Kahvilat · Kissaystäviä · Lifestyle

Have a happy Caturday eli kissakahvilassa

Arvatkaa, mikä oli yksi mun Thaimaan loman ehdoton kohokohta? No pääsin kissakahvilaan ekaa kertaa elämässäni! Makoiltiin mun Bangkokissa asuvien kavereiden kanssa Hua Hinissa altaalla, kun tuli puheeksi, että kaverit tykkäävät käydä kissakahvilassa silittelemässä kissoja, kun heidän vuokra-asunnossaan ei saa pitää lemmikkejä. Mä tietenkin innostuin asiasta välittömästi, ja aloin heti odottaa Bangkokissa muutakin kuin kosmetiikkaliikkeitä :)

Mestan nimi on Caturday ja se sijaitsee yhden sky train -pysäkin päässä Siamista, jossa kaikki (mun lempparit) ostospaikat sijaitsevat. Helppo ja nopea mennä siis, tosin Ratchathewin pysäkillä olisi mennyt suuntien kanssa sormi suuhun ilman suunnistusapua. Mä olin jo aamusta lähdössä yksin Caturdayhin, kun olin muuta porukkaa aiemmin hereillä, mutta hyvä, etten lähtenyt yksin sompailemaan. Kahvilalla ei nimittäin ole tarkkaa katuosoitetta, vaan ainoastaan läheinen aukio, ja kahvila löytyy suojaiselta sisäpihalta. Mutta kyllä kysyvä olisi perille löytänyt, eipä sillä :)

Paikka oli (kuten kuulemma aina) täynnä, ja jouduimme jonotuslistalle niin kuin hienoissa ravintoloissa konsanaan. Reilun vartin päästä onneksi ihmisiä lähti, ja me pääsimme kahvilaan sisään. Caturdayssa on puolentoista tunnin maksimivierailuaika, muutenhan ihmiset jäisivät koko päiväksi silittelemään kissoja :)

Oli tosi mukavaa, että paikassa oli kissojen hyvivoinnin takaamiseksi aika tiukat säännöt. Kengät piti riisua ennen sisälle tuloa ja kädet pestä ja desinfioida. Kaikille asiakkaille kerrottiin sisälle tullessa, että kissoja saa silittää, mutta niitä ei saa nostella. Tosi hyvä juttu. Ja muutenkin kahvilassa oli kyllä paljon sellaisia paikkoja, jonne kissat pääsivät ihmisten ulottumattomiin lepäilemään, jos sosiaalisuusannos oli siltä päivältä täynnä.

Elämäni ensimmäinen ”Iced Cafe Americano”, ei hassumpaa!

Ihanien karvakasojen lisäksi Caturdayn ruoat, kahvit ja kakut olivat tosi hyviä. Lisäksi sieltä sai ostaa kaikkea kivaa kissakamaa, mä ostin tietenkin vähän jotain kivaa muistoksi.

Kissalempparini olivat nämä kaksi herrasmiestä, Katchup (aaahihhihiiii) ja herra Karvinen, jonka oikeaa nimeä en tiedä <3 Karvinen torkuskeli, otti iisisti, ja vähät välitti leluista, joilla me yritettiin saada sitä leikkimään. Ihan mahtava! Mä aloin välittömästi seurata Caturdayn tyyppien menoa Instassa (@caturdaycatcafe), suosittelen lämpimästi, jos haluat päivittäisen kissa-annoksesi, eikä se onnistu kotona :)

Mähän olen nyt alkanut ajaa täällä kotona ideaa, että seuraava meille tuleva eläin olisi persialaiskissa! Kelatkaa, minä, vannoutunut koiraihminen! =D Keksin tämän kyllä jo ennen Caturdayta, mutta eipä tuo kahvilareissu ainakaan auttanut asiaa ;) Ehkä vielä joskus… Mutta ei eläinpentuja vähään aikaan. Seuraavan kesäloman aion todellakin viettää ilman eläinvauvaa, kaksi edellistä on mennyt kyllä niin täysin niiden koulimiseen, että seuraavaksi käytän neljä viikkoa tasan ja vain itseeni. Ai miten niin traumoja? :´D

Bangkokissa asuva kaverini sanoi, että hän menee Caturdayhin aina, kun on siipi maassa, ja olo muuttuu heti paremmaksi. Uskon häntä ihan täysin, eihän tällaisen visiitin jälkeen voi olla kuin hyvällä mielellä <3

Ihanaa lauantai-iltaa :)

24 vastausta artikkeliin “Have a happy Caturday eli kissakahvilassa

 1. Voi miten ihana postaus! Tulin hyvälle tuulelle. Etenkin tosi jees, että tuolla noin tiukat säännöt, pysyy varmasti kissoillakin sitten fiilis hyvänä. Ja miten söpö kuva susta kisun kanssa!

