Öljyt · Frantsila · Lifestyle · Muumit · Tee

Hyviä unia!

Tuntuuko joskus siltä, että on vaikea rauhoittua päivän kiireistä unimoodiin? Istutko tietokoneen ääressä, josta hyppäät suunnilleen suoraan sänkyyn (jossa vielä sometat vähän) ja ihmettelet, kun uni ei tule?

Minä voin vastata kyllä. Tosin viime aikoina olen opetellut sulkemaan koneen suosiolla reilusti ennen nukkumaanmenoa ja tehnyt viimeisen puoli tuntia jotain ihan muuta. Yleensä istahdan hetkeksi sohvalle ja luen vähän. Tai sitten makailen olohuoneen matolla koirien kanssa :)

Iltaan ja nukkumaanmenoon valmistautuminen on ihana aloittaa rauhoittavalla teekupillisella. Kyllä, vaikka olenkin kahvihifistelijä henkeen ja vereen, juon myös teetä ;) Omat suosikkimerkkini ovat Clipper ja Yogi, jotka tosin eivät edes varsinaisesti ole teetä, vaan yrttisekoituksia. Illalla valitsen useimmiten joko kamomillaa ja laventelia sisältävän Snore & Peacen tai eukalyptusta ja sitruunaruohoa sisältävän Zen Againin, aivan ihania molemmat.

Iltateeni joudun juomaan jo ainakin pari tuntia ennen nukkumaanmenoa, ellen halua ravata yöllä vessassa. Olisi ihanaa juoda teemukillinen yöpaidassa juuri ennen sänkyyn kömpimistä, mutta se ei valitettavasti ainakaan omalla aineenvaihdunnallani onnistu ;) Toisaalta iltatoimet on kiva aloittaa teemukillisella jo reilusti ennen, kuin sänkyyn oikeasti tarvitsee/saa kömpiä.

Sitten kun unihetki koittaa, on tärkeää saada aistit hommaan mukaan. Olen huomannut, että ihan normaali iltatoimeni, käsien kosteutus ensin öljyllä ja sitten voiteella, auttaa aivojani käsittämään, että nyt on ilta ja voisi lopettaa sen työskentelyn. Suihkautan myös makuuhuoneeseen Ritualsin Bed & Body Mistiä ja nyt uusimpana iltarutiininani sipaisen rauhoittavaa Frantsilan laventelin ja appelsiinin tuoksuista Iltaöljyä ranteisiin ja ohimoille.

Sitten on aika lukea hieman :) Yleensä luen kyllä kirjoja, mutta nyt mieli kaipasi jotain poikkeuksellisen kevyttä ja hilpeää. Niinpä ostin Muumiperhe Rivieralla -sarjakuvakirjan ja olen hihitellyt sängyssä von Muumipapan viskinhuuruisille illoille ja Niiskuneidin shoppailuille.

Luen vaihtelevan ajan, yleensä siihen asti, että huomaan todella olevani uninen. Sitten vain valot pois ja kauniita unia <3

Mitkä ovat teidän vinkkinne illan rauhoittumiseen?

15 vastausta artikkeliin “Hyviä unia!

  1. Sama täällä! Rutiinit ovat yllättävän tärkeitä siinä, että pää tajuaa nukkumaanmenoajan lähestyvän. Valojen sammuttaminen riittää joillekin onnekkaille (tai eivät tarvitse sitäkään), meidän muiden pitää nähdä vähän enemmän vaivaa.

   Tykkää

 1. Haha, mulla on ihan sama teen kanssa! Joisin mielellään iltaisin mutta ei, ei todellakaan. Siitä ei kyllä tule rauhalliset yöunet, ikävä kyllä. :D

  Tykkää

 2. Samat meiningit on myös täällä! Teetä, lukemista ja sit se melatoniini :-) Teetä tosin mäkään en pysty juomaan just ennen nukkumaan menoo. Ja sen kyllä huomaa, et nukkuu paljon paremmin, jos käy urheilemassa tai ulkoilemassa 😊

  Tykkää

  1. Mulla koirien kanssa tulee joka ilta tehtyä (ainakin jonkinlainen) lenkki, joten en osaa sanoa sen vaikutuksesta. Tosin ei se mitään hikiurheilua kyllä ole ;) Vaikka toisaalta kyllähän sen nuoruudesta muistaa, että kun treenit saattoi loppua klo 21.30, niin silloin oli ihan turha yrittää mennä ajoissa nukkumaan kun kävi niin kierroksilla… :D

   Tykkää

 3. Toi Zen tee vaikuttaa niin hyvältä, että ehkä ihan pakko käydä jostain sitä metsästämässä! Mie en voi lukea ainakaan mitään kirjaa, koska muuten jään lukemaan sitä enkä malta nukkua o.O Oonkin yleensä tehnyt ristikoita ennen nukkumaanmenoa :)

  Tykkää

  1. Kokeile ihmeessä, ollaan porukalla ihan zen ;) Omani oon ostanut Ruohonjuuresta ja heillähän on nettikauppakin nykyisin.Ristikot, hei tosi hyvä idea! Taidanpa kokeilla :)

   Tykkää

 4. Mäkin olen lukenut viime aikoina Muumeja iänikuisten dekkareiden sijaan. Mun on ehkä pakko myös ostaa tuo Muumit Rivieralla! :DIltarauhoittujana olen huono. Saan kierroksia sitä enemmän, mitä lähemmäs nukkumaanmeno koittaa. Lukeminen saa simahtamaan.

  Tykkää

  1. Ihan sama juttu! Tuntuu, että välillä on nukkumaan mennessä niin virkeä kuin vain voi olla, ja sekös on ärsyttävää! Onneksi se jeesaa, kun rauhoittuu lukemaan :) Mä taidan kaivaa seuraavaksi lapsuuden Muumikirjat esiin ja lukea niitä <3

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s