Hiukset · Hiusten värjäys · IdHAIR

Sävytekohengitystä punertaville hiuksille

Postasin heinäkuussa hiusteni sävyn muuttamisesta kylmästä lämpimään. En ollut aiemmin juuri postannut kampaajakäyntieni lopputuloksista, mutta kuinka ollakaan, huomasin juuri, että kyseinen postaus on noussut viidenneksi luetuimmaksi blogin koko historiassa! Ilmeisesti jutut siis kiinnostavat, laitetaanpa tämä tilastotieto korvan taakse vastaisuuden varalle :)

Kerroin postauksessa, miten hiuksillani on tapana luovuttaa niihin vaivalla saatu väri hetkessä pois. Eräs bloggajakollega totesi juuri vähän aikaa sitten, että hiukseni pitäisi kyllä jotenkin laboratoriotestata =D Noh, lämmin sävy ei valitettavasti ollut poikkeus. Jo kolmen pesun jälkeen väri oli selkeästi haalistunut, vaikka olin käyttänyt joka pesussa värjätyille hiuksille tarkoitettuja tuotteita, ja vältellyt syväpuhdistavia shampoita. Mitään varsinaisia lämpimän tai punertavan sävyn shampoita ja hoitoaineita mulla ei ollut, mutta kuin tilauksesta sähköpostiini tuli testauskiinnostuskysely IdHAIRin Colour Bombin uusista sävyistä. No hei, toki! :) Uutuussävyjä oli tälle syksylle ilmestynyt kolme, josta valkkasin sekä neutraalin vaaleanruskean Caffe Latten että ärtsyn punertavan Hot Paprikan. Koska siskoni rippijuhlat olivat tulossa samalla viikolla, jätin kokeellisemmat jutut sikseen ja heitin päähäni turvallisemman Caffe Latten.

Lähtötilanne viisi viikkoa värjäyksen jälkeen oli tämä. Lämmin joo, ihan kiva juttu, mutta MIKSI se on keltainen?! Tuntuu, että laittoi hiuksiini sitten mitä väriä tahansa, lopputulos on aina muutaman viikon päästä kellertävä. Ei kiva.

Ajattelin, että ei tämä väri voi ainakaan huonommaksi muuttua, joten paiskasin Caffe Latten päähäni seitsemäksi minuutiksi. Ohjeen mukainen vaikutusaika on 3-15 minuuttia riippuen hiusten huokoisuudesta ja halutusta sävystä, ja tuote neuvotaan levittämään pyyhekuivaan tukkaan.

Tässä kuvassa näkyy tulos kertaalleen seitsemäksi minuutiksi levitetyn värihoitoaineen jälkeen. Ihan selkeä ero mielestäni! :) Sävyn lisäksi Colour Bomb oli oikeasti hoitava, eikä erillistä hoitoainetta tarvittu, vaan hiukset oli helppo kammata suihkun jälkeen.

Tämä tulos ei tietenkään itselleni riittänyt, vaan seuraavassa pesussa annoin hoitoaineen vaikuttaa n. 10 minuuttia.

Lopputulos näkyy tässä. Töissä kysyttiin, että missä olen värjännyt hiukseni, minkä otan positiivisena kommenttina :) Eihän tämä tukka missään nimessä samalta näytä kuin kampaajalta tullessa, mutta olin todella yllättynyt, miten selkeän eron sävyhoitoaineella sai hiuksiini. Menen kampaajalle taas tällä viikolla, mutta tällä kertaa nämä viimeiset kaksi viikkoakin on ollut ihan kiva katsoa peiliin :) Aion varmaankin pyytää Tiinalta taas oikein lämmintä sävyä, ja kokeilen siihen sitten haalistumisen jälkeen Hot Paprikaa. Raportoin tänne sitten tuloksista :)

Vähän muuten nauratti lukea Nude-blogin Erikan Colour Bomb –kokeiluista, nimittäin hän sai Fancy Violet -sävyllä jo alle minuutissa violetinpinkit hiukset! Mullahan ei käynyt edes mielessä, että sävyhoitoa voisi ensin kokeilla pieneen hiustupsuun tai laittaa sen päähän juurikin vain esim. minuutin ajaksi ;) Jos muut sävyt ovat yhtä stydiä kamaa kuin tuo lila, suosittelen harkitsemaan testitupsua ennen varsinaista koko päähän lätkimistä :)

Käytättekö te omalle hiustenvärillenne tarkoitettuja shampoita tai hoitoaineita? Entäpä ihan ”tavallisia” värjättyjen hiusten pesu- ja hoitotuotteita? Onko niistä muuten mitään hyötyä värin ylläpitämisessä? :)

Sävyhoito saatu blogin kautta ilmaiseksi.

10 vastausta artikkeliin “Sävytekohengitystä punertaville hiuksille

 1. Et ole ainoa, jolla väri lähtee hiuksista jo melkein ajatuksen voimalla. Teininä innostuin värjäilemään ja esimerkiksi kerran värjäsin niskahiukset mustiksi. Parin kuukauden päästä musta oli enää vain muisto. Koska värjäystulos on mennyt suihkun lattiakaivosta alas parissa viikossa, päädyin siihen, etten ole enää 19 ikävuoden jälkeen värjännyt hiuksia. Kampaajalla otan kyllä aina kiiltohoidon, joka korostaa omaa hiusväriä. :)

  Tykkää

  1. Hei KIITOS kommentista! Ihanaa kuulla, etten ole ainoa. Just ihmettelin huuli pyöreänä siskon hiuksia, käytiin nimittäin viimeksi samana päivänä kampaajalla, ja siskon hiukset näyttävät vasta värjätyiltä, kun mulla taas on tää kiva keltainen sävy. Tasan ei ole menneet nallekarkit tässäkään asiassa ;)

   Tykkää

 2. Oi miten soma sävy <3 Mulla on hartiamittaiset oman väriset hiukset, joiden likaisenvaalean ja vaaleanruskean sekaista sävyä sävyttelen Color maskin sävyillä honey ja latte, kun oma sävy alkaa tuntua tylsältä. Toimii varsin hyvin käsittelemättömiinkin hiuksiin.

  Tykkää

  1. Kiitos :) Mä oon jotenkin löytänyt sävynaamiot vasta viime aikoina. Itsellänikin oli vuosi-pari sitten oma väri hiuksissa, mutta kyllästyin siihen tosi nopeasti. Ehkä olisi kannattanut kokeilla jotain sävynaamiota… No, meni jo ;)

   Tykkää

  1. Kiitos! Itsekin yllätyin iloisesti :D Aika lyhytaikaista iloahan näillä sävyhoidoilla saa, mutta pieni freesaus juuri esim. ennen juhlia tai viimeisillä viikoilla ennen seuraavaa kampaajakäyntiä tulee kyllä tästä lähtien kuulumaan mun rutiineihin!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s