  Tykkää

  1. Kiva kuulla Anna, kiitos :) Mua mietitytti vähän etukäteen, että mitähän kissat itse tykkäävät tällaisesta, mutta paikan päällä ei tullut yhtään sellainen fiilis, että niillä olisi ollut huono olla, päinvastoin!

   Tykkää

 2. Oi että miten mahtava mesta. Tuolla minäkin kissahöperö todellakin viihtyisin. Nuo kaksi viimeistä näyttä miltei Crumby catiltä, mahtavia yrmyjä. Pakkohan mun on instaan paukata seuraamaan kyseisiä persoonia. Aivan loistopaikka ja eläimet auttaa aina, kun on siipi maassa. Kun kisu kehrää kainalossa, tulee hyvä uni.. <3Kauniita unia. <3

  Tykkää

 3. Oih! Paratiisi! <3 Ihania söpöjä kisuja ja näyttäävätkin hyvin rentoutuneilta :) Aina välillä kyllä tarvitsee silitysterapiaa! Onneksi on tuo oma katti sitä varten, mutta ei sekään aina jaksa olla silitettävänä :D

  Tykkää

 4. Tampereellahan on ainakin kissakahvila,musta tälläset on aivan loistavia ideoita! Itekin oon henkeen ja vereen koiraihminen mut kaikki elukat on niin ylihellyyttäviä etten varmasti lähtis sieltä enää ikinä.. :P

  Tykkää

  1. Joo, ei tosiaan tarvitse Bangkokiin asti lähteä ;) Harmittaa, kun Helsinkiinkin piti tulla kissakahvila, mutta sitten jostain syystä ei tullutkaan. Ehkä vielä joskus :) Ja hei, Caturdayssa on ihan syystä se rajoitettu kahvitteluaika ;D

   Tykkää

 5. Ihana postaus, tuli hyvä mieli. Onnellisen ja terveen näköisiä kissoja ja tyytyväinen lomailija, taitaa tuossa kahvilassa kaikki voittaa. <3OutiS

  Tykkää

 6. EN KESTÄ. Mäkin haluan kissakahvilaan nyt heti! :O Aivan uskomattoman ihana idea, äää. Tuo viimeinen kissa tosiaan, awwwws.Näytät muuten tosi kauniilta tuossa kuvassa! :)

  Tykkää

  1. Hihhihiiiiiiiiiii, herra Karvinen <3 <3 <3Kiitos, tukka sekaisin ja naama kiiltää, mutta aidon iloinen fiilis tekee kyllä tosiaan ihmeitä :)

   Tykkää

 7. Kissaterapia paras terapia! Onneksi omat kattimatikaiset on myös olemassa ja oikeasti välillä mietin miten jotkut voi elää ilman lemmikkejä! Tai miten itse on voinut joskus elää ilman niitä! Vaikka kyllä mä joskus aina mietin sitäkin miten absurdia se oikeesti on, että no mulla on täällä sängyssä tämmösiä eläimiä :D Siis tiedätkö kun joskus tulee mieleen että kukahan tämänkin on keksinyt ja eipä ollut alkuihmisillä kissoja niin :DMeillä oli työpaikan synttärit/pikkujoulut viikonloppuna ja siitä lähdettiin ”jatkoille” työkaverin luo, muut joi ja mä menin vaan autolla käymään niin ihan hyvin viihdyin siellä kun sai istua lattialla ja paijata pupuystävää. Saatan olla se tyyppi joka huomaa eläimet ensin ja sitten vasta ihmiset.

  Tykkää

  1. TIEDÄN!!! :D :D Ihan parasta, että joku muukin miettii jotain noin epäolennaista :D Mäkin aina välillä sanon poikakaverille, että ”kato näitä, tajuutko, että nää on ELÄIMIÄ”. Ihan käsittämätöntä ;)Mä olen kanssa se epäkohtelias, joku huomioi eläimet ennen ihmisiä ;)Ps Kattimatikainen <3

   Tykkää

 8. Mä en tiennyt, että kissaterapiaa voi saada kahvilassa :) Ihan loistava idea! Ja hyvä, että kissoja ei saa nostella, jotta ne eivät rasitu liikaa vierailijoista. Olisi ihan huippua käydä tuollaisessa joskus, vaikka saankin päivittäisen kisuannostuksen x3 kotona päivittäin ;)

  Tykkää

  1. Kissaterapiaa, juuri sitä kyllä <3 Ihan täydellistä, jos jostain syystä ei voi pitää kotona lemmikkiä, ja muille kyllä myös ;)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s