmetiikkaan. :’D Eli nuo summat eivät kauhistuta ollenkaan. En tiedä, olisiko asia toinen, jos saisin blogin kautta yhtä paljon tuotteita testiin kuin sinä. Nyt jos jokin tuote tai merkki kiinnostaa, saa sen maksaa omasta pussista, joilloin kulutus nousee varmaan jonkin verran enemmän? Musta tuntuu, että tänä vuonna ei tule ostettua niin paljon kosmetiikkaa, kun nyt (köh köh) sitä riittää. Tekis myös varmaan ihan hyvää pitää ostoksista pientä taukoa. ^^’

  Tykkää

  1. Toi on muuten hyvä kysymys, että minkälaisia nämä summat olisivat, jos en saisi tuotteita blogin kautta. Toisaalta joutuisin ostamaan enemmän ”peruskamaa”, mitä saan paljon (esim. kuivashampoot, shampoot, ripsivärit, kosteusvoiteet), mutta toisaalta en varmaan raaskisi sitten ostaa niin paljon kalliina pitämiäni tuotteita kuin nyt. Hyvä esimerkki on ripsivärit, kun niitä tulee yleensä suunnilleen kaikissa goodie bageissa. Muuten saattaisin pihistellä tällaisen kulutustuotteen hinnassa, mutta jos ostan vain karkeasti joka viidennen, voin hyvinkin maksaa siitä sen 35-40 euroa, jota en muuten raaskisi. En tiedä, tai sitten mun rahankulutus nousisi ihan pilviin :D

   Kokonaan toinen juttu on se, että kyllä mulla alitajuisesti vaikuttaa ostoksiin jonkin verran se, jos arvelen saavani ostoksesta kivaa sisältöä blogiin. En tietenkään sen takia osta mitään, että saan sisältöä, mutta kyllä se osatekijänä ilman muuta vaikuttaa! Joten jos en bloggaisi, saattaisin jättää tiettyjä juttuja kokonaan ostamatta. Kiinnostavia juttuja pohtia :)

   Tykkää

 11. Mun mielestä toi on aika kohtuullinen summa pistää harrastukseen. Toki niitä halvempiakin on, mutta on niitä kalliimpiakin. Itselläni pahimmillaan meni pelkkiin lisäravinteisiin se 100€ kuussa. Ja puhuttaisiinko hieman autosta: autoon meni viime vuonna about 170€ kuukaudessa.

  Harrastukset maksaa ja jos harrastukseen menevä raha ei haittaa muuten elämistä niin mikäs siinä.

  Tykkää

  1. Niinpä, hyvä näkökulma. Mun lempivertailukohta on baarissa käynti. Laskettiin kerran mun kerran viikossa baareilevan sinkkukaverin kanssa, että hänellä menee helposti 100 euroa kerta baari-iltaan eli 400 kuussa. Minkä päälle hän vielä osti kosmetiikkansa. Silloin ajattelin, että fine, mä käyn baarissa kerran vuodessa, joten mun kosmetiikka on ihan ok :)

   Tykkää

 12. Ei musta oo paha. Mulla on tähän asti ollut niin epäsäännölliset tulot, että pari kertaa vuodessa menee kerralla isompi summa kun ostan kaikkea mikä on pitkin vuotta kutkutellut (#jopa300) mutta kuukaudessa kosmesummat on väistämättä alle satasessa normaalisti. Nyt kuitenkin tulot paranee sen verran, että luultavasti myös kosmetiikan kulutus lisääntyy.

  Matkustelu on kans yks, mihin haluaisin rahaa käyttää mutta viimeksi reissuun pääsin 2014 joulukuussa. Toivottavasti tänä vuonna ois ees yks reissu, vaikka Ruotsiin tai Tallinnaan jos ei muualle :)

  Tykkää

  1. Niinpä, totta kai käytettävissä olevan rahan määrä vaikuttaa tosi paljon. Harva haluaa ostaa kosmetiikkaa niin, että sitten jäisi laskut sen takia maksamatta. Tai jos jää, niin sitten on ehkä pieni pysähtymisen paikka ;)

   Mulla olisi Siljan lahjakortti, jolla saa päivä Tukholmassa -risteilyn B-hytillä muistaakseni 40 eurolla. Haluatko? :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s