Akne · Ihonhoito · Kilpailu

Lukijoiden vinkit epäpuhtaalle iholle ja arvonnan voittaja

Blogissani oli vähän aikaa sitten käynnissä arvonta, jossa osallistuakseen piti kertoa minulle oma paras vinkkinsä epäpuhtaan ihon hoitamiseksi tai näppyjen nitistäjäksi. Kyselin näitä ihan omaksi ilokseni, mutta sitten ajattelin, että miksen tekisi pientä koontia asiasta teillekin :) Omasta ihohistoriastani olen kertonut enemmän täällä ja hyväksi havaitsemistani tuotteista täällä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Ihon riittävä kosteutus
Hyvä te! Tiedätte sen, minkä oppimiseen meni multa ihan liian kauan. Eli myös rasvoittuva iho tarvitsee kunnolla kosteutusta ja itse asiassa riittämätön rasvaus voi saada ihon tuottamaan talia kahta kauheammin. Myöskin jos ihon pinta on kovin kuiva, iho pukkaa näppyä sen läpi, jos kosteutuksesta ei huolehdi riittävästi.

2. Kuorinta ja savinaamio
Monenmonessa vastauksessa korostettiin ihon kuorimista ja puhdistavan naamion käyttöä. Olen samaa mieltä, mutta kuorinta kannattaa vaihtaa rakeellisesta entsymaattiseen (vaikkapa tämä Madaran Peel) jos iho on herkkä. Myös kuorivaa kasvovettä (esim. Cliniquen kolmosta) suositeltiin ja tykkään myös itse käyttää tuota Cliniqueta (enkö oikeasti ole postannut siitä?!).

3. Näpit irti näpyistä!
Älä puristele, as simple as that ;)

4. Hygienia
Vaihda tyynyliina ja kaulahuivi tarpeeksi usein, äläkä nojaa päätä käsiisi tai näplää ihoasi. Älä mene nukkumaan meikit naamassa. (Word!)

5. Ruoan ja juoman merkitys
Ruoka-aineiden vaikutuksesta akneen ollaan montaa mieltä, eli jokaiselle parhaiten sopiva ruokavalio on henkilökohtainen juttu, eikä mitään yleispätevää voi sanoa. Jos suklaa pahentaa aknea sinulla, vältä ihmeessä suklaata jos haluat. Itse olen kokeillut sokeritonta ja maidotonta ruokavaliota, mutta en huomannut ihossani mitään muutosta. Sen sijaan riittävä vedenjuonti on selkeä juttu, joka pitää osaltaan ihon kunnossa.

6. Hyvät täsmätuotteet näpyille
Kommenteissa mainittiin teepuuöljy, hunaja, perinteinen hammastahna, apteekkituotteista finneille tarkoitettu Basiron ja ihorikoille ja märkiville haavoille tarkoitettu Bacibact. Myös sinkkivoidetta ja iHerbista saatavia, salisyylihappoa sisältäviä Stridex-lappuja suositeltiin. Myöskin ACOlla, Ella Bachella, Elfillä ja Cliniquella kerrottiin olevan toimivia täsmätuotteita näpyille. Mua alkoi kiinnostaa tuo Bacibact, koska sitä en ole koskaan kokeillut! Stridexit mulla onkin tilattuna, mutta en ole vielä ehtinyt kokeilemaan ;)

7. Älä välitä!
Aika monta kommenttia tuli, että parasta on, kun oppii elämään oman ihonsa kanssa, eikä syynää jokaista paukamaa. Juuri näin! Lisäksi tämä hyväksyminen kuulemma helpottuu iän myötä, eikä muutama näppy enää tunnu missään :D

Kommentit ja vinkit voit lukea kokonaisuudessaan täältä, kiitos hurjasti kaikille neuvoista ja vinkeistä! Kaikki on luettu ja onkeen otettu, vaikka en kaikkia voinut tässä postauksessa mainita :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja sitten se voittaja. Töttöröö, onnekas pirulainen oli tällä kertaa nimimerkki Cocunut! Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti :) Näistä Normadermin ihanista voiteista voi muuten lukea täältä, jos et ole vielä ehtinyt!

Tuliko mitään uutta vai tuttua kauraa?

Arvontapalkinnon sponsoroi Vichy.

Yksi vastaus artikkeliiin “Lukijoiden vinkit epäpuhtaalle iholle ja arvonnan voittaja

  1. Mulla on käytössä ihotautilääkärin määräämä Avitcid, joka sisältää 0,025€ a-vitamiinia ja se on kyllä huippu! Nyt mun iho on tosi hyvässä kunnossa, eikä ilmaannu kuin muutama näppy tiettyyn aikaan kuukaudesta.

    Varsinainen asia oli tuo puristelu. Mulle ihotautilääkäri sanoi, että on oko puristella, kunhan ei tee sitä väkisin ja huolehtii ettei sormista pääse kökköä näppylälle. Sanoi, että näpyt voi jopa parantua nopeammin, jos ”sielun” puristaa ulos. Näin sitä on alan ammattilaisetkin eri mieltä asioista :)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s