ARTDECO · Ihonhoito · Kuorinnat · Kynnet

Kuivat kynsinauhat 0 – Salla 1

Käteni pysyvät kesäisin kauniina suhteellisen vähällä vaivalla. Yöksi öljy ja/tai rasva ja se on oikeastaan siinä. Huomaan kuitenkin aina ilman kylmenemisen ja viiman ensimmäisenä käsissä, ne kuivuvat ihan ennätystahtia. Nytkin, vaikka syyskuu on ollut superlämmin, olen ihmetellyt taas kerran kuivia korppukynsinauhojani ja käsiäni. Ensin lisäsin rutiineihin yksi-kaksi rasvauskertaa päivän aikana. Tuntui, että se jeesaa käsiin, mutta kynsinauhat irvailivat mulle edelleen rispaantuneina ja alkoi tosiaan ärsyttää. Sitten keksin, että mullahan on ratkaisu ihan omassa kaapissa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyseessä on Artdecon All in One Manicure, jonka olemassaolon olin tehokkaasti unohtanut. Ostaessani tämän vajaa pari vuotta sitten totesin hyväksi, mutta koska en kesäisin tarvitse tätä (eri asia on, että tietty tekisi hyvää ihan vuoden ympäri, mutta pakko, motivaattori ja silleen), olin ihan unohtanut koko purkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyseessä on käsien kuorinta ja öljyhoito yhdessä pullossa. Pullon pohjalla näkyy himalajansuola, joka hoitaa kuorintaosuuden, ja päällä öljyseos, joka sisältää muun muassa oliivi-, manteli- ja aprikoosinkiviöljyä. Tuote tuoksuu ihanalle aprikoosille.

Pulloa ravistetaan oikein kunnolla, tai siis hakataan pohjasta, jolloin kerrokset sekoittuvat ja aine on valmista käytettäväksi. Sitten vain reilu loraus nestettä kämmenelle, perusteellinen hieronta sormille ja kynsinauhoille, kevyt huuhtelu ja avot. Tarkoituksena on huuhdella suola pois käsistä, mutta liika hinkkaaminen ja saippuan käyttö liuottaisi hyvät öljytkin pois, joten pitää malttaa vastustaa kiusausta kunnon kuurauksesta :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuorinta on kätevin tehdä illalla ennen nukkumaanmenoa, jolloin öljyt saavat yön aikana rauhassa imeytyä ja kosteuttaa ihoa. Ja tämä käsien hoitorituaali kannattaa myös tehdä ennen kynsienlakkausta, ettet vahingossa kuori kynsilakkoja mukana. Toisaalta juuri ennen lakkaamista kannattaa tällaista öljykuorrutusta välttää, ettei kynnen pinnalla olisi öljyä. Itse yritän tehdä kuorinnan lauantai-iltana, koska uusin lakkaukseni kuitenkin sunnuntaina :) All in One Manicuren jäljiltä iho jää todella siloiseksi ja pehmeäksi, ja mikä parasta, jo yksi kerta riitti poistamaan ylimääräiset repsottavat kynsinauhani, jotka eivät reagoineet rasvaamiseen mitenkään! Kuorinnasta on nyt kulunut viikko, ja kynsinauhat ovat vieläkin ihan kelpo kunnossa. Suosittelen tosi lämpimästi, jos pelkkä rasvaaminen ei riitä pitämään käsiä ja kynsinauhoja kuosissa. Artdecon jälleenmyyjät löytyvät täältä.

Mikä on sun kikkakolmonen nättien käsien ylläpitämiseen? :) Jos kiinnostaa lukea mun käsien ja jalkojen hoitorutiineista lisää, niin tästä pääsee vanhaan, mutta edelleen ajantasaiseen postaukseen!

8 vastausta artikkeliin “Kuivat kynsinauhat 0 – Salla 1

  1. Mulla se rasvaaminen yleensä riittää ja yritän muistaa kuoriakin säännöllisesti että pääsee paremmin imeytymään hyödykkeet. Tämä kuulostaa kyllä jännälle, mutta aika helppo toteuttaa ihan kotikonsteinkin.

    Tykkää

    1. Niinpä, mietin samaa, varmasti jotakin öljyä on kaikilla ja suolaa samoin. Itse vaan olen niin laiska, että jos tätä ei olisi käyttövalmiina, niin en varmaan muistaisi kuoria ikinä :) Ja näin ihanaa tuoksua ei tietty omaan sekoitukseen ihan helposti saisi.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s